Poster |
Message |
madis |
Sotsid tahavad luksusautod maksustada
Mis kuradi asi on riik ? mis tähendab "riik peab suunama" ? Kuskohas see "master" on kes otsustab kuhu suunas mina liikuma pean ? Kes on see übertark ?
Ajuvaba jutt ju täiesti, mis tähendab "seda täiskasvanute tarkust on juba proovitud" ?
Lenin ja Stalin kekkasid pidevalt kui palju nad raamatuid loevad, Mao Zedong oli ka kõva lugeja. Mida nad küll lugesid...
Praegu on lollil lihtsam, loeb Icket, ajab silmad punni ja tahab kohe teiste elu korraldada.
|
16.05.2008 at 14:02 |
2 edits. Last edited 16.05.2008 at 14:06 by madis
|
Jesper |
Noh, kus need targad laristamise piirajad siis olid, kui tarbimisbuum alles kasvas. Ajalehe jaoks õnneliku näoga ekskavaatori kõrval poseerimas, pakuks.
Ma isiklikult olen küll sotsiaaldemokraat-kommunist , aga noh selle ettepaneku kohta ei oska muud öelda kui seda, et ega iga kaagutaja pole veel tingimata muneja kana.
16.05.2008 at 14:03 |
1 edit. Last edited 16.05.2008 at 14:03 by Jesper
|
Vanaisa Moderator |
vvt ära pane ühte patta teedeehituse pidurdumist ja liisinguid - imho vastupidi, maksab suure liisingu omanik rohkem makse...
16.05.2008 at 14:04 |
|
ivoalaska |
Mitte kaikaga ühiskonna hüvanguks aga tuleb aru saada, et me kõik mingil määral vastutame enda ning samas riigi käekäigu pärast!!!! Ega suures majanduslanguses ei saa süüdistada ministreid kes teevad kõigi arust lolle otsuseid vaid tuleb vaadata, mis on ühikonna tasandil valesti tehtud. Raha on muidugi iga inimese oma ning põhimõtteliselt võivad kulutada ka sedasi nagu tahavad aga selline käitumine põhjustabki majanduslangust. Ei ole kuulda olnud, et soomes või rootsis on mingi 20000 inimese maja kohtutäituri kätte läinud!!!! Tehke omad järeldused! |
16.05.2008 at 14:07 |
|
viplala |
quote: vvt: Keegi ei kommenteerinud, kas eluviis on õige või vale, vaid riigi asi on suunata elu õiges suunas. Et iseregulatsioon siin ei toimi, näitab väga hästi praegune olukord, mille üks käegakatsutav tulemus on ka teedeehituse totaalne pidurdamine (ilmselt ka Tallinn-Tartu maantee). Selles mõttes ei ole see maksujutt põhimõtteliselt nii vale midagi, lihtsalt see sotside idee on väga vigane ja läbimõtlemata (kasvõi nendesamade hobiautode pärast). Tarbimine üle selle piiri, mis on vajalik normaalseks toimetulemiseks on kõvasti maksustatud kõikides Skandinaaviamaades. Samas - on ka vastuargumendid mitte palju targemad (a'la küll igaüks ise teab, mis teeb). Suurt vabadust ja püha vabaturumajandust on nüüd proovitud ja tulemused pole just julgustavad. Peaks äkki proovima üheülbalisest maksusüsteemist loobuda ja hakata tegema erandeid aladele, mis loovad jätkusuutlikkust.
Muide ära unusta, et see raha mida raisatakse on korra juba välja teenitud ja maksud makstud selle pealt. Kust maalt siis on vale teenida-raisata? |
16.05.2008 at 14:09 |
|
Gambrinus |
quote: Martin460: quote: Gambrinus: Pole vvt jutt midagi nii vale! Fakt on see, et on ikka väga palju tegelasi, kes elavad täiega peost suhu, st. makstakse see näitena toodud länkari liising ja eluaseme laen ning saadakse kõht ka kuidagiviisi viineritest täis söödud ja ongi kõik, raha läbi! EESTIS ON TARBIMISHULLUS, või vaidlete vastu, endalgi tutvusringkonnas...
No ja siis?Ma ise olen täpselt samasugune.Ise olen sellised valikud teinud ja pole kellegi asi siin kommenteerida, et kas ma tohin nii elada või mitte
Ega keegi ei kommenteerigi Elab ikka igaüks nii nagu tahab, iseasi on see, kas see kõige arukam viis on! |
16.05.2008 at 14:19 |
|
vvt |
quote: madis: Mis kuradi asi on riik ? mis tähendab "riik peab suunama" ? Kuskohas see "master" on kes otsustab kuhu suunas mina liikuma pean ? Kes on see übertark ? Ajuvaba jutt ju täiesti, mis tähendab "seda täiskasvanute tarkust on juba proovitud" ? Lenin ja Stalin kekkasid pidevalt kui palju nad raamatuid loevad, Mao Zedong oli ka kõva lugeja. Mida nad küll lugesid... Praegu on lollil lihtsam, loeb Icket, ajab silmad punni ja tahab kohe teiste elu korraldada.
Selleks pole mingit übertarka vaja, sellised olukorrad leiavad käsitlemist kõikides moodsat rahvamajandust ja riigi rahandust puudutavates õpikutes. Mao Zedongiga pole sel midagi pistmist. Lihtsalt elu pole mustvalge ja Zedongi ja Keynesi vahel on terve rivi muid tarkusi ka. Selleks on olemas ka praktikas äraproovitud meetodid, kuidas stabiliseerida ülekuumenevat majandust. Äkki kõnniks raamatukokku ja loeks?
Kuskohast see majanduskasv pärineb, selle kohta on olemas muide päris mahukas riiklik statistika (mina olen näinud ca 10 eri aruannet) ja sealt pole eriti keeruline vaadata, kas antud sektor on jätkusuutlik või mitte. Muide, umbes aasta tagasi oli Eestisse alles jäänud umbes 50 000 kodulaenu kõlbulikku inimest ja laenude väljaandmise number oli ammuilma kuuekohaline. Ei pea just Mao olema, et aru saada lähenevatest probleemidest.
16.05.2008 at 14:26 |
|
madis |
Probleemidest saab iga normaalne inimene aru. Ebanormaalne on sinu jutt mis puudutab "lahendusi". |
16.05.2008 at 14:33 |
|
vvt |
Kirjeldatud viisil majanduse "tuunimist" rakendatakse muide enamike siinkirjutajate pühal maal USA-s, kus föderaalne keskpank muudab aeg-ajalt intressimäärasid, millega reguleeritaksegi majandust. See on väga levinud praktika ja isiklikult ei taipa, miks seda Eestis pole tehtud. Samuti on luksuskaupade kõrgem maksustamine levinud enamikes arenenud riikides, ebanormaalne?
Või madis, mis see lahendus on? Lahendus, kus ei sekkutud majanduse tõusu-langusse riigi poolt, toimisid kuni 1920ndate suure majanduskriisini. Enne seda arvati, et küll turg reguleerib. No ei reguleerinud. Peale seda on hoolega kätt pulsil hoitud ja selliseid kataklüsme enam ei kordunud. Erandiks oli 1973.a naftakriis, kuid sellel olid muud põhjused.
Muide, üks eufooriline mull on mitte kaua aega tagasi Eestis lõhkenud? Oskab keegi nimetada, milline? Murphy tarkus on, et kui liiga palju inimesi tegeleb sama äriga, tuleb varsti kriis.
16.05.2008 at 14:40 |
1 edit. Last edited 16.05.2008 at 14:44 by vvt
|
metslane |
quote: vvt:
Kuskohast see majanduskasv pärineb, selle kohta on olemas muide päris mahukas riiklik statistika (mina olen näinud ca 10 eri aruannet)
on olemas õige, on olemas vale ja on olemas ulmeline statistika
16.05.2008 at 14:50 |
|
viplala |
Ja siit edasi laseme aga pead norgu ja magame paar tundi vähem, et saaks aga rohkem makse maksta ja valitsuse vigasid kinni taguda.
Ja ehk saab politsei endale järgmise 100 millise aastamaksuga kodu ja lastehaigla imikutele südame aparaati telekas kerjata.
Ja lõpuks ongi see õnnetu inimene süüdi majanduse languses, kes liisis oma perele Tiskresse maja ja auto, paras talle, tõstame aga makse ja trahvime kõiki.
Mujal maailmas oleks sellise idiotismi peale juba tänavarahutused igapäevased aga eestlane vajutab aga avalikus küsitluses jah nuppu, mille peale on kirjutatud: kas riigi raskel ajal on vaja makse tõsta.
Mind vähe kotib, kas on raske või mitte. See millest sa vvt jahud, ei ole lahendus. |
16.05.2008 at 15:37 |
|
ReyMan |
quote: vvt: ...toimisid kuni 1920ndate suure majanduskriisini....
Oled sa selle kriisi tekke põhjustes ikka täiesti kindel?
Kas mitte 1914 - 1919 oli suur majandus kasv tänu millele suurendas föderaal pank raha hulka.
Pisemad pangad laenasid föderaal pangalt raha ja laenasid seda ise edasi rahvale. 1920 aastal otsustas föderaal pank aga suurema osa välja antud laenusid tagasi kutsuda mille tulemusena sulgesid oma uksed mitmed väiksemad pangad ja seega külmusid ka väga paljude inimeste pangaarved ja pank omastas nende viimasegi vara, et laen föderaal pangale tagasi maksta.
Või eksin ma mingis osas?
OT on see juba nii kui nii...
Lisan siia siis sellise küsimuse ka, et kas Eesti rahvas tõesti tahab oma raha lasta kontrollida mingil kummalisel pangal mis ei kuulu ühelegi riigile ega allu ju otseselt ühelegi organisatsioonile peale selle damn EU.
WTF is EU? Mingite tüüpide leppe paberil mis ütleb, et on olemas EU ja siis on mingi parlament mis kontrollib suurel alal selle kummalise asjaga liitunud rahvast.
Seda kõike tehakse "heaolu ühiskonna loomiseks". Pole olemas heaolu ühiskonda ju. Nagu siit topicust väga hästi näha, vaatab iga üks kuidas ise saab ja neid ei huvitagi mida teised teevad. Kas nad surevad panga orjadena kipskarbis või elavad Viimsis oma majas ja sõidavad Länkariga. Kõigil on pohh kõigest.
Heaolu ühiskond my ass. Need EU pankureid ei koti sama moodi mingi heaolu ühiskond. Mitte keegi ei tee midagi millest ta ise kasu ei saa. |
16.05.2008 at 16:10 |
|
v6sa |
Viimase otsa postid ajasid sõrmed kihelema...
Selles osas on Vanaisal õigus, et igaüks teeb ise oma otsused. Ja hiljem ka VASTUTAB nende eest. Kuni silla all nälgasuremiseni välja. Kui vaja...
Ma pole maksude toetaja põhimõtteliselt, kuid annan endale aru, et ühiskonna toimimiseks on vaja üks ports raha, et hoida inimmass mõistlikes piirides ohjes. Jah, ma tean, et Madis küsib jälle, kes on see übertark, kes defineerib "mõistlikud piirid". Vastan - seda ühte polegi.
Või õigemini, vastavalt meie põhiseadusele oleme selleks mina ja Madis ja vvt ja Vanaisa ja paljud teised, kelle poste me siin lugeda saime (ja veel rohkemad, kes siin ei kirjuta). Üldiselt tasuks oma isikliku vabaduse trummi tagudes endale aru anda, et ei elata üksikul saarel meie päikesesüsteemi-kolka ja Andromeeda udukogu vahel, vaid ühiskonnas. Ja siin põrkuvad (või lõikuvad või lõimuvad, kuidas keegi oma elu on korraldanud) paljude õigused, paratamatult. Sellest ei pääse üle ega ümber.
Kunagi on üks tark mees öelnud: üks inimene võib olla tark. Kaks inimest võivad koos olles moodustada geniaalse meeskonna. Aga rahvamass on pime, kurt ja laudloll...
Ärgem siis meie siin muutugem rahvamassiks...
Mis puudutab SDE märga unenägu, siis see ei lähe läbi - liiga paljud omad saavad pihta. Aga mingi automaks meil tuleb - ega Eestimingis isolatsioonis ei ela. Kuna mujal ta on, ega meiegi sellest pääse.
Ja olgem ausad, ega meiegi peres neid kolme autot vaja pole. Aga on ju kuradi mõnus teineteise liikumisest mitte sõltuda ning aeg-ajalt lihtsalt ringi sõita hea (ja sotside arvates täiesti kuritegelikult vana, suure mootoriga ja raske autoga)... |
16.05.2008 at 16:44 |
|
wagoneer |
Mul kahjuks nii mõnedki tuttavad kes kinnisvaraga/ehitusega kiirelt pappi said ning siis omale mega majad ning länkkarid kõigile pereliikmetele soetasid on nüüd tibake hädas, kuna pappi juurde ei tule ja kulud on megad. Eile just üks kurtis,et 4 kuuga on teeninud 5000.- eek mingite lepingute vormistamise eest ainult. Süüdistada pole ju kedagi, oma lollus. Kui inimene ikka ise majandada ei oska siis pole midagi teha. Õnneks on ka palju teistpidiseid näiteid.
Oma väljateenitud rahaga peaks ikka iga inimene vabalt oma äranägemise järgi ise majandama, ilma,et keegi teda kuidagi "suunaks" See suunamise jutt nagu väheke ahistamine on. Ise teenin, maksan maksud ning kulutan ka ise.
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
16.05.2008 at 17:23 |
|
vr_ |
quote: vvt: Kirjeldatud viisil majanduse "tuunimist" rakendatakse muide enamike siinkirjutajate pühal maal USA-s, kus föderaalne keskpank muudab aeg-ajalt intressimäärasid, millega reguleeritaksegi majandust. See on väga levinud praktika ja isiklikult ei taipa, miks seda Eestis pole tehtud.
Eesti intressimäärad istuvad munepidi euroopa keskpanga peos, et mis siin arusaamatut on?
16.05.2008 at 18:13 |
|
mambr |
Aga algusesse tagasi minnes. Kuidas sai keegi üldse ühte lausesse panna "139kW" ja "luksusauto"? Need kaks asja pole omavahel absoluutselt mingis seoses ja see näitab seda kui loll oli selle mõtte väljaütleja. Autondusest ei tea ta mitte halligi, aga raha on vaja ja kuidagi oleks vaja põhjendada ka! No ütleme siis, et las need maksavad, kes on "rikkad" ja siis "vaesed", kes neid ei salli karjuvad takka ja võtamegi seaduse vastu! Geniaalne... Inimesed on end pirukast nii täis söönud, et mõte enam üldse ei liigu. Kindel on aga see, et aju töötab tühja kõhuga kõige paremini ja seega peaks tegema kohustuslikuks Riigikogu paastumise! Ehk siis...
16.05.2008 at 18:19 |
1 edit. Last edited 16.05.2008 at 18:22 by mambr
|
partel |
Nojah, "eeskujulik" Soome sai ikka NL crashiga oma lama kätte ka. Ja Rootsilgi oli üsna raske. Rootsi peab oma kommunismi üleval suures osas tänu mahukale relvaekspordile (SAAB on ju autofirma ). Samuti jäi Eestil 50 aastat vahele, mida ikka hetkega tagasi ei tee, s.t. Soome-Rootsi suurema heaolu põhjuseks on lihtsalt ajaline edumaa, mitte tingimata parem süsteem.
Samas ei ole töötegemise karistamine ka kuigi tore asi. Natuke kehva kui pole kõrgemale pürgida, ela oma magusat keskklassielu, trimpa veini ja tunne masendust. Kevadel löö haamriga näpu peale, et suvi läbi saaks lehe peal olla.
Teisest küljest kõrgepalgaliste tavahala, et miks ma makse maksan, avalikke teenuseid ju ei kasuta (erameditsiin, lapsed erakoolis, maja valvab Falck jne) päris õige ka pole, näiteks teed on olulises osas praeguste penskarite töö vili. Natuke tragikoomiline on kui #1 majandusega riigis asuvas "maailma pealinnas" (NYC siis) tuleb elektri blackout, kuna süsteem on arengumaa tasemel. Makse ikka natuke vaja ka, ühiste huvide jaoks.
Selles mõttes on ikka päris hästi läinud, et sai puhtalt lehelt alustada, infrastruktuurist maksusüsteemini. USA seisu küll ei kadesta. Mis keskpanga intressi puutub, siis #2 majandusega Jaapan istus AFAIK täisnulli peal päris tükk aega, vist kuni viimase ajani, kuna sealgi kõige kergem periood olnud. ECB otsuste kohta on kuulda olnud, et need on täpselt vastupidised vajalikule
16.05.2008 at 18:20 |
|
vr_ |
quote: partel:
Teisest küljest kõrgepalgaliste tavahala, et miks ma makse maksan, avalikke teenuseid ju ei kasuta (erameditsiin, lapsed erakoolis, maja valvab Falck jne) päris õige ka pole, näiteks teed on olulises osas praeguste penskarite töö vili. Natuke tragikoomiline on kui #1 majandusega riigis asuvas "maailma pealinnas" (NYC siis) tuleb elektri blackout, kuna süsteem on arengumaa tasemel. Makse ikka natuke vaja ka, ühiste huvide jaoks.
Palju lihtsam oleks ju mõelda nii: "mina maksan maksu et see pööblikari kurjaks ei saaks ja mu ilusat elu ära ei rikuks..", kui muud motivaatorit pole siis äkki sellest on pisutki abi kui järgmine maksukroon kukrust läheb
16.05.2008 at 18:32 |
|
viplala |
quote: vr_: quote: partel:
Palju lihtsam oleks ju mõelda nii: "mina maksan maksu et see pööblikari kurjaks ei saaks ja mu ilusat elu ära ei rikuks..", kui muud motivaatorit pole siis äkki sellest on pisutki abi kui järgmine maksukroon kukrust läheb
Selle asja nimi on astmeline tulumaks.
|
16.05.2008 at 19:55 |
|
partel |
Nojah, võib-olla nii mõnigi jõukam maksaks ikka mõne krooni ka, et ilma soomusauto ja ihukaitsjateta hakkama saaks. See ei tähenda ju üldsegi astmelist tulumaksu või üldse mingit muutust.
Üks "ärieliidi" liige ütleski mulle konkreetselt ühe MTÜ sponsimise kohta, et tahab õhtul majast välja ka minna.
16.05.2008 at 20:48 |
|
cce |
Kui riigis ,mis ise midagi ei tooda ega ei ole mingisugust toorainet mittemillegile,ei saa selline idiootsus,et rahvas riigikümnikute kukruid täidab ,igavesti kesta.Sellepärast ka mõeldakse välja igasugu makse.Paraku....
fools live poor to die rich |
16.05.2008 at 20:55 |
|
vvt |
Vat sellist viginat ka ei mõista. Tuleks vahelduseks elada paar aastat Venemaal, siis saab selgeks, et meil on asjad sealsest tublisti eespool. Näiteks Venemaal on omajagu riigimaanteid maksulised, millest meil pole isegi juttu olnud. Kogu riigi toimimises ja läbipaistvuses ollakse SRÜ maades umbes seal, kus Eesti oli 1995 aasta paiku.