Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguil
quote:Astro SS: Ma olen Gaz 51 ideed seedinud juba mitu aastat....
Sellest annaks teha päris vahva isendi,,, veits loomingulisust ainult. Kõigeparem oleks muidugi Gaz ai ai või kuidas seda nimetada . Sest minuteada peaks ta olema ford A -ga päris sarnane. Kuid neid ei ei leidu vist enam eriti kusagil.
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilFord A vrakke ja kereosi leiab üsna söödava hinnaga ka ntx Rootsist, see et neid Eestis pole ei takista ju.
Gaz 51 olen ka ise pikalt unistanud, selleks isegi mingi algmaterjal olemas.
Oli plaanis vanema Chevy kastika raamile panna, tagavedusele. Blazeri raam on liiga lai, samuti capriced jms.
Venelaste looming on minu jaoks veidi ülepakutud, milleks neid plastikust sisusid ja uksepolstreid vaja läheb ma küll aru ei saa.
51 originaalne armatuur ja polstriteta uksed on minu arust juba ise küllalt coolid.
Plaanis oli ka custom stepside kast leiutada, ja asi niisuguseks vanakooli kastikaks jätta, ilma suurema tilu-lilu ja vilkuvate tuledeta.
Aga noh, eks unistada on ju köige lihtsam/odavam....
aga et mitte ot teha siis omal on plaanis teha gaz 24jast selline mõnusam custom cruiser tüüpi masin .
mootoriks saab selle v8 5.0l mustangi mootor (a 1987) t5 kk. ja stangi tagu sild.
kattust plaaniks kah mingi 10-15 cm choppida teha kuppeks ja suicide ustega
esi nina tahaks vähe chargeri moodi muuta !!!
chop.ee härra marcor1 poolt digitaalne pilt milline ta välja võiks hakkata nägema
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilKõik tahavad katuseid madalaks lasta aga huvitav kust nad neid madalaid esi- ja tagaklaase saavad.
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilNeed mõlemad viimased lahendused on siis väga vaese mehe omad.Katuse allalaskmisel kumerused muutuvad ja klaasi ülejäägi peitmine kapoti alla tähendaks seda,et sa choppad auto olevate klaaside järgi,mitte ei telli klaasi auto järgi.
Klaasid tellitakse klaasivalmistajalt.Küljeklaase saab Tallinnaski mitmest kohast(n.ö sekuritas klaasina,e.karastatud klaasist-ei ole kallis),esiklaase on tehtud firmas Elvex(täissöönud),aga arvan ,et odavam on soomes,rootsis (autoklaasi firmasdes- maksab aga pole tappev) lasta teha.
Orgklaas on suisa eluohtlik,sest purunemisel tekivad mõõgad,
07.11.2008 at 22:12
2 edits. Last edited 07.11.2008 at 22:16 by Bikerman
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilKatust on vöimalik alla lasta ka klaaside kaldenurka vähendades ja katust ennast lühemaks keskelt löigates. Sel juhul on vaja vaid uusi küljeklaase.
Olen mitut sel viisil allalastud Volvot näinud, pole paha, ütleks.
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilminuteada eestis kõverat klaasi teha ei saa, kuna eelmine nädal peksti mu uunikul tagaklaas puruks ja seda poest osta pole võimalik, siis sai igalt poolt uuritud ja vastus on ei (muuseas elveksit pole ammu olemas ja selle järglane ei tegele custommade asjadega) ning kuna mul on niikuinii midagi historicracingu laadset valmistada siis sai ka pleksi klaasi firmad läbi helistatud, neist mõnes anti lootust, et teevad aga 100% kilndlust pole veel. Niiet kui keegi teab kus konkreetselt midagi tehakse andke teada (loomulikut reaalse hinnaklassiga, päris muidu muidugi ei taha aga mitte ka nii karmilt nagu ühes eesti firmas, et 30k on vorm ja siis muu ning ilma vormita ei tee)
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguil
quote:Bikerman: Need mõlemad viimased lahendused on siis väga vaese mehe omad.
Klaasi keresse peitmine on samas choppamise algusest saadik olnud üks lahendus.
Tex Smith'ki oma raamatus "How To Chop Tops" on selle kirja pannud muude variantide kõrval.
Ja mis mõttes "vaese-mehe"? Jääb mulje, nagu oleksid mingid reeglid, et milliste ilustandardite järgi peaks autot ümber ehitama.
Kui veel choppamisest rääkida, siis suvel lõiguti üks hainina bmw 318 peast madalamaks
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilVahepeal oli teemas vastuseta jäänud küsimus - kuidas suhtub sõber ARK sellistesse ehitustesse?
Aastaid tagasi koolipoisina sai ka ise ARKi päring esitatud ning vastus tuli stiilis "unusta katmata rattad ja mootor parem kibekiiresti ära". Huvitav, kas on see asutus vahepeal natuke sõbralikumaks muutunud või on igasugu rod'i ja custom'i puhul tegu endiselt lollaka lendava lehmaga, kellega midagi mõistlikku peale ei osata hakata?
Tundub, et mujal EL-is selliseid liikureid siiski ametlikult registris leidub... Seaduses näpuga järge ajades pole väga selgust saanud, mis näiteks puutub kapoti ning tiibade puudumisse. Üks punkt ütleb, et sõidukil peavad olema kõik valmistajatehase poolt ette nähtud keredetailid ning rattad kogu laiuses kaetud (jeah, right, meenutage hommikul mööda sõitnud tümpsuvat BMW-d ), samas teine punkt ütleb ka seda, et teatavast vanusest vanemad sõidukid peavad vastama valmistushetkel kehtinud tehase nõuetele. Võtame näiteks Ford T, mida on veoautoks müüdud mingis variandis ka lihtsalt mootoriga veereva šassiina - järelikult tehas kere, kui sellist otseselt ei nõudnud?
Kuidas on lood tootmisest maas olevate autode agregaatide asendamisega uuemate-kaasaegsematega? Vene ajal tohtis minu teada näiteks asendada Moskvitš 402 mootori 408 või 412 deforsitud variandiga (tingimus oli, et valida tuli võimsuselt nõrgim saadaolevaist, kui õieti mäletan). Kuidas on lood praegu? Palju üldse reeglina nimetatud asutus vanema kraami omanikele vastu tulema nõustub?
Oletame, et autost on säilinud kuuris puuriida alusena tarvitatud taastamiskõlblik raam, mõningad agregaadid ning paar roostes plekitükki, millest võib mõningate keredetailide sugemeid ära tunda. Dokumendid on otseloomulikult aegade hämaruses kaotsi läinud/pole neid kunagi eksisteerinudki. Uunikuminõuete järgi taastamine on mõttetu ning meie tingimustes isegi võimatu - kas on lootust sellisest vanarauast taastatud sõiduk ka muud moodi, kui iseehitatuna (ei sobi, kuna siis peaks auto vastama 2009. aasta kehtivatele tehnonõuetele) arvele saada? Kui palju peaks olema vanaautost üldse säilinud, et ARK seda vastava autona tunnustaks?
Ehk, kui kellelgi on eelpool mainitud punktides kogemusi, siis arvan, et peale minu oleks foorumis terve kamp huvilisi, kes oleks huvitatud nende mitte vaka all hoidmisest
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilHuvitav kuids on parem hotrode või customeid ARK'le serveerida, ütleme näiteks V8 Mosse Chrey raami,mootori,sildadega:
1. isetehtud, Mosse moodi ja V8 mootoriga
2. Chevy dokumentidega ja taotled ümberehtiust Mosse välimuse saamiseks
3. taotled Mosse ümberehitust, V8+chevy sillad+...... ----> vist mõtetus
Nüüd kui vaatame isetehtud liikurit, siis millistele nõudmistele peab see vastama :
1. co ja muud gaasid -> 2009 normid?
2. pidurid , ---> ABS ?
3. ....
......
??
Lihtsalt need küsimused on mul peas kummitanud juba pikemat aega.
ehk peab olema piisavalt omavalmistatud nägu vms.
aga samas ei keela keegi näiteks Chevy´t ümber kujundada mosse nägu.
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguilIseehitatud autol peab olema isevalmistatud raam VÕI kere. Rõhk sõnal või... näiteks mina tõlgendaks seda nii, et keevitan ise redelraami, lasen sertifitseeritud keevitajal paberile autogrammi anda, istutan sellele tehasetoodangu kere ning serveerin seda üksikkorras iseehitatud sõidukina ning juriidiliselt on kõik korrektne?