Poster |
Message |
Buick Century |
Ümberasuja auto USA-st eesti registrisse
Selline küsimus, millele ma ei suuda üheset ja adekvaatset vastust leida, igaüks räägib erinevat juttu.
Autoks on 1993 a Audi 100S ameerika variant. tegemist on ümberasuja varaga, mis oli enne minu eestisse tagasipöördumist aastaid minu omanduses. Mind huvitab, kas auto arvele võtmisel ARK-is kehtivad ümberasujal TÄPSELT samad seadused ja reeglid mis müügiks toodud autodelgi, või on mingites asjades ümberasujatel see protsess kuidagi lihtsam ja peedistamist vähem.
Tahaks auto arvel võtta ilma tulesid vahetamata. Samas ka tulede vahetamise koha pealt räägitakse täiesti erinevat juttu. Ühel juhul mainitakse vaid tagumisi suunatulesid, teised räägivad kogu tagatulede komplektist tervikuna, kolmandad ütlevad , et esituled , parktuled, kollased suunatuled valgeks, mõni ütleb, et ümberasujana saad oma 93 a. auto arvele ilma igasuguste ringiehitusteta, jne, jne. Ühesõnaga segadust kui palju.
Kuigi praegu on esmase ülevaatuse akti peal kirjas , "Sõiduk ei vasta nõuetele" ütles esmast ülevaatust teinud ARK-i inimene, et ega tema ka täpselt ei tea kuidas need ümberasujate asjad käivad ja kui ma toon talle mingi paberi, kus on kirjas kas siis mingi seaduse säte, või kellegi (ilmselt ARKI-st) kommenteeritud või põhjendatud paber, mis väidab, et ümberehitused pole antud olukorras vajalikud, siis temal pole mingit probleemi selle alusel sõiduk otsemaid registreerimiskõlbulikuks tunnistada.Kui teaks õiget inimest kelle juurde ARKis minna, et asjad kõige mugavamalt korda saada, võibolla aitaks seegi.
kas keegi teab antud teema kohta midagi täpsemalt?
|
13.05.2004 at 09:52 |
|
Kert |
Ümberasuja auto USA-st eesti registrisse
Mine ARK'i ja küsi inimest nimega Andres Soots tehnoosakonna juhataja..... tema teab asjast vast kõige rohkem. Minul tuli ta garaazi, tegi masinast pildid ja kirjutas paberile alla. |
13.05.2004 at 11:24 |
|
|