Poster |
Message |
hundu |
Autogaas: :) või :(
Nüüd jõudsin minagi sellisele tulemusele, et meist lõunapoole saab tankida pea igas riigis ja keskmine hind on 0,5 eur-i.
Nii põhjaliku uuringut ma muidugi ei teinud, kui eelpool vastajad, niiet suured tänud suurema veava nägijatele.
24.01.2006 at 17:16 |
|
pampkuri |
Mingi imelik komme neil gaasipaigaldajatel, nimelt nad jätavad sihilikult lahti õhupuhastaja ja kollektorivaelise toru seda sell põjusel et ei ehmataks inimesi bussipeatuses kui gaas vales kohas otsustab tembutada nagu mellil juhtus. Aga ega seda nad autoomanikule ometi ei viitsi ju selgitada.
16.05.2006 at 00:13 |
|
dodge |
Panin oma autole kah gaasiseadme. Toimib küll.http://www.compador.ee/Dodge%20RAM_NIC.htm |
20.07.2006 at 07:31 |
|
hents99 |
quote: dodge: Panin oma autole kah gaasiseadme. Toimib küll.http://www.compador.ee/Dodge%20RAM_NIC.htm
Panidki ära, kuidas siis tundub? Ei kahetse?
20.07.2006 at 12:17 |
|
dodge |
Siiani on kõik normaalne. Kulu on paar liitrit sajale suurem, aga edasi läheb sama hästi. |
21.07.2006 at 10:27 |
|
MartTa |
Tere
No ja rääkige siis keegi USA suurte autode mehed kellel gaas peale autole pandud, palju siis ikkagi rahas säästu tuleb ?
Mul siin valik kas osta 6.2 D või bensu Van + lisada gaas. Et mis nagu ära tasub siis ?
Sry , võibolla loll küsimus aga ei jaksanud kõike 7 lehte lugeda siin . |
07.09.2006 at 11:05 |
|
kalev35 |
Make Your Own Gas !
07.09.2006 at 14:23 |
|
vkx |
quote: MartTa: Sry , võibolla loll küsimus aga ei jaksanud kõike 7 lehte lugeda siin .
Et nagu peaks hakkama nüüd spetsiaalselt sinu jaoks kõike kirjutatut uuesti üle kordama/kirjutama või?! Sulle on vaja, näe ise vaeva ka natuke!
09.09.2006 at 12:09 |
|
MartTa |
quote: vkx: quote: MartTa: Sry , võibolla loll küsimus aga ei jaksanud kõike 7 lehte lugeda siin .
Et nagu peaks hakkama nüüd spetsiaalselt sinu jaoks kõike kirjutatut uuesti üle kordama/kirjutama või?! Sulle on vaja, näe ise vaeva ka natuke!
Einoh , palun vabandust. Hakkasin lugema nüüd.
|
11.09.2006 at 10:32 |
|
hundu |
Ei tahaks küll ära sõnuda aga minu autol on vist gaasiseade peale pikka seadistamist tööle hakanud. Reedel tegin sellise katse: Järvel tankisin, näidikud nulli ja läbi reedeõhtuse ummiku Rohuküla poole minekut. Kuna aega oli mul üle siis tegin möödasõite vaid siis, kui kolonni kiirus lähenes 80-nele. Noh ja seda juhtus 3-4 korda. Ikka nii, et kolonnist 110-ga mööda ja siis ilusti 90-ga järgmise kolonini. Haapsalus oli keskmise kütusekulu näit 7,5L/100-le!!!
Rohukülast tagasi sõitsin bensiiniga ja keskmine tõusis liitri e. 8,5L/100-le. Kütusekulu kasvu võib kanda kehvemate teeolude kraesse (loe: rohkelt möödasõite).
Kui nüüd võrrelda võrreldamatuid siis minu Deville kulutas gaasiga sõites u.65 krooni ja samapalju raha kulutab näiteks Ply. oma 1,1 Sitikaga samal trassil... (eeldusel, et tal võtab umbes 5L/100-le)
13.11.2006 at 15:39 |
|
dodge |
Kus sa Haapsalus gaasi tankisid?
Või mille järgi kulu mõõtsid? |
14.11.2006 at 15:03 |
|
hundu |
quote: dodge: Kus sa Haapsalus gaasi tankisid?
Või mille järgi kulu mõõtsid?
Haapsalus ei tankinud.
Kulu näitab auto ja seda üsna õigesti, olen seda korduvalt kotrollinud läbisõidu ja tangitud liitrite vahekorra järgi.
14.11.2006 at 15:55 |
|
dodge |
Siis on küll öko. Mul kulu 24l sajale... Seda siis 5,9 van + suur haagis kolaga,
OD kah väljas. Aga ehk ongi normaalne. |
14.11.2006 at 16:18 |
|
PlyVal64 |
quote: hundu: Kui nüüd võrrelda võrreldamatuid siis minu Deville kulutas gaasiga sõites u.65 krooni ja samapalju raha kulutab näiteks Ply. oma 1,1 Sitikaga samal trassil... (eeldusel, et tal võtab umbes 5L/100-le)
Täpselt niipalju ta minu käes, sama stiiliga samal teel sõites võtabki. Veel rahulikumalt, abikaasa 90'ga ja 0 möödasõitu, 4,5 sajale. Seega gaasiseade Caddys + Caddyle kohane rahulik sõit maanteel = pisikese ökoauto rahakulu. Vanema Caddy koos gaasiga soetusmaksumus on sama, mis uuel normaalsel ökopillil. Samas tõuseb ökopilli kulu linnas vaid 2 liitrit. Aga mugavus-turvalsus maanteel... ja ebamugavus linnas ning kallis ülalpidamine. Kel on palju maanteesõitu ja väga vähe kesklinnaummikuid, siis gaasiseadmega luksusauto on küll tõsine alternatiiv. Peale rahakulu per/km pole neil ju midagi võrreldavat |
14.11.2006 at 17:14 |
|
Madman |
Ainuke häda on selles et autogaasi hind on jäänud samale tasemele kui ta oli siis kui bensiin maksis 15 eeki. Praeguste hindade juures ma enam nii hooga kohe gaasiseadet küll paigaldama ei läheks. Kui mina panin maksis gaas 5.90 ja bensiin vist 11 krooni, vahe 86%. Praegu maksab gaas 8.90 ja bensiin 12.40, vahe 39%. Kuigi viimasel ajal on vist ka gaasiseadmed odavamaks läinud.
14.11.2006 at 18:00 |
|
Madlobster |
quote: Madman: Kui mina panin maksis gaas 5.90 ja bensiin vist 11 krooni, vahe 86%.
Räägi mis tehtega sa selle 86% said?
|
14.11.2006 at 19:55 |
|
Madman |
quote: Madlobster: quote: Madman: Kui mina panin maksis gaas 5.90 ja bensiin vist 11 krooni, vahe 86%.
11/5.9
14.11.2006 at 20:26 |
|
antennimees |
quote: Madlobster: quote: Madman: Kui mina panin maksis gaas 5.90 ja bensiin vist 11 krooni, vahe 86%.
5,90 + 86% = 10,974
14.11.2006 at 20:28 |
|
Madlobster |
Nojah ma pean vist kooli tagasi minema sel juhul.
Kui suur vahe on näiteks 10 nel ja 5 el |
14.11.2006 at 23:51 |
|
5.0 |
quote: Madlobster: Nojah ma pean vist kooli tagasi minema sel juhul.
Kui suur vahe on näiteks 10 nel ja 5 el
5 kroonine gaas on 10 kroonisest bensiinist 50% odavam ja 10kroonine bensiin on 5 kroonisest gaasist 100% kallim
|
15.11.2006 at 10:26 |
|
bimbom |
Khm. koolitunnist on meelde jäänud tehe, kus
11 kr - 100%
5,90 kr - x%
Aga huvitava teemaarenduse nimel jätaksin tehte edasiarendamise järgmistele autohuvilistele. |
15.11.2006 at 11:19 |
|
hundu |
quote: PlyVal64: Kel on palju maanteesõitu ja väga vähe kesklinnaummikuid, siis gaasiseadmega luksusauto on küll tõsine alternatiiv. Peale rahakulu per/km pole neil ju midagi võrreldavat
Just ummikus olles eelistan muretult nahkdiivanil istuda ja läbi esiklaasi mingit igavat õudusfilmi jälgida, mitte närvitseda mingil taburetil vasak jalg siduri trampimisest kange...
Isegi mu naine tunnistab, et eeltatud parkimis probleeme tegelikult ei eksisteeri. Seal kus parkimis kohta ikka ei ole, sinna ei pargi ka Smardiga mitte...
15.11.2006 at 11:57 |
|
Madman |
quote: bimbom: Khm. koolitunnist on meelde jäänud tehe, kus
11 kr - 100%
5,90 kr - x%
Aga huvitava teemaarenduse nimel jätaksin tehte edasiarendamise järgmistele autohuvilistele.
No arvutada võib igasugu protsente nii ja naapidi. Aga kui mina lähen autoga tankima siis ainuke protsent mis mind huvitab on see kui mitu protsenti on bensiin suhtes gaasiga kallim. Ei huvita mitu % moodustab gaasi hind bensiini hinnast jne. Seega aluseks võtan et gaasi hind on 100%, sest see on see hind millega ma saan autot tankida ja sõita samamoodi kui bensiiniga. Kõik mis gaasihinnast ülespoole jääb on kokkuhoitud summa. Seega eelpool postis toodud hindade juures oli valida kas maksta 100% ehk ainult gaasi eest, 186% kui mul on gaasiseade ja sõidan bensiiniga või 139% hetke hind kui mul on gaasiseade ja sõidan bensiiniga. Loogiline järeldus on see et mida rohkem viimane % läheneb 100-le seda mõttetum on gaasiseadet paigaldada. Puhtalt sõidu maksumus oleks 1=1 kui see % oleks 110 ehk gaasi kulub 10% rohkem. Seega praeguste hindade juures on seadme paigaldushinda mittearvestades gaasiga sõitmise tegelik kokkuhoitud summa 139/110=26%. Punktist A punkti B sõitmiseks tuleb iga 100 krooni eest gaasi ostes kulutada vastavalt 126 krooni bensiinile.
Arvutus siinkohal näeks välja selline:
5.90 kr - 100%
11.00 kr - x%
OK, väike tasuvusarvestus ka. Ütleme et gaasiseadme hind on 20 000 krooni (kui mina paigaldasin oli 24 000).
See 20 000 tuleb "kokku hoida" ehk see summa on 26% mis gaasiga sõitmine on praegu odavam.
Järelikult et kokkuhoitud summa oleks 20 000 ehk 26% tuleb gaasi tankida X summa eest mis oleks 100%
20 000 kr - 26%
X kr - 100%
Vastus: gaasi tuleb tankida 76 923 krooni eest et seadme kulu nulli jõuaks.
Selle raha eest saab 76 923/8.9=8643 L gaasi
Sõita saab 8643/0.12=72 025 km
Tegelikult tuleb sõita rohkem sest mootor ei lähe kohe gaasi pealt tööle ja kui on palju "külmalt" sõitmist siis pakun et tasuvus võib jõuda kätte alles 100 000 km pärast.
Järeldus: mina hetkehindadega uut gaasiseadet ei paigaldaks.
Muidugi oleneb kõik olukorrast ja kui on väga palju maanteesõitus siis tasub ta kiiremini ära.
15.11.2006 at 13:09 |
|
gets |
Nojah aga, kui gaasiseade on juba paigaldatud ei mõtle keegi enam tagasi kulutatud raha peale. Lihtsalt sõidetakse odavamalt . Gaasiseade taandub suvalisele auto remondile või modifitseerimisele, mida nii ehk naa tehakse.
Eramajale elektrikütte asemel keskkütte paigaldus tasub kah ennast ära 8...10 aastaga. Kas on mõtet? Ei tea, kuid ikka tehakse.
Ise ei julge enam gaasiseadet paigaldada, kuna nii endal, kui sõpradel on küllaga kurbi kogemusi olnud. Lihtsalt see 26% võitu ei tasu ära seda närvikulu ja teeninduses veedetud aega. |
16.11.2006 at 12:26 |
|
dodge |
Tasub ikka. Suvel oli bens ligi 15 ja gaas 8.30(lätis 6.30).
Ma käisin lätis kohe mitu korda, saab rahulikult ujuda, ei
ole sellist trügimist, nagu meil. Ja eravalduse haigust nad
ka ei põe, on isegi õnnelikud, et nende maal suvitad.
Suitsud kah 10 eeki paki pealt odavamad,
neid sai kohe kastiga toodud.
Elagu Euroopa Liit... |
16.11.2006 at 18:22 |
|