Poster |
Message |
20 000 |
CB-jaamad ja nende kasutamine
Antenni pikkus on vähe määrav,vaid antenn tuleb seadistada jaamaga. Olen rääkinud 50cm ja150cm antenniga 5-7km kaugusele.Varemalt seadistas antenne selline firma Tallinnas nagu TEHNOTURG.Antenni ja jaama vahele pandi mingi vidin ja ise pidin katusele ronima ning antenni liikuvat osa yles alla liigutama kuni öeldi,et paras.See firma asus kui ei eksi vist mustamäteel kohe alguses kui linnast tulla siis paremal pool,vist marja poe vastas.Täpselt ei mäleta kuna pole Tallinna elanik. |
24.04.2007 at 10:42 |
|
tfr |
Kuna sellest Marja poe vastas olevast majast buldooseriga üle sõideti, siis Tehnoturg asub nüüd Paavli 5. |
24.04.2007 at 10:48 |
|
masterofceremony |
quote: 20 000: Antenni pikkus on vähe määrav,vaid antenn tuleb seadistada jaamaga. Olen rääkinud 50cm ja150cm antenniga 5-7km kaugusele.Varemalt seadistas antenne selline firma Tallinnas nagu TEHNOTURG.Antenni ja jaama vahele pandi mingi vidin ja ise pidin katusele ronima ning antenni liikuvat osa yles alla liigutama kuni öeldi,et paras.See firma asus kui ei eksi vist mustamäteel kohe alguses kui linnast tulla siis paremal pool,vist marja poe vastas.Täpselt ei mäleta kuna pole Tallinna elanik.
Kui sul antenni pikkus on vähe määrav, siis oli sul järelikult hästi häälestatud 50cm antenn ja üldse mitte häälestatud 150cm antenn, kui levi kaugus jäi 5-7 km kaugusele. Kui on 150cm antenn ja hästi hääles, siis pole 25-30 km probleem rääkida, aga jah 50cm antenniga on max kaugus 5-7km ja seda peaaegu ideaalse levi puhul, muidugi võib olla ülelevi jms mis võib hetkeks tuua sulle sisse nt. türklasi.
Nii, et kodanik 20 000 antenni pikkus on vast CB bändi puhul tegelikult üks peamisi mida jälgida, seda just sõiduauto peal. Loomulikult võib abiks lisada ka võimendi, seal juures mitte unustama, et võimendi võimendab VAID väljuvat signaali. Ja loomulikult parima tulemuse saab kui kõik 3 asja on hääles (jaam, võim, antenn). Rekkadel on selle pärast lühikesed antennid, et nad kasutavad AM modulatsiooni, mis niikuinii ei levi eriti kaugemale nähtavusulatusest + neil on autod juba piisavalt kõrged. Kui oled sõidumasinaga, siis mida pikem antenn, seda parem levi, s.t. seda paremini oled teistele kuuldav ja seda paremini kuulevad teised sind.
Kui tahate, et asi veelgi puust ja punasemalt ette tehakse külastage allkirjas asetsevat cbfoorumit.
24.04.2007 at 13:42 |
|
220TEI |
Teeks siinkohal ettepaneku neile, kes kasutavad ja suhelda soovivad kasutada täna ja edaspidi 40 kanalit. Jääb hästi meelde ja pole ka palju kruttimist ,kui muidu 8 kanalil oleme.
kuulmiseni,
Reimo |
28.04.2007 at 10:06 |
|
Tanel_V6 |
Hommik,
Milleks see 40 kanal? Eesti raadiamatöörid kasutavad kanalit 21 FM lainel, nii Tallinnas kui mujal eestis. Rekkad kasutavad jah AM sagedusel kanal 8, aga seee ka sellest tingutud, et nende jaamad FM sagedust ei võimalda ja/või kokkuleppeliselt jäänud kanal 8 peale. Ma arvan, et mobiilsed jaamad peaksid siiski ühiselt kasutama kanalit 21. Mida rohkem rahvast, seda parem. Päeval on jah vaikus, aga õhtuti on eeter ikka päris elav. Ma isegi eeelistan õhtuti ringi liigelda, siis liiklus väiksem ja saab rahus jaama kruttida.
suhtlemiseni,
eetrikutsung rebane
7-3! |
28.04.2007 at 10:34 |
1 edit. Last edited 28.04.2007 at 10:51 by Tanel_V6
|
220TEI |
quote: Tanel_V6: Hommik,
Milleks see 40 kanal? Eesti raadiamatöörid kasutavad kanalit 21 FM lainel, nii Tallinnas kui mujal eestis. Rekkad kasutavad jah AM sagedusel kanal 8, aga seee ka sellest tingutud, et nende jaamad FM sagedust ei võimalda ja/või kokkuleppeliselt jäänud kanal 8 peale. Ma arvan, et mobiilsed jaamad peaksid siiski ühiselt kasutama kanalit 21. Mida rohkem rahvast, seda parem. Päeval on jah vaikus, aga õhtuti on eeter ikka päris elav. Ma isegi eeelistan õhtuti ringi liigelda, siis liiklus väiksem ja saab rahus jaama kruttida.
suhtlemiseni,
eetrikutsung rebane
7-3!
Seepärast ikka et teisi mitte segada. Võibolla mõni amatöör üritab parasjagu näiteks USA ga suhelda siis me ju segaks teda.
Sai täna räägitud terve cruiisi aja sel 40 ndal ja asi toimis ...
Muidugi hiljem jälle (peale cruiisi) oma tavakanalile tagasi... |
28.04.2007 at 17:47 |
1 edit. Last edited 28.04.2007 at 17:48 by 220TEI
|
220TEI |
quote:Rekkamees: Mis kanalit mis sagedusel siis ühiskogunemistel kasutatakse? Muidu kui ma üksi sõidan, siis mul ikka 8 AM peal, aga sealt tuleb jah palju kõrvalist mulinat. Ja veel ma ei teagi mittetartlasena, kus see GSG tankla on?
quote:220TEI: Teeks siinkohal ettepaneku neile, kes kasutavad ja suhelda soovivad kasutada täna ja edaspidi 40 kanalit. Jääb hästi meelde ja pole ka palju kruttimist ,kui muidu 8 kanalil oleme.
quote: rrrr:
40 AM toimis Tallinnas hästi. Lällaritega autod peaksid jagunema ühtlaselt kolonnis ja kindlasti peaks olema lällar esimeses ja viimases autos. Kahjuks Tallinnas päris eesotsas lällar puudus.
Lisaks veel et kui see asi traditsiooniks saaks oleks hüva .Näiteks kui sattud linna, kus muidu püsivalt ei ela ,kuid tead ,et hetkel on käimas kruiis ,siis oleks niiviisi lihtsaim teistega "ühist keelt" leida. Näiteks küsida teed, leida kruiisi kogunemiskoht jms. |
01.05.2007 at 09:56 |
|
ROKIPEER |
Üsna hea abimees tõesti suuremal üritusel.
|
01.05.2007 at 22:05 |
|
lumekakk |
quote: spinna: Äkki teadjamehed räägivad ( viitavad ) ka lälläri etiketist väljakutsumise korrast jms operaatori oskustest/teadmistest. Kui viitamiseks läheb, siis võiks ju ka kommentaari lisada kas üks või teine teoreetiline seik praktikas aset ei leia või teistmoodi on. Nagu näiteks meresides ikka "over" iga ütlemise lõppu eriti ei öelda
Ära ütle over ütle sidelõpp
Tango:" Tango,Charlie"
Charlie:"Charlie kuuleb!"
Tango:"Sidekontroll!"
Charlie:"Side korras!"
Tango:"Side lõpp!" |
02.05.2007 at 01:39 |
|
|