Poster |
Message |
tryku |
Liikluskindlustuse nüanssidest...
Mõtlesin siin omaette selle peale, et autod on võimsuse järgi jaotatud gruppidesse. Äkki keegi oskab seletada. Kuni 85kw-ni on väga palju erinevaid gruppe, kuid sealt edasi on ainult üks veel peale selle, ehk siis 86-142 ja 143-. Ma ei mõista nüüd seda, miks ei võiks olla see ka jaotatud neljaks või viieks eraldi grupiks näiteks. Lihtsalt minu jaoks on imelik, et 2 liitrine dohc mootoriga sierra on kindlustuse jaoks sama ohtlik kui e36 325 näiteks. |
27.11.2007 at 16:28 |
|
Fog |
Mina sain hoopis kolmanda "nõuhau". Nimelt, kui kavatsete uue auto osta ja vana "sisse anda", siis tuleb arvestada selliste asjadega:
1. vana koefitsent jääb kinni, kuna automüügiplatsil autot ringi ei registreerita.
2. kui proovisõidus kindlustusega laksu pannakse, tõuseb omaniku ehk sinu kindlustus. *
3. kui proovisõidus ilma kindlustuseta laksu pannakse, nõutakse omanikult ehk sinult raha. *
4. kui nad proovisõidu jaoks piisavalt kindlustust teevad, siis sinu kui omaniku koefitsent kukub
* Teise ja kolmanda kohapealt peab ise jälgima koefitsenti ja muud, ning kindlasti hoidma alles loovutuslepingut. Ainult selle abil saad tõestada, et sa kaamel pole.
27.11.2007 at 16:46 |
|
raul0404 |
quote: Fog: Mina sain hoopis kolmanda "nõuhau". Nimelt, kui kavatsete uue auto osta ja vana "sisse anda", siis tuleb arvestada selliste asjadega:
1. vana koefitsent jääb kinni, kuna automüügiplatsil autot ringi ei registreerita.
2. kui proovisõidus kindlustusega laksu pannakse, tõuseb omaniku ehk sinu kindlustus. *
3. kui proovisõidus ilma kindlustuseta laksu pannakse, nõutakse omanikult ehk sinult raha. *
4. kui nad proovisõidu jaoks piisavalt kindlustust teevad, siis sinu kui omaniku koefitsent kukub
* Teise ja kolmanda kohapealt peab ise jälgima koefitsenti ja muud, ning kindlasti hoidma alles loovutuslepingut. Ainult selle abil saad tõestada, et sa kaamel pole.
Oma kogemusest: Auto mille viisin sissemaksuks vormistas küll autoaed selle oma nimele(Ropka Autoaed).
|
27.11.2007 at 16:51 |
|
Volvoman |
Kas keegi teab,kas on veel vajalik,et autol oleks kindlustusleping?
Mõned aastad tagasi toimus kampaania,et kõigile autodele tuleb kindlustusleping sõlmida,tegin siis ühele seisvale autole maksevaba lepingu.Nüüd saadeti kiri koju,et nad lõpetavad lepingu.On mul mõtet sellele reageerida kui ma lähima aasta jooksul ei kavatse seda autot kindlustada? |
28.11.2007 at 17:34 |
|
Vanaisa Moderator |
aga mine ja pikenda ära - raha see ju ei maksa...
28.11.2007 at 17:55 |
|
tryku |
Selline küsimus, et kui ma ostan endale auto, registreerin oma nimele selle. Kas ma võin eelmise omaniku poliisiga edasi sõita või pean 5 päeva jooksul poliisi enda nimele tegema? |
13.01.2008 at 20:23 |
|
PSV |
Veel mõned uued nüansid:
Sai laupäeval üks liikur soetatud. Kindlustus nagu ikka läbi e-kindlustuse maakleri. Üllatusena tuli koefitsendiks 0,89, kuigi 0,5 ja 0,56 minu teada vabad olid.
Täna LKF-st sain teada, et olin ühe auto müünud küll kuu aega enne teise ostu, kuid uus omanik jättis poliisi kehtima kuu lõpuni ja tegi siis alles lepingu ümber. Seega oli mul need mõlemad minu teadmata korraga üleval. Uuele tuligi siis tol ajal 0,56 , mis oli teiste koefitsentide keskmine. See oli selge.
Edasi ütles tädi mulle, et kui ostan uue auto, siis see saab nüüd koefitsendiks mitte järjekorras vaba koefitsendi, vaid vabade keskmise ehk 0,53 ja sama saab ka järgmine auto. Ehk kehtib vabade koefitsentide keskmine määratlus. Kui küsisin, et miks siis seda kolmandat vaba ei keskmistatud, siis selgus, et see jäi vabaks enne uue metoodika kehtivust. Minu väide, et minule kasulik reegel peab omama ka tagasiulatuvat jõudu tuli uudisena. Tulevikuplaanides oleks see küll mulle kahjulikuks osutunud, kuid esimene koefitsent oleks võinud olla ka väiksem, mis oleks ka teised alla tõmmanud.
Aga pms saadeti mind seltsi, kes võib oma vabal äranägemisel panna mulle sobiva koefitsendi. Metoodika jms on vaid soovituslik.
See koefitsent pole aga teistele seltsidele kohustuslik.
Järgmine kõne oli e-kindlustusse, kus mainisin, et kahjuks on nende kaudu kindlustamine minule ebasobiv, kuna nemad võtavad koefitsendi liikluskindlustusregistrist ja nende väitel pole mänguruumi jäetud. Register ei anna valida vabade koefitsentide vahel, need ripuvad ajalises järjekorras ja alates miskist ajast lähevad keskmistamisele. Lubati asja uurida ja otsida ehk uusi ideid koefitsentide osas. Ehk pakkumisele võib juurde tulla soodne koefitsent.
Registris on ka eraldi masinad kategooriate kaupa, kuid sellest ei saanud enam keegi sotti, kust tulevad minu M1, N1, N2 ja O1
koefitsentide keskmised ja mida siis ikkagi arvesse võetakse. Vaba N2 koefitsent M1-le ei lähe, kuid keskmisena tuleb uuele ikka arvesse.
Pika jutu... enne kindlustuse sõlmimist on mõtet vaadata kalkulaatorist pakkumisi, kuid läbirääkimisi tuleb pidada oma koduseltsiga. |
21.01.2008 at 22:30 |
|
v6sa |
quote: PSV:
...
enne kindlustuse sõlmimist on mõtet vaadata kalkulaatorist pakkumisi, kuid läbirääkimisi tuleb pidada oma koduseltsiga.
Kui selline on. Minul on, mistõttu too kindlustuskoefitsentide segadus on mulle kaks korda lahti seletatud. Kusjuures ka vaene maakler ise tunnistas, et süsteem alles loksub paika ja kõik kindlustajad ei tõlgenda seadust mitte ühtmoodi.
Praegu ju levinud optimeerimine ja ühest seltsist teise jooksmine odavama pakkumise järel. |
23.01.2008 at 07:31 |
|
|