Poster |
Message |
rrrr |
'88 Firebirdi ostumõtted.
Paistab, et sellega jäi rõõm lühikeseks.
http://www.plusmerk.ee/auctionItem.php?ixAuctionItem=678&nSortBy=&nOrderBy=
ja doonorid |
22.08.2007 at 23:44 |
1 edit. Last edited 17.12.2007 at 01:04 by rrrr
|
Lembit |
LKF'i kodulehelt: 19.08.2007 Kannatanu 11000.00 EEK (703.03 EUR)
Paistab, et keegi on jälle kindlustusseltsilt tünga saanud. 11 kEEK seda laksu küll korda ei tee. Huvitav, kes süüdlase kindlustus oli ja mis firma sellise kalkulli tegi? |
23.08.2007 at 08:23 |
|
DevilDeVille |
quote: Lembit: LKF'i kodulehelt: 19.08.2007 Kannatanu 11000.00 EEK (703.03 EUR)
Paistab, et keegi on jälle kindlustusseltsilt tünga saanud. 11 kEEK seda laksu küll korda ei tee. Huvitav, kes süüdlase kindlustus oli ja mis firma sellise kalkulli tegi?
pakuks esimese hooga Salva-t, seal lausa firmapoliitika, et tuleb inimesi kottida. sellest ka tihe kindlustuse vahekohtus käimine, kus õnneks alatihti klient õiguse saab.
23.08.2007 at 08:29 |
|
Archangel |
Juhtus jah selline jama.
Auto sõprade käes, ja pandi sellise hurraaga tagant sisse, et korras. Vähemalt põhjustaja tunnistas end süüdi.
Ma ei saa sellest kindlustuse lehest praegu hästi aru. 11k ei saa mitte mingil juhul olla summa mida kindlustus maksma peaks hakkama(If kindlustus), sest see auto on omadega pigem mahakandmisele minev, kui et keegi seda veel parandama hakkab.
Kui keegi tahab oksjonilt osta ja korda teha, palun väga.
Aga ma tahaks igal juhul auto ostuhinna vähemalt kindlustuselt kätte saada.
Kõik kes seda autot lähedalt nägid ütlesid, et sellega pole enam midagi teha. Raam mitmest kohast kõver ja puha. Samas mootor täiesti töökorras, seega põhimõtteliselt võib auto oksjonilt keegi osta ning paljaks koorida vms...
Mina seda arvatavasti enam ei näe.
Kindlustusega asi venib, sest süüdlane ei ole veel käinud ja oma tunnistusi andnud. Enne kindlustus minuga midagi arutama ei hakka. Vähemalt nii mulle öeldi. |
23.08.2007 at 13:48 |
|
Lembit |
quote: Archangel: Juhtus jah selline jama.
Auto sõprade käes, ja pandi sellise hurraaga tagant sisse, et korras. Vähemalt põhjustaja tunnistas end süüdi.
Ma ei saa sellest kindlustuse lehest praegu hästi aru. 11k ei saa mitte mingil juhul olla summa mida kindlustus maksma peaks hakkama(If kindlustus), sest see auto on omadega pigem mahakandmisele minev, kui et keegi seda veel parandama hakkab.
Kui keegi tahab oksjonilt osta ja korda teha, palun väga.
Aga ma tahaks igal juhul auto ostuhinna vähemalt kindlustuselt kätte saada.
Kõik kes seda autot lähedalt nägid ütlesid, et sellega pole enam midagi teha. Raam mitmest kohast kõver ja puha. Samas mootor täiesti töökorras, seega põhimõtteliselt võib auto oksjonilt keegi osta ning paljaks koorida vms...
Mina seda arvatavasti enam ei näe.
Kindlustusega asi venib, sest süüdlane ei ole veel käinud ja oma tunnistusi andnud. Enne kindlustus minuga midagi arutama ei hakka. Vähemalt nii mulle öeldi.
Erinevate, kindlustusega tekkida võivate, eriarvamuste vältimiseks oleks sul kasulik lasta eksperdil sellele autole teha avariieelse seisukorra hinnang.
Ostuhind ei ole kindlustusega suheldes küll mitte mingi näitaja.
Salvaga suheldes on kasulik lausa esimese ja ainukese käiguna ekspertiisi minna. Peale seda jälgida, et kindlustuse ekspert ka kõik vead kirja paneb. Seal on tünni tegemine jah nagu pigem ärimudel (isiklik kogemus mõne aasta tagant). |
23.08.2007 at 14:15 |
|
Vanaisa Moderator |
Kas kindlustusega asjaajamise puhul ei aita sind mitte Indrek Sirk?
23.08.2007 at 14:20 |
|
Indrek_S |
quote: Vanaisa: Kas kindlustusega asjaajamise puhul ei aita sind mitte Indrek Sirk?
aitab, ja hästi aitab
23.08.2007 at 14:41 |
|
Archangel |
No esialgu pole mingist abist veel vaja rääkida.
Kindlustus ei ole ühendust võtnud ja midagi lähemalt rääkinud. Kui nüüd hakatakse rääkima mingitest absurdsetest summadest, küll ma siin abi otsin |
23.08.2007 at 17:32 |
|
BlueStang |
küsi abi - Maano ja Indrek - mõlemad väga tegijad liikluse asjades (oma kogemustest)
http://www.abkadak.ee/advokaadid.html |
23.08.2007 at 18:23 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 18:35 by BlueStang
|
Archangel |
Kindlustus võttis ühendust ja öeldi, et vaja kirjutada kahjunõue.
Nüüd ma olen veidikene tundmatus kohas ja ei teagi palju see kahjunõue olema peaks. Auto oli ostes hinnaga 65k. Ise panin lisaks ca. 15k. Uued rehvid, alarm, aku, mootoridetailid jne.
Paljudest kohtadest olen kuulnud, et lootust on saada 80% auto turuväärtusest ja kõik. Kedagi ei pidavat kottima palju sa ise sisse oled pannud.
Niisiis, kas peaksingi leppima selle ca. 50k kättesaamisega ja kõik, või teab keegi omast kogemusest rääkida veidikene positiivsemast rahasummast?
|
30.08.2007 at 14:31 |
|
Lembit |
Eksperdi juurde lähed ja ekspert hindab ära kahju. See sama hinnang toob ilmselt välja ka avariieelse väärtuse. Need asjad, mis raha sissepanid räägid eksperdile ilusti ära ja tema vaatab, mis ja kuidas. Mine ja käi ära. See raha, mis eksperdi hinnangule kulub läheb asjaette. |
30.08.2007 at 14:35 |
|
Archangel |
quote: Lembit: Eksperdi juurde lähed ja ekspert hindab ära kahju. See sama hinnang toob ilmselt välja ka avariieelse väärtuse. Need asjad, mis raha sissepanid räägid eksperdile ilusti ära ja tema vaatab, mis ja kuidas. Mine ja käi ära. See raha, mis eksperdi hinnangule kulub läheb asjaette.
Kindlustuse ekspert on auto juba üle vaadanud. Nagu siin lehelgi toodud siis kahjuks hinnati 11k.
Kas peaksin otsima siis kuskilt veel ühe erapooletu eksperdi, kes siis auto üle vaatab ja kelle hinnangu siis kindlustusele esitan? |
30.08.2007 at 15:12 |
|
Vanaisa Moderator |
Kindlustuse ekspert on kindlustuse palgal ja tema töö ongi võimalikult väike summa kokku lüüa.
Teiseks ei jaga reeglina tavaline ekspert usa auto juppidest ja hindadest ööd ega mütsi. Võttis su autot ilmselt samas kategoorias, kui 20 aastat vana oopelinässakat.
Mine sõltumatu eksperdi juurde - ülevalpool on nende kontaktid ju olemas.
30.08.2007 at 15:19 |
|
Fog |
quote: Archangel: quote: Lembit: Eksperdi juurde lähed ja ekspert hindab ära kahju. See sama hinnang toob ilmselt välja ka avariieelse väärtuse. Need asjad, mis raha sissepanid räägid eksperdile ilusti ära ja tema vaatab, mis ja kuidas. Mine ja käi ära. See raha, mis eksperdi hinnangule kulub läheb asjaette.
Kindlustuse ekspert on auto juba üle vaadanud. Nagu siin lehelgi toodud siis kahjuks hinnati 11k.
Kas peaksin otsima siis kuskilt veel ühe erapooletu eksperdi, kes siis auto üle vaatab ja kelle hinnangu siis kindlustusele esitan?
11k peale ütleks mina, et tehke korda. Ja siis kotid kindlustust nii et mühiseb. Niikaua kui raam pole sirgeks tiritud ja tirimisarmid keevitatud jne jne sa oma allkirja ei anna et oled tulemusega rahul.
Nad teevad sulle kohe parema pakkumise, sest taastamine on ilmselt suurusjärkku 40-80k. Selle ülemise otsa lõikab maha auto turuväärtus enne laksu(mis võiks olla suurusjärgus 30k nende arvates). Nad armastavad võtta kõige väiksema hinnaga müüdu mis neil saada on, ning mis kohe kindlasti V8 pole. Sellele tähelepanu pöörates saad summat veel tõsta. 35-40 oleks imho paras välja köhida neil.
30.08.2007 at 15:25 |
|
supp |
mul on küll kindlustusest vanadele autodele suht korralikud summad saada, kuigi mõlemad autod läksid remonti, üks oli vana caprise, ja teine bmw e28. Näit e28 nähtvaid vigastusi eriti ei olnudki, tegin ise kalkulli, rääkisin viisakalt jne., lõpuks sai rem.raha sama palju kui kindlustus oli algselt autoturuvääruseks pidanud, põhjendasin et auto oli värskelt taastatud jne (see oli ka tõsi), kombineerisin kalkullis uusi juppe kasutatudega, et kindlustus saaks aru et ma pole pahatahtlik röövel, ja lõpuks sain rohkem raha kui mul tegelikult remondiks kulus, tuttavaid kindlustuses ka polnud.Haruldasematel autodel soovitan kalkulli ise teha,aga see eeldab et sul on juriidiliselt õigus teha remonti või müüa osasid, kui ei teia selline tuttav |
30.08.2007 at 18:08 |
|
Jesper |
Mis see "juriidiliselt õigus" tähendab? FIE kärab kah? Mis kindlustusselts sul supp oli?
Pagan, jube mõeldagi mis saab kui keegi otsa sõidab ja kindlustus mu hoole ja armastusega putitatud aparaadi turuhinnaks võrdluse puudumisel mingi Lada 01 nässaka hinna võtab... |
30.08.2007 at 22:45 |
|
supp |
minul käras FIE küll, peaks vist olema seos varusamüügi või remondiga (lillemüüjal vist pole mõtet kalkulli teha), e28 oli If (vist, asus Laki tänaval), Chevy-l ei mäleta, e28 puhul algul punnisid natuke vastu aga lõpuks neelasid minu kalkulli alla, paar tuhat võtsid küll maha aga ma jäin rahule, sisuliselt jäi mul 2/3 raha järgi kuna uusi juppe üldse ei kasutanud. |
31.08.2007 at 17:50 |
|
Archangel |
Nii, kindlustus pakkus esialgu 60k auto eest.
Lubasid rehvid tagasi anda, sest need on päris uued. Juhul, kui ma vanad rehvid asemele viin. Sest auto pidi ratastele ikkagist jääma. Isegi alarm lubati maha võtta - selles ma nii kindel ei ole, sest ausalt öeldes pole aimugi, kuidas seda maha võtta ja kas üldse sellega midagi pealegi oleks hakata.
Nii, teie arvamused?
Ütlen ausalt, et auto turuväärtuse hinnang on suht õige aga sellegi poolest. Teie kogemustest küsiks, kas oleks mõtet rohkem küsida - ja kui oleks siis mis argumenti kasutada? Kas tasuks autolt midagi veel maha koorida või on see liigne ihnitsemine...
Helistati ja anti mõtlemisaega ning siis tahetakse kokku saada, et lõplik hind paika panna. Kui suuresti on võimalik neid inimesi asjaliku jutuga mõjutada? Kas nende silmis on see 60k suht lõplik hind või lastakse suht vabalt endast veel 10k välja pigistada?(IF kindlustus) |
11.09.2007 at 21:33 |
|
viinakaru |
kui ise maksid 65, alarm ka juurde, siis ära ole nõud väiksemaga...see et mingi saamatu tagant sisse sõidab pole ju kuidagi sinu süü ja sina ei pea kaotajaks jääma, Eesti ongi haige riik selles osas, süütu kannatab. Ma eelmine aasta otoasin 3 kuud, et auto korda saada kuna mingi täis vene tont sõitis sisse, kuid 2 kuud tuli mingit politsei otsust oodata... |
11.09.2007 at 21:41 |
|
atomic |
võta veljed ja 60k. Parem varblane peos...
quote: Archangel: Nii, kindlustus pakkus esialgu 60k auto eest.
Lubasid rehvid tagasi anda, sest need on päris uued. Juhul, kui ma vanad rehvid asemele viin. Sest auto pidi ratastele ikkagist jääma. Isegi alarm lubati maha võtta - selles ma nii kindel ei ole, sest ausalt öeldes pole aimugi, kuidas seda maha võtta ja kas üldse sellega midagi pealegi oleks hakata.
Nii, teie arvamused?
Ütlen ausalt, et auto turuväärtuse hinnang on suht õige aga sellegi poolest. Teie kogemustest küsiks, kas oleks mõtet rohkem küsida - ja kui oleks siis mis argumenti kasutada? Kas tasuks autolt midagi veel maha koorida või on see liigne ihnitsemine...
Helistati ja anti mõtlemisaega ning siis tahetakse kokku saada, et lõplik hind paika panna. Kui suuresti on võimalik neid inimesi asjaliku jutuga mõjutada? Kas nende silmis on see 60k suht lõplik hind või lastakse suht vabalt endast veel 10k välja pigistada?(IF kindlustus)
|
11.09.2007 at 22:28 |
|
Vanaisa Moderator |
ma soovitaks ka velg-rehv kaenlasse ja signa ka (kui see midagi väärt on) + 60kilo mis pakutakse - nii oled enda 65 kuhjaga täis saanud ja vaidlused selja taga.
võid kohe järgmise auto ära osta.
11.09.2007 at 22:35 |
|
ramman |
Rattad on ise kindlasti rohkem väärt kui need 5K, mis ostuhinnaga tasa teeks. Võta parem rattad ja signa kaasa ja tuld Muidu hakka jälle vaidlema ja jebima. Ega eriti hea meelega keegi rohkem raha ju välja ei taha käia.
Selle aja peale kui sa oma vaidlised lõpetanud oled ja natuke suurema summa kätte saad, sõidad juba uuega ringi. Pealegi uue ostmisel saad kulunud kummide pealt alla kaubelda, sul omal kohe uued võtta ju. |
11.09.2007 at 23:13 |
|
Archangel |
Võtsin ühendust alarmifirmaga ja uurin, kuidas see alarmi mahavõtmine käib. Kas saavad tehniku platsile saata või mismoodi asi välja näeb.
Rattad kruvin arvatavasti ise maha. Muidugi on nüüd probleem see, et autol olid valuveljed juba originaal mudelil olemas. Kas nad eeldavad, et veljed jätan alles ja võtan ainult rehvid? Eks peab uurima, kuidagi kruvib vanad suvekad alla.
Räägin selle kindlustustegelasega ja proovin 65k + rehvid, valukad + alarm. Siis oleks põhimõtteliselt peaaegu täpselt nullis tagasi selle ostuga. |
11.09.2007 at 23:50 |
|
Indrek_S |
Kindlustus laseb sul auto taastada "ostueelsesse seisukorda"
ehk et ütled, et valukad ostsid ise koos rehvidega ja viska plekid koos mingite juustudega alla.
PS "mingid juustud" saad minu käest 225/70 R15 võileiva hinnaga
12.09.2007 at 11:04 |
|
Maik |
Indrek, aga kui autole on pandud juurde palju lisavarustust ja lastud teha-seest väljast, kas selle kajastamine auto juures on võimalik kindlustuse sõlmimise hetkel kokku leppida ? Jutt siis tavakindlustusest mitte kaskost.
12.09.2007 at 11:50 |
|