register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Igamehe Rallisprint 2004   1 2 3 4 5 6  
Poster Message
Kaido
Igamehe Rallisprint 2004
4WD klassis on rabelemine esikoha pärast muutunud 4-5 mehe omavaheliseks mõõduvõtmiseks, kõigil on kasutada sarnased vahendid ja siis pressitaksegi, nii et ninast veri väljas. Ühest küljest on tõesti narr, et poest kohale veerenud STIga esikoha peale ei sõida, teisalt meelitavad just need ülespunnitud kahurid pealtvaatajaid ja aitavad üritust müüa. Mõni neist on proovinud ka rallit ja proovib veel - näiteks Remmak. Eelmisel aastal Rakveres andis tunda kogemuse puudus - võõras tehnika, ei osanud veel 100% koostada legendi ega selle järgi sõita jne - kuid sisuliselt pimedalt sõidetud linnakatsel tõmbas kohe kõigile tuntud N-tegijatele mütsi pähe.
05.04.2004 at 16:18
devilc
Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield:See pilt kustutas minus viimasegi isunatukese, et IGAMEHE rallisprindil osaleda, kuigi ma ei sõidaks nende ajukääbikute klassis.
Hmm, aga kui 4WDs (mis on naljakaks ära läinud küll) ei sõida, milles siis küsimus? Mujal ju konkurents mõnevõrra vähem karm.

Edit: Aitäh, Vallo!
05.04.2004 at 17:16 Last edited 05.04.2004 at 18:09 by devilc (Moderator)
mrtn
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield:See pilt kustutas minus viimasegi isunatukese, et IGAMEHE rallisprindil osaleda, kuigi ma ei sõidaks nende ajukääbikute klassis. Ma ei saa sellest aru, kas tegemist on mingi asja pikendamise või on lihtsalt peas midagi korrast ära.

juba üleeelmisel aastal oli murakas tiimibussiga ja tõstukite-rehvisoojendajatega platsis, kõik käis nagu MM-il. kontrastiks kleepisin sealsamas kõrval kummikutes põllumehe granadale numbri peale, läks ka rajale...

:kill
05.04.2004 at 17:26
silver
Igamehe Rallisprint 2004
Vallo pandud videost peaks nüüd kõige paremini aru saama, mis ajal keegi kellelegi ette jäi.
05.04.2004 at 22:25
PlyVal64
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
silver: Vallo pandud videost peaks nüüd kõige paremini aru saama, mis ajal keegi kellelegi ette jäi.

Tuleb välja, et ma jäin ette täpselt siis, kui Sind nägin. Aga kuhugi polnud mul minna ja ega ei pidanud ka, sest shikaan oli seda pidi ja mis valemiga oleks ma pidanud paremale suutma tõmmata? Varem sain aru, et Sa olid mul juba eelmises shikaanis sabas aga ei olnud. Nüüd ma saan aru, miks Sina jumalast rahulik olid. Aga miks mõni lärmab, ma ei mõista??? Peaks ju kogenud rahvasportlased olema, vähemalt minust kogenumad... Või taheti verd ja plekikolinat näha ... minu showd seda siiani pole sisaldanud:)
06.04.2004 at 00:23
RNT
Igamehe Rallisprint 2004
"Südamelt ära" rubriik on avatud Raudroosi foorumis.
Mõned klõpsud sai Raudroosi galeriisse üles pandud.
06.04.2004 at 08:42
JustMe
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
PlyVal64:
quote:
silver: Vallo pandud videost peaks nüüd kõige paremini aru saama, mis ajal keegi kellelegi ette jäi.

Tuleb välja, et ma jäin ette täpselt siis, kui Sind nägin. Aga kuhugi polnud mul minna ja ega ei pidanud ka, sest shikaan oli seda pidi ja mis valemiga oleks ma pidanud paremale suutma tõmmata? Varem sain aru, et Sa olid mul juba eelmises shikaanis sabas aga ei olnud. Nüüd ma saan aru, miks Sina jumalast rahulik olid. Aga miks mõni lärmab, ma ei mõista??? Peaks ju kogenud rahvasportlased olema, vähemalt minust kogenumad... Või taheti verd ja plekikolinat näha ... minu showd seda siiani pole sisaldanud:)

Sest võistlus sujuks palju paremini kui inimesed ei saa mitut sõitu. Sest võistlus on võrdsem kui osad ei saa teistest rohkem sõita.

Aga kuna asi lahendatud, siis jah pole mõtet enam mul seletada. Verd näha ei tahtnud.

Kuid leeke oleks küll saanud näha sest ühel volgal ju bensiini rajale lahinal voolas.

06.04.2004 at 09:49
Garfield

Igamehe Rallisprint 2004
quote:
-ollo-: Äkki peaks tegema hoopis seda, et minema ühe vana 4wd sleeperiga ja vaatama, kui palju siis on kasu rehvisoojendajatest ja Harju KEKi rallitiimist
Stiilsem oleks kodanik M.Telliskivi idee vormeliklassiga, kui see üle tõsta IMS 4WD klassi. Võtta mingi vana (välimuselt) 4WD saan (Mazda 323, Lancia D-Integrale, Audi Coupe Q jne) ja sinna aretada midagi eriti võimast ja kerget. Et väljast paisab selline, et kohe-kohe kukub kokku ja siis lajatada. Probleem selles, et see projekt neelaks pea samapalju, kui üks EVO. Ainult selle "rondiga" saaks ka PÄRIS ringrada sõita...ahjaa, EAL tehnilise kaardiga ei saa vist IMS osaleda. Vaatasin Saksast Delta Integrale nn. "B-grupi seades" hindasid, pool kuni üks miljon, enamuses erakogudes. Kui mõni vend papihunniku välja käib, antakse ära, muidu seisab garaazis ja ajapikku hind muudkui tõuseb.
quote:
rustang: Kui oled mitu kuud öösiti ehitanud, siis esimest korda täiega mööda ringrada päästa on kirjeldamatu elamus.
TÄIEGA ??? Millise täiega? Ma vaatasin seda rajaplaani ja kuna ma reedel käisin seal paari Subaruomanikku õpetamas, siis ringi tagurpidi sõites ja ainult 2 kardishikaani sisse võttes oli asi "täiest" kaugel. Igatahes ringrajakoolitusest polnud neil pühapäeval küll mingit abi.
Rustang, sa oled vist talvega tõesti rooste läinud ;) , et sellest "nimeta-kuidas-tahad" suurt rõõmu tunda. Aga 15.05 on OpenTrack, siis saad pool õiget maitset suhu (ega see väike ring pole ka teab mis suurem asi).

06.04.2004 at 10:51
rustang

Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield:
TÄIEGA ??? Millise täiega? Ma vaatasin seda rajaplaani ja kuna ma reedel käisin seal paari Subaruomanikku õpetamas, siis ringi tagurpidi sõites ja ainult 2 kardishikaani sisse võttes oli asi "täiest" kaugel.
Täiega tähendab niipalju kui rada lubab. Või natuke rohkem, viimasel ringil kiires kurvis otsustasin gaasi mitte sentimeetritki järgi anda ja tegin ekskursiooni heinamaale :)
06.04.2004 at 11:07
Lembit
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield: Stiilsem oleks kodanik M.Telliskivi idee vormeliklassiga, kui see üle tõsta IMS 4WD klassi. Võtta mingi vana (välimuselt) 4WD saan (Mazda 323, Lancia D-Integrale, Audi Coupe Q jne) ja sinna aretada midagi eriti võimast ja kerget. Et väljast paisab selline, et kohe-kohe kukub kokku ja siis lajatada.
Huvitav idee.
Millist kg/hj suhet sa umbes silmas pidasid, et EVO'sid loputada?
Kas 1200kg/300hj oleks lähedal?
06.04.2004 at 11:30
tfr

Igamehe Rallisprint 2004
No kui puhtalt evode loputamiseks hakata mingit ringrajarelva ehitama, peaks ehk massi ikka jupp maad allapoole 1200kg saama vast?
06.04.2004 at 11:36
Kraut
Igamehe Rallisprint 2004
Sügavalt respekteerides Garfield, Sinu oskusi, saavutusi ja kogemusi Sinu liivakastis, tahaks siiski märkida, et praegused mõtteavaldused mõjuvad solvavalt. Ei pea ju rikkuma inimestel nende mängurõõmu, liiati et Sa ise sama mängu ei mängi, vaid teisest liivakastist üle ääre kiikad.
06.04.2004 at 11:55
peep

Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
Minu arvates pole mõtet võistlejate suunas näppu vibutada, kuna iga võistluse puhul on eesmärgiks võita kasutades selleks kõiki lubatud võtteid.

Korraldaja asi on otsustada, kas see on probleem või mitte ja kui on, siis kehtestada vastavad reeglid ja piirangud.
06.04.2004 at 11:56
Kaido
Igamehe Rallisprint 2004
Kunagi mõlkus ka isand Lillel selline plaan meeles - ta ehitas kliendile rahvaralliks ühe kerge kerega 325 iX-i valmis ja sissesõiduperioodil tema sõnul jäärajal turbo Imprezast vastast polnud. Samamoodi loputas kunagi Eero oma olematute rehvidega Rapla kardirajal Palmi paugutajaga STI -id. Nõlvak, Remmak ja Murakas sõidavad väga kiirelt - kui neile vastu panna oskaja mees nelikveolise rullnokaga, millel samaväärsed tänavaslikid, võistluskaal tiba üle tonni ja mootor punnitud vahemikku 200 - 300 hj, siis teoreetiliselt peaks sõitma juba esikohale küll. Lille ehitatud auto jõudis mingite moemeeste kätte, kes seda arutult lõhuvad, auto annaks veel ära päästa (müügihind vist 100+). Lisada veel paarkümmend mootori viilimisse + rehvid - olekski olemas. Torud on sellised, millega võetakse ka E-rühma või vabaklassi, turva poolelt nõuaks vaid homologeeringuga istet + trakse ja nõutud kilosid tulekustuteid.
06.04.2004 at 12:04
Garfield

Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Lembit: Millist kg/hj suhet sa umbes silmas pidasid, et EVO'sid loputada? Kas 1200kg/300hj oleks lähedal?

Unistame? OK. Selline suhe hakkab juba looma, kuigi B-rühma autod olid üle 500hj ja kaal koos piloodiga võis olla küll 1200kg, kui mitte alla. Kaks kirja järgi 500+hp Lanciat on mobile.de täisti saadaval. Üks oli Delta Integrale 48000EUR (natuke kahtlane see 500hj) ja teine Delta S4, täis ralliversioon (523hj ja 165000EUR!). Kui mingi sellise Evo-tapjaga välja tulla, siis peaks tulemus olema Evodest silmnähtavalt üle, sekund-paar parem tulemus oleks läbikukk. Ja kõige parem oleks, kui tulemuse teeks mees metsast. Unistuse rikub ainult see, et Evo-tapmise projekt maksab ise mitu Evo-t, sest odavalt ülaltoodud suhet ei saavuta.
quote:
Kraut: Sügavalt respekteerides Garfield, Sinu oskusi, saavutusi ja kogemusi Sinu liivakastis, tahaks siiski märkida, et praegused mõtteavaldused mõjuvad solvavalt.
Ma ei tahtnud kedagi solvata (kui siis natuke ainult Evo-tiimi), lihtsalt masendus tuli peale kui vaatasin pilte ja rajaskeemi. Rustang saab aru küll, mida ma mõtlesin, peale selle on seal üks emotion, mis peaks minu mõtet selgitama...

06.04.2004 at 12:18
RNT
Igamehe Rallisprint 2004
Seekordne rada oli vanas heas torbikuralli stiilis. Ma usun, et suured hobujõud suure turbo najal ei oleks seal miski edu pant olnud. Pigem kompaktsus, kergus, stabiilsus, madal moment. Ja tugev põhi, mis oleks lasknud sarnaselt evodele kasutada sisekurvi äärekivi kõhu toetusena, et läbisõitu vähendada.
Kui vaadata hooajale tervikuna, siis nii Jaanimäe kui Rapla rada ei ole just võimsuse paraad, ikka manööverdusvõime ja madal tõmme põhiabilised. Aga nii või naa, alla 250 heppa neliveol on ikka lahja mis lahja ...
06.04.2004 at 12:27
Lembit
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield:
quote:
Lembit: Millist kg/hj suhet sa umbes silmas pidasid, et EVO'sid loputada? Kas 1200kg/300hj oleks lähedal?

Unistame? OK. Selline suhe hakkab juba looma, kuigi B-rühma autod olid üle 500hj ja kaal koos piloodiga võis olla küll 1200kg, kui mitte alla. Kaks kirja järgi 500+hp Lanciat on mobile.de täisti saadaval. Üks oli Delta Integrale 48000EUR (natuke kahtlane see 500hj) ja teine Delta S4, täis ralliversioon (523hj ja 165000EUR!). Kui mingi sellise Evo-tapjaga välja tulla, siis peaks tulemus olema Evodest silmnähtavalt üle, sekund-paar parem tulemus oleks läbikukk. Ja kõige parem oleks, kui tulemuse teeks mees metsast. Unistuse rikub ainult see, et Evo-tapmise projekt maksab ise mitu Evo-t, sest odavalt ülaltoodud suhet ei saavuta.
Ei, ma ei pidanud silmas Delta Integralet. See ei oleks eriti huvitav:
"aastakümnete tagune ralliauto loputab tänapäevast"
Ma pigem pidasin ikka mingit selist projekti silmas, kus aluseks oleks mingi 4WD klassi seisukohalt välimuselt täiesti mõttetu pann. A'la VW Golf II, VW Passat, Mazda 323.
Sellise projekti juures oleks mingi 1200 - 1100 kg ja umbes 300 hj täiesti reaalne.
06.04.2004 at 12:37
Garfield

Igamehe Rallisprint 2004
Muide, ma ei leia kuskilt (ei oska otsida) IMS-i 4WD klassi tehnilisi tingimusi. Kas 4WD klassis peab olema 4WD auto? Evo-tapmise projekt võiks saada hoopis uue suuna, kui kasutada kodumaist toodangut - Estfieldi. Ntx. minu ex-auto agregaatidega Estfield kiirendas 0-100 4.3sek (parem kui EVO?). Kui 300hj/1200kg teeb 0.25hj/kg, siis Lada agregaatidega Estfieldil oli suhe umbes sama (150hj/620kg), kasutades VW agregaate (vormel F4 mootor), peaks suhte paremaks veel saama. Estfield on ARK-i registris M1-tüüpi, kõva katus (ülikerge) on Racetechil ka peaaegu valmis. Mhh;)?

06.04.2004 at 12:38
rustang

Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
3. KV OSAVÕTJAD, ARVESTUSKLASSID, VÕISTLUSAUTOD
3.1 KV arvestusklassid:
1) Naised kaherattaveoliste autodega (N)
2) Moskvich Liiga tehnonõuetele vastavate autodega võistlejad (MOSKVICH)
3) Kuni 1800 cm3 mootoriga kaherattaveoliste autodega võistlejad (2WD-V)
4) Üle 1800 cm3 mootoriga kaherattaveoliste autodega võistlejad (2WD-S)
5) Neljarattaveoliste autodega võistlejad (4WD)
06.04.2004 at 12:42
Garfield

Igamehe Rallisprint 2004
quote:
rustang:
3) Kuni 1800 cm3 mootoriga kaherattaveoliste autodega võistlejad (2WD-V)
4) Üle 1800 cm3 mootoriga kaherattaveoliste autodega võistlejad (2WD-S)
5) Neljarattaveoliste autodega võistlejad (4WD)
Et 2WD-ga 4WD klassi ei saa? Isegi kui Estfieldi esisillale elektrimikromootorid panna? Nojah, Anderi või Raini (Kõnnusaar) elu pole mõtet kibedaks teha, nende suunas teeks ma praegugi sügava kummarduse (mütsi pole peas, et maha võtta...)
Aga see Lembitu Mazda 323 idee oleks hea. Kunagi omal ajal selle vormeli ideega jõudsime niikaugele, et ei suutnud "enhanced" pidurisadulaid ära peita. Kui muidu väljast paistab ront-mis-ront (muuhulgas taga peenike võlts-sumpa ots mingi sinaka tossu tekitajaga jne) siis näiteks Brembo pidurisadulad reedavad kohe, et siin võib miskit peidus olla. Õiged eelsoojendatud rattad, nii 18-tollised peaks alla keerama vahetult enne starti, rattad võetakse LAZ-bussist loomulikult. Et puru silma ajada, peaks enne mingid suvalised 13" plekid all olema ja 155 mõõdus kummi leeklambiga soojendama. Soovitavalt Evo-tiimi kõrval. Ja siis suruõhutungidega auto üles (ega me mingid Evo-d pole, kes neid krokodill-tõstukeid kasutavad) rattad alla ja täpiks...

06.04.2004 at 13:02 Last edited 06.04.2004 at 13:03 by Garfield
Kaido
Igamehe Rallisprint 2004
Soovitavalt Evo-tiimi kõrval. Ja siis suruõhutungidega auto üles (ega me mingid Evo-d pole, kes neid krokodill-tõstukeid kasutavad) rattad alla ja täpiks...

:-) Tehke ära. Reeglitega on nii, et keegi ei keela 2WD Estfieldiga 4WD klassis sõita - Lill sõitis seekord ju väikese klassi punniga suures. 4WD klassi autoga ei tohi sõita 2WD klassis, vastupidi on võistleja enda suva...
06.04.2004 at 13:52
devilc
Moderator
Igamehe Rallisprint 2004
quote:
Garfield:Nojah, Anderi või Raini (Kõnnusaar) elu pole mõtet kibedaks teha, nende suunas teeks ma praegugi sügava kummarduse (mütsi pole peas, et maha võtta...)
Aitäh. :) Tehnilised tingimused ja võistlusmääruse leiad siit. Estfieldiga starti ei saa - auto peab olema kinnise kerega (minagi saan ainult hardtopi ja kaarega sõita).
06.04.2004 at 14:56 Last edited 06.04.2004 at 14:57 by devilc (Moderator)
silver
Igamehe Rallisprint 2004
Mõttetu jutt, kui on võimalus kasutada rehvisoojendajaid siis võib ju seda teha, pigem on teiste kadedus, et ise ei saa. Samas võrrelda nüüd toimunud IRS-i ja näiteks päris rallisprinti lauluväljakul, siis mõlemad on kurikarallid mõlemale valdkonnale ja sõidetakse ülepunnitud autodega(kes palju on jaksanud sisse laduda). päris ralli reeglistikus on veel selline konks(sry täpselt ei mäleta), et mingist suurest hj arvust või kubatuurist lähtudes ülivõimas esi- või tagaveoline tõstetakse neliveoga ühte klassi.

Kõige lähem võimalus oleks Liebergil evosid "loputada".
Roostes vana sierra, millel "Cosu" mootor a´la Hirvonsalo seades.

mis mõte oleks minna sleeperiga evode kõrvale leeklambiga kumme kärsatama, kui tõstetakse pärast nagunii 18" slikk alla, mis pealegi on külmad ja ei pea rajal ja saad ringilt 4 sekki pähe.
Selleks, et lüpsta neliveolist nurkadest välja kiirendades on tasvis kaalu vähemalt alla 1000kg ja võimsust a´100hj rohkem kui kõige võimsamal neliveolisel. Kaalujaotus võiks olla ka 50-50 või tagaveolisel tagumise otsa kasuks, paremaks nurgatamiseks.

06.04.2004 at 14:58
Kaido
Igamehe Rallisprint 2004
Tänud Ander, selle kinnise kere jama unustasin täiesti - muu poolest aga eelmine postitus kehtib.
06.04.2004 at 15:00
Garfield

Igamehe Rallisprint 2004
quote:
devilc: Estfieldiga starti ei saa - auto peab olema kinnise kerega (minagi saan ainult hardtopi ja kaarega sõita).

Valter Teppanil on Estfieldi hard-top peaaegu valmis. Kaared on tal juba enne olemas.

06.04.2004 at 15:05
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Igamehe Rallisprint 2004   1 2 3 4 5 6  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.