register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Jalad kõhu alt välja! Banaanikastid pähe!   1 2 3  
Poster Message
indrek ilves

Jalad kõhu alt välja! Banaanikastid pähe!
quote:
Vanaisa: Ma räägin siin päris tõsiselt - tahtsin endale ka tööl käimiseks Smarti osta, nii rolleri aseaineks.
Aga krt, minu hing ei luba ennast nõrga plastkarbi pärast teise ilma saata. Või et esimese tugevama kõksu peale peaks auto maha kandma.
Ja selle õmbluskarbi kohta on nad räigelt kallid ka. Pigem siis juba mingi 70ndate Mini.

Kogu lugupidamise juures Vanaisa vastu, julgen väita, et Smart'i puhul ei ole tegu kindlasti nõrga plastkarbiga.

Ei püüa väita, et Smart on parim auto (eriti antud saidi kontekstis), lihtsalt vaidlen veidi vastu :)
Vaidlen vastu ka PlyVal64'le - nimelt enamikele ainsaks autoks supermini, eelkõige Smart, ei kõlba - ning usun, et ka Ply. ei pea mõistlikuks olukorda kus enamusel olekski rohkem kui üks auto.

Kuna antud postituse tegin ajendatuna Vanaisa väitest ja sellele vastates tekitasin offtopic'ut, siis lisaks ka omapoolse arvamuse ummikutest.

Mulle tundub, et probleemi lahendus saab toimuda ainult üksikisiku tasandil. Lõplik lahendus on saab olema märkimisväärselt (liiga?) kallis ning seni kuni keskpartei võimul on (reaalne, et ka järgminegi kord võidavad), seni ei julgeta / ei tahata midagi sellist (nagu PlyVal ennist kirjeldas) ette võtta. Aus olla, siis arvan, et ei tee seda ka keegi teine (lähema 15-20 aasta jooksul).

Järelikult reaalselt ongi midagi muuta võimalik ainult iseendal.
Ja mina näen siin kaht võimalust:

1. Leppida ja kohaneda - kui vältimatut kiire ei ole (ja reeglina on see enda teha), siis võib hommikusi ummikuid võtta kui mõnusat jõude aega ennem tööle / koju jõudmist. Hommikused raadiosaated on täitsa head ajaveetjad. Ise olen suht tihti leidnud end mõttelt - et ei taha veel tööle jõuda, et sõidaks veel hea meelega.
Kui see mitte ei lähe, noo ei ole kuskilt otsast "zen" tüüp, siis võiks kasutada kõrvaltänavaid. Minu kogemused on näidanud, et ~igale ummikule on olemas ka alternatiivne tee. Väga võimalik, et ajaliselt ei võida midagi või siis hästi vähe, kuid "feel good" tunde saab sellest hoolimata. NB! Viimane väide on öeldud Tartu põhjal.

2. Vältida - Kui ummikud kohe kuidagi ei lähe, siis tuleks tuua töö kodule lähemale v. kodu tööle lahemale. Tõsiselt. Nii kinnisvara kui tööturg peaks hetkel olema otsija suhtes soodsad, pakumiste rohkuse tõttu. Tegelt avitaks ka tööle minemise aja nihutamine 2-3 h ühele v. teisele poole.

Tervitades,
Indrek Ilves >>> Kuni kevadeni tolereerin ummikuid oma 3,7m pikas, 1.1L'ses pesukotis. Kevadest hakkan 10-15min jalgsi käigu v. 5-7 minuti rattasõidu kaugusel tööl käima.

11.11.2006 at 02:22
PlyVal64
Kõiksepealt ssiis sellest Smardist. See oli vaid näide maailma kõige lühemast autost, mida kuidagiviisi võib autoks nimetada. Hr.Autorestauraator ehk Märt Aarne ostis endale, proovisin ka sõita. Ostis just suure M-B Vito kõrvale, et ei peaks laevaga kesklinnas nökerdama. Parasjagu õudne on küll aga sellega harjub. Pidi olema nii tugev, et linnakiirusel tagant otsasõidu puhul midagi erilist ei juhtu. Vihma peab, soojaks läheb, isegi kiirendab natuke, hommikuse Pildi ja Oobersti vestlussaate taasesitab ka piisava kvaliteediga. Toidukorv mahub sisse ja rohkemat polegi linnaautolt vaja nõuda. Lihtsalt on Smart selline äbarik ja parasjagu õudsa disainiga ning natuke absurdselt kallis.
Siis jutt, et meie inimesed ei suuda kahte autot pidada??? No mida juttu. Meil ostetakse saasta mitmete miljonite eest, ainuüksi mööbel kuuris maksab kolme uue auto hinna... ja siis me räägime olematust ostujõust. Mitmel siinse foorumi tegelasel on kodus vaid üks auto? Vist mitte kellelgi, nii tundub. 2 ikka, paljudel 3 ja rohkem. Kellel on kodus üks auto maanteel sõitmiseks ja teine selline ehe kiire linnaauto? Mõnel üksiku, ikka sõidab abikaasa tööle ja koju mingi 5-meetrise kolliga.
Mis nüüd puudutab superminide kasutamistingimusi. Ma usun, et peale Anryo enamus ei kahtle, et mulle meeldivad ikkagi suured ja ilusad USA-rauad. Need jäävad surmani meeldima ja küll midagi erii vinget millaski jälle õuele veereb. Kuid viimsed 10 aastat on meil peres olnud korraga kaks autot, millest üks on olnud supermini. Alguses oli selleks Fiesta 1,8D ja praegu siis Sitikas. Fiesta ja Sitika vahel oli selline poolkõva suurusega Astra Wagon TD. Ja ma peab ütlema, et supermini väiksus ei ole siiani kordagi tõsiseks probleemiks muutunud. Et on kogu aeg olnud kõrval mingisugune suurem auto, siis väga suured kolad on veetud sellega. Tegelikult tunnen puudust hoopis pisikesest ja kergest haagisest, mida võiks Sitikale sappa riputada. Siis ei oleks üldse muud autot kolavedamiseks vaja. Pole supermini üldsegi paha auto ka talvistel maateedel, kõik Talverallid sellega maha märgitud ja korraldatud. Ainus teelt väljasõit sellel ajal olnud uue Jeep Wrangleriga, sest see ei kõlba talveautoks.
Viimane tõsine supermini koormamine oli augusti lõpus, kui testimisel oli Panda JTD 4X4. Kolm täiskasvanut, 3-meetrine alupaat katusel, mootor pakiruumis, aerud toas ja takkatippu kogu sünnipäeva korraldamise kraam salatiämbrist õllekastideni-viinadeni ning kolm suurt kotti riietega. Kõigile jätkus ruumi, istet ei pidanud ette tõmbama ega mingis ebaloomulikus asendis 125 km sõitma. Ainuüksi juhiistme alla läks 5 viina:D Panda mõõdud: 3574 X 1605. Muuseas, isegi sellega sõitsin mingist töllirongist enne Ristit mööda;) Oleks pidanud nende nägusid pildistama.
Selge, et maanteel on mõnusam sõita suure autoga ja suur vagun mahutab rohkem. Eriti mõnus oli sõita uue Navaraga, kaanega haagis sabas. Aga linnas oli ikkagi kehv ja seda just suuruse tõttu.
11.11.2006 at 10:54
Vanaisa

Moderator
Jah, olen minagi seda Smarti videot vaadanud aga ega ta mul selle auto vastu eriti usaldust tõstnud.
Kuidagi liiga väike ja kõrge ja plastmassine tundub ta ikka. Mis siis, et testid muud väidavad. Tunne ikka selline, et iga suurem auto sõidab lihtsalt üle.
Mulle siiski meeldib liikluses enda ümber suuremat kogust rauda omada - nii igaks juhuks.
Mis muidugi üldse ei tähenda, et Smart kehv auto oleks. Ju ma pole lihtsalt sihtgrupp.
Ja muidugi hind - selle eest võiks päris mitu vana Mini väga korralikuks vuntsida.

11.11.2006 at 11:10
ervin
quote:
erik:
Kui sa peaksid maksma nt 50 000 eeki aastas selleks, et piiramatult Tallinna kesklinna piirkonda oma autoga sõita, siis võibolla leiad ka põhjuse, mispärast seista külma ilmaga õues ja oodata ühistransporti, trügida ja püsti seista. Sellepärast, et kui sul ka on see 50 000 välja käia, tundub see ilgelt mõttetu. Ja mida suurem osa inimestest ühistransporti kasutab, seda suurem on ka avalikkuse
....
Tegelikult oleneks see väga paljuski sellest, mida selle 50 000 krooni eest saaks. kui see sisaldaks tasuta parkimist, siis ma ei kõhkleks hetkegi seda raha välja käies :) elu on näidanud, et parkimise peale kulub see raha niivõinaa ära. Kui nüüd oleks inimesi, kelle see summa ära hirmutab ja kesklinna olud mõistlikumaks teeks, siis oleksin mina isiklikult kahe käega poolt :)
quote:

Muide, miks sa enne toast väljud, kui auto käivitad? Distantskäivituse jubinad maksavad poole vähem kui keskmise auto keskmine liisingumakse. Miks sa üldse auto soetasid, kui selle sama "mõne hetkega", mis Jesper bussi ootab, pead külmetama ja ootama, et auto soojeneks? :)

põhjus on väga lihtne - mul on auto niivõrd "tark", et distantskäivitust ma sinna lisada ei saa. ainus variant on webasto, millele ma olen mõelnud kuid pole veel hetkel ühest seisukohta võtnud selles suhtes. Samas, võrreldes bussipeatuses külmetamist ja seda hetke, mil auto jahe on, räägivad kõik argumendid ikkagi auto kasuks - autos ei tuiska, ei ole tuuline ja üldmulje on ikkagi soojem kui bussipeatuses seistes :)
quote:

Mina ostsin auto selleks, et ma olen ilge autopede tegelt.
....

Vot siit tuleb ilmselt vahe välja :) minu jaoks on auto tarbevahend - mida ökonoomsem ja mugavam (viimane argument on ülioluline, ökonoomsus ei tohi olla selle arvelt saavutatud), seda rohkem väärtust ta minu jaoks omab. Kuna mu läbisõidud on suhteliselt suured - viimase suvega sõitsin ma ca. 30 000km - siis on see ka ilmselt arusaadav, millepärast ma nii suhtun autosse kui liiklusvahendisse. Tegelikult ei mõelnud ma seda eelmist postitust üldsegi provokatsioonina vaid pigem just arusaama tekitamiseks nendest, kes siin ühistransporti propageerivad.
11.11.2006 at 16:52
PTC

Laseb äkki seda ühistranspordi ja smardijama edasi mõnes teises foorumis, näiteks http://foorum.erakond.ee/?
12.11.2006 at 00:24
Ragnar
Ma väga vabandan, aga see hala ajab südame pahaks.
Kellele ei istu autoga kesklinnas liikuda ning käib tugevalt moraali pihta, sõitku ühistranspordiga. Kellele meeldib 5,..m laevaga linnas hõljuda, laske käia. Kes peab väikemasinat linnas liikumiseks lahenduseks - tehku nii. Ärge suruge seda teistele peale ning esitlege seda kui puhast kulda.

Isiklikult toetan Priidu eelistust väikeauto osas ning kahe auto poliitikat. Küll Smart´i eelistamine mõnele muule putukale on liigne subjektiivne lähenemine. Väikseid põristajaid on palju, igale maitsele - võrreldes antud foorumi teemaatikaga on linna oludes enamus mõnusalt ökonoomsed ning praktilised. Ühistransporti sai sügisel kahe kuu jooksul intensiivselt kasutatud. Mul on hea meel tõdeda, et viimaste aastete jooksul toimunud täielik võõrdumine on oluliselt parandanud elukvaliteedi kasvu. Kokkuvõttes lisaks juba ka eelpool mainitud puudustele on kõige olulisemaks siiski ajakulu, vaimselt ning füüsiliselt enda kurnamine. Kokkuvõttes ühistranspordi kasutamine on ettevõtmine, aga elus on muudki targemat ette võtta, kui viimasega sõitmist planeerida. Kes näitekst Sõpruse pst. kesklinna tööle ning õhtul sealt tagasi trollitavad, kindlasti arvamust ei jaga - ja seda täiesti arusaadavalt.

13.11.2006 at 00:30 1 edit. Last edited 13.11.2006 at 00:33 by Ragnar
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Jalad kõhu alt välja! Banaanikastid pähe!   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.