register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Teeoludele vastav kiirus   1 2 3 4 5  
Poster Message
matukas

Teeoludele vastav kiirus
Sai see suvi A-kategooria load tehtud. Sellest eelmine lubadega seotud teema oli mul 1990 aastal. Siis sooritasin B-kat load eksternina.
Ütleks, et oli värskendav kogemus uuesti LE kätte võtta ja Kalju kommentaare sinna juure kuulata. Kommentaare ka sealt puuduva kohta.
See, et autojuhtidele tuleb bussi peatusest väljumine üllatusena. 'Come on', loodate, et too jääbki sinna sajanditeks?
Hea juht oskab hinnata olukorda piisavalt ette, et ohtlikke situatsioone vältida.

1. Väga tavaline on ju, et linnaliinibuss peatub peatuses ja inimesed tulevad pärast üle tee. Mõnes kohas on ülekäigurada otse peatuse juures.
2. Väga tavaline on ju, et samal ajal seal liikuvatele autodele tulevad need jalakäijad ootamatult ette.
3. Väga tavaline on ju, et sõidame kodunt tööle ja vastupidi autopiloodiga nii, et ei mäletagi palju teele jäänud asju/sündmusi.
4. Väga tavaline on ju, et tegeleme rooli taga kõrvaliste asjadega nagu meikimine, lehelugemine, mobiili-käikude-rooli võimlemine (seda eriti linnas).

Tehke ometi silmad lahti! Praeguse liikluspildi järgi võib arvata, et teistest hoolimine on vist prioriteet nr. viimane ning teiste süüdistamine esimene.

Arvake ära, kui palju on selliseid inimesi, kes lähevad punkt 4 alla? Üks päev bussi oodates võtsin julguse kokku ja lugesin. Masendav. Ca 60% sain.

16.11.2006 at 11:15
Romek

Teeoludele vastav kiirus
LP matukas. Minu pahameele põhjustajad on maanteel vigureid tegevad liiklejad, kiirused on ju suuremad kui linnas. Bussi väljumine peatusest ei ole vast kellelegi üllatus,(samuti iga liikuri liikumahakkamine teeservas) aga üllatus on see küll, kui tegelane teeb seda ilma suunatuleta või nii viimasel hetkel, ja sulle teepeale ette keerates, et sa pead tema pärast 1) järsult pidurdama 2)vastassuuna ritta keerama või misiganes.
Ah mis siin jahuda, manöövrit tegev juht peab olema veendunud manöövri ohutuses.

Liivalaia tn-l kohtumaja eest peatusest väljasõitev liinibuss keerab kenasti välja ja reastub üle kolme rea sõites kõige vasakpoolsemasse ritta, keda see ikka kotib kiirused ju väiksed.

16.11.2006 at 11:56 1 edit. Last edited 16.11.2006 at 11:58 by Romek
Sebastien
Teeoludele vastav kiirus
Bussijuhtidega on see lugu, et nad kinnitavad suunatulega õnnestunud manöövrit. Käik sisse, "paranka" vasakule, minek ja siis suunatuli.. Teda ju on, et suunatuli vilgub täpselt niikaua kui teda vilgutatakse.
16.11.2006 at 12:09
jaju

Teeoludele vastav kiirus
A-kati kohapealt on tavaline et Tallinn-Tartu maanteel sõites tuleb vastu 2 autot kõrvuti. Ma ei oska öelda mis sellise tibla peas toimub kes arvab et ma mahun küll. Tsikliga pole kuhugi minna ka, proovi sõitta kiiruselt 90-100 teepeenrale, pole just eriti lõbus. (ps. ma pole bike vend kes ise närvikõdipärast 180 kmh mööda sõitu teeb, olenematta kas tuleb auto vastu või mitte).

Kõige kurvem on just see, et kallitel autodel pole standart paketis suunatulede lülitit :(
16.11.2006 at 15:27
silver
Teeoludele vastav kiirus
quote:
tohoh: PlyVal64: ... Kui maantee liikumiskiirus on 100-105 km/h ja on seda kogu aeg sellel lõigul, siis alla selle sõitja on takistaja...
Jah, ta on (massilise) õigusrikkumise takistaja.
silver: ...Huviline 22 - oleks sa korragi läbi Poola Saksas käinud(eeldan et ei ole) 1p...
Oled sa korragi läbi Soome Rootsis käinud? See on küll vale suhtumine - Poolas asjad veel sitemini, käib praegune olukord meile küll

Sinu rahustuseks võin õelda, et olen käinud ja kui isegi mäletad, mitte keegi ei veni keset teed kui tagant kiirem tuleb, vaid tõmbavad kohe tee äärele lähemale ja lasevad takistamatult mõõda.

Võsa- Ply eeldus kiirusest rääkides oli suviselt maateel lubatud 100 km tunnis 104 oli meelevaldselt toodud kiiruse näide mis peale spido valetamise hulga mahaarvutamist järgi jäi.
Mõelge kuidas on teiste suhtes viisakas ja ohutu liigelda.
16.11.2006 at 16:09
jaanus

Teeoludele vastav kiirus
quote:
silver: Mõelge kuidas on teiste suhtes viisakas ja ohutu liigelda.
tuleb sõita võimalikult kiiresti, kuna sel juhul on aeg, mille vältel oled ohtlik ja ebaviisakas, võimalikult lühike ;)
16.11.2006 at 16:50
BlueStang

Teeoludele vastav kiirus
Mehed, kelle asi see on kui kiiresti keegi sõidab - igaühe oma asi kuni see jääb ohutuse piiridesse.

Selleks ju rool ja pidurid ongi, et takistustest mööduda? Või mis?

Edit: Et tahtsin öelda, et mis teil nende aeglaselt sõitjate vastu niiväga on?

16.11.2006 at 17:03 1 edit. Last edited 17.11.2006 at 01:00 by BlueStang
Raxo

Teeoludele vastav kiirus
quote:
kkerem:Mina katsun alati lasta endast autod mööda, jah ma ei näita kunagi suunda, kuna ma ei ole veendunud, kas see auto on piisava kiirendusega, kuid ma kolin võimalikult tee äärde.
Selline asi töötab tõesti väga hästi põhjamaades, kus on laiad teed. Eestis ei näe ma sellel erilist mõtet.

Võimalikult tee äärde tõmbamist läheb vaja ju ainult ekstreemsituatsioonides, kus möödasõitja on vastutulija kaugust valesti arvestanud. Muul ajal tõmba tee äärde palju tahad, ikka kasutavad nad vastassuuna täielikult ära.

Edit: kuigi kui nüüd järele mõelda, siis möödasõitu on tõesti parem planeerida, kui ette nägemiseks ei pea sõidutee telgjoont ületama, eriti kui ees sõidab väikebuss või veoauto.

16.11.2006 at 19:01 1 edit. Last edited 16.11.2006 at 19:21 by Raxo
Jesper

Teeoludele vastav kiirus
Teeserva võtnust on kergem ja ohutum mööda sõita, sest nähtavus ette on parem. Noh ja kui isegi sellest väga suurt kasu pole, on see niisama hea ja viisakas käitumine, mis võtab pingeid hoobilt vähemaks.
16.11.2006 at 19:21
Valmet

Teeoludele vastav kiirus
Eesti on siinkandis (va venemaa) minule teadaolevalt ainus riik, kus ei osata möödasöitjast vöi kiiremini söitjast lugu pidada.

16.11.2006 at 20:55
Telc
Teeoludele vastav kiirus
Teema lõpupool läks jutt na etskae imet ilusamaks ja kultuursemaks. Mullegi meeldib see paremale teeserva tõmbamise komme. Ise teen seda kogu aeg kui seljatagant kiirem tulemas on. See muudab ka "möödutavale" (kihvt sõna irw) olukorra teatud protsendi võrra ohutumaks.
16.11.2006 at 22:40
veekaheksa
Teeoludele vastav kiirus
Aga miks mitte jalust ära tõmmata? Mis vahet seal on kui kiirelt keegi sõidab? Kas tekivad painajad/hingepiinad kui keegi teist kiiremini sõidab, isegi kui sõidab niipalju kiiremini, et ei mahu seaduse piiresse? Mind küll ei koti kui kiiresti keegi sõidab, juhul kui keegi tulebki kiiremini, siis ikka annan teed(tõmban eest ära) ja suunakat - iseasi on see, kas inimene ka nii viisakas on, et mind peale seda tänab.... Uskuge mind kallid kaasmaalased, kui teil endal kiire on mingi hetk, siis te sooviksite kah võimalikult ohutult kohale jõuda ja mitte selle sõidu käigus kellegiga 'joonestada' kiirustel 90+. See jutt, et meist keegi kusagil kunagi kiirust ei ületa on BULL**** enivei.
Liigelge kiirelt ja viisakalt/ohutult, ja üheltmaalt hakkavad ka ülejäänud nii tegema.
PEACE
17.11.2006 at 00:32
hents99

Teeoludele vastav kiirus
Minul pole kiirustajate vastu mitte midagi, kui nad mööduvad ja jätkavad sõitu kiirelt. Mõni pressib mööda ja jääb ette pidurdama nagu otsiks mingit kassi-hiire mängu. Need aeglasti sõitvad juhid teevad küll meele kurvaks, ise arvavad, et mingi 80km/h kiirusega on väga ohutu sõita, sest kiirus pole suur aga möödasõidud on väga ohtlikud, eriti meie kitsastel teedel.
Vahest muidugi ajavad vihale mingid isehakanud "uusrikkad" liisitud landcruiseritega, kes 70km/h alas(pinnatud teedel, kus möödasõidul kive esiklaasi lendab) tahavad hirmsasti mööda trügida. Mõtled, et teed head ja sõidad 90km/h, et mitte "pidurdada" ja ikkagi on kiire ja peab 120km/h kiirusega kihutama.
Teeservas sõitmine on igati hea. Mina sõidan alati sedamoodi kui näiteks vean treilat/käru ja ei ole võimalik kiiremini sõita kui nt 80km/h. Eriti aga ajavad närvi sellised tegelased, kes keeravad peateele täiesti ükskõikselt. Ei vaata kas auto on lähenemas või mitte. Libedaga on ohuolukord väga kerge tekkima.
Edu ja ohutut liiklemist kõigile!

17.11.2006 at 00:50
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Teeoludele vastav kiirus   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.