Poster |
Message |
BlueStang |
Nõu vaja digikaamera valikul
Ok, trükime siis
Mul ongi miski 5MP Optio, tähendab, et 1024x768 saab juba talutava 15x20 pildi teha ja 10x15 jaoks on küll
Küs oli just sellest tingitud, et võimalikult rohkem pilte mällu mahutada ja mitte mõttetult suuri teha.
Tänud ka
03.07.2006 at 23:16 |
|
vr_ |
quote: BlueStang: Selline küs, et mis pixlite arv valida tavafotode tegemiseks, et neist 15x20cm pilte saaks veel enamvähem normaalse kvaliteediga lasta ilmutada?
Rusikareegel on, et fotofirmasse viid 300dpi pildi
Ehk siis lõpptulemus on kolmsada punkti tollile sealt arvuta ise edasi kui suuri pilte tahad saada..
Loomulikult väänavad nad sul pildi kasvõi 3 korda laiemaks ja ruudulisemaks kui väga soovid, aga mina ise olen läinud fotofirma kodukale, vaadanud mitu punkti korda mitu punkt imulel vajalik suurus on ja siis ise pildi vastavasse suurusesse lõiganud.
vanasti vähemalt maksifotol oli info väljas suuruste ja punktide kohta.. hetkel nagu ei leidnudki muudel.. eks sisi tuleb umbes 300 kanti panna 10x15 puhul ca 1200x1800
04.07.2006 at 00:46 |
|
imre007 |
http://www.eestifoto.ee/pood/item.php?iid=1265
mida arvata sellise digipeegelkaamera kohta!
25.12.2006 at 10:53 |
|
peep Moderator |
quote: imre007: http://www.eestifoto.ee/pood/item.php?iid=1265
See pole digipeegel, hinnastki peaks juba näha olema. Canoni viimase malli odav digipeegel on 400D, mida olen ka ise kasutanud ja soovitan. |
25.12.2006 at 11:13 |
|
FM02 |
www.hinnavaatlus.ee , sealt saad üsna hea hinna ülevaate... |
25.12.2006 at 12:44 |
|
silver |
http://www.eestifoto.ee/pood/item.php?iid=1450
Odavatest komplektidest parim hetkel, ei ole midagi üle mõistuse ja puudu ka ei jää
Kes tahab profiks hakata siis neile 39mp
http://www.hasselbladusa.com/promotions/h3d.aspx |
25.12.2006 at 12:46 |
|
imre007 |
quote: peep: quote: imre007: http://www.eestifoto.ee/pood/item.php?iid=1265
See pole digipeegel, hinnastki peaks juba näha olema. Canoni viimase malli odav digipeegel on 400D, mida olen ka ise kasutanud ja soovitan.
kas siis müügimees ajas väga lolli juttu siis,väidetavalt CANON EOS-kõik on digipeegli seeria
25.12.2006 at 13:08 |
|
newton Moderator |
Kui ta ennast täpselt nii väljendas, siis jah. EOS-id on kõik peegelkaamerad, aga seal on nii filmi- kui digipeegleid. Digidel on mudelinumbri lõpus D, nt 350D, 400D, 20D, 30D, 5D, 1D erinevad variandid. Ja hinnad algavad tõesti u. 10K-st, aga see on alles tühine eelmäng ülejäänud kolaostutuhinale, mis pärast võib tabada |
25.12.2006 at 13:19 |
1 edit. Last edited 25.12.2006 at 13:19 by newton (Moderator)
|
imre007 |
selge,eks otsin edasi!
25.12.2006 at 13:24 |
|
Tanel_V6 |
Tervist.
Omal ajal, kui sai nö digiseep soetatud, siis oli hinnaklassiks kuni 4k. Valikuks sai Olympus c760, mis oli selles hinnaklassis üks parimaid just optika ja võimaluste osas.
http://www.olympus.ee/consumer/29_C-760_UltraZoom.htm. siiani ei ole pettunud ja tõesti teeb väga häid pilte. Sellest uuem on c770, mis laseb näiteks MPEG4 videot teha full screenis ja niikaua, kui kaardil ruumi on. http://www.olympus.ee/consumer/29_C-770_UltraZoom.htm
Hetkel on EOS 350d kaamera , aga sellega kaasa olnud toru tuleks küll ära vahetada parema vastu.
vabandan, kui see juba teemas on olnud.
|
25.12.2006 at 13:45 |
1 edit. Last edited 25.12.2006 at 13:53 by Tanel_V6
|
vr_ |
Kui juba ringi vaatad, siis kiika pentaxi poole ka
http://www.photopoint.ee/toode.php?id=11093
või http://www.photopoint.ee/toode.php?id=11846
Julgen väita, et odavam k100d lüpsab kõiki konkurente omas hinnaklassis ja kallim k10D astub kandadele hinnaklass kõrgematele konkurentidele, ja pisut üle kandade ka..
Ehk siis viimane aasta-poolteist on pentaxi insenerid väga head tööd teinud..
Lisaks ei pea pentaxi kitobje minema viskama kohe, erinevalt teistest suht korralik toru kaasa antud..
Rohkem tarkust saad vast eestifoto.ee foorumites...
25.12.2006 at 16:20 |
|
imre007 |
mul rahakest kuni 7k välja käia ja digiseepi ei ole vaja!
25.12.2006 at 17:03 |
|
vr_ |
quote: imre007: mul rahakest kuni 7k välja käia ja digiseepi ei ole vaja!
No uuest peast sa selle raha eest küll digipeeglit ei saa.. isegi näkast olümpust mitte..
Kõige odavam vast http://www.photopoint.ee/toode.php?id=9307 kui 2k juurde venitad.. aga sinna läheb veel mälukaart ka..
ikkagi soovitaks k100D mis on ca 10k + mälukaart..
kui raha koguda ei viitsi siis tuleb kompakt võtta või kasutatud kola osta.. muidu miks digikompakt ei kõlba
25.12.2006 at 17:14 |
1 edit. Last edited 25.12.2006 at 17:17 by vr_
|
priitsuvila |
Kui soov on ikkagi uut kaamerat osta, siis:
odavaim digipeegli kere on Pentax K110D Body (Karvutisalongis, jube koht, aga parim hind) - 7250kr;
odavaim objektiiv sellele kerele on Tamron AF 28-80mm F3,5-5,6 - 990kr;
ja odavaim mälukaart on Silicon Power Secure Digital Card 128MB 30x (mahutab paar pilti) 125kr.
Kokku saame 8365 krooni, ehk annab alla ka kaubelda.
Teine variant:
odavaim digipeegli kere + objektiiv on Pentax *ist DL Body black + 18-55mm kit (ka sealsamas Karvutisalongis) - 7990kr;
ja see samune mälukaart juurde Silicon Power Secure Digital Card 128MB 30x (mahutab paar pilti) 125kr.
Kokku siis 8115 krooni.
Kuid Karvutisalongi teenindus ja garantii on üsna niglad. Soovitaks mõnest asisemast kohast osta (nt. Photopoint, esinduspood) ja kui tõsisemalt asjaga tulevikus tegeleda ei kõlba ei mälukaart (mida ta ei kõlbaks praegugi) ega ka need objektiivid.
Aga need 2 oleks siis nö odavamaid digipeeglid. Ise soovitaks veidi juurde koguda, nii 11-12k ligi. Selle eest saaks hea kere, kiti objektiivi (esialgu piisav), mälukaardi (alates 1GB) ja koti.
Kuid kui kindel piir on 7k, tasub kiigata kasutatud tehnika poole või korralik digikompakt vaadata.
Terv,
Priit
|
25.12.2006 at 17:55 |
1 edit. Last edited 25.12.2006 at 17:56 by priitsuvila
|
racerx |
Peegelekaamera ostu puhul tasuks ikkagi tõsiselt enne mõelda, kas on plaanis fotograafiaga nii suures plaanis tegelema hakata. Ostes kaamera ja mingi odava objektiivi, pluss kui kas huvi või ajapuudusel jne. ei saa end fotograafia põhitõdedega jne kurssi viia võrdub sellega, et korraliku seebiga saaks palju paremaid pilte.
Ja tunduvalt lihtsamalt.
Ise omades Canoni 30D tunnen kuskil reisu peal pidevalt puudust väiksest aga heast seebikast. Või maailma mõtetuim asi...mingeid peo jne pilte peegliga pildistada.
Tassid seda suurt kolakat kaasas, pluss objektiivid. Kui tahad head ja universaalset objektiivi, et tõesti peegelkaamerast efekti oleks, arvesta min 15 000 väljaminekuga.
Ja kokkuvõttes on oskusi ka ikkagi tarvis, pole nagu pointi muidu.
Peegliga jääb sellepärast juba palju pilte tegemata teinekord a`la teeme seal purskaevu juures jne et ei viitsi lihtsalt kaasas tassida.
Mingil hetkel on mal plaanis selleks otstarbeks kas Lumix või siis kui raha on üle jääb siis see uus Leica. Maksan originaal täpi eest rohkem.
Seebika juures oleks tark vaadata seda, et seda väljaliikuvat mehhaanikat kui vähegi võimalik vältida. Kuskil beachil ringi toimetades kipub liiv selle tegevuse peatama jne.
On olemas täiesti okeid pillid sellised. Pole vaja üle osta mingite olustikupiltide jäädvustamiseks. Pigem osta väike ja õhuke mida kaasas mugav kanda. Saab rohkem ilusamaid ja põnevamaid pilte hobikorras pildistaja kui omades suurt ja vägevat kaamerat mida ei viitsi kaasas kanda ja mille kere ostmine alles tähendab väljaminekute algust. |
25.12.2006 at 18:35 |
|
reimo |
Kui korra oled peegliga pildistanud, ei taha mitte seebikale tagasi minna.
Mul on keskpärane Pentaxi filmi peegel koos mõne objektiiviga, paar aastat olen pildistanud digikompaktiga, viimasel reisil otustasin (vaadates neid vaateid, millest teadsin, et ei saa seda pilti, mida "päris" aparaadiga saaks), et järgmiseks korrak muretsen kas korraliku digikere või võtan filmi kaasa. Samas peab odavam seebikas olema selleks, et raatsiks-viitsiks teda pidevalt kaasas kanda.
25.12.2006 at 22:43 |
|
Vanaisa Moderator |
Märgiks, et alati on reisidel pildistamiseks muid võimalusi:
teades, et ma joon piisavalt palju kohalikke jooke, siis mul on kaasas ainult mobla. Sealt tulevad udused pildid bkajastavad hetke feelingut
Kuna pole kunstimeelega õnnistatud, siis piisab ehk ka suht tavalisest seebikast (nt, olympus 700 seeria)
Alati on võimalik teha ka mälupilte
26.12.2006 at 03:33 |
|
racerx |
Ehk see on minu halb kogemus, kuid kõik pea Olympused mida olen näppinud on uduste piltide tegemiseks head aparaadid. Ei saagi aru kui on hämaram ja keegi liigutab, kuidas teravaid pilet saada
Selles suhtes, kui udupildid pole prioriteet võtaks ma Canon, Nikon valikust midagi. Kuidagi lihtsamalt saab teravaks pilte.
See on muidugi mu isiklik kogemus ja ehk olid need kaamerad kuidagi paigast ära keeratud.
|
26.12.2006 at 13:53 |
|
imre007 |
lugesin teema otsast lõpuni läbi ja väga hariv oli!Sain päris palju targemaks.
aga natuke OT-i kah!
sellest teemast ja ka paljudest muudest teemadest kumab läbi selline ütlemine,et milleks sulle selline või teine asi,et käib ju see küll!
või teisiti öeldes:kodanik on valinud välja kolm masinat: 1.caddy
2.vaz
3.pontiac
küsib soovitusi ja nõuandeid ja topic tuleb 4-5lehekülge pikk ja mainitakse,et mis selle caddyga teed,et võta vaz-ajab samuti asja ära jne
mina arvan,et see nagu kodaniku enda asi,millega ta sõidab või mitte jas topic-u pealkiri ja sisu eeldavad midagi muud!
niipalju kui on inimesi,niipalju on ka arvamusi aga kahju muidugi et selle foorumi lugupeetud tegelased mingit möla ajavad,mis ei pretenteeri isegi mingile tõekriteeriumile.
lõpekokkuvõtteks otsustab inimene ise,mida osta või mitte!
26.12.2006 at 14:47 |
|
vr_ |
Asi pole mitte vaz või caddy nii nagu sina ütled..
sa tuled ja mainid et sa soovid saada alla miljoni head liinibussi... ja meie räägime sulle et sa ei saa uuemat scaniat või volvot.. ainult napilt napilt jääb sul laz bussist puudu vms..
et mine osta parem hea sõiduauto selle raha eest...
ei saa ju soovitada midagi kui hinnapiiron 7k... no ei oleselle raha eest digipeeglit ja kõik
kui me sulle vaz'i soovitaks siis ma ütleks et mine osta HP, Trust vms printeri lisaseade..
Siit ka kiire soovitus kõigile kaamera ostetakse kaameratootja käest.. nendeks on Canon Nikon Pentax Olümpus..
26.12.2006 at 15:23 |
|
newton Moderator |
Minu meelest on kõik, kes siin teemas nüüd viimasel ajal sõna võtsid, teinud seda viisakalt, abivalmilt ja siirast soovist aidata sind ja teisi sobivaima kaamera valikul.
Kui sa ütled, et sa tahad seda soodsa hinnaga Cadillaci ja paned lingi Mitsubishi pildile, siis minu meelest on loogiline igaks juhuks täpsustada, kas sul on Caddyt vaja poes käimiseks, cruisimiseks, kiirendamiseks või põlluralliks; oma kogemusest lähtudes võivad ju siis ka rahulolevad Pontiaci ja VAZ-i omanikud sõna sekka öelda ning natuke inetu (ja väga põhjendamatu) on nimetada seda "mölaks, mis ei pretenteeri isegi mingile tõekriteeriumile". |
26.12.2006 at 15:32 |
|
Jansa |
7k eest saab päris fänsi kompakti, canon s3-e või lumixi näiteks.
Mis on vägagi piisavad nö hüppelauaks SLRide maailma, kui mõne aja pärast tundub, et asi tõsiselt huvitab.
Ja kui vahepeal nati kahtled (hinnahüpe digiSLRile on siiski päris mehine), ostad 'proovimiseks' nii umbes 1.5-2k eest pruugitud filmipeegli (midagi taolist, mida linkisid siia), saad mõne ajaga 'tunde kätte', mis see peegel endast kujutab ja kust erinevus tuleb.
(mul läks vastupidi, jätsin filmipeegli ja ostsin lumixi, kuna digipeeglid tundusid oma vajaduseks ilmne ületapp. Algul on ikka raske küll ja võtab nukraks :) aga pikapeale muidugi harjub) |
26.12.2006 at 15:55 |
|
imre007 |
oli ju küsimus,et kas 7k eest saab digipeeglit või mitte!
selgeks tehti,et ei saa!
aga kasutatud tehnikat saab ja võib ka alati osta-see minu arvamus!
aga seda,et milleks teda sul vaja on ja mis sa sellega teed....
need küsimused võiksid olemata olla!
kodaniku kommentaar:
sa tuled ja mainid et sa soovid saada alla miljoni head liinibussi... ja meie räägime sulle et sa ei saa uuemat scaniat või volvot.. ainult napilt napilt jääb sul laz bussist puudu vms..
et mine osta parem hea sõiduauto selle raha eest...
see vimane lause ei puutu üldse asjasse!
kui ma nüüd täpsustan,et see aparaat läheb kingituseks kallile inimesele,kes jagab fotograafiast väga palju!
26.12.2006 at 16:02 |
1 edit. Last edited 26.12.2006 at 16:07 by imre007
|
newton Moderator |
No siis äkki tohin soovitada, et kingi sellele inimesele fotopoe kinkekaarte mingi sobiva summa jagu, fotograafiast palju teadvale inimesele huupi fototehnikat kinkida ei ole tõenäoliselt hea mõte, eriti, kui tal mingit tehnikat juba olemas on; küllap teab ta ise kõige paremini, mida ta tahab/vajab. |
26.12.2006 at 16:13 |
|
vr_ |
quote: imre007:
kui ma nüüd täpsustan,et see aparaat läheb kingituseks kallile inimesele,kes jagab fotograafiast väga palju!
Aiai..
fototehnika eriti asjatundjale on tõesti hulelm veel kui naisele pesu ostmine vms...
Pead ikak vääga täpselt suurust teadma nagu fotoka mudelit ja brandi..
sest digipeegli ja filmipeegli ostmisel ostad sa ka kõik tulevased objektiivid.. st canonile lähevad ettte canoni objed pentaxxile pentaxi ja mnnikonile nikoni omad..
Kas sel fotohuvilisel on äkki juba filmipeegel olemas? see võib su ostusoove suunata.. kui juba terve ports ühe firma objesid olemas siis on mõistlik ka selle firma digikere võtta..
igatahes fotoka ostmisel on kõige tähtsam et see fotokas pea ja käe kujuga koku läheks.. st ühtedele meeldib üks teistele teine mudel.. mis minule ülimugav kassutada ei pruugi seda sinule olla..
liiga palju muutujaid on võrrandis.. kinkekaardi idee on väga hea..
Ma oleks suht unhappy kui kallis inimene tuleb ja kingib mulle hea pika zoomi mis maksab paarkend tuhat.. .. ma vaataks nukra näoga talle otsa ja kurdaks et selele raha eest oleks saanud mitu väga head fixobjet.. ja zoome ma pmtselt ei kasuta eriti..
26.12.2006 at 16:32 |
|