Poster |
Message |
raimo |
Split: liiklusrikkumised ja sellega seonduv, hilisöised-varahommikused mõtted...
quote: owerdrive: Tean kuidas tuttav sõdis ka ja andis kohtusse kuna tal oli asulas u.110km aga piirang oli 5o km ja võitis sellega kuna mendid olid kilomeetripostidega protokollis puusse pannud ja sai ainult vis 600eek trahvi.
Sama juhus oli minugi sõbral. Maanteel, 50-ne alal jäi 100-ga vahele, tehti protokoll millele ta alla ei kirjutanud. Peale seda käis läbi maanteeametist kust võttis väljatrüki millel oli täpselt kirjas kust alates algab ja kus lõpeb kiirusepiirang. Kuna patrull pani samuti km-postiga mööda, pääses sõber ilma trahvita. |
31.01.2008 at 15:00 |
|
tfr |
Split: liiklusrikkumised ja sellega seonduv, hilisöised-varahommikused mõtted...
quote: owerdrive: Tean kuidas tuttav sõdis ka ja andis kohtusse kuna tal oli asulas u.110km aga piirang oli 5o km ja võitis sellega kuna mendid olid kilomeetripostidega protokollis puusse pannud ja sai ainult vis 600eek trahvi.
Ma ei taha küll sitasti öelda, aga mida rohkem inimesed reaalseid tõsiseid rikkumisi (ja linnas +60km/h on ikka raske rikkumine asjaoludest sõltumata) selliste tehniliste pisiasjade pärast vaidlustavad, seda raskem on Mellisugustel, kelle puhul on tõesti politsei kogemata vea teinud, neid klaarida. Sest kohtus käib politseid esindamas eraldi sellega tegelev talitus, kes konkreetse rikkumise juures ei olnud, ja sellised asjad paratamatult (kuigi ei tohiks, aga inimene on ju inimene) mõjutavad nende üldist häälestatust. |
31.01.2008 at 18:55 |
|
Madlobster |
aga mille eest ta siis trahvi sai?
kui olekski 70 ala siis jääks veel +40km/h
+/- natuke siia sinna. |
31.01.2008 at 20:47 |
|
KaroK |
Kui kõik inimesed oleks korralikud ja mõistlikud siis ei oleks üldse mingit BS'i vaja.
Inimesed ei protesteeriks väljateenitud karistuste vastu, kohust ei oleks üldse tarvis,
katkised asjad saaks garantiiremondi ja kõik oleks rahul.
Niiet, inimesed - käituge korralikult.
|
31.01.2008 at 21:26 |
|
PlyVal64 |
quote: tfr: aga mida rohkem inimesed reaalseid tõsiseid rikkumisi (ja linnas +60km/h on ikka raske rikkumine asjaoludest sõltumata) selliste tehniliste pisiasjade pärast vaidlustavad, seda raskem on Mellisugustel, kelle puhul on tõesti politsei kogemata vea teinud, neid klaarida. ...ja sellised asjad paratamatult (kuigi ei tohiks, aga inimene on ju inimene) mõjutavad nende üldist häälestatust.
Iseenesest olen ma sellega päri, kuid, nagu ikka, on asjal kohe kaks ja rohkem otsa. Kuniks politseinikud lihtsalt "nu...vad näkku" absoluutselt tühiste asjadega a'la üks numbritule pirn on just läbi põlenud, turvavöö parklas etc ehk asjad, kuskohas kodanik tunnetab oma õiglustunnet riivatuna, siis pannakse esimesel võimalusel õigustundega tagasi. Julmalt! Kui minul on keelatud eksida või tulepirn ei tohi reaalselt sõidu ajal läbi põleda, siis annan aga politseile täie raha eest! Ja vaidlustan absoluutselt IGA komakoha ka, kui vaja. See on minu, kui Eesti Vabariiki kodaniku õigus.
Kui on postimiilitsatel õigus mind mõntada, mõnitan mina seda lolli "eritalitust" vastu. Aga seaduslikult, kohtusaalis. Kuniks meil käib asi valetamise ja mõnitamisega, seniks soosin vaidlustamist. Kui aga hakkab selline "firma", kui Eesti Politsei minusse suhtuma õiglustundega ja viisakalt, ei ole ju põhjust nuriseda? Kui ikka (sel juhul politseiniku nime vääriv tegelane) suudab talle teada olevale minu numbrile helistada ja volituse kohta küsida; kui Laagri Maksi parklas valetamise asemel tunneks see tegelane LE'd ja selle koha liikluskorraldust... miks peaks rikkumist vaidlustama?
Kui politseinik, peale minupoolset tõestust, et ka tema võib inimlikult eksida, ei muutu ülbeks, siis läheme me sõbralikult laiali. Ja kui ma tõesti ka eksin, siis olen alati ka karistuse vastu vaidlemata vastu võtnud. Aga see reaalne rikkumise/karistatuse suhe on minul 20/80 ja paar korda reaalse rikkumise peale pääsenud vaid suulise hoiatusega. Ehk need on olnud juba suure tähega Politseinikud. Aga kui mulle ja minu pereliikmetele määritakse pähe asju, mida pole olnud, siis olen ma põjendatult vihan ja nöögin miilitsat kuidas suudan. Ehk minu elus saadud 10'st trahvist 2 on olnud absoluutselt õigustatud, 3 korda olen sattunud mõistliku mehe otsa (legendaarne jahi masti vedu etc), 1 kord sain ununenud LK puudumise eest avarii ärahoidmisel mina ainsana 600 eeku trahvi (tibid, kes kaks autot linnas kihutades puruks sõitsid, lasid pisara ja tehti vaid noomitus!) ja u.8 korda on mulle lihtsalt näkku valetatud või täiesti liiklusohutu situatsiooni eest trahv tehtud. Pisikest valetatud kiiruseületust kohtus ei tõesta aga Mellile pandi ikka täiesti lambinumber!
Lisaks sellele "kujundab" EP oma renomeed ja minu suhtumist sellega, et laseb narkomaanidest varastel ennast uurimise ajal ja kohtusaalis mõnitada, ei suuda isegi teolt tabatud tegelasi kinni panna jne. Kui EP laseb ennast narkaritel mõnitada, siis mina ei lase neil narkari kombel oma pereliikmeid mõnitada!
|
02.02.2008 at 13:56 |
|
Peeter82 |
Selle viimase jutu peale ütlen, et osadel inimestel lihtsalt juhtub. Miks see nii on, eks mõelgu järgi.
Ma ise olen suutnud viimased 3 korda, kui mind politsei on peatanud, end välja rääkida
ja trahvi pole tehtud. 1 - esitule pirn läbi põlenud; 2 - väidetav kiiruseületamine Laagris enne Tallinna sissesõitu;
3 - treileriga autovedu, E-kati lubade puudumine (varahommikul).
Ei tea, kas satun ainult "väga inimlike" politseinike peale?
02.02.2008 at 14:38 |
|
PlyVal64 |
Vaata Peeter, aeg on muutunud! Ma pole juba ise aastaid trahvi saanud, viimane äkki 3-4 aastat tagasi. Või suisa 5... Ehk 21.sajand on olnud too jahi masti lugu ja üks täiesti selge valetamine. Tolle LK asja jätaks välja. See ehk 90'dad oli aeg, kui julmalt küsiti altkäemaksu. Aga mina vihkan sellist asja, mulle on seda liigagi palju endale pakutud. Kui ollakse väljas rahapeal, siis olen mina vait, las kirjutavad. Või on tegu hullumeesega, nagu Riho Raha. See on täiesti ebanormaalne tegelane. Samas peale seda aega, kui enamus ahnetest on kas lahti lastud, ennast ise ära tapnud (Karmo Tiivel näiteks) või suisa krimvastutusele võetud, pole ei mul ega abikaasal probleeme olnud. Olid kaasal korra load minu taskus, sõitis Politseinik kenasti öösel autoga meile õuele, vaatas load üle ja soovis "Head ööd!"; puhumisel on käitutud eriti viisakalt jne.
Kuna pole kordagi sel sajandil reaalse rikkumisega vahele jäänud, pole olnud vaja ka selgitada. Aga kui mina sõidaks ilma lubadeta, siis võtaks seletamata ka karistuse vastu. Kui võimuesindaja küsib, siis põhjedan tegu ja tema otsustab, karistada või mitte. Lehmakauplemist ma ka ei salli. Aga huvitava märkusena: kui mind on kinni peetud ja trahvi tehtud, pole mind kordagi puhuma pandud. Üldse on õnnestunud 18 aasta jooksul 4 korda seda teha, kõik sellel sajandil, viimane kord 05.01.08 Rootsi laevalt maha sõites Mida sellest järeldada? Vaid seda, et reaalselt ei püütud vanasti ohtlikke liiklejaid vaid oodati raha. Või taheti "linnukest" kirja saada, kuigi see on rohkem praeguse aja probleem. Miilitsatel ju plaan peal, vahetusega 18 protokolli (võin numbriga eksida). Aga alaealist poissi on küll peeditud, tuttavaid on alusetult peeditud ja olen kohtunud ka reaalselt rumala avariigrupiga. Piiratud mõtlemisvõime ja nullilähedaste teadmistega LE'st. Pärast käi läbi LKF'i, et LE põhjal saaks purukssõidetud auto kinni makstud.
Aga marru ajavad sellised asjad: kui poissjääb vahele +27 km/h 70 alas (Saue viadukt!) ja saab trahvi 1020 krooni + 2 kuud jalamees, ütlen ja ütlesin ka "paras!" Aga kui tema kõrval ON täiskasvanud inimene ja sel on load üle 2 aasta aga miilits suvatseb väita, et volitust pole, kvalifitseerida see lubadeta sõiduks ja teha 3000 ja 6000 krooni trahvi; lisaks väita must-valgel Otsuses, et "arutlusel osales lapsevanem" (on sulaselge vale!), rääkimata see Laagri värk, siis on mul "s..t keemas". Kogu väidetavate rikkumiste jadas on kõneväärt vaid see kiiruse ületamine. Kõik muu on BS ja piisaks noomimisest kirjalikus vormis. See muuseas on ka karistus! Aga kui minu rahakoti kallale tullakse valetades ja reaalse ohtliku asja eest küsitakse võrrelduna teistega naeruväärne summa, siis on asjad Eestis väga valesti. |
02.02.2008 at 17:17 |
|
BlueStang |
nendes asjades olen Ply-ga 110% nõus |
02.02.2008 at 17:34 |
|
viplala |
PlyVal64 täiesti nõus... Ma ütlen nüüd midagi, mis paljudel foorumimentaliteediga inimestel harja punaseks ajab. Näiteks mina ei kavatse ka siis ennast süüdi tunnistada-maksta, kui olen ka tegelikult rikkunud ja ise sellest aru saan ja sellest on võimalus kõrvale hiilida-edasi kaevata. Milleks? Kui on mingigi võimalus mitte maksta, karistust kanda, end süüdi tunnistada, siis ma seda ka teen. Mind ei koti absoluutselt mingid üllad põhimõtted, ausus või südametunnistus neis asjades. Mul lihtsalt puuduvad need. Ja ainus mis mind huvitab on see palju mul jääb raha rahakotti, peale kohtumist mendiga. Selle nimel olen võimeline kasutama sama jama, valesid ja faktide väänamist mis teine poolgi siin elus heameelega teeb. |
02.02.2008 at 20:16 |
|
Madlobster |
eks see asi ole rahakotist kinni kui üllas keegi on
kui ärikast miljonärile tehakse 10k trahvi, siis see peeretab selle peal ja tal poogen kas ta oli süüdi või mitte.
kui kohalikus töökojas töötavale põlva pereisale tehakse 10k trahvi siis vaatamata sellele, et ta tunnistab ja saab aru oma süüst teeb loomulikult kõik et selle maksmisest pääseda vastasel juhul tuleb hambad varna riputada ja sms laenu võtta. selles suhtes toetan täielikult vastavalt sissetulekule trahvi summasi kuna põlva pereisale ja miljonärile määratud trahvid ei kanna oma eesmärki ühel lööb jalad alt ära teine ei pilguta silmagi selle peale isegi siis kui peaks kolm sellist trahvi veel saama.
omaette naljanumber on minuarust suurtele ettevõtetele määratavad trahvid mingi rikkumise eest mis on kohati väiksemad kui ilma turvavööta sõitmise eest eraisikule aga see selleks.
ja ega tegelikult kõik need üllad inimesd, kes kunagi midagi ei riku ja kui mingi ime läbi saavad 600 krooni trahvi taovad õilsalt vastu rinda et ma sain aru ja maksin ära.
kui sulle lajatatakse ikka selline trahv mis ninast vere välja võtab ja määritakse veel pool vägisi rikkumine suuremaks või üldse määritakse kogu rikkumine otsast lõpuni sulle kaela küll see üllus siis kaob ja vingerdad seaduse rägastikus nagu ussike.
ega ei pooldagi siin süüdimatuid padurikkujaid aga errore hummanum. |
02.02.2008 at 21:41 |
2 edits. Last edited 02.02.2008 at 21:42 by Madlobster
|
tohoh |
Jah, aga see on valdkond kus rikkumistel on tihti väga ränk hind.
Seega - juhtub küll; aga rohkem tähelepanelikkust!
GAZ 24 ´84 |
02.02.2008 at 22:36 |
|
BlueStang |
khm, see, et ma Ply-ga sama meelt olen ei tähenda, et viplala seisukohad mulle meeldivad... |
02.02.2008 at 23:56 |
|
viplala |
Ei peagi meeldima. Samas on igal inimesel kaks või rohkem arvamust. Üks mida räägitakse avalikult, näiteks foorumites ja teine mis kantakse eneses ja mille järgi käitutakse. Viimane ei kattu tavaliselt enamuse avaliku arvamusega ja seda ka ei serveerita oma Mina hoidmiseks. Ma lihtsalt kaldusin kõrvale tavalisest avalikust hoiakust ja serveerisin seda teist Mina. |
03.02.2008 at 00:27 |
|
madis |
Viplala, sa oled järelikult veel noor ja roheline või siis täielik solgihing. Esimesel juhul aeg parandab, teisel juhul tunnen kaasa. See oli su eelmise posti kohta, see viimane pani i-le veel kaks täppi peale.
Madlobster: On olemas üks seadus mis kehtib kõigile. Enda rikkumiste korral tekib alati tunne et oi kui kuri ja karm on saatus. Aga subjektiivne "õigus" lõpeb nõukogude liiduga.
Selleks karistus ongi, et enam ei teeks. Ja kui oli tunne et liiga kõva kolaka said, siis peaks eriti hästi meelde jääma. Mulle omal ajal Villu Vane pani ka hea rahalise põntsu, peale seda enam ei kihuta (+40ga). Järelikult karistus töötas.
Proportsionaalne karistus ? See lõppeks sellega, et terve küla kõik joodikud kihutaks 24/7 sest nende ametlikest sissetulekutest võta kasvõi 150%, summa on ikka kahekohaline. Ja korralik pereisa, kes teenib oma 30-40k maksab ikka 10k trahve. Ja miljardär saadab advokaadi. |
03.02.2008 at 00:29 |
1 edit. Last edited 03.02.2008 at 00:29 by madis
|
Stealth |
quote: viplala: Ma lihtsalt kaldusin kõrvale tavalisest avalikust hoiakust ja serveerisin seda teist Mina.
Et siis skisoidsus tahab vahepeal väljaelamist saada ?
03.02.2008 at 00:52 |
|
Mell |
PlyVal64 täiesti nõus... Ma ütlen nüüd midagi, mis paljudel foorumimentaliteediga inimestel harja punaseks ajab. Näiteks mina ei kavatse ka siis ennast süüdi tunnistada-maksta, kui olen ka tegelikult rikkunud ja ise sellest aru saan ja sellest on võimalus kõrvale hiilida-edasi kaevata. Milleks? Kui on mingigi võimalus mitte maksta, karistust kanda, end süüdi tunnistada, siis ma seda ka teen. Mind ei koti absoluutselt mingid üllad põhimõtted, ausus või südametunnistus neis asjades. Mul lihtsalt puuduvad need. Ja ainus mis mind huvitab on see palju mul jääb raha rahakotti, peale kohtumist mendiga. Selle nimel olen võimeline kasutama sama jama, valesid ja faktide väänamist mis teine poolgi siin elus heameelega teeb....
selle jaoks on väga hea v6imalus...kolm a peale sissen6uet saad n6uda miinimumpalga alusel istumist...mul osavalt laveerides 6nnestus kunagi 22pv 14pvga ära sobitada..jatsin isegi Koidula 10 retsepti maha...äripartneritele valetasin,et olen palmi all....tegelikult lugesin "papilloni"
aus6na,kui siit casest ausat nahka ei tule,siis väga p6him6tteliselt ei maksa!!lähen l6dvalt ja söön koerasööki ja musta vormileiba kursiga 600,- päev...kui sinna satute,siis jääte paljust ilma...ja kui sinna ei satu,siis jääte ka paljust ilma...ärge kartke propagandistliku saasta,et teid emanikkujatega kokku pannakse...inimesed k6ik
03.02.2008 at 03:56 |
|
tfr |
Enamasti kardetakse pigem isanikkujatega kokkusattumist küll siiski. |
03.02.2008 at 04:20 |
|
|