register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?   1 2 3  
Poster Message
jeff01

bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?
Avalik ja ametlik seletus asja kohta ilmselt tuleb aga enne soovitakse kõiges mida väidetakse ka kindel olla ja se võtab veidi aega.
Mina igatahes olen vastuse saanud ja otseselt bhra poolt blockitud üritusena seda enam ei näe kuna need asjad käivad tõesti nii, et organisatsioon mis selle ala eest vastutab peabki kõigest teadma ja teiste korraldatud üritusi mitte lihtsalt ei blockita kui vaid neid sellest teatataks, et näed selline asi sellisel kuupäeval selles kohas. Midagi ülemäärast ju ei nõuta ja otsest vimma sallu vastu ei pea siin keegi. On ju ilmselgelt näha et tegu oli plaanitud võistlusega kus 2 autot sõidavad lennuväljal kõrvuti, mõõdetakse nende aeg ja selgitatakse välja kiiremad - Suht suur sarnasus, et seda pidada kiirendusvõistluseks.

16.10.2008 at 17:49
Marko L

Krt see läheb juba halenaljakaks
Sallu - su jutust jääb küll sihuke mulje, et BHRAl peaks olema mingi programm mis otsib igast foorumist sõna kiirendus.
Ja siis peab helistama postitajale, et mis asja sa planeerid? Kas asjad ei peaks olema ikka nii et korraldaja helistab?
Nii nagu sa kirjutasid et oled 100% kõike siiamaani õieti teinud siis miks nüüd nagu see isu üle läks.
Politseile ja teistele viitsisid helistada, aga BHRAle mitte, kuigi sa teadsid teiste ürituste põhjal et peab BHRAd teavitama?
Audiclub, teised klubid ja tartus korraldajad saavad kõik load kuigi tartus oli ka vist testipäev?

16.10.2008 at 21:10
Astro SS
Kas keegi seletaks ikkagi võhikule mis piirist/autode hulgast või mingist muust xx tegurist alates on luba vaja ?

Kas 2 kummivilistajat võib Haapsalus kihutada ainult teatades Kaitseliitu või on ka neil BHRA luba vaja? Aga 4, või 6 ...või hoopis 10 ?

Mulle isiklikult tundub ,et siin on pisut tume ala ,mis pole korralikult reeglitega paika pandud.

16.10.2008 at 21:21
sallu
No lugege tähelepanelikult mis ma kirjutasin...
Kirjavigade vahelt loeb suhteliselt selgelt välja, et BHRA Helistas Politseisse ja Kaitseliitu, mitte vastupidi Järelikult oli BHRA teadlik ürituse toimumisest ja selle asemel et minu number valida valiti politsei ja kaitselidu oma.

16.10.2008 at 23:55 1 edit. Last edited 17.10.2008 at 00:01 by sallu
wax

quote:
sallu: No lugege tähelepanelikult mis ma kirjutasin...
Kirjavigade vahelt loeb suhteliselt selgelt välja, et BHRA Helistas Politseisse ja Kaitseliitu, mitte vastupidi Järelikult oli BHRA teadlik ürituse toimumisest ja selle asemel et minu number valida valiti politsei ja kaitselidu oma.

Seega on noorte seas autosporti propageeriva ning edendava organisatsiooni EAL alaliit nimega BHRA toiminud pahatahtlikult.
Millisele seadusele, määrusele või eeskirjale tuginedes BHRA oli kohustatud Kaitseliidu ja Politsei lubadele veto peale panema, selle asemel, et korraldajalt uurida, mis toimub? Kui ei suudeta seda punkti mustvalgel välja tuua, siis oli see ikkagi n.ö. labane striitreisserile ära panemine ja ei midagi muud! ;)
17.10.2008 at 07:00 2 edits. Last edited 17.10.2008 at 08:53 by wax
hunt

Sallu poolne viga oli küll see, et oleks pidanud ikka esmalt BHRA'le raporteerima, mitte hakata mente ja muid organisatsioone pidi ringi indlema.

Arvestades asjaolusid, et (minu arust) on Sallu ja BHRA läbisaamine hetkel üsna konstruktiivne .... poleks ehk selle kooskõlastuse saamine probleemiks saanud ....

BHRA ja Sallu !

Matke nüüd oma kirved maha ja kooskõlastage see asi järgmiseks nädalavahetuseks ära !!
See rong ei ole ju läinud ?!

17.10.2008 at 08:32 1 edit. Last edited 17.10.2008 at 08:33 by hunt
dellu
quote:
wax:
quote:
sallu: No lugege tähelepanelikult mis ma kirjutasin...

Seega on noorte seas autosporti propageeriva ning edendava organisatsiooni EAL alaliit nimega BHRA toiminud pahatahtlikult.
Millisele seadusele, määrusele või eeskirjale tuginedes BHRA oli kohustatud Kaitseliidu ja Politsei lubadele veto peale panema, selle asemel, et korraldajalt uurida, mis toimub? Kui ei suudeta seda punkti mustvalgel välja tuua, siis oli see ikkagi n.ö. labane striitreisserile ära panemine ja ei midagi muud! ;)

Ma küsiks veel üldisemalt millise Riikliku või Kohaliku Omavalitsuse seaduse, määruse või käskkirjaga on antud EALile ja/või BHRA-le kohustused/esindusõigused hallata kiirendusspordis toimuvat? See, et mingi MTÜ põhikirjas on arendada ja turvalisemaks muuta autospordi ei anna veel õigusi kästa-pooda-lasta. Loomulikult kui mõni kohalik omavalitsus paneb avaliku ürituse loa korraldamise nõutud kooskõlastuste sisse, et peab olema sellise organisatsiooni nagu BHRA kooskõlastus, siis on asi selge. Minuteada näiteks Tallinn plaanib, et mingist ajast peavad kõik avalikud üritused omama ka Munitsipaalpolitsei kooskõlastust. Kui nüüd Ridala vald toimetaks analoogselt oleks asi arusaadav.

Täna aga toimib asi hea tahte nimel. Siiani on siis kõik ilusti teavitanud või siis Tartu ürituse puhul ka teavitamist ja regamist vajalikuks pidanud (et litsentsiga sõitjaks saaks sõita). See kõik aga toimib seni, kuni korraldaja peab vajalikuks teavitada. Seekord hea tahe ei toiminud ja BHRA hüpps kohe turja? Ühtegi seadusliku alust ju selleks ei ole ja kõik toimib seni, kuni keegi leiab, et ei ole ju vaja. Milleks endale ühte üleliigset kohustust võtta? Enda aeg maksab ka niiöelda midagi. Ja kui seadusega nõuda ei saa, siis ei tee ka.

Kui nüüd tõesti BHRA helistas vastavatele struktuuridele ja niiöelda tegi mainet maha, et streetraces tulemas, siis on see osaliselt arusaadav. Politsei ka äkki ei taha jne ja kui kuulsid niiöelda "kuulujutte" ja võtsid seda otsuse tegemisel aluseks. Kui aga Politsei või Kaitseliit helistas BHRA-le on ikka asi väga valesti. Sellisel juhul tuleks juba nende inimeste kompetentsis ja töökohustuste täitmine jälgimise alla võtta. Mille alusel nad kontakteeruvad mingi suvalise organisatsiooniga, millelt nõusoleku küsimine pole kuskil reglementeeritud. Sallu ju väidab ka, et polisei helistas talle ja küsis, et miks kõikide instantside nõusolekut pole. Kui selle all tõesti BHRA-d mõeldi on asi ikka väga hull ja kord on nendes asutustes käest ära.
17.10.2008 at 10:06
cyber
EAL-i põhikirjast:

4. EAL on Rahvusvahelise Autoliidu FIA liige alates 11.oktoober 1991.a., omades FIA põhikirja art. 3.1 kohaselt Rahvusliku Autoklubi staatust. EAL on Rahvusvahelise Autoliidu FIA poolt volitatud ainupädev autospordi ja autonduse edustaja Eesti Vabariigi territooriumil.
5. EAL on Eesti Olümpiakomitee liige alates 21.11.2001 a ning Eesti Spordi Keskliidu liikmena alates 05.04.1991 a omab Eesti Valitsuse sertifikaati ainupädevusest autospordi valdkonnas.
17.10.2008 at 10:19
hents99

Väga huvitav lugemine.

Kui siin nüüd väga mingit seaduse punkti taga ajada "jonnimiseks", et kes mida keelata saab, siis ega BHRA ju samuti EI BLOKKINUD(ei keelanud) üritust, vaid nt politsei tegi seda, miks siis nendega vägikaigast ei veeta? Kuidas siis aru ei saada, et BHRA reaalselt kätt vahele ei pannud.

Üldse mingi mõttetu teema. Kõik teised üritused vms on kooskõlastatud BHRA`ga ja nüüd siis ei saand seda kõnealust üritust kooskõlla viia.

17.10.2008 at 10:34
wax

quote:
cyber: 5. EAL on Eesti Olümpiakomitee liige alates 21.11.2001 a ning Eesti Spordi Keskliidu liikmena alates 05.04.1991 a omab Eesti Valitsuse sertifikaati ainupädevusest autospordi valdkonnas.

Ma seadustes väga ei orienteeru, aga kas siis Olümpiakomitee omab Eesti Valitsuse sertifikaati ainupädevusest spordi valdkonnas??? Oma firma suvepäevadel, kus osaleb ~300 töötajat perekondadega, ehk umbes 1000 inimest, korraldatakse sageli teatejooksu, kaugushüpet ja muid spordialasid, ning parimatele jagatakse ka auhindu. Kas on kohustus registreerida suvepäevad Olümpialiidus? Kui ma seda ei tee, helistab Olümpiakomitee puhkekeskusesse, kus ma seda korraldan, ning keelab ära???
17.10.2008 at 10:40 1 edit. Last edited 17.10.2008 at 10:42 by wax
hents99

Wax, milleks ajada asja nii nugade peale ja otsida ridade vahelt, mida tohib ja mida mitte. Aru ma ei saa, miks ei võind siis teavitada BHRA`d.

Lugesin ka just SR foorumit, no enamus postitajatest EI SAA reaalselt üldse asjast aru, milles asi vms. Enamus vist ei teagi, mis on BHRA ja mis on tema funktsioon, vaid arvavad, et see on konkureeriv klubi, mis iga hinna eest üritab neid keelata ???

17.10.2008 at 10:52
Royale
Mis on autosport ja mis lihtsalt sportlik ettevõtmine? Mis on võistlus ja mis lihtsalt võistlusmomendiga taidlemine?
17.10.2008 at 11:00
mart154

quote:
hents99: Wax, milleks ajada asja nii nugade peale ja otsida ridade vahelt, mida tohib ja mida mitte. Aru ma ei saa, miks ei võind siis teavitada BHRA`d.

Lugesin ka just SR foorumit, no enamus postitajatest EI SAA reaalselt üldse asjast aru, milles asi vms. Enamus vist ei teagi, mis on BHRA ja mis on tema funktsioon, vaid arvavad, et see on konkureeriv klubi, mis iga hinna eest üritab neid keelata ???

Kui ma küla kiirendusvõistluse pean bhras registreerima, miks ma siis ma ei pea firma suvespordipäevi Kergejõustikuliidus/Olümpialiidus/Spordi Keskliidus või kus iganes registreerima???
17.10.2008 at 11:01
Riho
quote:
mart154:
quote:
hents99: Wax, milleks ajada asja nii nugade peale ja otsida ridade vahelt, mida tohib ja mida mitte. Aru ma ei saa, miks ei võind siis teavitada BHRA`d.

Kui ma küla kiirendusvõistluse pean bhras registreerima, miks ma siis ma ei pea firma suvespordipäevi Kergejõustikuliidus/Olümpialiidus/Spordi Keskliidus või kus iganes registreerima???

Mis hetkest on vaja BHRA luba ehk kust maalt on võistlus või millal on tegemist kahe sõbra rehvipõletamisega jne.:

Siin tuleb mängu common sense. Inimene, kellele on antud juhiluba võiks sellest ise aru saada, või tegeleda miski muu alaga - näiteks mängida kabet ja sõita bussiga.
Täpseid piire ei ole võimalik määrata mitte ühegi dokumendiga. alati leidub "auke".

Sallu alakomitee liikmena, litsentsi omanikuna peaks väga hästi kursis olema, kuidas protseduurid käivad, millal mida on vaja jne. kui ei ole...

Võrdlus suvespordipäevade ja autospordi vahel on vägagi kohatu - vähemalt seni, kuni keegi ei jookse 100m jooksu kiirusega 200 km/h. Kui sinnani jõutakse, siis tekkib ilmselt ka kohustus need asjad registreerida.
17.10.2008 at 11:15
Jesper

quote:
mart154:

Te nagu päriselt ei saa pihta milles vahe on, või räägite JOKK-teemal? On oluline vahe kas joosta võidu või sõita võidu. Kui ma korraldan küla võidusõidu kuskil metsavaheteel puude vahel, müün sinna pileteid ja inimesed tulevad vaatama/osalema, siis terve mõistus eeldab teatud turvataset umbes samamoodi, nagu baaris jooke tellides ma eeldan et ma ei jää pärast joomist pimedaks. Kuna politsei ja muud kodaniku elu ja tervist kaitsvad organisatsioonid ei suuda orienteeruda eri mootorispordialade peensustes, on ekspertarvamuse väljendamine jäetud katusorganisatsiooni teha.

Kui raske on aru saada, et meie hetke regulatsioon on üli-üli-üliliberaalne, sisuliselt piisab ürituse tegemiseks paarist näpuliigutusest.

Muuseas, kui ma nüüd väga ei eksi siis minuteada peab igasuguse suurema avaliku rahvakogunemise kuskil registreerima, kas see nüüd oli omavalitsus või politsei, seda ma ei mäleta. Seda just selle eesmärgiga, et kui keegi tahab teha stiilis Metallica kontserti Kärdla laululaval, siis see inimeste mass üksteist ja ümbritsevat infrastruktuuri surnuks ei talluks. Loa saamiseks peab omakorda näitama ära inimeste arvu, turvameetmed jms kraami. Isegi Harju tänavale ei saa kunsti-installatsiooni panna ilma korraliku taotluse, loa ja turvameheta.

17.10.2008 at 11:16 3 edits. Last edited 17.10.2008 at 11:24 by Jesper
wax

quote:

Sallu organiseeris väikese 3-tunnise klubisisese kokkusaamise. Hankis koha valdaja loa, teavitas politseid ja päästeametit. Ka ürituse eelinfos on maha hõigatud, et tuleb vaid pisike kogunemine ja mõned sõidud, mitte midagi suurt, nagu varasematel aastatel on olnud! Saan aru, et ta ei pidanud vajalikuks seda paaritunnist kogunemist BHRA-s registreerida.
Mida aga tegi BHRA - selle asemel et Sallult asja kohta täpsemalt uurida, tehti Sallu hoopis mustaks lambaks. Helistati Kaitseliitu ning Politseisse, et te ei tohi sellele inimesele mitte mingit luba anda???
Sallu ju tunnistas oma viga, sama võiks ka teha BHRA, selle asemel et ikka veel kaikaid kodaratesse loopida. Kas peaeesmärk polegi siis ala populariseerimine? Eesti on liiga pisike liivakast, et siin niimoodi teineteist mustata ja ära panna. Seda ei saa kuidagi nimetada ala edendamiseks.
17.10.2008 at 12:34
dellu
quote:
Jesper:
Muuseas, kui ma nüüd väga ei eksi siis minuteada peab igasuguse suurema avaliku rahvakogunemise kuskil registreerima, kas see nüüd oli omavalitsus või politsei, seda ma ei mäleta. Seda just selle eesmärgiga, et kui keegi tahab teha stiilis Metallica kontserti Kärdla laululaval, siis see inimeste mass üksteist ja ümbritsevat infrastruktuuri surnuks ei talluks. Loa saamiseks peab omakorda näitama ära inimeste arvu, turvameetmed jms kraami. Isegi Harju tänavale ei saa kunsti-installatsiooni panna ilma korraliku taotluse, loa ja turvameheta.

Just nimelt, kohalik omavalitsus annab Avaliku Ürituse loa. Seal on tõesti oma protseduurid, kellega tuleb kooskõlastada. Ma usun, et see on kohaliku omavalitsuse kaupa erinev, aga põhimõtteliselt jah politsei/päästeamet ning maaomanik peaksid olema need. Eks need võivad vist mingit pidi varieeruda. Samas ma ei usu, et BHRA tõesti kuskil mainitud oleks. Seetõttu üritasingi eelnevaga viidata, et BHRA poolne mahategemine on jama.
Kes väitis, justkui SRis räägitakse konkureerivatest klubidest, siis mingi tõetera siin ongi. Selliste ürituste pealt ju BHRA ei teeni midagi ja SR üritused on tavaliselt väga populaarsed ja isegi populaarsemad kui EMV etapid (mille juures see aasta publiku suhtes veel eriti trastilised langused). Eks siin väike kartuse uus ole, et sedasi võidakse veel "kliente ära tõmmata" ja kardetavalt ka nii juhtub, sest arvatavasti ka järgmise aasta osalustasud vähendavad osalejaid, mis omakorda meelitab veel vähem rahvast kohale.
Kui nüüd tõesti vastab tõele nn BHRA poolne antireklaam korraldajate suhtes, et nad luba ei saaks, siis ... . Osalejad on see aasta juba niigi kõvasti kriitikanooli teele saatnud, see oleks veel viimane löök. Iseasi kas me seda tõde üldse teada saame kunagi, vaevalt need ametid nüüd Sallule rõõmsalt ette kannavad kes kellele helistas ja kuidas mõjutas.
17.10.2008 at 12:37
Madman

Lugedes seda teemat siis mulle jääb mulje et asja uba on inimestevahelistes suhetes ja kogu teema. Aga kui isiklik probleem on tähtsam kui ala areng siis see ei lähe mitte. Kõike annab ju kokku leppida, tahet on vaja, kui tahet ei ole siis ei tule pekstes ka ühtegi kokkulepet.

17.10.2008 at 12:44
foke

Lugedes osapoolte seisukohti ja esitatud fakte, jääb mulje, et tegemist on vastastikkuse piiride kompimise ja positsioonivõitlusega. Üks ei suvatsenud teatada, teise positsioon ja ego ei võimaldanud ka järgi küsida. Mõlemad kasutasid oma vahendeid. BHRA võitis mida? Hoidis ära õnnetuse vms? No kuulge poisid, räägime ausalt. Näidati oma võimu. See on ka vahel vajalik ja äkki oli nüüdki, ma ei tea. Hetke tagajärjeks on igaljuhul tüli, mis võib viia veel suuremate lahkhelideni ala arengupostulaatides, pärsib tulemina publikuarvu, rahasid, sponsoreid ja võidusõitjaid.

Politseil pole õigust üritusi subjektiivselt keelata/laiali ajada, kui te ei lähe vastuollu õigusnormide ehk seaduste/määruste/kordadega.

Omanikul on aga õigus ka põhjendamatult oma valdustesse kedagi keelata. (Muidugi mööndustega, aga nende alla see case ei mahu)

Antud hetkel omanik keelas viidates politsei SOOVITUSELE, kes omakorda tugines BHRA SOOVITUSELE.

Juriidiliselt pole BHRA-l õigust keelata, olen selles 100% kindel. Küll aga omab ta EAL-i liikmena piisavalt mõjujõudu, et nt. politsie ei viitsi hakata jändama ja vastutust omale võtma BHRA kooskõlastuseta toimuva kiirendussporti meenutava ürituse heakskiitmiseks, lihtsam on keelduda. Maaomanikul on ju lihtsam järgida politsei seisukohti, kui hakata oma õigusi juriidiliselt vaagima kellegi kolmanda kasuks. Aga kui maaomanik on loa väljastanud ilma politsei nõusolekuta ja politsei tuleb teid laiali ajama, siis peate olema eksinud muude kitsendavate aktide või seaduste vastu, nt. keskkonnavastutuse seadus vms. Siis tekib küsimus, kuidas on tagatud vastavate normide järgimine BHRA heakskiiidul toimunud üritustel... ehk võtke hea jurist ja tehke sellest mööda kohturedelit kasvõi riigikohtu lahend, mis on seaduseloomele sisendiks. Siin on nii palju mängumaad, et igav ei hakkaks:). Igasuguste politseioperatsioonide läbiviimine on ka politseile problemaatiline. Ja üldreeglina sellised spontaansed laialiajamised leiaks kohtus hoopis huvitavad lahendid, kui mitte varem - juba sisemise distsiplinaarkontrolli käigus. Vastased on lihtsalt ebapädevad ja mingit tõsist juriidilist ohtu ei kujuta. Keegi ei julge vaidlustada. Sellele nad sageli ka mängivad. Nojah, ok.

Kui juriidiliselt asju ajada ei oska või ei taha, siis katsuge asju ajada koostööprintsiibist lähtuvalt. Muide see on ka palju kiirem, odavam ja meeldivam. Ja mis peamine - resultaadile ehk tulemusele orienteeritud!

Lihtne ju?

PS! Ma muide olen ka osalenud autospordiüritusel, mis ei ole kooskõlastatud EAL's, omades seejuures EAL-i litsentsi, olles BHRA liige. Saavutasin 3. koha ja sain auhinnagi. Tegu hobikardi võistlusega Saurixis. Niipalju õigustest

Fred tervitab
17.10.2008 at 12:53
täpp

KL ei küsi BHRA-st kas mingi punt võib midagi korraldada lennukal.
Politsei ei küsi, päästeamet ei küsi ja ka Ridala vald ei küsi BHRA-st mitte midagi.

Kui on tegu nn klubisisese üritusega (olenemata suunitlusest) siis ei pea olema muud peale KL nõusoleku/lennuka rentimise. Politseid ja päästekat sellest teavitamine on korraldaja vaba soov, mitte kohustus.
Mis on klubisisene üritus, on korraldaja ja KL vaheline kokkulepe põhimõtteliselt, siiani on selleks olnud et kui üle 100 inimese kohale ei tule või ei müüda pealtvaatajapileteid, siis ei ole avalik üritus.

Kui on avalik üritus (palju osalejaid, pealtvaatajatele pilti müümine jne) siis PEAB olema politsei nõusolek, päästeka nõusolek, KL-i dabroo kui maaomanik. Nendega lähed valda avaliku ürituse korraldamise luba taotlema, kui see rahuldatakse, siis on asi korras.

BHRA ei puutu antud hetkel mitte üheski punktis asjasse ja mitte ühtegi asjaosalist ei huvita ka see.
Kui korraldaja TAHAB litsensiomanikele VÕIMALDADA osalemist, siis regatakse üritus EAL-is, aga see regamine on täiesti eraldiseisev osa eelpoolmainitud protseduuridest.

Sallu tahtis teha klubisisest üritust, politseid ja päästeametit teavitas vabatahtlikult. Minu isiklikust vaatevinklist lähtudes ei pidanud ta vajalikuks EAL-s regamist, kuna ei plaaninud litsensiomanikele üritusel osalemist, vaid just igale noorsandile olgu tal siis tojoota jaris või camaro. Miks BHRA ennast vahele segas,jääb mulle täiesti arusaamatuks.
Nagu ma aru sain, siis BHRA tõi politseisse helistades põhjenduseks turvalisuse puudumise?
Sellisel juhul võib Sallu sirge seljaga BHRA-le näkku irvitada, väidan täiesti julgelt, et näiteks kevadine sr hooaja avalaks oli oluliselt turvalisem üritus, kui APJ raames toimunud eestikate etapp.

Siinkohal küsiks ka ise, kui ürituste korraldamises osaleja, et kas BHRA hakkab iga autoklubi ürituse regamist nõudma?
Kas näiteks saabiklubi ei tohi ilma BHRA-d teavitamata oma klubisisest veerandmiili võistlust pidada?
Kas mersuklubi ei või oma kilomeetri sõitu korraldada ilma BHRA loata?
Kas audiklubi ei tohi oma ajavõttu lennukale testima minna ilma BHRA loata?

Ahjaa, siinkohal on tegelikult väga asjakohane kellegi eelpoostitaja võrdlus EOK-ga suvepäevade puhul.
Kas maleliit koinib KOV-e valla malevõistluste korraldamisega? Või teavitab kohalikku valla seltsimaja sellest, et neil toimuv maletsempionaat ei ole ametlik?

Kusjuures veel ka selline asi, et mis seaduse silmis on lennuväljal toimuv klubivõistlus ebaseaduslik, kui on maaomaniku luba?
Mis seaduse silmis on ebaseadluslik valla määrusega lubatud, politsei ja päästeka nõusolekuga KL territooriumil toimuv mõõduvõtt?
Kui ma oleks BHRA liige, siis miks ma ei või enda pooldatava margiklubi võistlust organiseerida?

Ma ei vingu, ma tahan lihtsalt küsimustele vastust, et saaks arvestada neile küsimustele esitatud põhjendatud adekvaatsete vastustega ürituste korraldamisel.

Tarmo@mitu aastat erinevaid üritusi registreerinud, nii avalikke kui kinniseid.

17.10.2008 at 18:12 1 edit. Last edited 17.10.2008 at 18:30 by täpp
Tank1
Bhra-ilus nimi ja üllad sõnad.
1.turvalisus.
2.ala areng

Turvalisust ei saa tagada tel. kõnega.Ja riie väljas rehviga auto lubamist starti.

Autosporti ei saa populariseerida ürituste ära jätmisega/blokkimisega.Või lassi liisu ja lastediskode sidumisega kiirendusega.

Mis ajast peab klubisisene poiste omavaheline väljasõit lennukale olema kooskõlastatud Bhra-ga?

17.10.2008 at 22:26
Vanaisa

Moderator
Ma pakun, et see topic ei too enam midagi mõistlikku välja ja moderaatorid võiks selle kinni panna.

17.10.2008 at 23:34
kaedoo

olen vaadanud seda vaidlemist ja jääb arusaamatuks-kas üks tahab respekti ja teine vabadust.või üks soovib olla tsaar ja teine partissaan.
keegi tahab ilma seebita a....ühet.
lugupeetud,proovige arusaada,kui noored(enamus),on kogunenud SR alla ja meibi soovivad kunagi olla BHRA ridades,siis palki kodarasse toppida on jäme.
aga kui järelkasv proovis üritust korraldada salaja(13 aastasena suitsu tõmbamine) võistlust ,siis tukeb vastu näppe anda!
paari sõnaga-las klaarivad arveid inimesed kes jätsid midagi tegematta või arvasid olevat s(jumalad)....
kui ,üks väidab,et tegi kõik ja teine ,et ei teinud-minge taotlege luba ja sõitke võidu,kel oli õigus!
17.10.2008 at 23:35
DevilDeVille

vanaisaga 100% nõus. kui igavaks kisub, tampige mind näituseks :)

18.10.2008 at 02:37
peep

Moderator
Loodetavasti jäi tänu selllele teemale mõnele naisele-lapsele igaõhtune lõõgastav kolakas andmata ja koer kah ei saanud jalaga. Rasked ajad ju, pimedus, rumalus...
18.10.2008 at 08:39
tqhq.ee foorum : Vaba teema : bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.