register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : '96 Z28 Chevrolet Camaroga mure.   1 2 3 4 5 6  
Poster Message
peep

Moderator
'96 Z28 Chevrolet Camaroga mure.
See on tegelt omapärane lähenemine, kaaned voolavaks portida ja samal ajal vältimaks jõu kadu madalatel pööretel, kasutada nuka asemel harjavart ning väljalaske asemel malmikäkke. Viimastega peaks vist ettevaatlik olema, sest kui juba Cadillac hullult rebib nendega siis Camaro võib osutuda isegi juhitamatuks, sportauto ju ikkagi.

PS.tegelt ma niisama tögan, tee ära ning pärast anna teada, kas asi toimis ? Lihtsalt minu teadmistega antud autost see kontseptsioon ei ühti. Huvitav, et kui meil on olemas LT1 F-body spetsid, siis kus nende kätetöö ringi liigub, kas kõik läheb eksporti ? Kohalikul stripil pole kahjuks midagi hingematvalt kiiret kohanud, kui rääkida tehtud modide ja performance suhtest.
12.10.2006 at 21:30
Vanaisa

Moderator
Ma ehk väljendasin ennast valesti Peep :D
Antud malmkäkid sobivad minu combo juurde, mis suht mild. St kõik jääb stock, peale parandet sisselaske ja nuki(RPM Range: 1000-4500 / Advertised Duration Range 258-266 / Duration @ .050 Range: 208-215/ Valve Lift Range: .495"- .510" ).
9 seki Caddyd säilitavad stockist ainult vända, ploki ja kaaned, muu on suht korralikult moditud.
LT1-st ei tea ma ööd ega mütsi kahjuks.
500 puhul on see küll nii, et kui pöördeid üles ajada ei taha(loe. mucho dinero), siis pole suurt mõtet alt otsast torki ära võtta, ehk sinna raha matta.
Ja pöördeid ei taha üles ajada, kuna stock klapindus ei pea vastu ja aftermarket on kole kallis.
;)

12.10.2006 at 21:45 1 edit. Last edited 12.10.2006 at 21:50 by Vanaisa (Moderator)
peep

Moderator
Ah, ma ju ütlesin, et seda esimest lõiku pole vaja tõsiselt võtta.;)
12.10.2006 at 22:02
Vanaisa

Moderator
:evil

12.10.2006 at 22:11
racerx
quote:
anryo: No, HP'l ja HP'l on vahe.
See, kui ma saan 5700rpm peal 32HP juurde ja 1400rpm peal kaotan 18 on minu jaoks tagasiminek. Kõik "kangemad" nukad töötavad palju kõrgemas pööretevahemikus. Vaata kasvõi Summiti kataloogi. Kaks minu jaoks vägagi pädevat mootoriehitajat on öelnud, et headerid ei anna juurde mitte midagi, kui tahad püsida normaalsetes pööretevahemikes. Sama kehtib ka kangema nuka kohta.
Ma kasvõi teie kiusu pärast ei osta headereid... :lol Ja Hotcam nukk, muide on nende enda specs'ide järgi alates ~2500rpm parem kui stock. Ära unusta, et mul manuaalkast, ehk mul märksa raskem hoida pöördeid stabiilselt 3500rpm juures.
.

Ma hästi ei saa sellest jutust aru. Mis kasu on 1400 rpm peal +18hp-st et kaotada 5700 32 hp-d ? Manuaalkastiga autol.
Nagu ma aru olen saanud on see auto sul igapäevaseks sõbraks ja vahest rada proovida jne.
Kiirendamisel need numbrid mõjutavad nii või naa lõpptulemust üsna vähe, et midagi vapustavat korda saata.
Seega minu meelest, linnaliikluses pole mingit vahet kas sul on 1400rpm 18 hp rohkem või vähem, ühtemoodi võrdselt seisame ummikus kõik :)
Küll aga on suur vahe kas hädavariant möödasõidul või kuskil rajal aega sõites on sul 5700rpm saadaval näiteks 300 või 332 hp. Üsna tuntavalt.
Rääkimata sellest,(minu arvates) et Peebu pakutud variantidega hingaks mootor just sellistes oludes hoopis teistmoodi.
Aga see kõik on minu diletantlik arvamus.
Manuaalkastiga pöördeid hoida on imelihtne, kui tundub uskumatu siis olen isegi nõus aitama sind :)
13.10.2006 at 00:14
Maik

Ma ka ei saa eriti sinu manuaalkasti murest aru, minuarvamus on sinuomale risti vastupidine...
vähemalt enda puhul olen täheldanud,et kui on AT siis uiman ja sõidangi seal 2000 rpm kandis KOGUAEG... samas, manuaaliga ikka KIIRENDAD,
1-3-5 käik jne. Kas pole mitte vana tõde see,et at kast hoiab mootorit ka rohkem,sest väiksemad rpm-id enamuse ajast :)?
Tahaks manuaal z28 täitsa ära proovida, huvitav kas on palju lõbusam...et mugavust üle korvata?!

13.10.2006 at 06:39
5.0
härrased, normaalse v8ga auto on linnakiiruses napilt 1000p/min ja sealt kiirendamisel on ikka just see +18hp-d madalatel pööretel (ja seda just eriti manuali puhul) sada korda olulisem kui see +32 kusagil taevastel pööretel. Anryol on ikka selle koha pealt õige lähenemine sellele, mida saavutada tahab. Mis aga puutub headerite puhul momendi kadumist madalatel, siis sellesse ma ei usu. Minul ei ole küll ükski modi, mida linnalegendid pakuvad momendi kadumise põhjustajana, seda teinud (see vastusurve jutt ja õudsed jõukaod mingi suht väikese toru läbimõõdu muutuse juures on BS vähemalt normaalmõõdus mootorite puhul).
13.10.2006 at 07:24 1 edit. Last edited 13.10.2006 at 07:24 by 5.0
anryo
Avo,
headerid ei ole jõukadu põhjustanud, kuid kas nad on ka peale väljanägemise madalatele ja keskmistele pööretele midagi juurde andnud?
Ning vaevalt küll seal kõrgetel pöörtel ma kaotan need 32HP. Kindlasti uidugi ma ei võida suurt midagi lisaks, kuid kindlasti ka ei kaota.

13.10.2006 at 09:14 4 edits. Last edited 13.10.2006 at 10:44 by anryo
vvt

quote:
Vanaisa: Ma ehk väljendasin ennast valesti Peep :D
Antud malmkäkid sobivad minu combo juurde, mis suht

Ütleme nii, et tootevalikus ei ole sobiva häälestuspikkusega headereid. Isegi selliste pöörete juures on optimaalne primaari pikkus siiski suurem kui malmkärakal, millel enne ühisesse "anumasse" laskmist on gaasil võimalik liikuda vaid mõni cm.

Muide enamik tänapäeva 16klapiseid rahvatrandulette kasutab eraldatud lühikeste runneritega toruväljalaset (tihti on lihtsalt kokku keevitatud kahest stantsitud poolest) just nimelt madalate pöörete momendi suurendamiseks.

Ei ole olemas sellist asja, nagu madalate pöörete momenti kahandavad headerid, vaid antud otstarbeks sobimatud ja vale pikkusega headerid.

Miks wedge-tüüpi kaantega V8 puhul on headerite efekt tavapärasest suurem tuleb sellest, et tulenevalt klappide kallutamisest sisselaske suunas on väljalaske nurk ebasoodne, kuna kollektorisse jõudmiseks tuleb väljalaskegaasi "keerata" ligi 120 kraadi. Näiteks hemi-mootoril tuleb seda teha ca 60 kraadi ja pool gaasidest lähebki täitsa otsesuunas. Seega iga väljalaset kergendav asi annab suuremat efekti kui muidu.

Põhimõtteliselt on võimalik teha ka headerid, mis toetavad suurimat momenti nt 3000 rpm. Kui need panna nende Gaz-53 stiili meenutavate "kollektoritorude asemele", kus pool väljalaske energiast tegeleb teistesse silindritesse gaaside tagasi löömisega, siis on tulemus ikka midagi muud. Kõrvalsilindritesse gaaside tagasi tagumine ei ole küll mingit madalate pöörete momenti soodustav tegevus. Tegemist on lihtsalt osaga, mille eesmärk on tagada võimalikult odavalt gaaside väljavool ja mingi efektiivsusega sellisel "ühise anumaga" VL kollektoril küll pistmist ei ole.

Need hädamöödasõidud 5700 rpm jäiga tagasilla ning 300+hj/500 Nm arendava autoga on selline teema, et ärge nüüd mikromootori tarvitajad väga valjusti kisagu, te ei tea, mis hakkab toimuma siis, kui tee peal on vähegi midagi libedamat maas....teoreetiline jutuajamine rohkem, mis käib nagu 1.6 liitrise auto kohta...

13.10.2006 at 09:18 1 edit. Last edited 13.10.2006 at 09:24 by vvt
5.0
quote:
anryo: Avo,
headerid ei ole jõukadu põhjustanud, kuid kas nad on ka peale väljanägemise madalatele ja keskmistele pööretele midagi juurde andnud?
ega mul düno andmeid pole aga pigem juurde kui vähemaks, kuid lõpusa ilma alumise halvendamiseta peaks küll saama.
13.10.2006 at 09:41
racerx
quote:
vvt:

Need hädamöödasõidud 5700 rpm jäiga tagasilla ning 300+hj/500 Nm arendava autoga on selline teema, et ärge nüüd mikromootori tarvitajad väga valjusti kisagu, te ei tea, mis hakkab toimuma siis, kui tee peal on vähegi midagi libedamat maas....teoreetiline jutuajamine rohkem, mis käib nagu 1.6 liitrise auto kohta...

whatever, hädamöödasõit või mitte. Igatahes antud teemas kas sul 1400rpm 18 hp rohkem või vähem ei määra mitte midagi. Sellel on null efekt.
Sõiduoskus pole vist praegu teemaks. Minu arvamus oli lihtsalt kumb on kasulikum, kas omada midagi või mitte midagi.
13.10.2006 at 10:25
anryo
Need aga, kes ei ole manuaalkastiga V8 mootoriga (hea võrdlus on siin ka näiteks Type-R, mis kuni 5k pöördeid on ikka jummala tava siibik, aga sealt edasi midagi muud) autoga sõitnud, siis seal on võrreldse automaadiga ikka suur vahe. Mida teeb automaat, kui sa lapatsi põhja vajutad? Kickdowni ja laksab pöörded kohe üles ning hakkab siis vedama? Aga manuaal? Peab hakkama kohe nendelt madalatelt pööretelt vedama. Kumb siis nüüd töötab kõrgematel pööretel? Muidugi SAAB ju ka manuaaliga alla vahetada ja siis pedaal põhja ja siis kohe varsti jälle uus käik aga see on juba kaks ekstra käiguvahetust, suur koormus sidurile ja kaotatud aeg sellal, kui sidur on lahutatud ja mootor ei vea.
Sõites võib muidugi kogu aeg hoida sellist käiku sees, et pöörded alati 5000rpm peal, kuid - kes seda kütusekulu siis arvutab kokku ja müra ka päris kõva... :) kaasliiklejad vaatavad, et -> &(
Kokkuvõtteks on minu eesmärk vähese vaeva ja paari bolt-on modiga saada täiesti tavaline auto. Eesmärk ei ole saada 350-400HP, vaid orig tasemele. Kuna mootor on maas, siis võib ju kohe seal olevad jupid vahetada. Kollektoreid saab vahetada ka hiljem.

13.10.2006 at 10:44
PlyVal64
No mes Sa piinled? Lao Paldiiski uulitsal 770K letile ja sõida. Hobuseid ja momenti jätkub igas vahemikus ja iga käiguga... nagu ka "suured korüfeed" avastasid. Ja kannatab ilma moditeta ka kurvi keerata... teine "avastus" eelnimetatutelt. Head spetsid küll;)

Aga toda jõukadu pööretel ma küll väga ei kardaks. Kui momendikõver just otsejoones alla ei kuku, ei kao need hobused küll kuhugi. V8 võlu see ju ongi, et räme käru sabas kulged mööda teed 110'ga(kuni 2K rpm) ja siis on vaja mööda sõita. Litsalt vajutad ja vaatad, kuidas siibikud täpistuvad.
13.10.2006 at 11:16
anryo
Teeme pärast testi. Agol on headerid ja mul mitte - vaatame, mis dünograafik teeb. Kõigil siis huvitav vaadata kas 7k headerite eest tasub seda ära või mitte...

13.10.2006 at 12:27
gets
Sobib :). Kevadepoole oligi plaanis natuke dünoda ja seadistada.
13.10.2006 at 13:32
smr
quote:
anryo: Muidugi SAAB ju ka manuaaliga alla vahetada ja siis pedaal põhja ja siis kohe varsti jälle uus käik aga see on juba kaks ekstra käiguvahetust, suur koormus sidurile ja kaotatud aeg sellal, kui sidur on lahutatud ja mootor ei vea.

uummm.... see tundub kuidagi väga loomulik, et manuaaliga käigu/kaks alla lapid. Ning usun ka, et see käib kiiremini, kui enamik siinse lehe masinaid oma kickdowni teha jõuab.
13.10.2006 at 13:41
BlueStang

quote:
smr: uummm.... see tundub kuidagi väga loomulik, et manuaaliga käigu/kaks alla lapid. Ning usun ka, et see käib kiiremini, kui enamik siinse lehe masinaid oma kickdowni teha jõuab.

kui arendada edasi pärtili põhitõdesid siis käikude lappamine on nõrga mootori tunnus;)

14.10.2006 at 12:47
smr
quote:
BlueStang:
kui arendada edasi pärtili põhitõdesid siis käikude lappamine on nõrga mootori tunnus;)

No seda nagunii, mootorgi Anryol ju alamõõduline :)
15.10.2006 at 20:27
vvt

Repliigi korras: viimase aasta jooksul siin teine juhtum, kus ise mutreid mittekeerava omaniku jaoks kujuneb sellest hobitamisest valu ja viletsus. Sugugi ei imestaks, et mootor tiriti ilmaasjata lahti ilma süvenemata, misasi seda häält seal siis ikkagi tegi. Nüüd paneme uute osade ja 20K eelarvega kokku ja mis siis saab, kui edasi koliseb?