register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   .. 5 6 7 8 9 10 11 ..  
Poster Message
krooks

Liikluseeskiri
quote:
ivoalaska: Muide piiramata ja tähistamata eramaal võib vabalt viibida päikesetõusust päikeseloojanguni, seda ei saa keegi keelata.

Inimesel on õigus liikuda jalgsi, suuskadel, ratsa, jalgrattaga või paadiga ja viibida kõikjal vabas looduses, kui seda kooskõlas seadusega ei keela omanik või kaitseala eeskiri ; see õigus ei laiene mootorsõidukitele väljaspool avalikke teid (hea tava);

02.12.2010 at 16:23 1 edit. Last edited 02.12.2010 at 16:25 by krooks
tfr

Liikluseeskiri
Ahjaa, üks pisiasi veel - uue LS §6 lg 6 ütleb:

quote:
(6) Liiklusmärkide ja teemärgiste (teekatte- ja püstmärgised) tähendused kehtestab majandus- ja kommunikatsiooniminister määrusega.

Ja tänase päeva seisuga seda määrust igatahes veel ei eksisteeri.
02.12.2010 at 16:49
johndoe
Liikluseeskiri
See päiksetõusust -loojanguni on hea termin. Praegu tõuseb päikse nokia andmetel 8.48 ja loojub 15.25. See tähendab, et 9 tööle ei jõua ja peale 5 ei saa ka koju :D
Eks see erateede asi on selline naabrite kokkulepe asi. Ja omanikul ka ise parajalt jama toov asi. Enamus kohalikest omavalitsustest ei pidanud neid näiteks lumest puhastama. Siis kui omal trakstorit ei ole siis suht ebamugav labidaga teed puhtaks ajada.
Aga teeomaniku vaatavinkist: Mingid naabrilapsed sõidavad mööda minu teed minu aia tagant mööda ja koer lärtsub koguaeg. Siis veel sõidavad autoga ja tolmutavad mu marjapõõsad ära.
Ikka ja alati on asjal kaks poolt ja inime vaatab asja aint alati enda mätta otsast. Ka mina
02.12.2010 at 20:10
Maik

Liikluseeskiri
Telekast just nägu öeldi just,et seda seadust ei toetata mis eramaal lubadeta sõidu keelaks...asi seegi

03.12.2010 at 00:52
vvt

Liikluseeskiri
quote:
Ikka ja alati on asjal kaks poolt ja inime vaatab asja aint alati enda mätta otsast. Ka mina

Selle loosungu peaks vist siia teemasse suurte naeltega üles lööma. Sellised demagoogilise sissejuhatusega "petitsioonid" ja puberteetlikud kiljatused on paraku asja vägagi üks pool, kes enese pildile pääsemiseks kas rumalusest või meelega unustavad ära asja teise poole. Igaüks saab aru, et selle "põllumeeste teemaga" ei ole asi ilma probleemideta, väljaspool suuri teid koperdatakse mingite poolkorras masinatega ilma tulede, lubade, pidurite vms. Omas maakodus on seda pidevalt näha, et päris OK valdkonnaga tegu pole. Kas asi eeldab absoluutset keeldu, on iseasi. Vähemalt võiks nõuda masinatelt kehtivat ülevaatust ja kindlustust.

Anarhia liikluses maapiirkondades on ka praegu ja jääb ka tulevikus, põhjusel, et politseil ei jätku nagunii jõudu mingit rutiinkontrolli seal teha (kui lubadeta trakamehed mingit suuravariid ühtäkki ei põhjusta). Seadusse võib ka kirja panna, et Eestis ei kehti maa külgetõmbejõud, aga kui pole reaalselt jõudu asja jõustada, siis pole ka põhjust oma inimõigustest ekstaasi sattuda. Igasugu totrused tõenäoliselt nühitakse sealt menetluse käigus maha. Nt see helkurvest - IRL pannakse see ikka peale autost väljumist selga, võibolla mingi 60 kg mees Caprice esipingil ajab selle ka rooli taga selga. See eramaa lubade asi eelnõus oleval kujul saab kontrollitavaks 99,99% juhtudest kaebuse põhiselt (kui tegevus kellelegi ette jääb) ja maapiirkondades lisandub veel politsei kohaletuleku aeg, ühe isiku kaebuse peale ilma politsei poolse fikseerimiseta ja asitõenditeta mingit protokolli ei tule, esimene halduskohtunik tühistab sellise jama ära. Näiteks kui helistate politseisse ja kaebate kaasliikleja rikkumise peale (nt kiirus), siis 99% juhtudest mingeid õiguslikke tagajärgi ei kaasne ikkagi.

03.12.2010 at 10:34 2 edits. Last edited 03.12.2010 at 10:41 by vvt
diesel
Liikluseeskiri
quote:
vvt:... Vähemalt võiks nõuda masinatelt kehtivat ülevaatust ja kindlustust...
no mul on trakats, millel pole ka uuena mingeid pabereid olnud, ega regamist tehtud. mitte ühtegi valemit sellise arvele saamiseks pole.
asjandus kunagi sügaval n ajal saabunud siia vennaliku abi korras ja aparaat sisaldus mobiilse segusõlme komplekti.
kas siis pean nüüd riistapuu kasutamisest loobuma või riskima ja ootama, millal keegi tuleb mind ahistama?
samas näituseks põllujupi kündmine või metsast puude väljavedu sujub riistaga ideaalselt ja saaksin seukseid sõite ehk suisa aastakümneid teha, kui vaid tehnika kestaks.
või peaksin seadusekuulekana nüüd riista emexisse viima ja omale mingi landini juustu, kirve rahaga ostma? ja murutrakts vist ka vaja utiliseerida?
no seda ma muidugi ei tee ja seega teatan siis juba ette, et olen sunnitud tulevat seadust rikkuma.
03.12.2010 at 11:47 1 edit. Last edited 03.12.2010 at 11:48 by diesel
vvt

Liikluseeskiri
Kui masin on ikka tehasest tulnud ja mõni kerenumbri moodi asi kah külges, siis otsi isik, kes on nõus müüjaks hakkama ja kinnitama kirjalikult, et on tema oma, paberid kadunud ja saab küll. Ma uurisin suvel oma rubalaegse motobloki arvele võtmist (kuivõrd oli vaja avalikul teel tuterdada mõnikord) ja ARKist vähemalt suuliselt öeldi, et saab küll.

Ma arvan ise, et sa ka ei tahaks kuskil segastel asjaoludel sõita kokku mõne tuledeta kakerdava traktoriga, mis teeb sulle 50K liikluskahju, kaskot kõigil pole ja pärast selgub, et roolis olnud 80-aastane seniilne külamees on töötu, raha pole ja kindlustust polnud ammugi. Küse on selles, kes on tegijad, neil on load korras, traktorid korras, numbrid-tuled küljes ja kindlustused vast kah. Tegijad ei sõida ilma tulede ja sinise kütusega mööda maanteed teenust tegema. Me kigiseme siin mingi marginaalse äärmuse nimel. Kui aga külamees Ants ei saa oma trakaga enam poe vahet sõita, sellest ei jää kartul kasvatamata ega vili lõikamata. Ja need Antsud vilistavad nõuete peale juba täna, sest elementaarne ohutus peaks olema tagatud ka "partisani" traktoril.

03.12.2010 at 12:26 3 edits. Last edited 03.12.2010 at 12:48 by vvt
PlyVal64
Liikluseeskiri
"Sitta kah!" neist traktoritest... aga teeks kogu õigustatud kriitika taustal äkki mõne ettepaneku, mida ja kuidas võiks muuta?

Minu ettepanek, mida ma imestan ei ole kordagi isegi kuulda olnud: tõsisemate liiklusrikkumiste puhul, mis võivad ohtu seada autos viibijate tervise, võtta karistuste määramisel aluseks sõidukis viibijate arv ja vanus. Mis oleks need "tõsised": loomulikult purjus juht, siis maanteel oluline kiiruse ületamine tavaolukorras (üle 20 km/h) ja tõstetud piirkiirusega lõikudel üle 120 km/h sõitmine. Linnas punase tule eiramine koos ristmike blokeerimisega ja mistahes kujul tagant otsasõidud või muud süülised kergete õnnetuste põhjustamised. Kindlasti raudteeületuse korra eiramine, kindlasti on midagi reaalselt ohtlikku veel.

Süsteem peaks olema umbes nii:
1. "entry level" karistuse määramisel on ainult juht üksinda autos. Teatud puhkudel võib Politseinik otsustada piirduda vaid kirjaliku hoiatusega v.a. purjus või üle 40 km/h kiiruse ületamine. Üldiselt rahaline karistus vahemiku alumisest otsast. Seda ka mistahes kerge õnnetuse põhjustamisel, võib pääseda hoiatusega ehk raha jääb alles omavastutuse maksmiseks, kuid ka see on karistus.

2. Autos on ka täiskasvanud kaasreisijad. Igal juhul juba rahaline karistus vahemiku keskelt.

3. Autos on lapsed (ehk need, kes eraldi turvavarustust vajavad) või alaealised reisijad. Juht purjus - seadusesse kirjutada kohene aprioorne šokivangistus otse sündmuskohalt, muudel puhkudel igal juhul maksimummäär rahaline karistus koos võimalike lisakaristustega.

Punkt 3. on tegelikult asi, mille järgi "kastanajudega" (uus väljend, kõige hullem, kui kastanaju veel arbuusis asub) Eesti autojuhtide plejaad suisa karjub. Olgu mis on, kuid täiesti mulle mõistetamatu on lapsed autos kihutamine. Talvest ärme üldse räägi aga ka suvel: sõidad 100 alas spido järgi 110 lääne poolt koju ja siis on praamide pealt pääsenud mingi hullude eitede kari, kes sinust nagu postist mööda lajatavad, lapsed akendest välja vahtimas. Rasket pohmelli põdev mees kõrvalistmel magamas... See, mis linnas väänikute veol hommikul/õhtul toimub, on veel teine asi.
03.12.2010 at 13:48 1 edit. Last edited 03.12.2010 at 13:49 by PlyVal64
vvt

Liikluseeskiri
Mul mõlgub meeles üks mõte, kuid vist pole õige seadus...

Hääletan valmistel kogu perega selle poolt, kes võtab kätte ja lõpetab ära selle ajutiste liiklusmärkide porri, mis meil eriti suvel toimub. Täiesti tavaline on vaatepilt, et maanteel (90 kmh) tulevad ajutised märgid 70, 50, 30, nende taga mingi tee lappimine ja edasi...tühjus. Juriidiliselt tähendab, et kuigi sisulist põhjust pole, peab sõitma kuni 30 kmh järgmise asulani, piirangu lõpu märgi või muud sõidukiirust kehtestava märgini. Eriti suur on probleem teeremontijatega ja tee ääres töö tegijatega, neid märke panevad üles täiesti suvalised labidamehed ja mõnikod vedelevad need nädalapäevad tee ääres, kuigi töö (mitte alati pindamine) on ammu valmis.

Sanktsioon märkide vale paigalduse/kasutamise eest võiks tööde eest vastutavale isikule olla sama suur kui suurim võimalik kiirustrahv, mis muidu seal lubatud kiirusega sõites sellise märgi all võiks määrata. Ilmselt ta mingi 12 000 või nii oleks. Ja mingi n rikkumise järel firmalt teehoolduse litsenss ära.

Sellest teeremondi "tehnoloogiast", mida meil lappijad kasutavad, ei hakka vist rääkimagi, pole LS vms teema. Välismaal tehakse ka nii, ainult selle vahega, et kild rullitakse kohe kinni ja viimane töömees pühib lahtised kivid kokku ja koristab märgid ära. Meil tuleb kaks pigituukrit, lasevad augu ja selle ümbruse paksult pigiga üle, kallatakse kild peale ja edasine on savi, visatakse mingi närtsind 30 märk üles ja see vedeleb seal 1-2 nädalat. Juhtub sul auto seal kõrval pargitud olema, lastakse ka see pigi täis.

03.12.2010 at 14:01
viplala
Liikluseeskiri
Sellest teeremondi ajaks topitud, ajutistest ja sel konkreetsel hetkel, valesti paigaldatud või valel ajal üleval olevatest märkidest, oli mingis raadiosaates juttu. Üks (maanteeameti?) vennike andis eetris ka numbri, kuhu helistada nende märkide pärast. Paljudel juhtudel on tegemist ka näiteks nädalavahetusega, kus teeääres (mingid teeperve tööd näiteks) tööd seisavad aga 30 märgid, mis peaksid tagama teetöölistele ja nende liikuritele ohutuse, on ikka püsti. Juhul kui kaebus on põhjendatud, pidid nad paigaldajaid sakutama väheke. Asi seegi. Kahjuks ei mäleta kohta kuhu tuli helistada ega ka numbrit.
03.12.2010 at 14:38
tarmo4x4ee
Liikluseeskiri
Noored mehed, ma ei saa hästi aru millest on tulnud see arusaam, et selle liiklusseaduse ettepaneku puhul on plaanis ka arvel oleku ja TÜV ja kindlustuse nõuet muuta.
Ehk siis - kas seal oli kuskil kirjas, et plaanitakse hakata nõudma registreerimata traktoritelt, et nad oleksid arvel, tehniliselt üle vaadatud ja ka kindlustatud?
Minu meelest mitte. Jutt käis ainult juhtimisõigusest.

Kuna B-kategooria juhtimisõigus annab õiguse juhtida esisilla pööramisega ratastraktorit ja C-kategooria annab lisaks õiguse juhtida ka liigendraamiga ratastraktorit või muud traktorit, siis pole ju nagu küsimust, et kas ühel või teisel juhul on juhtimisõigust võimalik tuvastada. Suhteliselt üheselt määratav.
03.12.2010 at 23:05
rrrr

Liikluseeskiri
Need ajutised märgid meeldivad politseile.
Mõned aasta tagasi tehti Tallinn-Pärnu mnt Märjamaa lõiku.
Töömees keeras õhtul 50 märgi näoga metsa poole. Välja jäid 70 märgid.
Käis siis kodus riideid vahetamas ja hakkas Märjamaalt Tallinna sõitma. Imestas, et 50 märk on väljas. Asi sai selgeks, kui eemal nägi unu politseid.
See on tõesti sündind lugu.

Teine asi on see, kui pinnatakse teed või tehakse teeserva.
Panevad hommikul kiirust piiravad märgid kogu lõigule välja.
Lõppu aga jõutakse alles päeva lõpuks.
Ja siis selliseid lõike armastavad patrullid.

Põhjus miks märkidega sedasi tehakse on see, et tihti märke paigaldab keegi liikluskorraldaja.
Näiteks eelmisel suvel Tallinn-Narva mnt teel liiklusmärkide eest vastutas üks Türi firma.
Kui maanteamet kontroll sõidul avastas, et tuul oli märgi ära keeranud, siis helistati Türile ja vend sõitis kohale.

:kill

ja doonorid
05.12.2010 at 15:49
Ets
Liikluseeskiri
Maanteeameti kodulehelt:

Alates 1. jaanuarist loetakse möödasõiduks ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmist oma sõidurajalt välja sõites, seega on möödasõit manööver, mis võib toimuda ka pärisuunavööndist väljumata.

Eesliikuvast sõidukist tohib juht mööda sõita vasakult. Erandiks on möödasõit vasak- või tagasipööret sooritavast sõidukist. Liikumisel parempoolsele rajale ei tohi ette jõuda seni eesliikunud sõidukist, sest see oleks möödasõit paremalt, mis pole lubatud. Nõue on lisatud, et vähendada ühtlases liiklusvoolus sõelumist ja agressiivset sõiduviisi.

Minu küsimus: pöörates/saabudes/liikudes mingile rajale siis millisel ajahetkel muutub see minu/oma sõidurajaks?
Mingi aeg(s), läbitud maa(m), keskmine kiirus(m/s), käega viibutamine(x korda)?
06.12.2010 at 21:20
Andrus BHRA

Liikluseeskiri
See on hea point! Ma laiendaks veel küsimust: kui vasakpoolsel rajal sõidab sõiduk ilma mingi põhjuseta näiteks 35 km tunnis ja ta ei kavatsegi rida vahetada, kas sellisel juhul ei tohi ka mina rida vahetada, et temast mööduda? Või tohin rida vahetada ainult selleks, et samuti tema kõrval 35 km/t töristada?

´87 Chevy Fleetside 454
Paar Ameerika uazikut
06.12.2010 at 21:41
Astro SS
Liikluseeskiri
quote:
Ets: Maanteeameti kodulehelt:

Alates 1. jaanuarist loetakse möödasõiduks ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmist oma sõidurajalt välja sõites, seega on möödasõit manööver, mis võib toimuda ka pärisuunavööndist väljumata.

Eesliikuvast sõidukist tohib juht mööda sõita vasakult. Erandiks on möödasõit vasak- või tagasipööret sooritavast sõidukist. Liikumisel parempoolsele rajale ei tohi ette jõuda seni eesliikunud sõidukist, sest see oleks möödasõit paremalt, mis pole lubatud. Nõue on lisatud, et vähendada ühtlases liiklusvoolus sõelumist ja agressiivset sõiduviisi.

Minu küsimus: pöörates/saabudes/liikudes mingile rajale siis millisel ajahetkel muutub see minu/oma sõidurajaks?
Palju õnne, siiani liikus kanalis esimene rida kõige kiiremini (umbes 80kmh) ja kõige kaugemas ehk neljandas askeldasid pensokad ja muidu pihkarid kiirusega umbes 50kmh

edit: siia segadussel isame ka 4 rattalised mopeedid ,mis liiguvad kuni 45kmh ja üle 18 aastastelt isikutelt jube ei küsita !!!

Pane üks selline idioot kanalisse või Järvevanasse tipptunnil ja katastroof on kerge tekkima .....

Siinkohal tuletame meelde vanasõna : Kui targem annab järele jääb nõrgem ellu !!!

edit: sitanikerdis näeb välja selline ja täpsem jutt on siin : http://www.epl.ee/artikkel/588638

06.12.2010 at 21:41 2 edits. Last edited 06.12.2010 at 21:53 by Astro SS
charger
Liikluseeskiri
Kahjuks on eestis üldse juurdunud tsurkalik komme sõita vasakpoolsemates ridades samal ajal, kui paremal pool on ruumi küll. Eeskiri küll lubab seda asulas teha, aga põhjamaades või euroopas seda miskipärast ei tehta - esimesel võimalusel on kõik paremas reas ja teised read täidetakse alles siis, kui liiklus päris tihedaks läheb. Ju on meie inimesed nii individualistid, et igal peab olema oma rida ja hing kellegi teise sabas sõitmist kohe kuidagi ei kannata. Pidevalt märkan olukordi, kus 2 autot sõidavad peaaegu kõrvuti sama kiirusega suht tühjal teel ja kui keegi tahakski, siis ei saa kummaltki poolt mööda sõita.
06.12.2010 at 22:00
ervin
Liikluseeskiri
quote:
charger: Kahjuks on eestis üldse juurdunud tsurkalik komme sõita vasakpoolsemates ridades samal ajal, kui paremal pool on ruumi küll. Eeskiri küll lubab seda asulas teha....
... kuid seda vaid maksimaalse lubatud sõidukiirusega või juhul kui kõik sõiduread on ühtlaselt koormatud.
06.12.2010 at 22:12
PlyVal64
Liikluseeskiri
Charger, selleks on paar väga realistlikku põhjust:
1. parempoolne sõidurida on üldjoontes busside ja veokate poolt auklikus sõidetud. Augud- äravajunud kaevuluugid,

2. on pooletoobised kaasliiklejad, kes
a) ei oska teha kiiret parempööret kõrvaluulitsale, õueala issesõiduteele või parklasse. See on täielik karauul, Eesti autojuhtidest 95% ei suuda teha kirieid ja konkreetseid manöövreid,
b) suudavad peateel liikujale küljepealt otsa sõita, kuna nad ei "nägevat". Pool aastat "täname" bureešin&co'd arutute lumekuhjade eest, teise poole täisidiootidest parkimigeeniuste pärast aga mind see ei morjenda, ma tahan tervelt koju jõuda,

3. meie liikluskorraldus"geeniused" (need samad tolad enamuses, kes perssekukkunud uue seaduse tegid) ei ole suutnud olulistele tänavatele ülioluliseid bussitaskuid ehitada. Käib peaaegu täies mahus näiteks Vabaka kohta. Mina ei ole bussijuht.

Nii ongi kõige elutervem sõita esimesest sõidureast võimalikult kaugel ja seda kasutada vaid töllerdavatest pensiokatest, pudelipõhjadega keskealistest pooletoobistest ja hammastega roolist hoidvatest emas-vahtralehtedest titetassijatest paremalt möödumiseks.
06.12.2010 at 22:19 2 edits. Last edited 06.12.2010 at 22:23 by PlyVal64
Madlobster
Liikluseeskiri
quote:
Astro SS:
quote:
Ets: Maanteeameti kodulehelt:

Palju õnne, siiani liikus kanalis esimene rida kõige kiiremini (umbes 80kmh) ja kõige kaugemas ehk neljandas askeldasid pensokad ja muidu pihkarid kiirusega umbes 50kmh

edit: siia segadussel isame ka 4 rattalised mopeedid ,mis liiguvad kuni 45kmh ja üle 18 aastastelt isikutelt jube ei küsita !!!

Pane üks selline idioot kanalisse või Järvevanasse tipptunnil ja katastroof on kerge tekkima .....

edit: sitanikerdis näeb välja selline ja täpsem jutt on siin : http://www.epl.ee/artikkel/588638

Rootsis pidid need nikerdised olema kõrgelt hinnatud tahmase peaga pikemaks ajaks lubadeta jäänud isikute seas.

06.12.2010 at 22:24 2 edits. Last edited 06.12.2010 at 22:25 by Madlobster
rrrr

Liikluseeskiri
quote:
Ets:Nõue on lisatud, et vähendada ühtlases liiklusvoolus sõelumist ja agressiivset sõiduviisi.[/i]

Mmm, kus on see piir sõelumisel ja agressiivses sõitmises. 1, 2 või 10 manöövrit. Mõte on hea, kuid linnas tekitaks lisa pingeid. Kujutage ette Tallinnas Sõpruse pst või Tammsaare teed. Ise valin tihti juba Kristiines parema sõiduraja ja ei sõelu kuni Tammsaare teele parempöörde teen. Kas ma ei tohi edaspidi enam mööda vaba parempoolset rada sõta 50km/h, kui vasakus reas on 45km/h liikuv autode rivi?

Kuid Järvevana teel on teisiti. Eeskujuks näiteks Soome või Rootsi kus vasakul rajal tagumine auto tulede vilgutamisega märku annab, et rada vabastada kiiremale.

Kindlasti on suur vahe kas on tipptund või ei ole. Ilmselt leidub juhte kes mõnuga vasakus reas uut eeskirja õpetama hakkavad. Või laieneb nüüd seaduse punks, mis keelab asula välisel teel paremal rajal sõitmise ka linnale?

ja doonorid
06.12.2010 at 23:01
Andrus BHRA

Liikluseeskiri
quote:
PlyVal64: Charger, selleks on paar väga realistlikku põhjust:
1. parempoolne sõidurida on üldjoontes busside ja veokate poolt auklikus sõidetud. Augud- äravajunud kaevuluugid,

2. on pooletoobised kaasliiklejad, kes
a) ei oska teha kiiret parempööret kõrvaluulitsale, õueala issesõiduteele või parklasse. See on täielik karauul, Eesti autojuhtidest 95% ei suuda teha kirieid ja konkreetseid manöövreid,
b) suudavad peateel liikujale küljepealt otsa sõita, kuna nad ei "nägevat". Pool aastat "täname" bureešin&co'd arutute lumekuhjade eest, teise poole täisidiootidest parkimigeeniuste pärast aga mind see ei morjenda, ma tahan tervelt koju jõuda,

3. meie liikluskorraldus"geeniused" (need samad tolad enamuses, kes perssekukkunud uue seaduse tegid) ei ole suutnud olulistele tänavatele ülioluliseid bussitaskuid ehitada. Käib peaaegu täies mahus näiteks Vabaka kohta. Mina ei ole bussijuht.

Nii ongi kõige elutervem sõita esimesest sõidureast võimalikult kaugel ja seda kasutada vaid töllerdavatest pensiokatest, pudelipõhjadega keskealistest pooletoobistest ja hammastega roolist hoidvatest emas-vahtralehtedest titetassijatest paremalt möödumiseks.

Vaata, kui sa sõidad vasakus reas ühises voolus, siis polegi probleem, aga ma ei saa aru, kuidas saavad sõiduinstruktorid nii vastutustundetult õpetada vasakus reas sõitmist. Miks sõidavad kaugelt üle poole õppesõidu autodest teises reas? Ma saan aru, et esimene rida on aukus ja kitsas jne., aga sõida siis krt normaalse kiirusega, ära töllerda! Ja sealt tulevadki need näpuviskajad vahtralehed, kes ei saa aru, miks ma tal taga tuututan ja tuledega vilgutan.

Edit: mul on praegu töökojas ühe sihukese käki esistange remondis. Ma pole kaaludega kaalunud, aga pakun, et stange on kõva 2 kilo raske, umbes 1,5 mm "jäme" plastikupask, mis läks koheva hangega kohtudes kildudeks!!! Ärge sellistega sõitke.

´87 Chevy Fleetside 454
Paar Ameerika uazikut
06.12.2010 at 23:11 1 edit. Last edited 06.12.2010 at 23:19 by Andrus BHRA
Raul
Liikluseeskiri
quote:
rrrr: Kas ma ei tohi edaspidi enam mööda vaba parempoolset rada sõta 50km/h, kui vasakus reas on 45km/h liikuv autode rivi?

Eks see seadus üks paras pudru ja kapsad ole. Keelatud on vasakpoolsel sõidurajal liikujast ettejõudmine reavahetusega paremasse ritta ja sõidukist mööda ja siis tagasi vasakusse. Sõites vasakpoolsel sõidurajal liikujast mööda liikudes ilma sõidurada vahetamata paremal sõidurajal ei ole rikkumine.

EDIT:
§ 51. Möödasõit
(1) Eesliikuvast sõidukist tohib juht mööda sõita vasakult. Kui eesliikuv sõiduk pöörab vasakule või tagasi ja see on selgelt arusaadav, tuleb sellest mööda sõita paremalt.

44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
45) möödumine on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõitmata. Möödumiseks loetakse ka vastusõitvast sõidukist möödumist;
06.12.2010 at 23:50 2 edits. Last edited 07.12.2010 at 00:17 by Raul
mart050
Liikluseeskiri
Okei, näiteks Pirita teel paremalt poolt möödumine on küsitava väärtusega. Hommikusel tipptunnil liigub enne russalkat parem rida kiiremini, kui vasak ja paljud tahavad vasakule üles Narva mnt-le lasnaka poole pöörata. Kas ma pean siis lauluväljaku väravas seisma jääma vasaku rea viimase autoga paralleelselt, kuigi ees on kuni foorini pea 400m vaba rada ja tigu siirupis kiirusega kaasa tilkuma ca.7 minutit sest seadus ei luba mul seda võimalust kasutada?
Või olen ma loll ja millestki praegu valesti aru saanud? Ma usun et selliseid kohti on veel küll ja rohkem veel

Edit: minutiga jäin hiljaks:D

Edit2: aga kui ma olen vasakus reas ja avastan, et näiteks eelpool kirjeldatud parem rida on tühi. Lükkan suuna sisse ja annan minna siis plaksutavad militsionäärid käsi russalka parklas ja näitavad näpuga paragrahvile?

History: 89´G20 Sherrod, 94´E150 Mark III, 95´G20 D Starcraft GT, 93´G20 D Starcraft GT, 92´E150 Chateu, 92´Le Baron LX, 03´Sebring LX, 99´ Montana LX, 92´Bonneville SSE, 97´ Grand Prix GTP Supercharged
06.12.2010 at 23:51 2 edits. Last edited 06.12.2010 at 23:54 by mart050
charger
Liikluseeskiri
Tallinn on ühtlaselt aukus, pole vahet mis rida on. Pealegi suudab buss või troll tihti foori alt samal päeval ära startida, mida alati vasakpoolsemate ridade kohta öelda ei saa. See on küll õige, et manöövreid teha ei osata ja kiirendus / aeglustusraja mõte jääb paljudele arusaamatuks. Et seisan kiirendusraja lõpus ja ootan millal piisavat pikk "auk" tuleb? Või pidurdan maha oma sõidureas ja siis teen lõpus pöörde üle aeglustusrea? Meie liikluse igapäev...
Hea meelega saadaks loataotlejad nädalaks Saksamaale mingi kindlat marsruuti läbima, kes hakkama saab, see on ka load ära teeninud :D

edit: Huvitav, kas mõnes muus riigis veel seda paremalt möödasõidu keeldu kehtestatud on? Teeme väikese üllatuse välismaalastele?
06.12.2010 at 23:53 1 edit. Last edited 07.12.2010 at 00:11 by charger
Jesper

Liikluseeskiri
Ma ei tea kuidas asi formaaljuriidiliselt on, aga selline tagantpersekinni-tsahhparemale-mööda-tsahhvasakuletagasi-manööver, mida see seadus keelab, on kultuuririikides suht tundmatu. Pigem lastakse taga signaali vms. Mulle ka tundus see punkt esimesel lugemisel tobe, aga samas ei saa ka sirge näoga öelda et probleemi üldse ei oleks.

Saksamaal on minuarust nagu eriti lihtne sõita muuhulgas ka selle pärast, et praktiliselt enne kukub Päike taevast alla kui keegi paremalt mööda sõidab. Ma pigem soovitaks Pariisis ringi sõelumist, mingi veidi kallima autoga kui endale lubada saad - pärast seda meie kohalik liiklus ja väikese kaliibriga ettekeerajad enam väga närvi ei aja :) Esmapilgul on üliraske aru saada, kuidas sedasi on üldse võimalik sõita, aga pärast paari veiniga esmase kätevärina arstimist jõudsime järeldusele et kui üks pariislane mõtleb et "küll ma jõuan" siis teine mõtleb et "kle vist jõuad jah, kuigi napilt" ja täiesti vältimatu kokkupõrge jääb jälle olemata.

07.12.2010 at 06:56 2 edits. Last edited 07.12.2010 at 07:08 by Jesper
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   .. 5 6 7 8 9 10 11 ..  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.