register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Igamehe Rallisprint 2004   1 2 3 4 5 6  
Poster Message
JustMe
Igamehe Rallisprint 2004
Härra Priit Veski võiks teinekord peeglisse vaadata ja mitte teisi sõitjaid takistada!

04.04.2004 at 22:42
MossOpel
Igamehe Rallisprint 2004
Ma vaatasin, et härra musta Volgaga on nii mõnelegi Mossele tagatulesid näidanud aga ma never-ever ei usu, et see Mossede viga oli :D
04.04.2004 at 23:31
PlyVal64
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
JustMe: Härra Priit Veski võiks teinekord peeglisse vaadata ja mitte teisi sõitjaid takistada!
Teised võistlejad võiksid oma autode teoreetilist kiirenduspotentsiaali sirgetel kasutada. Shikaanides ei ole võimalik mitte kedagi mööda lasta. Aga Silverit ma tõesti nägin alles peale shikaani nr.2. Saigi uue sõidu, sest esimese munas viimases ise ära, minu taga üle sekundi tal ei kulunud. Volga oli shikaanis nr.3 täiesti tipptasemel. näiteks Mazda RX-8 jäi jalgu. Ma pidin keset "ussi" kõvasti pidurdama, et sellele mitte tagant otsa sõita, sest ta oli enne must ilusti kiirendusega mööda läinud. Ja Järveojasid ei saa just vähekogenud igamehesprinteriteks lugeda. Silver ja paljud teised punnisid seal selgel üle. Aga kiirendust oleks Volgale juurde vaja...

MossOpel: kui ma vähegi Volgaga sõita oskaksin ja auto kasvõi natukenegi Lempu auto ettevalmistuse lähedase korrasolekuga oleks, ei saaks mitte üks Mosse ligilähedale sellise konfiguga rajal. Viimasel katsel oleks 2.20+ aeg tulnud. Ma jäin seisma, tagurdasin, keerasin nina õigesse suunda ja ikkagi 2.43. 15 sekundit kadus sinna viimasesse shikaani, kui mitte rohkem. Ma hakkasin lõpuks aru saama, milleks uue 5-seeriaga samades mõõtudes auto tegelikult võimeline on. Kui ainult käed kiiremini käiks, et rooli keerata... Tänaseni olin ma sõitnud ju sellise rehvikonfiguga Volgaga: taga vene ülijäigad diagonaalid ja ees Kristall2 lamell-nael radiaalid ehk 5 aasta tagused maailma tipprehvide hulka kuulunud "rõngad". Kujutad ette, kuidas auto ujus???
05.04.2004 at 00:53 Last edited 05.04.2004 at 00:54 by PlyVal64
rustang

Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
Minu tagasihoidlik auto äratas jah natuke tähelepanu kuid stiilipuhtuses on Ply-ga raske võistelda, isegi mingi MinNõukogu Autobaasi luba vedeles esiklaasi vahel jne. jpt. väikesed vahvad detailid - tagakardinad, sinine vilkur aknalaual, armatuur oli tuunitud (5-kopikalise mõõdus displeiga) tahhomeetriga..... kõike ei jõudnud märgata. Riietus ka muidugi vastav - vaadake kolmapäeva õhtul IM Sprindi saadet TV3-st, minuarust andis Ply ka intervjuu.
05.04.2004 at 08:59
Kaido
Igamehe Rallisprint 2004
Kuule Ply, sooritus oli naljakas ja lahe, aga see ei vabanda peegli mittetundmist...

Õnnitlused Anderile, vihane sõit ja lihtsalt vast kätte ei juhtunud - kodanik Lill andis pähekukkunud vanaraual hea lahingu ja samuti finaali jõudnud Jaan Kollo vääriks eraldi medalit - vend sõidab ikka vingelt ja seda ilma parema käeta manuaalkastiga siibikul!

Eraldi mees on muidugi Avo - tema ford on tõesti ilus. Mehi, kes kiirelt sõita mõistavad on meil päris palju. Kui aga sellest seltskonnast võtta välja need, kes oma kätega midagi sellist ehitada oskavad, siis jääb neid alles vaid peotäis - kui lisada veel lahe olek ja väljendusoskus, siis vaid paar ja tulemus on veel sellegi poolest vinge, et tegu on tõepoolest hobiautoga, mis valminud suht lühikese aja jooksul ja autoremont pole kodaniku põhitöö - respect.

Ise punnisin selgelt üle - veoki mootor on täielik sahver ja seepärast tuleb kurvis kiiremini sõita - esimeses voorus jätsin esimese ringi viimase pidurduse nii hilja peale kui võimalik, tagajärjeks siis ilus spin rajatähiste kolina saatel - loomulikult suri Mosser ka valja ja soostus käivituma alles ilmatu aja jooksul - õnneks kõige viimane see aeg polnudki. Teises voorus võtsin väga ettevaatlikult (aega vaadates selgus hiljem, et liiga tasaselt) ja kolmandas läksin siis täie panga peale - kolmas uss läks kolmanda põhjalaksuga pidurdamata ja loomulikult viimasest väravast väljudes jalle spin - mootori hoidsin käimas, kuid nina jäi vastu kurikaid ja tagurpidikäik võttis toru vist alles seitsmendal katsel... Masendus oli nii suur, et otsustasime Otsaga load täna hommikul vabatahtlikult ARKi tagasi viia - tana sai aga sellekski teoks julgus otsa - tühikargaja, mis tühikargaja.
05.04.2004 at 09:01
JustMe
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
PlyVal64:
quote:
JustMe: Härra Priit Veski võiks teinekord peeglisse vaadata ja mitte teisi sõitjaid takistada!
Teised võistlejad võiksid oma autode teoreetilist kiirenduspotentsiaali sirgetel kasutada. Shikaanides ei ole võimalik mitte kedagi mööda lasta. Aga Silverit ma tõesti nägin alles peale shikaani nr.2. Saigi uue sõidu, sest esimese munas viimases ise ära, minu taga üle sekundi tal ei kulunud. Volga oli shikaanis nr.3 täiesti tipptasemel. näiteks Mazda RX-8 jäi jalgu. Ma pidin keset "ussi" kõvasti pidurdama, et sellele mitte tagant otsa sõita, sest ta oli enne must ilusti kiirendusega mööda läinud. Ja Järveojasid ei saa just vähekogenud igamehesprinteriteks lugeda. Silver ja paljud teised punnisid seal selgel üle. Aga kiirendust oleks Volgale juurde vaja...

Silveril kulus sinu taga ikka tõsised 10 sekundit. Shikaanid oleks ta kohe kindlasti kiiremini läbinud kui seda sina tegid.

Ning miks Mazda sulle jalgu jäi oli sinu süü, kuna ta kiirendas sinust mööda enne shikaani ja jäi pidurdusega hiljaks.

On selline kirjutamata ( võibolla ka kirjutatud kuskil reeglites ) reegel, et aeglane auto võtab hoo maha ja tuleb ideaal trajektoorilt kõrvale mitte ei anna meeletult piitsa et möödumine teisel võimalikult raskeks teha. Ebasportlik käitumine ei kõlba autosporti!

05.04.2004 at 09:31
Jesper

Igamehe Rallisprint 2004
quote:
PlyVal64: Keegi võiks peale tolle Camaro-loterii võitu ja teatud punase auto soetamist ülejääva raha eest Avole korraliku mootori osta. Alu-plokiga 302CID oleks paras:lol
http://www.classicrsfords.co.uk/comppic/pic03.jpg :evil

05.04.2004 at 09:32
PlyVal64
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
JustMe: Silveril kulus sinu taga ikka tõsised 10 sekundit. Shikaanid oleks ta kohe kindlasti kiiremini läbinud kui seda sina tegid.

Ning miks Mazda sulle jalgu jäi oli sinu süü, kuna ta kiirendas sinust mööda enne shikaani ja jäi pidurdusega hiljaks.

On selline kirjutamata ( võibolla ka kirjutatud kuskil reeglites ) reegel, et aeglane auto võtab hoo maha ja tuleb ideaal trajektoorilt kõrvale mitte ei anna meeletult piitsa et möödumine teisel võimalikult raskeks teha. Ebasportlik käitumine ei kõlba autosporti!
Misasja??? Oled Sa loll või mängil lolli? Silveri aeg tuli 2.15 KOOS minu taga sõitmise ja poolspinniga, uuel katsel sai ta aja 2.09. Sekundi-kaks maksimaalselt kaotas. Ja meeletu piits ... mis teha, kui gaas oli peal ehk kogu aja full throttle. Minu pidurituled ajasidki Silverit närvi ja ta ei julgenud mööda sõita. Aga pidurituled põlesid seetõttu, et ma püüdsin lõhkumaminevat Volgat taltsutada ja ennast võimalikult aeglaseks teha. Ja vähemalt Silver on vana rahu ise:)
Ebasportlik käitumine määri endale pähe. Kui Sa tahad, võid ju shikaanidest mööda kah sõita ja nulli kirja saada. Ebasportlik on see, kui aeglasem teadlikult ja meelega ees trajektoori muudab ning kiiremat mööda EI LASE. Vaata kasvõi rally.ee fotoreportaazi, mina sõitsin teadlikult sisekurvi, et mitte ideaaltrajektooril ees olla. Aga shikaanides ei kohusta mind mitte üks vägi seisma jääma, teise jaoks on see sportlik ebaõnn. Mina sõidan oma sõitu ja võitlen oma koha pärast. Kasvõi viimase koha pärast.
Ja Mazda ei jäänud jalgu mitte shikaani esimeses väravas, vaid kahes viimases. Aga egas tal mingit erilist rehvi ju ka polnud ning olles ise sellisega Saugas sõitnud, siis lihtne pole teda ilusti ja tervelt rajal hoida.
05.04.2004 at 09:47
Kraut
Igamehe Rallisprint 2004
Njah, tegelikult oleks starteri võimuses olnud intervalle veidi paremini sättida, et PlyVal kellelegi jalgu ei oleks jäänud. Aga tal oli kah esimene kord...
05.04.2004 at 09:51
rustang

Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
PlyVal64: Vaata kasvõi rally.ee fotoreportaazi,

Heh, isegi minu lõhkenud radiaator on pildile saanud ning kustutiga Roost, kes tahtis kapotialuse vahtu täis lasta :D
05.04.2004 at 10:12
devilc
Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
Ah, mis te kaklete, ikka juhtub, ka kõige kõrgemal tasemel (tuletage kasvõi WRC'd meelde). Sellisteks puhkudeks on võistlusmääruses ju selgelt kirjas, et

7.10. Kordusstardi loa võib anda võistluse juht /--/ rajakohtunike ettekande alusel võistlejale, kes sattus tehnilise rikkega aeglaselt liikuva eessõitja taha ja möödasõit oli takistatud.

Silver tundis määrusi ja tegi õigesti, et Priidust, kelle trajektoor kindlalt teada polnud, riskides kurvis mööda pressima ei hakanud. Ja saigi uue sõidu, mis on võõral rajal ju eeliseks.

Aga võistlusest endast. Minu päev läks üle kivide ja kändude (õnneks siiski ülekantud tähenduses :)). Esimeses voorus (2:05) jäin fooris rohelist tuld ootama (duh!), teises voorus ei saanud korralikult kohapealt minema ja eksisin käiguvahetusel (2:05), kolmandas hakkas pisike valguskiir tunneli lõpust paistma (2:03), aga sõiduga polnud ma endiselt põrmugi rahul. Õnneks finaalvoorus lõpuks kõik laabus ja tuli ka auto vääriline tulemus (1:59.8). Phew. :) See see on, kui pole talv läbi autoga kiiresti sõitnud.

Avo sooritus väärib kindlasti märkimist. Olematu mootori ja tundmatute rehvidega 15. koht pole sugugi paha (eriti arvestades, et 12. koht jäi põlluekskursiooni taha). Nüüd vaja 50 hj leida. :)

05.04.2004 at 10:43
RNT
Igamehe Rallisprint 2004
Teadmiseks, et kolmapäeval on TV3-s Igamehe Sprindi erisaade kell 23.55.
05.04.2004 at 11:31
wax

Igamehe Rallisprint 2004
siin ka ilusaid suuri pilte :)
http://www.pilt.ee/view/68524/
05.04.2004 at 12:15
JustMe
Igamehe Rallisprint 2004

Oeh , tükk aega sai selle kõrval seistud nii et pisarad silmas :P

Äkki omanik tahab müüa, email abiks :)

05.04.2004 at 14:36
memphis
Igamehe Rallisprint 2004
Kurat, ma just tahtsin küsida, et kas tõesti cossu või? :)
Aga kui Rain juba kõrval seisis tükk aega, siis peab järelikult olema...
:D
05.04.2004 at 14:41 Last edited 05.04.2004 at 14:44 by memphis
tfr

Igamehe Rallisprint 2004

Tiimirekka, telk, rehvisoendajad. Rahvaralli it is.
05.04.2004 at 15:08
PlyVal64
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
tfr:Tiimirekka, telk, rehvisoendajad. Rahvaralli it is.
Ja mitte mingi "tavaline" tiimirekka vaid Harju KEK'i oma koos vanameister Ivar Raidami endaga. Asi on täiesti absurdini läinud ja seda päris tõsises mõttes.
Mul nüüd järgmiseks korraks KrAz 6X6 koos suure treileriga vaja leida, Volga sinna peale valge lina alla. Siis eraldi Urali peal olev diiselelektrijaam(sellise saaks ETV'st), minimaalselt neli 10 kW kuumapuhurit rehve soojendama; suured ostsilograafid ja testerstendid; massöörid-kiropraktikud ja megabeibed päikesevarjudega(kõik loomulikult topless); isiklik sheff-povar koos välikatlaga jne. Ja kohale tuleb sõita vana hea ZIS 110'ne või GAZ-14"Thaikaga". Eriti hea oleks vist Lennusalga MI-6 koperdajaga tulla ... nagu Dvigateli direktor kindral Jarovoi.
Ahjaa, "suruõhuorkester" ja trummarid kah veel, siis oleks täielik korralik hobispordi meeskond koos.
Ja siis läheks sõidaks 3 korda 2 kilomeetrit Volgaga...
05.04.2004 at 15:22 Last edited 05.04.2004 at 15:23 by PlyVal64
Garfield

Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Tiimirekka, telk, rehvisoendajad. Rahvaralli it is.
See pilt kustutas minus viimasegi isunatukese, et IGAMEHE rallisprindil osaleda, kuigi ma ei sõidaks nende ajukääbikute klassis. Ma ei saa sellest aru, kas tegemist on mingi asja pikendamise või on lihtsalt peas midagi korrast ära. Või äkki mõlemad? Kas see postide vahel nikerdamine on tõesti nii mõnus? Või eespool pakutud diagnoos ei võimalda õiget rallit ja päris ringrada sõita - äkki ei saa hakkama selle suure rahahunnikuga ja jään poodiumilt välja? :uhoh
Kindel on see, et 4WD klassile see kasuks ei tule. EVOde tiim=:bs

05.04.2004 at 15:34 Last edited 05.04.2004 at 15:34 by Garfield
silver
Igamehe Rallisprint 2004
Priit, sind vist enne rahule ei jäeta kui sa paned volgale suure panoraam peegli nagu õppesõidu autodel. Irw
05.04.2004 at 15:48
ollo
Igamehe Rallisprint 2004
Garfield - äkki peaks tegema hoopis seda, et minema ühe vana 4wd sleeperiga ja vaatama, kui palju siis on kasu rehvisoojendajatest ja Harju KEKi rallitiimist :)
Umbes nagu PlyVal Volgaga:D
Halenaljakaks on see 4wd klass küll kätte ära läinud...
05.04.2004 at 15:49
rustang

Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield: Kas see postide vahel nikerdamine on tõesti nii mõnus?
4WD meeste kohta ei tea aga mõnus on küll. Kui oled mitu kuud öösiti ehitanud, siis esimest korda täiega mööda ringrada päästa on kirjeldamatu elamus.

Samas - kuidas keegi oma raha kulutab on üsna tema enda asi. Õnneks oli seekord start veeloigus, mis rehvisoojendajate kasutegurit ehk vähendas ;)

Edit: typo
05.04.2004 at 15:51 Last edited 05.04.2004 at 15:52 by rustang (Moderator)
Indrek
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield:
Kindel on see, et 4WD klassile see kasuks ei tule. EVOde tiim=:bs

Nende rahvarallide vaheajal saab veel huvitavamaid lugusid kuulda, kuidas neid aparaate ehitatakse nii siinpool kui sealpool piiri, mis osi tellitakse ja mida sinna külge keeratakse. (nagu kõik need paugutajad, erinevad vedrustuspaketid, progetavad ajud, kütuse seaded kas siis tänava või ELF Racing, otsekastid jne.)
IgaMehe Rallisprint 3*2 km. :)
05.04.2004 at 15:55 Last edited 05.04.2004 at 15:56 by Indrek
spark

Igamehe Rallisprint 2004
talvel jäärajal, said nad kõik (4wd) ühe Daihatsu käest ära :)
05.04.2004 at 15:58 Last edited 05.04.2004 at 15:59 by spark
valloj
Igamehe Rallisprint 2004
devilc, rustang, ply
http://akamai.kolhoos.ee/valloj/igamehe/2004/parnu/ niipalju, kui teid kaamerasse oli sattunud
05.04.2004 at 16:07 Last edited 05.04.2004 at 16:07 by valloj
PlyVal64
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
silver: Priit, sind vist enne rahule ei jäeta kui sa paned volgale suure panoraam peegli nagu õppesõidu autodel. Irw
Teate, nii suurt panoraampeeglit, kui mul Volgas on, pole mitte kellelgi teisel, vähemat IMS sprindil. Pool meetrit pikk-lai ja näitab taha u.140-kraadist nurka:)
Aga tegelikult: niikaua, kui eessõitja sõidab oma kiiret ringi ja pole teinud ühtegi viga, ei ole kellelgi midagi ette heita. Volga sattus lihtsalt absoluutselt valesse klassi ja väga valede autode vahele. Aga see ongi IGAMEHE sõit ja seda tehakse IGA autoga. Täpselt sama seis tekib, kui minna kasvõi suvalise Baleno 4WD'ga EVO'de vastu. Ja keegi ei keela ju näiteks M-72(4X4 Pobeda) või M-410 ... 411(4X4 vana Mosse) selles klassis rajale tuua. Õigemini mujale ju sellega ei lasta... Sõidad oma sõitu ja starter peaks siis distantsi vaatama, kuid tegelikult milleks? Paratamatus...
05.04.2004 at 16:18
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Igamehe Rallisprint 2004   1 2 3 4 5 6  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.