register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Klaperjaht kiiruseületajatele kuni 10 kmh   1 2 3 4 5 6 7  
Poster Message
vvt

Klaperjaht kiiruseületajatele kuni 10 kmh
quote:
Martin460: Milleks avalikult uhkustada oma seaduserikkumistest?Sõidad valesti ju kulla mees! Sõitsin 100-ga ...jne...See õigustus, et kedagi ei ohusta ei päde.Ohustad just neid kes sinust eeskuju võtavad.Kasva juba ometi suureks.10 kilti tunnis kiiremini sõites jõuad varem kohale kuipalju?Tühise aja...nagunii vahid pärast telekat hambad laiali!

Ei uhkustagi. Lihtsalt olen aastate jooksul märganud, et sellise kiirusega on kõige rahulikum sõita, kõige vähem möödasõite (nii minu kui minust), kuivõrd mainstream liigub 100ga. Mainstreami kiirus ongi kõige ohutum muide. Möödasõit ongi kõige ohtlikum asi liikluses, kas teile autokoolis seda ei õpetatud? See kohale jõudmise aeg ei huvitagi, huvitab rahulik liikumine ilma pideva trügimiseta. Mis puudub siinseid moraalilugejaid, siis uskuge, on piisavalt hea mälu autode/numbrite suhtes ära jagamaks, kes siinrääkijatest kuidas sõidab. Mõne moraali peale ma mõnikord muigan lausa. Ei midagi isiklikku.

19.06.2007 at 15:15
tann28

Pigem ongi nii, et kõige ohutum on käituda vastavalt normidele. Ehk kui 90% autodest sõidab 90 alas 100-ga siis on ohutum ju liigelda samuti 100km/h. Kui 90% autosi ei lase sebra ääres ootavat inimest üle tee, siis samuti pole mõtet keset suurt saginat hakata pidurdama ja siis hirmuga peeglisse vaadata, et kas keegi tagumine suudab pidama saada. Ma ei väidagi, et see oleks õige vaid seda, mis on turvalisem.
Samas lähed venemaale või soome ning loogiline on, et võtad omaks sealse liikluskultuuri. Ja arvan, et selline klapperjaht ongi ainuke viis, tervet massi ohjata. See, et naabrimees korra trahvi aastas saab, ei muuda su onupoja liikluskultuuri. Aga kui juba naabrimees ja tütretütar mõlemad on 90km/h alas +10 eest trahvi saanud muudab juba ehk midagi.
20.06.2007 at 08:07
rasmus
Niisis, nüüd siis see uus "karm" kord omal nahal kogetud.
+27 ilma ühegi eelneva rikkumiseta tähendab rahatrahvi 900kr ja kahte kuud jalutamist.
20.06.2007 at 09:02
ervin
quote:
rasmus: Niisis, nüüd siis see uus "karm" kord omal nahal kogetud.
+27 ilma ühegi eelneva rikkumiseta tähendab rahatrahvi 900kr ja kahte kuud jalutamist.
eriti nõme on "topeltkaristamine"
20.06.2007 at 09:12
friik

quote:

Nad ikka vaatasid ka, et sul puhas leht on? Jube mõistetamatu tundub see.
20.06.2007 at 09:25
Maik

Mnjah, eile sain möödasõidul 90 alas 119 sisse ja... protokolli lisaks.
trahv 3k + vb ka load. Minus tekitab pikem küsimust see,et kas tõesti siis inimene ei sõida,kui load ära võetakse?
Minuarust suht sama asi,et torkame 2 kuuks silmad välja ja aja edasi oma asju... ebareaalne karistus...mida väga raske täita,et mitte öelda võimatu.

20.06.2007 at 09:39 1 edit. Last edited 20.06.2007 at 09:40 by Maik
tohoh

quote:
friik:
quote:

Nad ikka vaatasid ka, et sul puhas leht on? Jube mõistetamatu tundub see.

+27 on ikka kõva ületamine küll.

Samas sai tuttav puhta lehena +11 eest 180 krooni.

GAZ 24 ´84
20.06.2007 at 09:40 1 edit. Last edited 20.06.2007 at 09:41 by tohoh
raimo_r
juhtimisõiguse peatamine lisaks trahvile pidi hetkel väga popp olema

20.06.2007 at 09:48
PlyVal64
Järjekordne näide idiootsusest. Sry, postimiilitsad, ajusid teil ikka pole...
Avariide ja muude jamadeta hea OHUTU juht sõidab korra mingi "+pisut palju" ja selline eemaldatakse liiklusest. Aga need tolvanid, kes absoluutselt sõita ei oska ja kogu aeg avariisid korraldavad, need saavad muudkui edasi sõita??? Kui oleks nii, et absoluutselt IGA süülise avarii peale võetakse load hoiule näiteks aastaks, võiks sellest arugi saada. Aga praegu on ju tagant otsa sõitja õige mees.
Teine asi on see, et võetakse pereisalt load ära aga perekonnal (s.o. ema-isa-lapsed) on ikkagi vaja sõita. Maale, puhkama, niisama Nüüd peab igal juhul, sõltumata ilmastikust ja asjaoludest, olema roolis ema. Emad aga on 90% juhtudest siiski pisut kehvemad autojuhid, tavaliselt oluliselt kehvemad. Sellega tekitatakse lisaohtusid teedele ja seda korraga paljudele autosolijatele. Täna on jaanik käes, aasta valgeim aeg. Pole hullu probleemi, saavadki mehed rohkem juua (jälle probleem). Aga alates augusti keskpaigast läheb sõitmine jälle raskemaks, pimedamaks ning udusemaks ja kui siis naisel juhtuvad olema prillid-läätsed, on õhtune autosõit riiklikult tehtud päris ohtlikuks. Talvest ärme üldse räägi... See mu enda kogemus, kaasal suhteliselt tugevad läätsed ja teatud valguses on nägemine ikkagi kehv. See käib kõigi prillikandjate kohta. Aga see hämarus on just täpselt see valgus, kus liiguvad metsloomad. jne.
Ühesõnaga kahepeale keskharidust omavad mütsirant-ajukäärud näitavad püsivat olematut taset.
20.06.2007 at 09:57
tohoh

Mh. On olemas ka ühistransport.

GAZ 24 ´84
20.06.2007 at 10:28
rasmus
Njah, konsulteerisin veidi juristidega ning paraku on asi suhteliselt mõru. Nimelt on menetlejad suhteliselt karmid oma otsustes ning kohtunik ei pruugi otsust muuta.
Nüüd ma olengi kahe vahel. Kui esitan kaebuse, tuleb veidi oodata (paar nädalat kuni neli kuud), samal ajal juhtimisõigus ei peatu. Tõenäosus, et juhtimisõigus pärast kohtulahendit säilib, ei ole määratav - jurist ei julgenud midagi lubada. Fakt, et olen üliõpilane ning töölepingus on ametikoht "autojuht" võivad küll aidata...
Aga sügisel-talvel jalgsi käia on veel kehvem kui suvel!
Seega, on siis mõtet vaielda ja manguda kui sest nii ehk naa kasu pole?
Huvitav, kas ma sellel ajal rolleriga võin sõita?

Mis nüüd tegu ennast puudutab, siis juhtus see laial, korralikul teel ja päikesepaistelise ilmaga möödasõitu sooritades. Ei vaielnud üldse et eksisin, kahetsesin pattu ja kirjutasin ruttu alla.
Muul ajal (ka enne trahvi) liiklen korralikult - kui siis pisut kiiremini.
20.06.2007 at 10:38
tfr

quote:
PlyVal64: Järjekordne näide idiootsusest. Sry, postimiilitsad, ajusid teil ikka pole...

Nii lihtsalt põhimõtteliselt - "postimiilits" juhtimisõiguse peatamist ei otsusta, vaid vormistab ainult väärteoprotokolli ehk siis fikseerib tekkinud olukorra. Peale seda on isikul võimalik 15 päeva jooksul esitada vaideid, täiendavaid tõendusmaterjale või mida iganes. Ja omakorda peale seda 15 päeva jooksul teeb politsei menetlusosakond siis otsuse.

"Postimiilitsal" on õigus kohapeal kiirmenetluse korras määrata rahatrahv, sellele lisaks takkajärele täiendavalt enam hiljem juhtimisõigust peatada ei saa.
20.06.2007 at 10:42
tfr

quote:
rasmus: Huvitav, kas ma sellel ajal rolleriga võin sõita?

Jah.
20.06.2007 at 10:43
rasmus
Ahjaa. Võmmid, kes mind kinni pidasid, olid lahked ja viisakad ning ütlesid, et oleks sul 90 olnud (70 ala), oleks silma kinni pigistanud aga et 101 - sorry vaan, peame protokolli tegema. Ja lohutasid veel, et lube selle eest ära ei võeta - sa liiga puhas poiss, kui siis ehk tuhat krooni trahvi.
20.06.2007 at 10:48
PlyVal64
quote:
tohoh: Mh. On olemas ka ühistransport.
Ära aja demagoogiat! Kus kuradi kohas on Eestis ühistransport? Linnades. Maal pole mitte midagi, suvel pole isegi koolibussi ringi. Aga maakodud on enamasti just sellistes kohtades, kuhu ilma oma autota ei saagi ligi. Jah, "vanal ilusal Nõuka ajal" käisime meiegi 6-8 km jala, kotid seljas, maakodusse. Aga oli üks "aga": autolahvka 200 meetri kaugusel 2 korda nädalas. Täna pole ei külapoode ega lahvkasid enamikes kohtades. Ja vaat perekonna toitu juba seljas ei tassi.
Lisaks on tegu ju selgelt topeltkaristamisega, mis veelgi tõstab viha postimiilitsate vastu. Maksad räige trahvi täiesti olematu rikkumise peale ja polegi bussipileti raha. Sest kiirus pole kunagi kedai tapnud ega vigastanud. Ikka kiirendus on see... nii positiivne kui negatiivne. Ja mistahes avarii on igal juhul negatiivne kiirendus.
Mina arvan teadvat lahendust Eesti liikluse rahustamiseks ja ohutumaks muutmiseks. Eesti on ainus Euroopa maa, kus 40T rekka võib sõita 90 km/h. Minu ettepanekud: üle 3,5T autod 80 km/h, peamagistraalidel kiirus aastaringselt 100 km/h, väiksematel musta kattega teedel 90 km/h (vajadusel märgiga veelgi maha, sest on neid ka väga kitsaid), kruusa- ja pinnasteedel 70 km/h, linn 50.
Kiiruste vahe peamagistraalidel tuleb viia suuremaks, täna on rekkad need, kes Eesti liiklust sõna otseses mõttes rikuvad. Nende tekitatud kolonnid on asjad, mis panevad inimesi hullumeelseid möödasõite tegema, seejuures läheb kiirus tugevalt üle 100, et asi oleks ohutu ja kiire. JA seegi väide, et sõida siis rekka sabas (87 km/h tavaliselt), on demagoogia ruudus. Täna võib seda teha aga vaat vihmasajus ja jumala eest talvel... no way! See pilv on ikka meeletu, mis sealt üles kerkib. Loomulikult vajab see lisaks kolmandate ridade ehitamist aga seda tuleb riigil niigi teha.

Edit: ennist jäi märkimata hetkel miilitsate põhitöö, mida nad peaksid tegema. Nimelt kohustab LE enda sappa tekkinud kolonni mööda laskma. Vaat seda peaks kontrollima ja rekkade pikivahesid vaatama, mitte 100 sõitvaid inimesi peetima.
20.06.2007 at 10:56 2 edits. Last edited 20.06.2007 at 11:02 by PlyVal64
tohoh

quote:
rasmus: Seega, on siis mõtet vaielda ja manguda kui sest nii ehk naa kasu pole?

Mis nüüd tegu ennast puudutab, siis juhtus see laial, korralikul teel ja päikesepaistelise ilmaga möödasõitu sooritades. Ei vaielnud üldse et eksisin, kahetsesin pattu ja kirjutasin ruttu alla.
Muul ajal (ka enne trahvi) liiklen korralikult - kui siis pisut kiiremini.

Kui inimene tunneb, et on liiga tehtud (möödasõidu lõpetamisel kiiruse ületamine, et ohtlik manööver kiiresti lõpetada) siis ta PEAB kohtusse pöörduma. Kohtud selleks ongi. Aga ei ole kursis kohtupraktikaga, mis tulemusi see on andnud.

GAZ 24 ´84
20.06.2007 at 10:57
kkerem
Selle +10 karistamisega on nii, et jah kuulub seaduse rikkumise alla ja tegelikult on suht mõttetu sõita +10, kuna Eesti va väike riik, kus see ei anna erilist võitu. Ma isegi saan aru, et selle eest karistatakse ja kinni peetakse, kuid tegelikult on ju palju hullem see, kui õue alal keegi 40km/h sõidab vs maanteel/põhiteel/tänaval +10km/h.
Mulle lihtsalt tundub, et politseil on lihtsam kiiruseületamist kntrollida/fikseerida, kui muid liikluseeskirja rikkumisi fikseerida. Suunatuled, roosadega ristmikule sõit, liikluse takistamine, ohtliku olukorra tekitamine, tehniliselt peetis autod jne jne. Samas kiiruseületamine on üks paljudest asjadest ja väikese - kuni +20 ületamisega (millest peaks ka möödasõiduks jne piisama) trahv võiks ja peaks odav olema, kuid +30 ja ülesse võiks olle küll nii, et pikema jututa jalutama saata. Samas on ka oluline, kus see kiiruse ületamine toimub, nagu ka enne mainisin +20 maanteel ei ole kindlasti nii ohtlik, kui 30 alas lasteaia ees +20.
Viimaste aastate jookusl olen ma täheldanud küll, et kiirus on kasvanud, kuid see ei ole kindlasti ainuke probleem, mis on ka kasvanud õnnetuste arvu põhjustaja ja kiiruse ületamine kuni 10 või isegi 20 maanteel ei ole otsene õnnetuse põhjustaja. Jah seos on, liikudes +20 on vaja rohkem möödasõite teha, aga kui möödasõiduks kiirust ületada ei tohi, siis see on ka tihedama liiklusega teedel surmaotsuste väljastamine (suletud ring ühesõnaga)...

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
20.06.2007 at 11:29
Kaido
Muudkui "karmistame karistusi". Napakad asjad on need kampaaniad, nende algatajatel ja ka liikluspolitseil endal on nagu meelest läinud, et kodanik Andropovi lahkumise ja altkäemaksu skandaali koosmõjul lammutati liikluspolitsei ning samaväärset üksust pole siiani suudetud luua. Massiline kihutamine on pigem selle teene, et sisuliselt kaks aastat pole liikluspolitseid trassidel suurt näha olnud ja nüüd imestatakse karistamatuse tunde üle. Teid, liiklusjärelvalvet ning mõtlemist tuleb muuta - praegu tehakse kolm nädalat kõigile trahvi ja siis tuleb jalgrattakiivri kampaania - sest trahvitegemise ajal on mingid sellid suutnud end seibideks sõita. Püüan korralikult liigelda ja ennast ise kaitsta, kuid marru ajab see, et kõik taolised kampaaniad tabavad eeskätt neid, kes on korralikud maksumaksjad ja lojaalsed kodanikud - siin võetakse +27 eest puhtal lehel load ära (+ trahv = topeltkaristus), teine mees sõidab täis peaga KOLM inimest surnuks ja temale topeltkaristust kohaldada ei saa - jääb jälle 160ga vahele..

Merivälja teest on siin varem juttu olnud - 30 märk devalveerub ikka väga kiirelt kui teetöid selles alas ca 4-5 kuu jooksul üldse ei tehta. Teine lahe koht on Kadriorus suunaga linna poole kolmas sõidurida (vahetult enne ristmikku) - nimelt on selles mahukas sõidurida katkestav jõnks - kurikad suunavad kolmanda raja autod hetkeks hoiatamata teisele ja siis kolmandasse tagasi - ma imestan et seal siiani nii vähe lakse on olnud...
20.06.2007 at 11:56
gets
Kuidas teil ikka õnnestub :). Kus te neid politseinike kohtate? Ka teistest foorumitest olen lugenud, et sain selle ja sell eest trahvi jne. No ei ole politseid kuskil ju. Sõidan igapäevaselt linnas, kodu on 20km Tallinnast lääne poole, see ots kah veel edasi-tagasi päevas. Kuus kuskil 3000km tuleb kokku. Politseid olen näinud vilksamisi kuskil liiklemas, mitte kunagi tee pervel seismas ja rikkujaid püüdmas. Ei mahu minule pähe, kuidas on võimalik kuskil vahele jääda. Kinni on peetud viimaste aastate jooksul puhumiskampaaniate ajal. Trahvi sain viimati 2003 või 2004a kiiruseületamise eest. Oma liiklusharjumusi ei ole leebemaks muutnud, pigem vastupidi.
20.06.2007 at 12:27
Stang-R

Vennad Kihutajad +73:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/110_112/article.php?id=16222434

( Kreisiraadios olid kunagi kõvad tegijad Õed Tihedad)

20.06.2007 at 12:34
friik

quote:
Kaido: Teine lahe koht on Kadriorus suunaga linna poole kolmas sõidurida (vahetult enne ristmikku) - nimelt on selles mahukas sõidurida katkestav jõnks - kurikad suunavad kolmanda raja autod hetkeks hoiatamata teisele ja siis kolmandasse tagasi - ma imestan et seal siiani nii vähe lakse on olnud...

Sellel lõigul on kasvanud 1 õnnetuselt nädalas 5-le nagu ma kuskilt kuulsin. Ei pretendeeri absoluutsele tõele.

Ma tahan siiamaani Poskast keerates kolmandasse ritta võtta. Sinna pole keegi isegi kurikat viitsinud panna. Ma kasutan seda teed 7 päeval nädalas, ning ma leian, et tahaks õhtul kiiremini koju saada, mitte hommikul kiiremini tööle. Ja nagu elu näitab, siis seda "ühissõidukite rada", millest kogu see jama pihta hakkas kasutavad kõik kel selleks isu. Hommikuti saab küll kiiremini tööle, aga paraku arvestasid kõk juhid selle hommikuse ummikus istumisega, ja eriti nurinat kuulda ei olnud. Paraku Mutli kommentaar, et vaatame sügisel seda Narva mnt. asja tekitab küll viha. Poiss vist seal autoga ise õhtuti ega ka päeval ei sõida. S*ta ajab keema küll, kui ma pean päeval kell 14.45 Tuukri tänaval ummikus istuma.

Edit: Kunagi pole seal ka näha kedagi bussirajal sõitjaid korrale kutsumas. LP laseb seal samamoodi vooluga kaasa.
Samas tuleme me siin tagasi Tallinna Liikluskorraldamatuse keskuse juurde, kellel meeldib autojuhte loomadeks sõimata ja parklakünniseid peamagistraalidele panna. Selle asemel, et tegeleda elementaarse liikluskorraldusega. Tallinnas on see hetkel suur ja ümmargune null. Ummikuid oleks nii hommikul kui ka õhtul poole vähem, kui keegi viitsiks tegeleda selle elementaarse asjaga. Paraku tehakse vist enamus otsuseid reedel peale viite linnavalitsuse all saunas, nädalalõpu sissejuhatuseks napsi võttes. Kahjuks on Matil veel pinsini aega küll. Nii et ega see olukord veel niipea paremaks lähe.
20.06.2007 at 12:40 2 edits. Last edited 20.06.2007 at 12:48 by friik
vvt

Võtke rahulikult, naised saunas rääkisid, et selle nädala teisel poolel algab juba igajaanipäevane puhumiskampaania. Siis jätkub vaheldumisi kiirus, puhumine ja turvavöö kampaania, augusti lõpp-septembri keskpaik on vöötraja kampaania. Stay tuned :kill

quote:
Selle +10 karistamisega on nii, et jah kuulub seaduse rikkumise alla ja tegelikult on suht mõttetu sõita +10, kuna Eesti va väike riik, kus see ei anna erilist võitu. Ma isegi saan aru, et selle eest karistatakse ja kinni peetakse, kuid tegelikult on ju palju hullem see, kui õue alal keegi 40km/h sõidab vs maanteel/põhiteel/tänaval +10km/h.

Kui põhimass sõidab 90ga, siis võiks ka. Aga sõidab 95-105 vahel. Sõidad 90-ga, on hetkega 3-4 autot nina pepus kinni ja läheb lahti skisofreenikute möödasõiduüritus, mille käigus tuleb olla väga tähelepanelik, et ka sind malelaualt maha ei puksita. Ka võimaldab 100 mööduda ühe soojaga 70-80 vahel tuterdavatest bareti ja mossega pensionäridest ilma, et vanakestel liiga palju närvikõdi ei teki ja liiklust ei häiri. Küsimus pole selles kohalejõudmise ajas, vaid mugavas sõidutempos.