register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   .. 6 7 8 9 10 11 12 ..  
Poster Message
vvt

Liikluseeskiri
quote:
charger: Kahjuks on eestis üldse juurdunud tsurkalik komme sõita vasakpoolsemates ridades samal ajal, kui paremal pool on ruumi küll. Eeskiri küll lubab seda asulas teha, aga põhjamaades või euroopas seda miskipärast ei tehta - esimesel võimalusel on kõik paremas reas ja teised read täidetakse alles siis, kui liiklus päris tihedaks läheb. Ju on meie inimesed nii individualistid, et igal peab olema oma rida ja hing kellegi teise sabas sõitmist kohe kuidagi ei kannata. Pidevalt märkan olukordi, kus 2 autot sõidavad peaaegu kõrvuti sama kiirusega suht tühjal teel ja kui keegi tahakski, siis ei saa kummaltki poolt mööda sõita.

Et asi oleks nagu praktilises elus, siis lisan, et Eestis on levinud ka selline komme lubatud sõidukiirust oluliselt eirata. Mul tekib küsimus, et kui ma sõidan linnas 2. rajal juba 60-65 kmh (reaalne tegelik kiirus ju linnas) ja tagant tuleb mingi tahm 90ga, vilgutab tulesid ja näitab läbi küljeakna keskmist näppu (utreerin) kas ma pean siis hakkama 1. rajale aeglasemate vahele pugema, et kiiruseületajale vaba tee anda? Eriti praeguse libedaga.

Ehk see "tsurkalik komme" on vähemalt osalt tingitud vähem tsurkalikust kombest eirata oluliselt kehtivaid kiirusepiiranguid, mina nt leian, et ma nt linnas, kus 1 rada on ikka autosid täis, ei peaks pugema sinna vahele, et "tsurkale" teed anda?
Maantee on teine asi. Seal pole reeglina 1. rada nii asustatud ka kui linnas.

Niiet asi pole mustvalge, et on pahad 2. rajal koperdajad individualistid ning vaesed eeskirju täitvad kannatajad, kes mööda ei saa. Kindlasti on ka koperdajaid, kuid minu arvates tekib enamus sellistest vahejuhtumitest 2. või 3. rajal tulija olulisest kiiruse ületamisest?

07.12.2010 at 09:57 2 edits. Last edited 07.12.2010 at 09:59 by vvt
STW
Liikluseeskiri
quote:
Jesper: Ma ei tea kuidas asi formaaljuriidiliselt on, aga selline tagantpersekinni-tsahhparemale-mööda-tsahhvasakuletagasi-manööver, mida see seadus keelab, on kultuuririikides suht tundmatu. Pigem lastakse taga signaali vms. Mulle ka tundus see punkt esimesel lugemisel tobe, aga samas ei saa ka sirge näoga öelda et probleemi üldse ei oleks.

Saksamaal on minuarust nagu eriti lihtne sõita muuhulgas ka selle pärast, et praktiliselt enne kukub Päike taevast alla kui keegi paremalt mööda sõidab. Ma pigem soovitaks Pariisis ringi sõelumist, mingi veidi kallima autoga kui endale lubada saad - pärast seda meie kohalik liiklus ja väikese kaliibriga ettekeerajad enam väga närvi ei aja :) Esmapilgul on üliraske aru saada, kuidas sedasi on üldse võimalik sõita, aga pärast paari veiniga esmase kätevärina arstimist jõudsime järeldusele et kui üks pariislane mõtleb et "küll ma jõuan" siis teine mõtleb et "kle vist jõuad jah, kuigi napilt" ja täiesti vältimatu kokkupõrge jääb jälle olemata.

Eesti liikluses ongi puudu just teine-teisega arvestamisest, teises/vasak poolseimas reas sõidavad ise hakkanud miilitsad ja jälgivad pingsalt, et ega äkki keegi kaasliiklejatest kiirust ei ületaks. Loomulikult ju jumala eest kiirust ületavat autot mööda ei lase. Samas jääb neil mõtlemata, et mis see minu hinge kriibib, kui kiiresti keegi teine must mööda sõidab? Kunagi ju ei tea mis situatsioonis on möödasõitva auto juht, äkki tal sünnitav naine tagaismel? Sama kehtib ka igasuguste vahele laskmiste ja muu sellise kohta, kõik on meil jube mihklid oma õigust nõudma ja jälgima eriti seda, et just kõik teised asju korrektselt teeksid, selle asemel, et KOOS liigelda ja üksteisega arvestada.
07.12.2010 at 10:07
vvt

Liikluseeskiri
Eks see on selline üldfilosoofiline küsimus rohkem, kus igaühel on oma arvamus, sõltuvalt rikutusest vist. Mina isiklikult arvan, et kui 1. rada on juba koormatud niipalju, et kahe auto vahel ei ole rahulikuks (st 1 rea mittehäirimiseks) ümberreastumiseks vajalikku 2-3 auto pikkust vaba ruumi ja kui sõita vasakpoolsel rajal (ütleme, enamik teid meil max 2 realised) juba lubatust mõistlikult suurema kiirusega ning tagapoolt tuleb keegi, kes arvab, et talle käib 90 kmh ja "rada vabaks", siis mina sellist mööda ei lase. Küse on lihtsalt selles, et ühe tahma pärast ei pea nt viie auto sõidurütmi (eeldusel, et nad sõidavad antud oludes võimalikult kiiresti) segi ajama. Eriti kui peeglist paistab mingi uuema A8 nina, rooli taga mobiili õlas hoidev vihast higine lõust. Lennaku üle kui tahab. Sünnitava naisega haiglasse selline kihutamine on totruse tipp ja argumendina kõlbmatu. Esiteks ei alga sünnitus hetkeliselt ja teiseks - vähemalt Tallinnas on olemas vägagi tasemel juhtide ja arstidega kiirabi, kui kihutada on vaja. Olen 3 korda sedasi sünnitusmajja sõitnud ja pole vaja olnud ei kihutada ega trügida - planeerimine on asja nimetus. Oma valesid planeerimisotsuseid ei pea liikluses (kus Laagri-Keskhaigla lõigul on fooride riskides säästa võimalik mingi 2-3 minutit) tagasi tegema.

Ehk tegemist on järjekordse marginaaljuhtumiga, millega üritatakse põhjendada mitte eriti õige nähtuse vajalikkust. On muide olemas selline mõiste nagu "mõistlik kiiruseületamine"- kus politsei eriti ei võimle. Eestis linnas on see kuskil 55-65 kmh. Maanteel kah mingi +10 kuni +15 kmh. St selle tempoga sõitja võiks IMHO läbi lasta, on vajalik sõidusujuvuse tagamiseks.

Edit: isehakanud miilits - minuarust on täiesti normaalne, kui kodanikud mõistlike võtetega hoiavad populatsiooni idiootsemat/mõtlematumat osa vaos. Kui ma ikka tänaval näen, et vanka tirib pensionäril kotti käest, siis peaks iga terve meeskodanik vahele segama. Või kui kui parklas on kohtade puudus, aga mõni tont pargib end poolviltu üle kahe koha.

07.12.2010 at 11:04 3 edits. Last edited 07.12.2010 at 11:12 by vvt
rrrr

Liikluseeskiri
quote:
vvt: Et asi oleks nagu praktilises elus, siis lisan, et Eestis on levinud ka selline komme lubatud sõidukiirust oluliselt eirata. Mul tekib küsimus, et kui ma sõidan linnas 2. rajal juba 60-65 kmh (reaalne tegelik kiirus ju linnas) ja tagant tuleb mingi tahm 90ga, vilgutab tulesid ja näitab läbi küljeakna keskmist näppu (utreerin) kas ma pean siis hakkama 1. rajale aeglasemate vahele pugema, et kiiruseületajale vaba tee anda? Eriti praeguse libedaga.
Kogu maailmas on levinud sõita lubatust kiiremini. See ei ole probleem. Vaid need kes ajavad vere keema.
vvt sa ei pea tagumisele teed andes, kui see ei ole võimalik.

ja doonorid
07.12.2010 at 11:26
Madlobster
Liikluseeskiri
quote:
vvt: Eks see on selline üldfilosoofiline küsimus rohkem, kus igaühel on oma arvamus, sõltuvalt rikutusest vist. Mina isiklikult arvan, et kui 1. rada on juba koormatud niipalju, et kahe auto vahel ei ole rahulikuks (st 1 rea mittehäirimiseks) ümberreastumiseks vajalikku 2-3 auto pikkust vaba ruumi ja kui sõita vasakpoolsel rajal (ütleme, enamik teid meil max 2 realised) juba lubatust mõistlikult suurema kiirusega ning tagapoolt tuleb keegi, kes arvab, et talle käib 90 kmh ja "rada vabaks", siis mina sellist mööda ei lase. Küse on lihtsalt selles, et ühe tahma pärast ei pea nt viie auto sõidurütmi (eeldusel, et nad sõidavad antud oludes võimalikult kiiresti) segi ajama. Eriti kui peeglist paistab mingi uuema A8 nina, rooli taga mobiili õlas hoidev vihast higine lõust. Lennaku üle kui tahab. Sünnitava naisega haiglasse selline kihutamine on totruse tipp ja argumendina kõlbmatu. Esiteks ei alga sünnitus hetkeliselt ja teiseks - vähemalt Tallinnas on olemas vägagi tasemel juhtide ja arstidega kiirabi, kui kihutada on vaja. Olen 3 korda sedasi sünnitusmajja sõitnud ja pole vaja olnud ei kihutada ega trügida - planeerimine on asja nimetus. Oma valesid planeerimisotsuseid ei pea liikluses (kus Laagri-Keskhaigla lõigul on fooride riskides säästa võimalik mingi 2-3 minutit) tagasi tegema.

Ehk tegemist on järjekordse marginaaljuhtumiga, millega üritatakse põhjendada mitte eriti õige nähtuse vajalikkust. On muide olemas selline mõiste nagu "mõistlik kiiruseületamine"- kus politsei eriti ei võimle. Eestis linnas on see kuskil 55-65 kmh. Maanteel kah mingi +10 kuni +15 kmh. St selle tempoga sõitja võiks IMHO läbi lasta, on vajalik sõidusujuvuse tagamiseks.

Edit: isehakanud miilits - minuarust on täiesti normaalne, kui kodanikud mõistlike võtetega hoiavad populatsiooni idiootsemat/mõtlematumat osa vaos. Kui ma ikka tänaval näen, et vanka tirib pensionäril kotti käest, siis peaks iga terve meeskodanik vahele segama. Või kui kui parklas on kohtade puudus, aga mõni tont pargib end poolviltu üle kahe koha.

Lisaks liiklusspetsialistile oled sa ka meditsiini alal suht pädev. Vot kui sul laps arteriaalse verejooksuga tagapingil verest tühjaks jookseb tänu sellele, et sinusugune (vabandust väljendi) eest beezi baretiga mossedriver maailmaparandaja liiklust juhatab, et äkki siis jääb vähe tasasemaks.
Sünnitegevusest pole sul õrna aimugi ära rohkem planeeri ja võta sõna asjadest millest pole õrna aimugi. Loomulikult on see kõigil ju ühte moodi kui kiiresti võib sünnitegevus alata ja kui kiiresti sealt edasi võib laps pea välja pista. Lisaks asuvad alati kõik haigla kõrval.

St ausõna kui mul peaks elus ette tulema emergency drive tallinnas ja selline jäätisepulk ette jääb siis sõidan selle teepealt välja ja ei tunne mittemingisugust süümekat kui see ka teise ilma peaks minema tänu sellele.
Lauskaristused, debiiilsed seadused ja nende eest karistuste väänamine ning maailmaparndajad on asjad, mis minuga ühte ruumi ei mahu.
07.12.2010 at 11:35 2 edits. Last edited 07.12.2010 at 11:45 by Madlobster
charger
Liikluseeskiri
Jesperi Pariisi variant on linnaliikluse osas tõesti väga hea, olen sama meelt. Küsisin ühelt kohalikult firma autojuhilt, et kuidas nad selles tohuvapohus hakkama saavad ja ta vastas, et sa pead liikuma kiiresti ja mitte liiga pikalt mõeldes. Ehk otsusta ära, mida teed ja siis ära enam 10x ümber mõtle.

Paremale reastumise kohta pean ütlema, et 90% juhtudest saab seda täesti rahulikult teha ja linnakiirusel (isegi 60km/h) on manööver enamasti ohutu. Mind kadeduseuss ei näri, kui keegi minust kiiremini liigub, olgu või sedausevastaselt ja reastuja lasen ka vahele. Häirivad pigem venijad, kes on ilma põhjuseta roninud äärmisest paremast reast kaugemale ilmselge enesekriitikameele nõrkuse tõttu.
07.12.2010 at 11:48
hents99

Liikluseeskiri
Madlobster, ära nüüd väga leili mine, aga neid "emergency" juhtumeid on reaalselt ikka väga vähe. Statistikat ei tea, aga ehk nädalas korra juhtub sedasi?

Iga ebaviisaka kihutava tondi pärast pole mõtet teeperve keerata mõeldes, et eeldavasti veab ta sünnitavat naist.

Selles suhtes peab jälle vvt kaine mõistusega nõus olema. Aga kui tahe vaielda(naljateemat ju enam pole, kus end välja elada), siis leiab alati midagi ekstreemset, mida kõrvale panna.
(Loodetavasti ei tule väga pikka posti nüüd minu sõimamiseks :) )

07.12.2010 at 12:00
vvt

Liikluseeskiri
quote:
Madlobster: Lisaks liiklusspetsialistile oled sa ka meditsiini alal suht pädev. Vot kui sul laps arteriaalse verejooksuga tagapingil verest tühjaks jookseb tänu sellele, et sinusugune (vabandust väljendi) eest beezi baretiga mossedriver maailmaparandaja liiklust juhatab, et äkki siis jääb vähe tasasemaks. Sünnitegevusest pole sul õrna aimugi ära rohkem planeeri ja võta sõna asjadest millest pole õrna aimugi. Loomulikult on see kõigil ju ühte moodi kui kiiresti võib sünnitegevus alata ja kui kiiresti sealt edasi võib laps pea välja pista. Lisaks asuvad alati kõik haigla kõrval. St ausõna kui mul peaks elus ette tulema emergency drive tallinnas ja selline jäätisepulk ette jääb siis sõidan selle teepealt välja ja ei tunne mittemingisugust süümekat kui see ka teise ilma peaks minema tänu sellele. Lauskaristused, debiiilsed seadused ja nende eest karistuste väänamine ning maailmaparndajad on asjad, mis minuga ühte ruumi ei mahu.

Ma ei tea kui pädev, aga kroonu kulul olen seda meditsiinivärki õppinud ja selle põhjal saan aru, et sa ajad jama.
1. arteriaalse verejooksuga tagaistmel satub laps eluohtlikku seisu vähem kui 2 minutiga. Rääkida, et kuskil liikluses nõeludes päästad sa sellega elu, on ikka totrus ruudus. Verejooks tuleb enne peatada ja kui see peatatud on, pole enam põhjust kuhugi pea laiali kihutada, vaid kutsud kiirabi.
2. äkki avalikustad (ma ühelt küsisin) oma laste arvukuse, siis ma võibolla mõistan, millest mul aimu pole. Olen seda teed 3 korda ise sõitnud ja plaan A oli lähme aegsasti autoga ning plaan B kutsume kiirabi.

Igal juhul kiirabiautos kogenud meediku käe all teel haiglasse on ootamatu sünnitus sada korda ohutum kui mingi närvilise imbeka "elupäästvad sõidud". Kui sa sedasi avarii teed, oled mõelnud, mis juhtub? Ühesõnaga - jamajutt :bs

07.12.2010 at 12:05 1 edit. Last edited 07.12.2010 at 12:07 by vvt
R.Ott

Liikluseeskiri
Igasuguste erijuhtude puhul (sünnitav naine jne.) antakse teistele märku töötavate ohutulede ja signaaliga.

07.12.2010 at 12:06
vvt

Liikluseeskiri
No näed, asi hakkab juba tulema. Lisaks võtab vähemalt Keskhaigla no problemo vastu ka selle sünnitaja, kellel protsess algusjärgus, aga kardab nt, et tuleb äkki. Seal on üldse väga meeldiv ja vastuvõtlik personal ning "valehäire" peale ei viska sind ka keegi tänavale.

07.12.2010 at 12:10
Madlobster
Liikluseeskiri
quote:
hents99: Madlobster, ära nüüd väga leili mine, aga neid "emergency" juhtumeid on reaalselt ikka väga vähe. Statistikat ei tea, aga ehk nädalas korra juhtub sedasi?

Minujaoks piisab ühest terve elu jooksul.

Alati ei peagi olema küsimus seal elus ja surmas. St kui juba annan signaali ja vilgutan tulesi st annan märku, et lase mööda kiire on siis seda mõnuledes eiravad tegelased on minu silmis natuke rikkis.
Pole vahet kuhu kiire on kas sünnitama või enne 10et viinapoodi (see lihtsalt ei ole teiste asi analüüsida) Ela ise ja lase teistel ka elada. Kui arvate et selliste lauskaristuste, üksteise peale kaebamisega ja maailma prandamisega muutub midagi oluliselt paremaks siis usun et nii see ei ole.
Kuidas inimene käitub (pole vahet kas liikluses, koolis, tööjuures, teatris vms) algab suuresti lastetoast. Usun et valdav osa inimesi suudab ikka oma käitumist adekvaatselt hinnata ja samuti riske adekvaatselt hinnata ja otsuseid vastu võtta (millisel teelõigul kui palju gaasi vajutada näiteks)
Õnnetusi on juhtunud esimesest hobuvankrist alates ja juhtub ka edaspidi. Ja selle väikse protsendi süüdimatute ja adekvaatselt mitte mõtlevate tegelaste pärast ei pea ma õigeks tervet ühiskonna kuubikusse surumist.

EDIT: vvt ele

Mul on kaks last kui teada tahtsid.
Aga ok kui sõjaväes nii kõva kooli said ja ennast ikka tasemel vennaks pead siis las olla. Verejooksu iseloomud, peatamiseks olemas olevad vahendid ning efektiivsus, õnnetuse asukoht, muud kaasnenud vigastused komplikatsioonid jne jne. Inimene kukub peadpidi läbi ukseklaasi siis pole muud midagi kui sgutt ümber kaela kõne kiirabisse, et asume siin metsatalus ja väike õnnetus juhtus. Seni kui kiirabi tuleb jõuab paar seriaali vaadata ja õlli libistada. St sinu enda jutt on bs kuubis. Kasvõi erilase hammustus seenemetsas võib teinekord saada eluohtlikuks ja loeb ainult ülikiire tegutsemine. A vabandust sa planeerid oma erilase hammustused kõik haiglate läheduses. Eelnevates postides oled ennast esitanud kui väga analüüsivõimelise tegelasen, tegelikult on ju sinu elu täiesti mustvalge ja paarist episoodist kaugemale näha ei suuda. (ära võta solvanguna mu juttu) aga proovi natukenegi mõista et kõik situatsioonid ei ole ühesugused ja kõikde teiste saamatuteks, närvihaigeteks imbekateks või mis iganes tembeldamine näitab hoopis sinu saamatust ja küündimatust.

07.12.2010 at 12:17 1 edit. Last edited 07.12.2010 at 12:35 by Madlobster
viplala
Liikluseeskiri
quote:
Madlobster:

Ela ise ja lase teistel ka elada. Kui arvate et selliste lauskaristuste, üksteise peale kaebamisega ja maailma prandamisega muutub midagi oluliselt paremaks siis usun et nii see ei ole.

Ja selle väikse protsendi süüdimatute ja adekvaatselt mitte mõtlevate tegelaste pärast ei pea ma õigeks tervet ühiskonna kuubikusse surumist.

Usu mind, sa ei suuda panna värvipimedaid, värve nägema. Ku inimestel ei ole antud võimet asju laiemas plaanis näha, siis ei ole. :)
07.12.2010 at 12:53
PlyVal64
Liikluseeskiri
quote:
Madlobster: [Vot kui sul laps arteriaalse verejooksuga tagapingil verest tühjaks jookseb tänu sellele, et sinusugune (vabandust väljendi) eest beezi baretiga mossedriver maailmaparandaja liiklust juhatab, et äkki siis jääb vähe tasasemaks...
Minujaoks piisab ühest terve elu jooksul.
Endal täpselt selline kogemus olemas, iseenda dogi hammustas meie silme all 3-aastasel Mallocil pea ja silmnäo lõhki. Mis Sa arvad, oleks mistahes "isehakanud miilits" sel sõidul mulle W116 ehk tanki ette jäänud, kaugele selline lennanuks? Kaugele... sest selles veremöllus polnud üldse selge, oli silm alles või mitte (kihv läks sentimeetri silmanurgast, õnneks!). Ma isegi ei tea, oli teisi autosid teel või mitte, sel hetkel ei olnud neid "minu jaoks olemas". Samas, egas siis päris lolliks saa ka minna ja vaid iseendale mõelda ehk usutavalt olidki teed tühjad ja me jõudsime kenasti Lastehaigla traumasse kriimudeta. Pole ka teab kui palju tulla ning pole õhtul 21.30 ka erilist liilust surnuaedade vahel ja Retke teel.

No sõidad linnas 100, üle selle on mistahes "imöördžendži" puhul ikkagi tegu väga räige rikkumisega. Lihtsalt Sa ei allu sinikuute käskudele vaid sõidad mõistlikuse piires kiirusega lõpuni välja. Ja siis saad, nagu õige mees, litaka kätte. Et vähegi kohtuniku ees olulisi pehmendavaid asjaolusid omada ja sulaselgest "poomisest" pääseda, peab see amokisõit ilma ühegi kriimuta ja tänasel päeval ka politseiauto kaamera filmist nähtuna mistahes kaasliikleja tõsisesse ohtu seadmata lõppema. Niipea, kui kasvõi üksainsam jalakäija peab tegema hirmuhüppe, oled Sina teinud tapmiskatse. Simpel? Ainult operatiivsõidukitel on eriluba kaasliiklejaid ehmatada ja ka natuke liiklusohtlikke olukordasid tekitada. Kuid isegi neil ei tohi mitte ühteainsamat kriimu kuhugi tekkida. See, et ollakse hiljem ringkaitses ja süüdistatakse kaasliiklejaid, on teine jutt. LE järgi on igal juhul süüdi KA operatiivsõiduk, kes ei taganud eriõigust teostades ohutust.
07.12.2010 at 13:18
rai
Liikluseeskiri
Ausalt kisub ka see teema juba jälle mõttetuks demagooogiaks kätte. Alati on mingi kamp tegelasi, kes arvavad, et neil on rohkem õigus.
07.12.2010 at 14:36
TrailMaster
Liikluseeskiri
Kui sellisel hädakiirustamisel, mõni sinivalge peatumismärguande peaks andma, on ikkagi ainuõige peatuda ja seletada olukorda. Kui kiirustamine tõesti põhjendatud läheb sõit edasi juba vilkurite saatel ja kordi turvalisemalt ja kiiremini, kuna saad ristmikelt kiiremini läbi.
07.12.2010 at 14:57
vvt

Liikluseeskiri
Toon teid maa peale tagasi tõdemusega, et me taaskord argumenteerime-õigustame teatud asja, tuues põhjenduseks marginaaljuhtumid nagu mingi erisünnitus või üliraske verejooks. Praktika on kahjuks see, et 99%, kellele 2. rajal praegu (hetkel mossemehi ei sõida ju) ette jäädakse, on seltskond, keda tavalisest tihedamini teenindatakse sinivalge sedaani tagaistmel. Ja nagu eespool üks kodanik tabavalt märkis, on kihutajast hädajuhtumi eristamiseks täiesti käegakatsutavad võimalused nagu vilkuvad ohutuled, signaaliga tuututamine, aknast käega vehkimine vms olemas ja iga tervemõistuslik autojuht saab aru ja võtab kõrvale.

Ühesõnaga - soovida reeglit "2 rada vabaks" argumendiga, et esineb juhtum, mida tuleb ette Eestis 3 korda 100 000 elaniku kohta aastas on natuke naljakas.

quote:
iseenda dogi hammustas meie silme all 3-aastasel Mallocil pea ja silmnäo lõhki
Kui lapsel oleks mingi kaelaarter läbi hammustatud, siis selline tegevus oleks viinud su lapse teise ilma enne kui sa poolelegi teele haiglasse oleks oma mersuga jõudnud! Kirjelduse järgi tundub pea ka kaela piirkonna pehmete kudede vigastus, millega kaasneb alati kõva paanika ja hirmus vereloik, kuid mis pole üldiselt eluohtlikud. Ehk siit tekib küsimus: kes oleks meil pädev ise otsustama, et see või too asi on nii tõsine hädajuhtum, et tuleb avariiga (mis võib lõppeda hullemini kui sõidu põhjuseks olev vigastus) riskides hakkata läbi liikluse rallit tegema? Mina arvan, et ma ei oleks....

quote:
Seni kui kiirabi tuleb jõuab paar seriaali vaadata ja õlli libistada
Tallinna kohta on see kindlasti liialdus, näiteks sünnituse puhul ei ole linna kiirabi reageerimisaega arvestades küll õigustatud sünnitajale riskide võtmine mingit surmasõitu ette võttes. Kui maakohas läheb sul mõni kaelaarter läbi, siis on sügavalt hilja kuskile kihutama hakata, surm saabub auto tagaistmel paar minutiga. Ma ise arvan, et ainus võimalus elu sellisel juhul päästa on üritada see verejooks peatada/vähendada kohapeal ja samaaegselt kutsuda abi - ja hoida ohver samakaua elus. Küsige kiirabi arsti käest - esimene asi on hoida kannatanu stabiilsena kuniks abi tuleb. Ja kohe alguses tuleb abi kutsuda, piltlikult öeldes telefoni õlaga hoides ja ise tegutsedes.

quote:
ennast ikka tasemel vennaks pead siis las olla
Ei ma ei pea ennast kellekski. Lihtsalt panin tundides tähele, mis räägiti :) Praktika on kahjuks kesine, üks elustamine bussipeatuses (kiirabi tuli täpselt 4 minutiga), paar verejooksu ja mingit jama allaneelanud laste kodune abistamine. Lihtsalt ma saan aru, mida on vaja edukaks päästeoperatsiooniks:) Metsatalus tasuks mõelda selliste juhtumite peale ja hoida kapis natuke rohkemat kui plaastrit ja aspiriini. Isegi paar pakki füsioloogilist lahust ja kanüülid ei teeks paha, suure verejooksu puhul asedamatu enne, kui sooned kokku kukuvad.