register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
Kummipuru

Liikluseeskiri
quote:
mart050: (11) Juhil on keelatud:
1) tegeleda juhtimise ajal toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liiklusolude tajumist, sealhulgas kasutada telefoni ilma käsi vabaks jätva vahendita, sõiduki liikumise ajal hoida telefoni käes;

Ei oskagi nagu kohe midagi öelda...

Mind huvitab kuidas seda kontrollima või rikkumist tõestama kavatsetakse hakata, kui just telefon aknast välja sirutatud käe otsas pole...
Kas järgmine samm on roolis olles ka võileiva, sigareti, joogipudeli jms käes hoidmise ära keelamine, oleks ju loogiline! Varsti on lubatud liigelda vaid automaatkastiga sõidukitega kuna käed peavad kõgu sõiduki liikumise vältel asetsema roolil...;)

27.09.2010 at 13:39 1 edit. Last edited 27.09.2010 at 13:40 by Kummipuru
mrtn
Liikluseeskiri
Ma handsfreest ja selle vajalikkusest parem rääkima ei hakka, et mitte taba saada, aga ametnikud ei ole kunagi analüüsivõimelised olnud ja toodavad äriliste huvidega nõunike + oma pooliku maailmapildi kombinatsiooni. See uus seaduskuju eeldab edaspidi sõidu ajal eranditult hääljuhtimisega käed-vabad süsteemi kasutamist. Tänapäevane hääljuhtimine, mis põhineb kahe helifaili võrdlusel, ei ole kasutusvalmis ja on kasutamisel tähelepanu hajutavam kui telefoni kiirvalimisklahvi vajutus, mis põhineb motoorsel mälul ja ei vaja erilist ajupurakat.

Oleks politsei juba ammu hakanud telefoni kõrva ääres hoidjaid peetima, oleks liikluspilt palju parem ja poleks nii debiilseid seadusi vaja. Kes tahab SMSi saata, saadab selle niikuinii.
27.09.2010 at 13:51 1 edit. Last edited 27.09.2010 at 13:52 by mrtn
Jesper

Liikluseeskiri
Miks hääljuhtimine, telefoni ei tohi ju käes hoida. Hoidikus numbreid valida on selle sõnastusega ok, ja üleüldse see punkt on rohkem sõnastatud manitsusliku-hoolitsuslikuna, mõni algaja võib-olla ei tule lihtsalt selle peale et roolis võiks kõrvaltegevusi minimaalselt harrastada.

Kuigi ma ise olen hajameelne, unustan headseti 80% juhtudest kotti ja tõstan endiselt telefoni kõrva äärde, siis tegelikult on suund õige, kõne võtad vastu HF-iga (keskmine hinnatase jääb 500 krooni kanti, igale autoomanikule jõukohane) ja ise helistamiseks (ja burksi söömiseks, gps-i progemiseks jne) teed lihtsalt peatuse kui hoidikut pole või häälvalimine ei tööta. Ja noh küll see unustamine ka ära kaob kui ükskord rahaline meeldetuletus ära tuleb :) Peale selle tänapäevane hääljuhtimine töötab täiesti adekvaatselt, mina suutsin oma iPhonega mingi veerandtunnise harjutamisega kõik asjad ära teha mis seal häälega teha annab, kui mingi telefon seda ei suuda, siis on viga tootjas mitte tänapäevas. Muidugi BT sisse ja välja lülitamine on seal ilge kepp, peab tunnistama, ja harjutama sundis rohkem see et täita lapsepõlveunistus ja "laeva pardal" "arvutile" käsklusi anda nagu kapten Picard :), aga kõik see on siiski kätte võtmise asi.

Olgem ausad, see seadus ei ole tehtud arvestades madalaima ühisnimetajana 30+ staažiga juhte automaatkasti ja cruisega USA fullsize roolis maanteid mõõtmas, vaid ikka vahtralehega noori emmesid manuaaliga Honda CR-V roolis linnaliikluse sujuvuse vastu võitlemas. Ei maksa päris igas asjas ka tonti ja vandenõud näha, pigem on seadusandja isegi kannatlik olnud ning oodanud selle täiendusega senikaua, kui käedvaba komplekt kõigile hinnalt jõukohaseks muutub.

27.09.2010 at 14:32 1 edit. Last edited 27.09.2010 at 14:36 by Jesper
mrtn
Liikluseeskiri
Hoidikuni küünitamine ja nimetissõrmega rappuvas autos klahvide (ekraani) tabamine on VEEL ohtlikum.
27.09.2010 at 14:49
Jesper

Liikluseeskiri
Ah ole nüüd, autoraadiot ju näpivad kõik ja ei pea midagi "küünitama". Hoidiku vs käes hoidmise oluline vahe on selles, et kui olukord nõuab kätt kiirelt roolile tagasi, siis küünitamise ja näppimise katkestamine on "odav", käes olevat telefoni, burksi või limonaadi inimene üldjuhul pole valmis maha pillama, kuigi võib-olla see on antud hetkel õige tegu.

Ma ei räägi üldse sellest, kas telefoni eraldi ära keelamine seaduse tasandil ja muude asjade mittekeelamine on mõistlik või ei, vaid lihtsalt terve mõistuse seisukohast on imho see punkt õige ning asja eest, juht võiks võimalikult vähe igasugu kõrvalise jamaga tegelda. Anoh maantee peal või punase tule all hoidikus olevast telefonist numbri valimine HF-ga kõne tegemiseks on minu arust veel suht okei ja seaduse sõnastus seda ei keela.

27.09.2010 at 16:24 2 edits. Last edited 27.09.2010 at 16:27 by Jesper
partel

Liikluseeskiri
Eile nägin roolis olevat politseinikku käsi kõrva juures...

Käige minu sõnade, mitte tegude järgi! :)

28.09.2010 at 05:23
lamp
Liikluseeskiri
Pollaritel on see käsi körvaääres kutse haigus, suht pea igapäev tuleb sellist pilti ette. Äkki see nendel töölepingus kirjas et käsi peab seal olema.
Üldiselt kui rahulikult kulgeda ei näe selles moblaga rääkimises probleemi, rahulikult liigeldes tuleb neid nn "ohtlikke olukordi" vähem ette ka.
Minu meelest näiteks ohtlikum asi mida auto roolis korda saata on makis plaadi vahetamine, päris tükk aega möni sellepärast söidab pea armatuuri all
et uut "neegri polka" plaati makki toppida.
28.09.2010 at 10:37
PlyVal64
Liikluseeskiri
Natuke OT aga ka mitte: minu matkamehe no-Kia evib tehasepakist kaasas lisaks raadioantenn-händsfriile ja luup-karabiinerile ka spetsiaalset käerihma, mida olen isegi kasutanud. Autos veel mitte aga metsas ja merel küll. Kui käes hoidmine on keelatud, siis käekellana randme peal mitte. Usun, et sedasorti varustust hakkab nüüd rohkem saada olema. Enamus kasutab ju niigi moblat ka kellana. See ka hoidik ja käes ehk peopesa sees näppudega hoides ma teda ju ei kasuta.

Kuid siin ma Jesperiga 100% päri: see punkt ei ole heade kogenud juhtide piinamiseks, see on meile sujuva ohutu sõidu tagamiseks, et meed manuaaliga onda-tibid keset teed ei vänderdaks etc. Lisaks on 90% mobiiliga räägitavast kvalifitseeruv mõiste alla "mõttetu ila", mida võib rahumeeli 5 minutit hiljem kodus naisele või kontoris töökaaslasele otse rääkida. 10% vältimatu jutu jaoks võib seisma ka jääda, kuigi ma küll ei tea, mis see vältimatu olla võiks.
28.09.2010 at 10:49
KaroK
Liikluseeskiri
28.09.2010 at 12:05 1 edit. Last edited 28.09.2010 at 12:06 by KaroK
BlueStang

Liikluseeskiri
ter,
kes liiklusteemaga vähe rohkem kodus on - küsimus tekkis teemal:

kiiruspiirang, ristmik, piirangu lõppemine

mis juhul lõpetab ristmik kiiruse piirangu
kas ringristmik on ka ristmik ja kas see lõpetab samuti kiiruspiirangu

case ise muidu selline:

asulavälisel teel ajutine kiiruspiirang 50kmh, peale seda ca 100m ajutiselt märgistatud ringristmik, peale ristmikku ei ole mingeid märke ja ca 200 m pärast on 70kmh
küs - mis kiirusega on õige sõita ristmiku ja 70kmh vahelisel lõigul
14.10.2010 at 17:38
STW
Liikluseeskiri
quote:
BlueStang: ter,
kes liiklusteemaga vähe rohkem kodus on - küsimus tekkis teemal:

kiiruspiirang, ristmik, piirangu lõppemine

mis juhul lõpetab ristmik kiiruse piirangu
kas ringristmik on ka ristmik ja kas see lõpetab samuti kiiruspiirangu

case ise muidu selline:

asulavälisel teel ajutine kiiruspiirang 50kmh, peale seda ca 100m ajutiselt märgistatud ringristmik, peale ristmikku ei ole mingeid märke ja ca 200 m pärast on 70kmh
küs - mis kiirusega on õige sõita ristmiku ja 70kmh vahelisel lõigul

kui mul nüüd õieti meeles on siis 90 km/h, vanasti oli vähemalt nii, et asulavälisel teel lõpetas ristmik märgi mõjuala. (loogiliselt on ju ka nii, kust peaks ristmikult tulev autojuht piirangust teadlik olema, kui ei ole peale ristmiku uut märki)
Ringristmik on ka ristmik
14.10.2010 at 17:46
TrailMaster
Liikluseeskiri
Asula sisesel teel lõpetab ristmik piirangu. Asulast väljaspool on selleks kas märk piirangute lõpp või järgmine piirang, kui ei ole märgi all lisatahvlit mis määraks kehtivuse kauguse.
14.10.2010 at 17:58
STW
Liikluseeskiri
quote:
TrailMaster: Asula sisesel teel lõpetab ristmik piirangu. Asulast väljaspool on selleks kas märk piirangute lõpp või järgmine piirang, kui ei ole märgi all lisatahvlit mis määraks kehtivuse kauguse.

Ei ürita vaielda aga küsin kas oled selles kindel? Ei viitsi lihtsalt ise praegu otsida seadusest, saaks ise ka targemaks. Kuid siis tekib mul küsimus, kuidas peaks näieks kõrval teelt Peterburi teele keerates teadma, et seal olenevalt asukohast tohib/ei tohi 90 km/h sõita kui pole peale ristmiku vastavat märki?
14.10.2010 at 19:11
BlueStang

Liikluseeskiri
quote:
STW:
quote:
TrailMaster: Asula sisesel teel lõpetab ristmik piirangu. Asulast väljaspool on selleks kas märk piirangute lõpp või järgmine piirang, kui ei ole märgi all lisatahvlit mis määraks kehtivuse kauguse.

Ei ürita vaielda aga küsin kas oled selles kindel? Ei viitsi lihtsalt ise praegu otsida seadusest, saaks ise ka targemaks. Kuid siis tekib mul küsimus, kuidas peaks näieks kõrval teelt Peterburi teele keerates teadma, et seal olenevalt asukohast tohib/ei tohi 90 km/h sõita kui pole peale ristmiku vastavat märki?

muidu kui tuled 50kmh märgi poolt sisse, siis asulavälisel teel peaks peale ringristmikku ikka 50kmh sõitma kuni 70kmh märgini

aga just - et kui tulla ringile ristuvalt teelt, kus piirangu märki ei ole, siis ... kuda krt ma pean teadma, et seal eespool 50kmh ees on?

14.10.2010 at 19:46
tfr

Liikluseeskiri
Liikluseeskiri, lisa 2 "Liiklusmärgid", peatükk 3 "Keelu- ja mõjualamärgid":

quote:
Märkide 35 ja 36 mõjupiirkond ulatub:
1) asulas märgist kuni märgi taga oleva lähima ristmikuni, välja arvatud pinnastee suubumine kattega teele, ristmiku puudumisel kuni asula lõpuni või piirangut lõpetava märgini või märgi juurde pandud lisateatetahvliga teatatud kauguseni;
2) väljaspool asulat märgist kuni seda piirangut lõpetava märgini või märgi juurde pandud lisateatetahvliga teatatud kauguseni.
14.10.2010 at 20:03 1 edit. Last edited 14.10.2010 at 20:03 by tfr
vr_

Liikluseeskiri
quote:
BlueStang:

aga just - et kui tulla ringile ristuvalt teelt, kus piirangu märki ei ole, siis ... kuda krt ma pean teadma, et seal eespool 50kmh ees on?

Selel tarbeks pannaksegi märk kõikide ristmike järele.
kui ei ole pandud, siis jääb õigus sinule, peaks miilits kinni pidama.
Nii lihtne see ongi

14.10.2010 at 20:08
STW
Liikluseeskiri
quote:
vr_:
quote:
BlueStang:

Selel tarbeks pannaksegi märk kõikide ristmike järele.
kui ei ole pandud, siis jääb õigus sinule, peaks miilits kinni pidama.
Nii lihtne see ongi

No sellisel juhul ju ikkagi lõpetab ristmik märgi mõjuala?
14.10.2010 at 20:18
tfr

Liikluseeskiri
quote:
STW: No sellisel juhul ju ikkagi lõpetab ristmik märgi mõjuala?

Seaduse järgi ei lõpeta. Aga annab viitsimise korral päris hea aluse vaidlustamiseks.
14.10.2010 at 20:19
STW
Liikluseeskiri
quote:
tfr:
quote:
STW: No sellisel juhul ju ikkagi lõpetab ristmik märgi mõjuala?

Seaduse järgi ei lõpeta. Aga annab viitsimise korral päris hea aluse vaidlustamiseks.

Jõudsin juba ise ka netist välja otsida, et seaduse järgi jah lõpetab ristmik märgi mõjuala ainult asula sees, väljas siis vastavalt märgid.
14.10.2010 at 20:23
Astro SS
Liikluseeskiri
No tehke lollile selgeks ,kui kiiresti siis ikka võib sõita järgneval ristmikul:

..tuled mööda kanali pikendust kuni kõpuni, selle lõpus saab asula läbi ,millele kohe järgneb 50 km piirang sõidad edasi ja kuni tuleb nn Nehatu rist.

Sellest ristist teostad vasakpöörde Peterburi mnt'le suunaga linnast välja.

Nüüd suure ringi küsimus: kui kiiresti võid liigelda seal? ???

Kas 50 , 70 või 90 ?

NB! peale pööret ei ole mingit märki , nagu ei ole ka enne ristmikku ...

Esimene kiirust piirav märk 70 tuleb alles nn ringtee otsas (see mis tuleb Jürist)

14.10.2010 at 20:58
STW
Liikluseeskiri
quote:
Astro SS: No tehke lollile selgeks ,kui kiiresti siis ikka võib sõita järgneval ristmikul:

..tuled mööda kanali pikendust kuni kõpuni, selle lõpus saab asula läbi ,millele kohe järgneb 50 km piirang sõidad edasi ja kuni tuleb nn Nehatu rist.

Sellest ristist teostad vasakpöörde Peterburi mnt'le suunaga linnast välja.

Nüüd suure ringi küsimus: kui kiiresti võid liigelda seal? ???

Kas 50 , 70 või 90 ?

NB! peale pööret ei ole mingit märki , nagu ei ole ka enne ristmikku ...

Esimene kiirust piirav märk 70 tuleb alles nn ringtee otsas (see mis tuleb Jürist)

Siiani olin mina veendunud, et 90km/h aga tuginedes seadusele siis 50km/h, sest ka mööda Peterburi mnt.-d tulles on eelnevalt juba 50 ala.

E: muidugi siis enne vanasti oli seal olukord, kus kanalist tulles pidid 50 km/h liikuma ja piiteri pealt tulles oli 70 km/h lubatud
14.10.2010 at 21:37 1 edit. Last edited 14.10.2010 at 21:39 by STW
BlueStang

Liikluseeskiri
piltlikult ka - asulaväline tee

roheline sõiduk peab liikluseeskirja järgi hallil alal sõitma 50kmh, ok
aga sinine? - kust peaks see juht teadma, et enne ristmikku oli 50kmh märk
14.10.2010 at 21:45
ervin
Liikluseeskiri
blue: kusjuures teedeehitajad ei oska märke paigaldada ja sinukirjeldatud olukorda on koguaeg näha - näiteks kanama viadukti rekonstrueerimisel oli suvel pidevalt sama teema ning lisaks kõigele ei lõppenudki need piirangud ära. LE järgi oleks pidanud Pärnusse 30kmh sõitma suvel
14.10.2010 at 21:51
STW
Liikluseeskiri
quote:
BlueStang: piltlikult ka - asulaväline tee

roheline sõiduk peab liikluseeskirja järgi hallil alal sõitma 50kmh, ok
aga sinine? - kust peaks see juht teadma, et enne ristmikku oli 50kmh märk

sinine sõiduk peab sõitma kiirusega, mis on lubatud enne risti, analoogne olukord oli enne ka kirjeldatud kanali lõpu ja peterburi tee ristil, kus kanalist tulles oli 50 ja peterburi teel 70 ala. Täitsa alalised märgid olid, ehitajatega polnud midagi pistmist.
14.10.2010 at 22:04 1 edit. Last edited 14.10.2010 at 22:12 by STW
Fog

Liikluseeskiri
quote:
STW:sinine sõidu peab sõitma kiirusega, mis on lubatud enne risti,

Sama loogika järgi võin ma koduukseni 110-ga sõita, kuna viimane märk tln-trt peal. Olgugi, et maha sõites pean veel 4 kilomeetrit ja 2 küla läbima, aga mitte ühtegi kiirusega seotud märki pole teepeal.

14.10.2010 at 22:06 1 edit. Last edited 14.10.2010 at 22:07 by Fog
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.