Arvestagem teistega liikluses!Eks see Tallinna liiklus on üks paras hullumaja tõepoolest. On sellised neli olukorda(siin teemas ka kindlasti juba arutatud), mis tekitavad sellise vastiku ja abitu tunde - pole sellist õigust, et midagi teha nendel puhkudel, mine või ise jõustruktuuridesse leiba teenima.
1. Rohelise fooritule süttimisel on vaja võileib ja joogitops kuhugi panna, siis käigukang leida ja veel seitse asja teha enne kui liikuma saab (olen seisnud teisena foori taga ja näinud olukorda kus eespool olev juht jäi midagi väga tähtsat tegema ning kui me olime seal rohelise fooritule taga jupp aega seisnud, siis tuletasin kerge signaalitörtsuga meelde, et aeg liikuma hakata - küll siis hakkasid igasugu paberid jne asjad lendama - lõpuks käik sisse ja juraki sidur lahti, niiet auto tegi väikese hüppe ja suri välja. Pole vist vaja öelda, et jäime uut rohelist ootama).
2. Parkimine - pole vaja vist väga seletama hakata, mis sellega lahti (juhtum eelmisest nädalast kus oli vaja äravedaja kutsuda, et teisaldada üks bmw ja enda masinaga liikuma saada - absoluutselt süüdimatult pannakse oma auto sinna kus parasjagu mugavam tundub. Õnneks polnud hetkel väga kiire ja sain nautida seda kuidas üks bmw konksu otsas minema viidi).
3. Pikivahe - sellise lolli järjekindlusega püüan ma päevast päeva nö ohutut pikivahet hoida. Võta näpust, pole veel õnnestunud - alati leiab keegi kodanik, et tema auto mahub täpselt minu ja eessõitva auto vahele (teravaid elamusi kui palju).
4. Suunatuli - milleks see üldse? (ei tea kas see on tõsisündind lugu aga kuulnud ma sellist juttu, et ühele rekkamehele oli mingi asjapulk ilma suunatuleta ette reastunud nii, et rekka pidi kõvasti pidurdama - järgmise foori taga läinud see rekkamees ette keeranud auto juurde, murdnud suunatule kangi ära ja öelnud, et "sul pole seda vaja" )
Kui neid ja veel mõnda asja mitte arvestada siis pole ju liiklusel viga midagi
Arvestagem teistega liikluses!Mul on üks küsimus marketite õueparklates liikumise kohta.Kui märke üleval ei ole siis kas seal kehtib parema käe reegel või mitte?Peterburi Maksimarketisse(võimisiganespood see ka on)on suht hiljuti pandud väikesed anna teed märgid ülesse...seal on nüüd kõik selge....aga näiteks Mustika Prisma ees Tallinnas?Kui sõita õueparklast välja siinna garaashidetaguse tee poole , mida seal tegema ,arvestama või vaatama peaks?Autoderivi vahelt sõidan välja tee peale,kõik on ühtemoodi asfalteeritud, märke pole...kõik vasakult poolt tulijad lajatavad täiega...Jumala tõsiselt küsin muideks.
quote:Martin460: Mul on üks küsimus marketite õueparklates liikumise kohta.Kui märke üleval ei ole siis kas seal kehtib parema käe reegel või mitte?Peterburi Maksimarketisse(võimisiganespood see ka on)on suht hiljuti pandud väikesed anna teed märgid ülesse...seal on nüüd kõik selge....aga näiteks Mustika Prisma ees Tallinnas?Kui sõita õueparklast välja siinna garaashidetaguse tee poole , mida seal tegema ,arvestama või vaatama peaks?Jumala tõsiselt küsin muideks.
quote:Martin460: Mul on üks küsimus marketite õueparklates liikumise kohta.Kui märke üleval ei ole siis kas seal kehtib parema käe reegel või mitte?Peterburi Maksimarketisse(võimisiganespood see ka on)on suht hiljuti pandud väikesed anna teed märgid ülesse...seal on nüüd kõik selge....aga näiteks Mustika Prisma ees Tallinnas?Kui sõita õueparklast välja siinna garaashidetaguse tee poole , mida seal tegema ,arvestama või vaatama peaks?Jumala tõsiselt küsin muideks.
quote:Ets: See Musitka esine "garaazhide tagune" tee peaks olema siiski läbiv tänav, kuigi ilma nimeta vist.
No kui ma sõidan parklast sinna tänavale välja...kas ma pean vasakult tulevad läbi laskma?Seal ei olegi nagu tänav isegi see ...parklaplats on kogu laiuses kuni garaashide seinani välja kus teised siis kihutavad.
Arvestagem teistega liikluses!see ei loe, tänav on tänav, parkla on parkla
parklasiseselt on parem käsi, tänavale tulles on ikkagi anna teed. eri tasemega pinnad vms
edit: see on TEGELIKULT hea küsimus, regio@tallinn.ee sinna igatahes tänavanime ei näita..
samal teemal - juhtusin kunagi nägema kadaka selveri parklas "aga mul oli suurem tee kui sul" vaidlust. vaidlesid kuni mendid kohale said, siis pikka juttu enam pold - tuletati "suurema teega" mehele naise puudumise põhitõdesid meelde...
(re: mis on ühist naisel ja valgusfooril? kui puudub, kehtib paremakäereegel...)
08.05.2007 at 18:52
1 edit. Last edited 08.05.2007 at 18:55 by rat_013
Arvestagem teistega liikluses!Kas selle Mustikaga mitte nii ei ole, et sealt parklast on ainult 2 väljasõitu originaalis? Mõlemad kummalgipool otsas, lihtsalt jooned on sealt vahepealt ära kustunud?
Arvestagem teistega liikluses!täna oli lollidemaa.
Kuna ise püüan sõita sedasi et teistele närvidele ei käi (suunatuli on ikka asja eest autos, tatise asfaldi korral kellegist möödumisel ei kiirusta rida tagasi vahetama kui selleks mõjuvat põhjust pole jne) siis ajas tänane sõit rakvere tallinn rakvere täiesti närvi krussi.
Eriti kui mõnelle "juhile" on kõik peeglid mis külgeriputatud meigipeegliteks (selliseid oli vähemalt 2 ja esimene neist oleks hea õnne korral minu ka kraavi suutnud sebida), või suunatule olemasolust pole kuuldudki (tavaline asi tallinas olles kus suunakat antakse alles siis kui manööver tehtud) või rekkamees, kes otsustab lihtsalt teise raja ära plokkida ja sõita nii kilomeetrit 5+.
Arvestagem teistega liikluses!Okei---parkla ja tänav.Kas siis ikkagi see kes tänaval sõidab-sellel on eesõigus?Kuigi märke ega jooni pole?Kui parkla autodevahelised jooned ära lõppevad kas siis on kohe tänav?Mul mure lihtsalt selles et sõidan seal tihti ega taha lolli mängida...veel vähem lolliks jääda.
quote:Martin460: Okei---parkla ja tänav.Kas siis ikkagi see kes tänaval sõidab-sellel on eesõigus?Kuigi märke ega jooni pole?Kui parkla autodevahelised jooned ära lõppevad kas siis on kohe tänav?Mul mure lihtsalt selles et sõidan seal tihti ega taha lolli mängida...veel vähem lolliks jääda.
Igal pool kus kahtled (või ei) on arvesta parema käega - nt. majadevahelised teed Lasnas - kõik suured parklad - rohu ja telliskivi rist! (never-ever keegi telliskivist tuleja seal paremale vaatab) ... loetelu jätkub ja on väga hirmuäratavalt pikk.
Osades kohtades on kohaldatav a la parkimisalalt väljasõit jms. - aga kui ei ole parklamärki ei ole ka parklat.
Reegel nr. 1 - ära end koha peal süüdi tunnista kui on võimalus positiivseks lahendiks.
Reegel nr. 2 - ära tunnista end ka siis süüdi kui tavapatrull ähvardab sind, et kui me nüüd liiklusgrupi kutsume siis see läheb palju maksma ja "soovitab" sul ümber nurga ikkagi "ruttu nõustuda".
P.S Nt. Eelmine aasta ei olnud ülemiste keskuse ees parkla (sest seal ei olnud märke üleval) - maanteameti peadirektor saatis mulle paberi, kus on must-valgel, et tegemist on lihtsalt parkimiskohtadega, aga mitte parklaga.
quote:iroc-z: ...
1. Rohelise fooritule süttimisel on vaja võileib ja joogitops kuhugi panna, siis käigukang leida ja veel seitse asja teha enne kui liikuma saab (olen seisnud teisena foori taga ja näinud olukorda kus eespool olev juht jäi midagi väga tähtsat tegema ning kui me olime seal rohelise fooritule taga jupp aega seisnud, siis tuletasin kerge signaalitörtsuga meelde, et aeg liikuma hakata - küll siis hakkasid igasugu paberid jne asjad lendama - lõpuks käik sisse ja juraki sidur lahti, niiet auto tegi väikese hüppe ja suri välja. Pole vist vaja öelda, et jäime uut rohelist ootama).
mina annan küll peale seda, kui ees seisev auto pole mõne sekundi jooksul liikuma hakanud, signaali. niipalju võiks ikka liiklust jälgida, et õigel ajal liikuma saada.
siit tuli meelde ka nanosekundi definitsioon, mille rääkis kunagi san joses mulle üks naaber (so siis euroopa liiklus ühendriikide kodaniku vaatepunktist):
nanosekund on euroopas ajavahemik rohelise tule süttimise ja selle hetke vahel, kui keegi signaali annab.
Rohelise fooritule süttimisel on vaja võileib ja joogitops kuhugi panna, siis käigukang leida ja veel seitse asja teha enne kui liikuma saab ...
Jajah ,ning mis veel ülalt veoka kabiinist( töö selline)paistab ,et alati on (eriti (üldjuhul)lada,mosse ja vanematel opeli vendadel)peale seda kui leitud käigukang ,siisse lülitatud esimene käik,vaja tõsta parem käsi roolile(nb!auto võib muidu käest ära "tõmmata").Ja siis jälle otsida kang, lülitada sisse järgmine käik ja nii edasi, kuni heal juhul neljanda-,kehvemal juhul aga viienda käiguni.
Ok peeglid on nii ehk naa iluasjad, ning neid ei usaldata, tähendab seda et neid ka ei jälgita.
See, et armas liikleja sel ajal ka koormaga veokile(rääkimatta tavatranspordist) ette jääb ,pole muidugi probleem...
Ei tea kuidas meerika maal ,aga lugesin kuskilt, et kui saksas miskis linnas annad nii pensioni aja tulles (vabatahtlikult) ära load, siis saad vastu elu lõpuni tasuta ühissõiduki kaardi. Äkki oleks ka meil sellest abi...
13.05.2007 at 01:01
2 edits. Last edited 13.05.2007 at 01:03 by 220TEI
Arvestagem teistega liikluses!Meil on see viga et ühistransporti pole. Aga küll see paraneb kui 80 aasta pärast tehakse lasnaka trammiliin valmis. Kuni Maarduni.
Arvestagem teistega liikluses!Ma ütleks niipalju, et kui ma sõidaksin vastavalt reeglitele, siis tuleks iga nädal üks auto maha kanda või siis kaks kui kamikadzede liikureid endeid kah arvestada Mis vahet seal on mis toimub mujal kui Eestis, võiks palju parem olla. Eeskuju võiks võtta põhjanaabritelt kasvõi, kuigi seal hakkab kah järjest rohkem see idiootsus lokkama
Arvestagem teistega liikluses!Ajan jälle oma vana joru.
Panin eile tähele seda, et linnas see kiiremini sõitmine (nö liiklusvool) just takistab neid, kes sõidavad piirkiirusega. Kiirustajad jõuavad punase tule alla ning siis kui tuleb lubatud kiirusega sõitja, kes saaks ilma hoogu maha võtmata muidu kohe süttiva rohelisega foori alt läbi sõita, hakkavad need kiirustajad alles kohalt liikuma, nii et see taganttulija peab ikkagi pidurdama.
Mul lihtsalt on endiselt küsimus, et miks tekitatakse mingi ise väljamõeldud kiirusega liiklusvool (piirangust üle), kui see tegelikult on olemas (piirangukohane)?
Siit ju tekivadki vastaspooled (kiirustajad ja piirkiirusega sõitjad) ja mõlemad arvavad, et neil on õigus. Aga kiiremini sõitmine on ju juba igaühe enda mure ja piirkiiruse hoidja ei saa olla see, kes takistab. Hoidku kõik lubatut ja ongi liiklusvool olemas.
Mainin veel ära, et ma üldiselt püüan hoida keele hammaste taga, aga tihtilugu ikka tahavad mõtted valla pääseda ja end teistega jagada. Maailmaparandusvalud.
Arvestagem teistega liikluses!Mul on jälle selline ettepanek, et kas võiks äkki vahepeal millestki muust rääkida kui liiklusest ja liiklusõnnetustest.
Varem oli selline komme, et kui inimene oli niivõrd sisutühi ja tal polnud midagi öelda enda väljendamiseks rääkis ta ilmast - nüüd räägitakse liiklusest, liiklusõnnetustest ja parkimiskorrast ning selle edendamisest.
Kopp ees sellest ilast.
Tegelikult pole see Eesti liiklus ja liikluskultuur üldse nii hull. See, et inimesi surma saab on paratamatus ja neid saab surma rohkem kui eelmistel aastatel seepärast, et autosid tuleb iga päevaga järjest juurde. (liiklusõnnetustes vigastatute / hukkunute arvu võrdlemine möödunud aastatega on täielik möla - viimase paari aastaga on olnud autode arvu kasv tohutu)
Eesti liikluskultuuri näilise allakäigu probleem tuleb sellest, et Eesti on tilluke. Siin ei toimu midagi ning seeläbi pole ka ajarkirjanikel millestki kirjutada. Seeläbi need f"#¤%g lehevärdjad võtavad ja teevad igast liiklusõnnetusest kaaneloo. (pole paha plaan sest surm ja veri müüb).
Küsimus pole mitte liiklusõnnetuste suures arvus vaid liiklusõnnetuste kõrges meediakajastuses.
Loodaks vähemalt, et see foorum ei langeks postimees.ee ja delfi.ee kommenteerijate stiilis ilavooluks.
Räägime nüüd järgmisest teemast alates näiteks ilusatest autodest.
(ma väga vabandan kui see postitus kellegi tundeid riivab, aga minu mõõt sai täis )
quote:Tegelikult pole see Eesti liiklus ja liikluskultuur üldse nii hull.
On ikka küll. Senikaua, kuni teedel ennasttäis jõmmid endakehtestatud seaduste järgi sõidavad, on liikluskultuur omadega pees. See, et tuntakse end kui kunn ja arvatakse, et teised on jobud, kui neid ei kummarda, teebki liikluskultuurist selle, mis ta on.
Arvestagem teistega liikluses!Huvitav, mis siis saaks kui rootslased(harjunud kiirteedel sõitma) eestlastega(kes seal pole harjund sõitma) ära vahetada. Kas oleks rohkem laipu ja kes kus ohutumalt sõidaks?