Poster |
Message |
Jesper |
Big brother ehk auto jälgimine
Ei tea midagi, fooride juhtimiseks on minuteada mingid simulatsioonid-mudelid olemas, Discoverys näitas Need muidugi ei kasuta nii eksootilist tehnoloogiat kui e-eestlased, teepinna sisse paigutatakse andurid mis võimaldavad mõõta liiklusvoolu keskmist kiirust ning selle järgi detectida ummikuid jms, mida siis jooksvalt tsüklite pikkuse timmimisel arvesse võtta. Näiteks kui mingi õnnetuse vms asja tulemusena on ühel teel ummik ning see ähvardab ka ristuvad teed ummikusse jätta, siis pikendatakse ristuvate rohelist ummikus oleva suuna arvel, kuna need ei liigu nagunii kuhugi. Ja muud sellised trikid.
Kui laialt see tehnoloogia levinud on ja kui töökindel, seda ei oska muidugi öelda. Aga üldiselt ma suhtuks suht skeptiliselt eestlaste väljavaatesse midagi andekat ja unikaalset välja töötada, siia maani on Eesti "e-edu" pigem põhinenud olemasoleva tehnoloogia kiirel evitamisel. Ja õige kah, miks R&D peale raha kulutada kui raha saab kinnisvara arendusest ning probleeme saab lahendada käskude ja keeldude laiendamisega |
18.09.2007 at 16:18 |
|
Jutulind |
Ja kogu jutu peale irvitaks ja ütleks et GPS vajab toimimiseks otsenähtavust satelliidiga. Ehk siis plekitükk antennile ja hüvasti Big Brother. Ning kui see kuidagi auto ajuga seotakse et auto ei käivitu/liigu kui Satiga ühendust ei ole, siis hakkan ma tõesti hobusega sõitma ja jalgrattaga tööl käima.
'06 Fiat Panda 4x4 |
18.09.2007 at 16:25 |
|
retro |
päris otsenähtavust ikka vaja ei ole. endal BT GPS moodul asetseb maki ja tuhatoosi vahelises sahtlis, millel veel plastist luuk ees on. töötab küll.
loomkatsetusi plekitükkide/hõbepaberiga/vms pole proovinud. |
18.09.2007 at 16:38 |
|
ReyMan |
Hmm...
Talumees sõidab oma Jeebiga põllule loomi üle vaatama ja politsei saab teate teelt väljasõidu kohta.
Talv käes ja keegi võtab nõuks jääle tiirutama minna ja päästeamet saab teate upunud autost kuna Suurel Vennal pole aastaaegadest aimugi.
Kellegi auto puruneb ja veetakse mingi teeninduse treileril töökota, treila mees ületab kiirust ja sõiduauto omanik saab ka trahvi.
Keegi sõidab äsja rajatud heas korras metsateel 95km/h Suur Vend mõtleb "WTF?" sest tal pole selle tee olemasolust õrna aimugi ja arvab, et auto sõidab metas (trahvida selle eest era metsa puhul ei saa).
Ja kui 1000 või isegi 5000 autot peaks ühel hetkel sellistes situatsioonides olema siis ütleb Suur Vend "Fatal Vista ERROR, Linux needed" |
18.09.2007 at 17:06 |
|
armasjumal |
quote: Jutulind: Ja kogu jutu peale irvitaks ja ütleks et GPS vajab toimimiseks otsenähtavust satelliidiga. Ehk siis plekitükk antennile ja hüvasti Big Brother. Ning kui see kuidagi auto ajuga seotakse et auto ei käivitu/liigu kui Satiga ühendust ei ole, siis hakkan ma tõesti hobusega sõitma ja jalgrattaga tööl käima.
ma võtan siis sellise auto (traktori), mis läheb lükates käima ja ei vaja käimiseks elektrit
23.09.2007 at 08:33 |
1 edit. Last edited 23.09.2007 at 08:35 by armasjumal
|
dodge |
Ei saa aru, millest see hala?
Kas siin on kõik "striitreisserid"?
Kas ma olen ainuke, kes sõidab eeskirjade järgi?
Ühiskond toimibki tänu kokkulepetele, mis omakorda väljenduvad seadustes.
Rahvas ise ju valib endi seast parimad pojad mõistlikke otsuseid vastu võtma... |
23.09.2007 at 09:28 |
|
Madlobster |
Tunnelid, parkimismajad jms. |
23.09.2007 at 15:36 |
|
madis |
Dodge, ma ei suuda aru saada kui mustvalge võib maailm sinu jaoks paista...
Katsuks aru saada et striitreisser ja maailmaparandaja 50ga on lihtsalt ühe kaika kaks otsa, mõlemad on suur nuhtlus normaalsele inimesele. |
23.09.2007 at 19:25 |
|
dodge |
quote: madis: Dodge, ma ei suuda aru saada kui mustvalge võib maailm sinu jaoks paista...
Katsuks aru saada et striitreisser ja maailmaparandaja 50ga on lihtsalt ühe kaika kaks otsa, mõlemad on suur nuhtlus normaalsele inimesele.
No kui 50-ne alas 50-ga sõitja on nuhtlus, siis ma ei imesta enam...
Vähegi arenenud riikides näiteks sõidetaksegi eeskirjade järgi. |
23.09.2007 at 20:50 |
1 edit. Last edited 23.09.2007 at 20:54 by dodge
|
ollo |
quote: dodge: No kui 50-ne alas 50-ga sõitja on nuhtlus, siis ma ei imesta enam...
Vähegi arenenud riikides näiteks sõidetaksegi eeskirjade järgi.
Seda et, millal härra dodge viimati välismaal käis ja milline see maa oli? Ma kah suurema osa euroopat autoga läbi sõitnud, sel aastal olen rooli keeranud Soomes, Rootsis, Norras, Hispaanias, Itaalias, Prantsusmaal (Läti-Leedu ei tule arenenud riikide nimekirjas arvesse) ja piinliku täpsusega eeskirjade järgimist pole küll kusagil näinud, tahaks ka vähegi arenenud riiki näha. Rootsis/Norras sõidetakse enamvähem sinnapoole, a Euroopa lõunaosa lajatab küll vähemalt kiirteedel nagu heaks arvab. Küladevahelistel teedel, kus 90 lubatud on, pole seal tihtipealt lihtsalt võmalik kiiremini sõita, kui 70, sest iga natukese aja tagant on mingi küla, ringtee või mingi muu segav asjaolu. Seal nad tõesti ei kihuta, kulgevad oma "manana" elustiilile kohaselt. |
23.09.2007 at 21:26 |
1 edit. Last edited 23.09.2007 at 21:28 by ollo
|
dodge |
Härra ollo, sinu poolt nimetatud riikidest on vähegi arenenud Skandinaavia omad. Niipalju, kui mina olen neid väisanud, on seal oukord sama - st. ei tapeta inimesi maanteedel, nii nagu meil seda näha saab. |
23.09.2007 at 22:46 |
|
Vanaisa Moderator |
quote: dodge: Härra ollo, sinu poolt nimetatud riikidest on vähegi arenenud Skandinaavia omad. Niipalju, kui mina olen neid väisanud, on seal oukord sama - st. ei tapeta inimesi maanteedel, nii nagu meil seda näha saab.
tapetakse küll, meil on asi lihtsalt suure pasuna külge pandud.
23.09.2007 at 22:57 |
|
ervin |
quote: dodge: Härra ollo, sinu poolt nimetatud riikidest on vähegi arenenud Skandinaavia omad. Niipalju, kui mina olen neid väisanud, on seal oukord sama - st. ei tapeta inimesi maanteedel, nii nagu meil seda näha saab.
mida sa halad. kui sul on seljataga närviline tüüp, kes sust mööda tahab saada ja vilgutab sulle tuledega, siis mööda läheb ta sinust niivõinaa. see kui sa ta ajusid komposteerid teises reas venimisega teeb asju veel hullemaks - kas sul on hädasti tarvis, et ta sust mööda sõidaks:
a) vastassuunavööndis, üle topelt, pideva joone
b) esimesest reast sõeludes ja teisi veel rohkem ohtu seades
või siis hoopis lased tal rahulikult, ise esimesse ritta ümberreastudes omas tempos kulgeda nii, et ta viha pärast sulle esimesel võimalusel ette ei sõida ja pidurit blokki ei vajuta.
tee googlega otsing terminile "road rage" ja vaata mida seal soovitatakse teha. sinusugused "maailmaparandajad" teevad olukorda märksa hullemaks. |
23.09.2007 at 23:04 |
|
dodge |
quote: ervin: quote: dodge: Härra ollo, sinu poolt nimetatud riikidest on vähegi arenenud Skandinaavia omad. Niipalju, kui mina olen neid väisanud, on seal oukord sama - st. ei tapeta inimesi maanteedel, nii nagu meil seda näha saab.
mida sa halad. kui sul on seljataga närviline tüüp, kes sust mööda tahab saada ja vilgutab sulle tuledega, siis mööda läheb ta sinust niivõinaa. see kui sa ta ajusid komposteerid teises reas venimisega teeb asju veel hullemaks - kas sul on hädasti tarvis, et ta sust mööda sõidaks:
a) vastassuunavööndis, üle topelt, pideva joone
b) esimesest reast sõeludes ja teisi veel rohkem ohtu seades
või siis hoopis lased tal rahulikult, ise esimesse ritta ümberreastudes omas tempos kulgeda nii, et ta viha pärast sulle esimesel võimalusel ette ei sõida ja pidurit blokki ei vajuta.
tee googlega otsing terminile "road rage" ja vaata mida seal soovitatakse teha. sinusugused "maailmaparandajad" teevad olukorda märksa hullemaks.
Ei tee ma mingit otsingut ja sõidan ka edaspidi liikluseeskirjadele vastavalt.
Andke siis andeks. Püüan edaspidi vältida "Isandate Striitreisserite" arutelusid.
Ja herr ervin, arvesse läheb veel üks maantee - eneseteostuse variant:
c) vastassuunavööndis, üle topelt, pideva joone ning vastutuleva rekka lisavarustusena. |
23.09.2007 at 23:13 |
4 edits. Last edited 23.09.2007 at 23:21 by dodge
|
ervin |
quote: dodge:
Ei tee ma mingit otsingut ja sõidan ka edaspidi liikluseeskirjadele vastavalt.
Andke siis andeks. Püüan edaspidi vältida "Isandate Striitreisserite" arutelusid.
ära imesta kui sa lõhkise ninaga sõidad (nii autol kui endal) varsti mul ükskord oli sarnane olukord ja see pani natuke mõtlema kas see "põhimõtte pärast punnitamine" on seda närvikulu väärt. |
23.09.2007 at 23:18 |
|
dodge |
Loll oled, kui lased ennast peksta. |
23.09.2007 at 23:23 |
|
|