Poster |
Message |
Jesper |
Nõu vaja digikaamera valikul
Nojah, Eesti on ju kõigeks liiga väike, ei ole meile ette nähtud ei olümpiavõite, ralli maailmameistrit, F1 pilooti, 8 sekundi autot...
Ma küll lootsin et väike konstruktiivne kriitika on edasiviiv jõud, aga noh mis seal ikka, eks ostan 150 krooniseid EVO-t ja Car-i edasi ja ei virise rohkem. Anoh hetke kodumaise toodangu eest 40 kulli tundub ausalt öeldes rohkem röövimisena, sest kõik ongi täpselt sedasi tehtud et "eestis ju ei saa". Kui ei saa siis ei saa... |
05.01.2007 at 19:52 |
1 edit. Last edited 05.01.2007 at 19:52 by Jesper
|
tfr |
quote: alarmees: Endale isiklikult meeldivad Sergei Zjuganovi aka pprz-i pildid, mis vahel Autolehes ilmuvad, enamasti tuunitud autode sektsioonis. Hea on vahel võrrelda näiteks Egert Kameniku pilte, mis on silmanähtavalt tehtud stiilis klõps ja valmis, samas kui pprz raatsib korraliku pildi tegemiseks tiba rohkem vaeva näha.
Eks seal osa vahet on kindlasti ka sellest, et pprz teeb neid pilte fanatismist ja suuresti oma lõbuks, sellal kui Egert on kogu Presshouse ainus fotograaf. Pprz võib omale lubada õhtut otsa paikade otsimist ja nikerdamist, kui tuuningauto omanikul viitsimist on, Egertile öeldakse ikkagi et "mine tee kaks klõpsu ja tunni aja pärast pead järgmisel objektil olema". |
05.01.2007 at 20:27 |
|
PlyVal64 |
quote: tfr: Eks seal osa vahet on kindlasti ka sellest, et pprz teeb neid pilte fanatismist ja suuresti oma lõbuks, sellal kui Egert on kogu Presshouse ainus fotograaf. Pprz võib omale lubada õhtut otsa paikade otsimist ja nikerdamist, kui tuuningauto omanikul viitsimist on, Egertile öeldakse ikkagi et "mine tee kaks klõpsu ja tunni aja pärast pead järgmisel objektil olema".
Täpselt nii see ongi ja sellega võib omamoodi Eesti ajakirjanduse fototeema lõpetada.
Btw, mulle meeldivad näiteks Newtoni pildid. Aga ka tal on aega seista, oodata, sättida, nokkida. |
06.01.2007 at 00:34 |
|
Silwer |
quote: alarmees: Endale isiklikult meeldivad Sergei Zjuganovi aka pprz-i pildid, mis vahel Autolehes ilmuvad, enamasti tuunitud autode sektsioonis. Hea on vahel võrrelda näiteks Egert Kameniku pilte, mis on silmanähtavalt tehtud stiilis klõps ja valmis, samas kui pprz raatsib korraliku pildi tegemiseks tiba rohkem vaeva näha.
Erinevalt Egertist Sergei jagab autodest päris palju ja huvitavate autode pildistamine on tal hobiks. Egert aga kahjuks ei suuda tavalisel bmw'l ja M3'l ka vahet teha...
06.01.2007 at 01:21 |
|
margus61 |
Ühe ülevalt tehtud laheda pildi skännisin siia. Alguses oli veidi mõtlemist, et mis seal pildi peal ikka on.
Aga eks National Geographicu võimalused on ka teisest klassist. Vahel tellin aastakese lihtsalt piltide pärast. Pole kallis ka selle kvaliteedi kohta, mälu järgi oli ca 900 EEKu aasta (12 numbrit).
|
06.01.2007 at 11:36 |
|
Aspelund |
Jesper, ma arvan, et Sul on hea võimalus oma kaunid fotod nüüd kõigile hindamiseks välja tuua Või siis vähemalt teha oma põhjalike teadmiste alusel üks tore artikkel. Auto õigest pildistamisest jutustav tekst, milles Sa oma teadmisi jagad, leiaks endale hulga tänuväärseid lugejaid. Minugi nende seas.
Asp.
PS. National G. piltide fännajatele: keskmise loo jaoks piltide saamiseks tehakse umbes 7500 fotot (digi). Filmiajastul kulus loo peale 500 - 1000 rulli filmi.
quote: Jesper: Nojah, Eesti on ju kõigeks liiga väike, ei ole meile ette nähtud ei olümpiavõite, ralli maailmameistrit, F1 pilooti, 8 sekundi autot...
Ma küll lootsin et väike konstruktiivne kriitika on edasiviiv jõud, aga noh mis seal ikka, eks ostan 150 krooniseid EVO-t ja Car-i edasi ja ei virise rohkem. Anoh hetke kodumaise toodangu eest 40 kulli tundub ausalt öeldes rohkem röövimisena, sest kõik ongi täpselt sedasi tehtud et "eestis ju ei saa". Kui ei saa siis ei saa...
|
06.01.2007 at 18:29 |
|
Jesper |
Aspelund, ma tõin eelmisel lehel ühe artikliviite, minuarust on sealsed soovitused täiesti asjalikud ja nende rakendamine ei nõua palju raha ja vaeva. Ma arvan et minul kui autopedel paneb pildikvaliteedist rohkem südame põksuma ikka see, kuidas pilt "lavastatud" on. Ma kujutan ette, et näiteks selle või selle pildi tegemiseks ei olnud vaja helikopterit, valgustusmeeskonda ja mida iganes veel, aga ei ütleks et tulemus kehv on.
Enda pilte mul näidata ei ole, aga loodetavasti võin kunagi fotograafidele uhkusega näidata seda, kuhu on läinud piltidega mittetegelemise tõttu säästetud aeg ja raha
Anoh nagu ma ütlesin, kui ei saa siis ei saa. Minu eesmärk ei olnud tõestada et keegi on loll või saamatu, vaid lihtsalt anda tagasisidet. Võtke seda kui lugejakirja või midagi |
06.01.2007 at 20:28 |
2 edits. Last edited 06.01.2007 at 20:31 by Jesper
|
imre007 |
sai soetatud siis fuji finepixel 5600 ja minumeelest hinna ja kvaliteedi suhe paigas!
tänud wax-ile!
20.01.2007 at 11:17 |
|
racerx |
quote: Jesper: Ma kujutan ette, et näiteks selle või selle pildi tegemiseks ei olnud vaja helikopterit, valgustusmeeskonda ja mida iganes veel, aga ei ütleks et tulemus kehv on.
Põhimõtteliselt piisab esimese viidatud pildi tegemiseks tänapäeval ka väga heast seebikarbist võis siis väiksemast canon eos või nikoni peeglist ja mingist suumobjest.
Kuid kui sa lähed sellist pilti tegema peaks olema Canoni valikust vähemalt 20 või 30D pluss ca 30 tuhat eeki maksev obje. Ehk siis min. ca 50 tuhat investeeringut, pluss teadmised-oskused, et sellise pildiga tagasi tulla.
Tegelikult on see odav võrreldes jutuksoleva pildiga, kuhu kulus filmi, ilmutamist pluss selle mehe palk kes pildi tegi.
Reportaazi ehk siis spordivõistluse jne. juures valgustajate abi ei kasutata jah, sest seal on vaja edasi anda olustikku mitte seda muuta.
Seega tulemuse arvestamisel pole see antud momendil oluline. Hea plakatipilt teamile või persooniloo kõrvale, spordivõistluse reportaazi aga ilmestama-edasi andma ehk mitte kõige parem, sest ideaalis kuluks publik ka ära.
Egerti pildistamise kohta.... Ta pildistab ju kõike, ta ei peagi teadma mis on pildil. Oluline on, et ta suudab selle arusaadavalt ja kavliteetselt edastada. Selle jaoks on ajakirjanik kes ütleb et tee sellest ja tollest. Kes pärast sinna jutu kirjutab.
Paljud head fotograafid ei sobi reporteriks sest selle aja jooksul millal nemad ehk suudavad kontseptsiooni paika panna on üritus läbi. Samatmoodi ei maksa reporterilt oodata mingit erilist kunstfotograafiat.
Arvata, et on et igasugu messide jms. uudisnupukeste piltide juures hakkame ajapikku "seebikatest" pärinevat üha rohkem ja rohkem nägema. Nn. kunstpildid tulevad presskitist ja mingi paari klõpsu pärast pole alati otstarbekas fotograafi kaasa lennutada kuhugi pärapõrgu väiksema eelarvega üritustel. |
21.01.2007 at 04:23 |
|
vr_ |
quote: racerx: quote: Jesper: Ma kujutan ette, et näiteks selle või selle pildi tegemiseks ei olnud vaja helikopterit, valgustusmeeskonda ja mida iganes veel, aga ei ütleks et tulemus kehv on.
Põhimõtteliselt piisab esimese viidatud pildi tegemiseks tänapäeval ka väga heast seebikarbist
Maitea mõlemal pildil on nagu dünaamika vaeslapse ossa jäänud.. ehk siis autod ripuvad õhus... ei ole näha et sõidaksid...
21.01.2007 at 06:16 |
|
BlueStang |
Taaskord aeg teema üles võtta
Et mis oleks hea variant manuaaljuhtimisvõimalustega poolprofi digikaamerast 15-aastasele algajale harrastusfotograafile 4k krooni piirimail? Kas see on ok?
http://www.photopoint.ee/toode.php?id=11457
(võib olla ka kasutatud (st kui kellelgi hea asi üle, siis võin ära võtta)) |
23.03.2007 at 15:48 |
1 edit. Last edited 23.03.2007 at 15:56 by BlueStang
|
Vanaisa Moderator |
mul oli kasutusel selle seeria eelmine pill - 8x zoomiga - oli väga hea küll, salvestas ainult tsiba aeglaselt ehk siis oli nagu uimane tsiba |
23.03.2007 at 16:06 |
|
Garfield |
quote: BlueStang: Taaskord aeg teema üles võtta
Et mis oleks hea variant manuaaljuhtimisvõimalustega poolprofi digikaamerast 15-aastasele algajale harrastusfotograafile 4k krooni piirimail? Kas see on ok?
(võib olla ka kasutatud (st kui kellelgi hea asi üle, siis võin ära võtta))
Ma soovitaks vaadata optilise pildistabilisaatoriga aparaate. Panasonic DMC-TZ1 üks nendest, hind on praegu ca' 5keek, äkki saab kuskilt ka veidi odavamalt. Proovisin, tegi tõesti häid pilte ka hämaras ja täis-zuumimisel, kus tavaliselt käe pealt tehes kipub ära väristama. Lisainfot vaata Panasonicu kodukalt, Photopointi hind (6490eek) on midagi kummalist, Zebra.ee pakub sama asja 5010eek eest.
23.03.2007 at 16:12 |
|
Martin460 |
(võib olla ka kasutatud (st kui kellelgi hea asi üle, siis võin ära võtta))
Pildiotsija: Elektrooniline pildiotsija
See vist tähendab seda, et sa kaamerasse sisse vaadates näed kujutist elektrooniliselt mingil displeil?Selline variant oli küll hullult häiriv minu silmale vähemalt.
23.03.2007 at 16:18 |
|
malloc |
http://daqqer.pri.ee/malloc/%5Btemp%5D/kapott/IMG_7400.jpg
http://daqqer.pri.ee/malloc/%5Btemp%5D/kapott/IMG_7413.jpg
http://daqqer.pri.ee/malloc/%5Bmain%5D/%5Bpic%5D/07.%20M2r.%20ja%20bergi%20sige/IMG_7435.jpg
Pildistatud Canon EOS 300D-ga päevavalguslampide all, näidage seebikat, mis sama teravaid pilte teeb nendes tingimustes.
Enda jaoks on peegel end igati õigustanud, nagu sõbrad on öelnud, õige inimese käes saab koleda auto ka sellega ilusaks pildistada :P
Pildid siis käest tehtud ja töötlemata. |
23.03.2007 at 17:15 |
|
matukas |
quote: malloc: ...näidage seebikat, mis sama teravaid pilte teeb nendes tingimustes.
Näiteks see kaamera. Kuulub minu arvates ka seebikarpide kategooriasse. Hinna poolest võivad siiski kuninga kassid sellist osta
23.03.2007 at 19:03 |
1 edit. Last edited 23.03.2007 at 19:03 by matukas
|
riitus |
Pildistatud Canon EOS 300D-ga päevavalguslampide all, näidage seebikat, mis sama teravaid pilte teeb nendes tingimustes.
@ malloc
Ei komenteeri neid piltte.... Kui piltti teeb ikkagi inimene kaamera taga! |
23.03.2007 at 20:18 |
1 edit. Last edited 23.03.2007 at 20:19 by riitus
|
diesel |
well, säälsamas kohas on ka sama tootja 550uz pakkuda. minu arusaamist mööda märksa asjalikum riist.
tasub ehk kaaluda. isegi olen täitsa mõttesse jäänd. |
24.03.2007 at 11:02 |
|
BlueStang |
quote: diesel: well, säälsamas kohas on ka sama tootja 550uz pakkuda. minu arusaamist mööda märksa asjalikum riist.
tasub ehk kaaluda. isegi olen täitsa mõttesse jäänd.
see on jah juba väga hea masin - aga noh, finantsiga on lood nagu on.... |
24.03.2007 at 11:08 |
|
vr_ |
quote: BlueStang: quote: diesel: well, säälsamas kohas on ka sama tootja 550uz pakkuda. minu arusaamist mööda märksa asjalikum riist.
tasub ehk kaaluda. isegi olen täitsa mõttesse jäänd.
see on jah juba väga hea masin - aga noh, finantsiga on lood nagu on....
Ei suuda kohe mitte välja mõelda miks see viidatud lümpos hea masin on
24.03.2007 at 11:18 |
|
BlueStang |
see Olympuse 510 UZ ikka ei sobinud - vaja uut varianti, sellel oli manuaalne juhtimine elektrooniline (nuppudega)
vaja oleks ikka käsitsi fokuseerimist ja ava vähemalt |
24.03.2007 at 13:44 |
1 edit. Last edited 24.03.2007 at 16:20 by BlueStang
|
newton Moderator |
Kui sa ei taha fookust (kui sa ka zoomi mõtlesid - eriti vahet pole) ega ava surunuppudega tjuunida, siis jääb peale peegelkaamerate minu teada üsna vähe variante, nt.:
Panasonic Lumix DMC-FZ50
Sony Cyber-shot DSC-R1
Mõlemal zoom ja fookus objektiivil olevast rõngast, ava küllap rullikuga, nagu peeglitel; ca 10K EEK mõlemad. Minu meelest võiks siis juba peeglit vaadata.
|
24.03.2007 at 17:25 |
|
rat_013 |
imho ka, 10k on ju peeglid juba lõdvalt...
24.03.2007 at 20:35 |
|
BlueStang |
nonii - sai siis asja põhjalikumalt uuritud ja pidama jäädud Pentax ist DL kit peale, järelkasvule alustuseks maa ja ilm minumeelest
no ja järelturg ka täitsa olemas |
05.04.2007 at 00:54 |
1 edit. Last edited 05.04.2007 at 00:56 by BlueStang
|