Poster |
Message |
Madlobster |
Galloni veega Tallinnast Riiga
Selles teemas olen ma madisega 100% nõus. Ja olen valmis madise poolt väljapandud miljoni kroonist preemiat omaltpoolt veel teise miljoniga suurendama.
Tingimus on, et kütuseks tohib kasutada ainult vett st vesiniukust tulev energia peab suutma nii vesinikku tekitada kui ka autot edasi viia.
Kui tõin kõnekäänuks kuu peale hüppamise, siis ei maininud ma kuskil ei silindreid ega mitte midagi sellist. Aga see selleks Ei näe ka põhjust teema mölaks ajamiseks ja silindri ehitamise detailidesse laskumiseks.
Vaakum ei ole mingi imeasi ja vaakum ei tee mitte mingisugust tööd see on tühi ruum.
Mis põhjusel georgi jumalaks tituleeritakse? siin ma ei näe mittemingisugust seost
Sa võid oma aju kasutada 100% või mitte üldse kasutada (tuleb ka tihti selliseid ette) gravitatsioon jääb gravitatsiooniks, ei hakka vesi iseenesest lagunema, ega vii keskmiselt 760mm/hg õhurõhk siit mitte kedagi kuupeale. Seega aju kasutamisel ja mitte kasutamisel ei ole mitte kõigevähematki seost ühegi füüsika reegliga. Küll aga sellega, et kui palju keegi tühja rapib. Loll pea pidi ihule suureks nuhtluseks olema.
Aga tundub et võib ka siin Eestis oma poe avada, kus siis mõnesaja krooni eest saab erinevaid vesiniku tegemise ja ka teisi tasuta energia tegemise õpetusi müüma hakata.
Nagu näha klientidest ei tohiks puudust tulla.
|
18.06.2008 at 01:32 |
|
Madman |
Jääb ainult loota et need miljonilised pakkumised ka 20 a pärast jõus on
18.06.2008 at 01:45 |
|
Madman |
quote: Madlobster: Vaakum ei ole mingi imeasi ja vaakum ei tee mitte mingisugust tööd see on tühi ruum.
Venelastel on see "tühi ruum" siiski päris võimas ja mina sinna lähedale küll ei tahaks sattuda.
18.06.2008 at 01:50 |
|
madis |
Krt mõni mees kirjutab oma luulusid ja kui neile argumenteeritult vastata siis tuleb vastu haige hobuse ila.
Lepime kokku et siin on tehnikafoorum. Ja lepime kokku et kui keegi millestki aru ei saa, siis ta küsib ja see kes teab, selgitab. Ma arvan et minu ettepanek on aksepteeritav.
Vaakumil on atmosfääri keskkonnas potensiaalne energia, analoogne selles "torus" asuva õhumassi pot. energiaga ehk siis E = mgh kus m on õhu (mida pole mass, g on grav.konst. ja h on kõrgus. Eile arvutasin unise peaga valesti, 10kilomeetrises sambas on ikka vähem energiat, ca. 0.5GJ - kõrgus on ju muutuv, mitte 10km koguaeg.
Btw, postiljonil on probleem: http://en.wikipedia.org/wiki/Travelling_salesman_problem
Lahendusi on palju, Nruut * 2astmelN. Siiski, 20 punkti puhul saab kõik lahendid läbi arvutada ja leida maksimaalselt optimaalse. |
18.06.2008 at 08:13 |
1 edit. Last edited 18.06.2008 at 08:15 by madis
|
Madlobster |
quote: Madman: quote: Madlobster: Vaakum ei ole mingi imeasi ja vaakum ei tee mitte mingisugust tööd see on tühi ruum.
Venelastel on see "tühi ruum" siiski päris võimas ja mina sinna lähedale küll ei tahaks sattuda.
Kui sul see vaakum nii võimas töömees on siis äkki seletad ära miks ükski veepump ei suuda maapinnas vett üle seitsme meetri üles tõmmata. Sinu arust on kindlasti tegemist sita pumbaga ja tulevikus keegi kindlasti leiutab sellise pumba, mis tõmbab ka sa 100 meetri pealt vabalt vee üles. Praegu on lihtsalt suured pumba tegijad kõik kinni mätsinud.
Okei et mõttetut möla vältida siis vastan ise ära, et vaakum ei tiri vett üles, vaid meie atmosfäris olev õhurõhk lükkab selle vee sinna torusse. Tavaliselt jääb õhurõhk 700-800 mm/hg vahele. Seega kõrgemale ei suuda ta seda vett lükata pane või miljoni kw pump sinna ja imepeenike toru. Lihtsalt EI OLE VÕIMALIK. Ja kui mõni mees ikka vaielda tahab siis tõesti valige oma kodufoorumiks vaimumaailm ja paraveeb jms.
Kui oma juttu muuga argumenteerida ei oska kui pahade naftakuningate ja lollide füüsikute, kes ei tea tegelikult mitte midagi siis ei olegi mõtet vaielda. Oodake oma õndsat aega, kus füüsika reeglid enam ei kehti. Ei ole mõtet teisi oma jehovistliku ilaga koormata. Kui on konkreetne huvi midagi teada saada siis jah vastatkse teile võimalikult argumenteeritult. Madis isegi viitsib arvautada teile vajaliku välja. Ja sinna lõppu ei ole vaja enam oma poolset AGA IKKAGIT lisada. |
18.06.2008 at 11:56 |
|
viplala |
quote: Madlobster: quote: Madman: quote: Madlobster: Vaakum ei ole mingi imeasi ja vaakum ei tee mitte mingisugust tööd see on tühi ruum.
Kui sul see vaakum nii võimas töömees on siis äkki seletad ära miks ükski veepump ei suuda maapinnas vett üle seitsme meetri üles tõmmata. Sinu arust on kindlasti tegemist sita pumbaga ja tulevikus keegi kindlasti leiutab sellise pumba, mis tõmbab ka sa 100 meetri pealt vabalt vee üles. Praegu on lihtsalt suured pumba tegijad kõik kinni mätsinud.
Tehke nüüd lollile selgeks, mõned puurkaevud asuvad ka 80 m sügavusel. Kas on vahet ka lükkamisel ja tõmbamisel? Kas vaakumis ei tööta ükski pump? |
18.06.2008 at 12:55 |
|
vr_ |
quote: viplala:
Tehke nüüd lollile selgeks, mõned puurkaevud asuvad ka 80 m sügavusel. Kas on vahet ka lükkamisel ja tõmbamisel? Kas vaakumis ei tööta ükski pump?
Justnimelt.. lükkamisel ja tõmbamisel on suur vahe.. puurkaevu sügavatest kihtidest surub seda vett üles juba maapinna mitte õhu raskus, sama ka nafta puhul, seal vist küll aitab ka gaasi rõhk natuke kaasa.. või siis uputatakse pump kusile sügavamale. Puurkaeve on ka kilomeetrite sügavusele lükatud.
Muide üks suur sitt pidigi olema valesse kohta puuritud puuraukudega.. osa naftast jääb maapinda lõksu sest suvaliselt läbi torgitud maapinnast lastakse kogu gaasi vurts välja selle asemel, et natuke uurida ja leida see kõige õigem oht, et kogu naftavaru kätte saada.. nii jäävsdki suurte rõhuta reservuaaride kogus maa alla.
Lükakmisest tõmbamisest veel, kui pump panna toru ülemisse otsa ja imedaa siis tõepoolest võid sa kogu õhu välja tõmmata torust ja nagu siin mainiti veesammas ei tõuse teatud piirist ülespoole..
Samas kui altpoolt mehaaniliselt vett torusse surudes tõstetakse see soga iga kõrghoone katuseni või mäetippu..
Kusjuures, et rõhud a surved veesambas väga karmiks ei läheks korraldatakse mõnikord vahepeale nö vahejaamu kus siis vesi "vanni" lastakse ja sealt uuesti edasi pumbatakse.
Niipalju kui mina hüdraulikast mäletan.
18.06.2008 at 13:03 |
3 edits. Last edited 18.06.2008 at 13:06 by vr_
|
Madlobster |
quote: viplala: quote: Madlobster: quote: Madman: quote: Madlobster: Vaakum ei ole mingi imeasi ja vaakum ei tee mitte mingisugust tööd see on tühi ruum.
Tehke nüüd lollile selgeks, mõned puurkaevud asuvad ka 80 m sügavusel. Kas on vahet ka lükkamisel ja tõmbamisel? Kas vaakumis ei tööta ükski pump?
Loomulikult on suur vahe. Lükkamisel on otsene seos kw ehk mida rohkem energiat kulutad seda suurema koguse seda kõrgemale suudad sa suruda.
Tõmbamist kui sellist tegelikult ei toimu. Maapeal asuv pump lihtsalt pumpab torus oleva õhu välja. Sellega seoses tekib rõhuerinevus (Edit: rõhuerinevus ei saa olla kunagi suurem kui atmosfäri rõhk, sest niigi juba tühjast ruumist ei ole võimalik enam mitte midagi välja tõmmata). Ning atmosfäri rõhk lükkab selle vee sinna torusse ja lükkab seni kuni rõhud on uuesti ühtlustunud. Kõrgrõhkonna ajal on siis seega vett võimalik natuke sügavamalt kätte saada) Täpselt sama on kõrrest piima imedes. Kui sa paneksid selle klaasi vaakumisse ja sealt kõrre välja omale mokkade vahele ei suuda sa sealt mitte piiskagi tõmmata, sest rõhku pole mis selle sulle suhu lükkaks. Kes ei usu tehke 7 meetrine kõrs ronige puu otsa las söber paneb körre piima sisse ja proovige hea lihtsate vahenditega praktikas füüsikat õppida. Samuti ei tõmba V8 mootor endale õhku sisse vaid atmosfäri rõhk lükkab selle õhu sinna silindrisse. Vee üles lükkamisl ei ole mingit vahet kas tegemist on veega või mingi muu objektiga. Kui ikka alt lükata piisava jõuga ületades gravitatsiooni ja vastu olevat õhurõhku kerkib sammas soovitud kõrgusele.
Edit: kunagi üks pumba müüja väitis et nende pumbad tõmbavad ka üle 10 meetri kui siis küsisin et mis moodi siis müüja (äkki oli keegi siit foorumist) väitis et teised pumbad suudavad ainult ühe bari vaakumit tekitada aga nende pumbad suudavad lähes kaks bari vaakumit tekitada Ei osanud kohe midagi kosta selle peale kehitasin õlgu ja astusin edasi. Sellise venne käest ei teki mingit isu midagi osta. |
18.06.2008 at 13:12 |
2 edits. Last edited 18.06.2008 at 14:07 by Madlobster
|
madis |
Puurkaevupump on reeglina "alla lastud".Puurkaev võib olla 80 meetrit, kuid pump on ikka 20 peal. Veehorisont hoolitseb selle eest, et tasapind on ca -5..-10 maapinnast. |
18.06.2008 at 13:50 |
|
Madman |
quote: Madlobster: quote: Madman: quote: Madlobster: Vaakum ei ole mingi imeasi ja vaakum ei tee mitte mingisugust tööd see on tühi ruum.
Ja kui mõni mees ikka vaielda tahab siis tõesti valige oma kodufoorumiks vaimumaailm ja paraveeb jms.
Kui oma juttu muuga argumenteerida ei oska kui pahade naftakuningate ja lollide füüsikute, kes ei tea tegelikult mitte midagi siis ei olegi mõtet vaielda. Oodake oma õndsat aega, kus füüsika reeglid enam ei kehti. Ei ole mõtet teisi oma jehovistliku ilaga koormata. Kui on konkreetne huvi midagi teada saada siis jah vastatkse teile võimalikult argumenteeritult. Madis isegi viitsib arvautada teile vajaliku välja. Ja sinna lõppu ei ole vaja enam oma poolset AGA IKKAGIT lisada.
Pole mõtet demagoogitsema ka hakata kui irooniale pihta ei saanud. Minu point oli selles et vaakum ei ole tühipaljas tühi ruum ilma mingi energiata. Ma ei vaidlegi vastu et vett sügavamalt kätte ei saa kui 8 m aga ei ole mõtet vaielda sel teemal et kui keset hoonet üks tuba vaakumis on ja siis uks lahti teha siis ei juhtu muud kui et lihtsalt peab korra teises toas hingamas käima, või ongi nii?
18.06.2008 at 14:25 |
|
ivoalaska |
Asi kisub teemast päris mööda |
18.06.2008 at 14:38 |
|
vr_ |
quote: ivoalaska: Asi kisub teemast päris mööda
Minumeelest täitsa teemakohane.. galloni veega Riiga.. üks huumorijutt kõik
18.06.2008 at 14:42 |
|
mart154 |
Galloni veega saab tallinnast riiga küll!*
Tuleb see pudelisse kallata ja astuma hakata
* soovitavalt võiks mõni viil leiba ka kaasas olla, muidu jääb rasvakiht õhukeseks |
18.06.2008 at 15:03 |
|
madis |
> Pole mõtet demagoogitsema ka hakata kui irooniale pihta ei saanud. Minu point oli selles et vaakum ei ole tühipaljas tühi ruum ilma mingi energiata. Ma ei vaidlegi vastu et vett sügavamalt kätte ei saa kui 8 m aga ei ole mõtet vaielda sel teemal et kui keset hoonet üks tuba > vaakumis on ja siis uks lahti teha siis ei juhtu muud kui et lihtsalt peab korra teises toas hingamas käima, või ongi nii?
Vaakum _on_ tühipaljas ruum ilma energiata ja sinu jutus ei ole pointi ja ei ole ka irooniat. Kui üks tuba on keset hoonet vaakumis siis on seal vaakum. |
18.06.2008 at 15:20 |
1 edit. Last edited 18.06.2008 at 15:20 by madis
|
Stang-R |
karm tegelikkus on siiski selline, et vesinikuauto pole sugugi "roheline", pigem "tumepunane":
http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=69D7C070-98C8-45B6-AAB3-3CC53562DC45&ref=newsletter
18.06.2008 at 15:21 |
|
madis |
Karm tegelikkus == mingite vendade arvamus ?
Kusjuures see arvamus on "rätsepatöö" et kõlaks koledam. "Peamiselt fossiilkütused" jne jne jne. Aga noh, leht kannatab igasugust möla ja "arvamusi". |
18.06.2008 at 23:07 |
|
Madman |
quote: madis: > Pole mõtet demagoogitsema ka hakata kui irooniale pihta ei saanud. Minu point oli selles et vaakum ei ole tühipaljas tühi ruum ilma mingi energiata. Ma ei vaidlegi vastu et vett sügavamalt kätte ei saa kui 8 m aga ei ole mõtet vaielda sel teemal et kui keset hoonet üks tuba > vaakumis on ja siis uks lahti teha siis ei juhtu muud kui et lihtsalt peab korra teises toas hingamas käima, või ongi nii?
Vaakum _on_ tühipaljas ruum ilma energiata ja sinu jutus ei ole pointi ja ei ole ka irooniat. Kui üks tuba on keset hoonet vaakumis siis on seal vaakum.
No aga mis siis juhtub ikkagi kui uks lahti teha?
18.06.2008 at 23:32 |
|
vr_ |
quote: Madman: quote: madis: > Pole mõtet demagoogitsema ka hakata kui irooniale pihta ei saanud. Minu point oli selles et vaakum ei ole tühipaljas tühi ruum ilma mingi energiata. Ma ei vaidlegi vastu et vett sügavamalt kätte ei saa kui 8 m aga ei ole mõtet vaielda sel teemal et kui keset hoonet üks tuba > vaakumis on ja siis uks lahti teha siis ei juhtu muud kui et lihtsalt peab korra teises toas hingamas käima, või ongi nii?
Vaakum _on_ tühipaljas ruum ilma energiata ja sinu jutus ei ole pointi ja ei ole ka irooniat. Kui üks tuba on keset hoonet vaakumis siis on seal vaakum.
Muudest ruumidest voolab kogu gaasiline ja likviidne soga sinna vaakumis ruumi... ja seda tänu kogu muu maja ruumides oleva gaasilise ning likviidse keskonna rõhust tulenevast potentsiaalsest energiast.
Ainus ruum keset maja mis vaakumis oli tol hetkel tühi ja paljas ilma mingi energiata. täpselt vastupidiselt sinu väidetule.
Kaua võib lammast teeselda?
19.06.2008 at 00:03 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 00:04 by vr_
|
Madman |
quote: vr_: quote: Madman: quote: madis: > Vaakum _on_ tühipaljas ruum ilma energiata ja sinu jutus ei ole pointi ja ei ole ka irooniat. Kui üks tuba on keset hoonet vaakumis siis on seal vaakum.
Muudest ruumidest voolab kogu gaasiline ja likviidne soga sinna vaakumis ruumi... ja seda tänu kogu muu maja ruumides oleva gaasilise ning likviidse keskonna rõhust tulenevast potentsiaalsest energiast.
Ainus ruum keset maja mis vaakumis oli tol hetkel tühi ja paljas ilma mingi energiata. täpselt vastupidiselt sinu väidetule.
Kaua võib lammast teeselda?
No ma tahan teie loogikale lihtsalt pihta saada, et kaks kõrvuti asetsevat ruumi, ühes on atmosfääri rõhk ja teises vaakum ja esimeses on meeletu energia ja teises ei ole midagi? Mis majast saab ikkagi? Seda ma tean isegi et rõhud ühtlustuvad.
Võibolla saab edasipidi ilma "lamba" jne nimedeta hakkama? Või ei suuda kuidagi?
19.06.2008 at 00:13 |
|
vr_ |
quote: Madman:
No ma tahan teie loogikale lihtsalt pihta saada, et kaks kõrvuti asetsevat ruumi, ühes on atmosfääri rõhk ja teises vaakum ja esimeses on meeletu energia ja teises ei ole midagi? Mis majast saab ikkagi? Seda ma tean isegi et rõhud ühtlustuvad.
Võibolla saab edasipidi ilma "lamba" jne nimedeta hakkama? Või ei suuda kuidagi?
Kusjuures mõnikord mingist hetkest enam ei suuda jah...
Mida sa mõtled sellest majast saama peaks??
Tahad jõuda kuskile punkti kus rõhu alla selle vaakumis toa seinad paenduvad murdumiseni.. vms??
Sulle teeb muret, et kas hüpoteetiline olukord ühe vaakumis ruumiga maja osas suudab reaalelus vastu panna?
Kosmoselaevad ja süstikud on valmis ehitatud, jah sellise rõhuerinevuse kinnihoidmine ei ole suur probleem tänapäeva tehnikaajastul.
Muide, ka kosmoses pole täielik vaakum.. kui hästi uurida siis seal pole isegi väga külm, mis siis, et ruumalalt suht hõredalt on sõltuvalt asukohast meie päikesesüsteemis nii umbes 70-300* temperatuur isegi..
Äkki katsud selgelt sõnastada oma küsimuse milelle vastust otsid, ma olen suht allergiline naiste moodi ümber nurga vihjamistele ja urgitsemistele.
19.06.2008 at 00:23 |
2 edits. Last edited 19.06.2008 at 00:26 by vr_
|
Madman |
quote: vr_:
Kusjuures mõnikord mingist hetkest enam ei suuda jah...
Mida sa mõtled sellest majast saama peaks??
Tahad jõuda kuskile punkti kus rõhu alla selel vaakumis toa seinad paenduvad murdumiseni.. vms??
Sulle teeb muret, et kas hüpoteetiline olukord ühe vaakuist ruumiga maja osas suudab reaalelus vastu panna?
Kosmoselaevad ja süstikud on valmis ehitatud, jah sellise rõhuerinevuse kinnihoidmine ei ole suur probleem tänapäeva tehnikaajastul.
Muide, ka kosmoses pole täielik vaakum.. kui hästi uurida siis seal pole isegi väga külm, mis siis, et ruumalalt suht hõredalt on sõltuvalt asukohast meie päikesesüsteemis nii umbes 70-300* temperatuur isegi..
Äkki katsud selgelt sõnastada oma küsimuse milelle vastust otsid, ma olen suht allergiline naiste moodi ümber nurga vihjamistele ja urgitsemistele.
Kui ei suuda ja seda on ka näha siis on juba raske juhus. Küsimus ei saa enam lihtsam ja selgem olla. Kui on majas vaakumis ruum ja selle uks jalaga lahti lüüa mis siis majast saab?
19.06.2008 at 00:27 |
|
Polderon |
Mina loen huviga teemat "tänapäevasest tehnikast/tehnikutest siin ja allergiatest"
Kohe lust on lugeda, kuidas "teadlased" minusuguseid harivad siin.
Kust võtavad sellised ajuhiiglased omale õiguse väideldes või maailmatarkust jagades, teisi omaliigilisi lammasteks kutsuda ?
See on juba paraku kõrgem matemaatika.
Inimkutsikas on võimekam, kui vesinik
|
19.06.2008 at 00:32 |
|
vr_ |
See lõhnab küll juba taba järele, aga dementset vanainimest nimetad ka sina dementseks hoolimata sellest, et see dementsuse all kannatav inimliigi isend sellega ise väga nõustuda ei taha, tee siit edasi omad järeldused..
EDIT: madmanidele, kes aru ei saa - dementseks ei nimeta ma kõiki vanu inimesi, vaid vihjan konkreetsele meditsiinilisele diagnoosile mis mõnikord kallale tuleb eakatele inimestele..
Vanainimeste austamisega või mitteaustamisega pole siin midagi pistmist.
19.06.2008 at 00:41 |
3 edits. Last edited 19.06.2008 at 07:12 by vr_
|
hirax |
quote: Madman: Kui on majas vaakumis ruum ja selle uks jalaga lahti lüüa mis siis majast saab?
Mulle tundub, et Madman vihjab siin venelaste poolt leiutatud nn. "vaakum pommile"
Oleneb kui suur ruum on. Eks esimesena lendab see jalaga lööja ise õhurõhu toimel tuppa sisse
Seda siin ju seletataksegi, et justnimelt vaakum ei ime teda tuppa, vaid õhk lükkab.
19.06.2008 at 00:48 |
2 edits. Last edited 19.06.2008 at 00:53 by hirax
|
vr_ |
quote: hirax: quote: Madman: Kui on majas vaakumis ruum ja selle uks jalaga lahti lüüa mis siis majast saab?
Mulle tundub, et Madman vihjab siin venelaste poolt leiutatud nn. "vaakum pommile"
Oleneb kui suur ruum on. Eks esimesena lendab see jalaga lööja ise õhurõhu toimel tuppa sisse
Ja ikkagi on energia allikaks mitte see vaakum vaid ümbritsev rõhk.. pealegi peab see ruum ikka üsna suur olema, et see jalaga lööjagi sealt sisse sajaks..
19.06.2008 at 00:53 |
|