register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Fassaadivärvipritsmed auto peal...  
Poster Message
Joel

Fassaadivärvipritsmed auto peal...
Mure selline, et olin nädalakese kodust eemal, mille jooksul töömehed värvisid maja ning mu auto, mis seal lähedal seisis, sai kah sellega seoses tibake värviseks. Värvipritsmed on hästi pisikesed ja on auto peale lennanud mitme meetri kauguselt, lärakaid ei ole. Sellegipoolest on põhimõtteliselt kogu tume auto pisikeste heledate täpikestega kaetud. Küsimus ongi, et kuidas ma need värviterakesed sealt auto pealt maha saan, ilma et auto värv kahjustada saaks? Infoks veel, et auto oli veidi tolmune, võib-olla see teeb asja kuidagi lihtsamaks...

09.09.2004 at 10:35
Ets
Mul endal värviti pihustiga garageust, uksed olid kinni, silmaga nähtavalt läbipaistvaid kohti ustel pole! Auto oli garages, uksepoolne ots linade all! Aga kuramuse värvitolm lendles ikkagi etteotsa välja nii et hiljem päikese käes oli näha - kogu esiots poole katuse pealt (ei olnud lina all) oli tuhmjas/hallikas.
Mine TopPartsu Mequiarsi pesulast läbi. Minul poleerisid poole tunniga auto ühtlaseks ja küll nad ka Sulle abi leiavad. Ära vast ise küll midagi kokku keerama hakka, las spetsid teevad.
09.09.2004 at 10:41
sirr

Mul seisis auto parklas kui kõrvalasuva hoone fassaadi krohviti. Tulemuseks oli betoonipritsmetega auto. Tegin lärmi ja jõudsin krohvijate firma ülemuseni kes pesuarve (1500) kinni tagus. Paraku tuli osa pritsmeid maha koos värviga :(
Ei viicinud kõvatada aga põhjusmõtteliselt oleks saanud nõuda sisse kogu auto värvimise.
Nii, et kui sul asi totaalselt pekkis ära järgi anna. Neil on reeglina olemas ka vastutuskindlustus.
09.09.2004 at 17:05
vvt

Parem on teolt tabada. Ühed "tänavaremontijad" kunagi sedasi pigiplärakatest autokülge puhastama panin. Kusjuures mingid eriti debiilsed teismelised tondid olid, olin ise kodus, oleks võinud ütlemagi tulla, et auk on autost 20 cm...aga nemad pasandasid terve autokülje pigi täis :kill

Nühkisid ka pärast tund aega...

09.09.2004 at 17:42
kristjan_l

Müüakse mingit kemikaali 1L pudelis, mis eemaldab krohvipritsmeid ning saab hakkama ka nende täppidega. Ise nühkisin kunagi metalltrepi pealt samalaadseid täppe maha, seal ta värvile küll kahju ei teinud. Samas auto pole siiski päris sama, mis välistrepp.

Sa võid ju proovida kusagilt altservast mõni plekk eemaldada ja uurida, kuidas kemikaal värvile mõjub.

Võid proovida ka CarBrite vendasid (http://www.autokeemia.ee), nemad igasugu kemikaale müütavad ja oskavad ehk täpsemalt soovitada.

09.09.2004 at 20:48
13piisab

mis on fassaadivärvi lahustiks? Ilmselt lakibensiin? Siis kõigest lakibensiinine/WhiteSpiritine kalts pihku ning sellega masin üle.

11.09.2004 at 10:01
_Muhv_
quote:
Ets:
Mine TopPartsu Mequiarsi pesulast läbi. Minul poleerisid poole tunniga auto ühtlaseks ja küll nad ka Sulle abi leiavad.

Nad kasutavad seal värvitolmu eemaldamiseks mingit plastiliini sarnast pastat, millega hõõruvad puhta auto üle (ka klaasid näiteks). Potska täis sellist pastat maksis vist 400.-. Pidada lihtinimesel jätkuma elu lõpuni.
12.09.2004 at 12:25
Astro SS
Minu tööauto nägi BLRT tehase hoovilt väljudes välja selline:

Probleemiks osutus valge laeva värv ,mis kandus tuulega kail seisnud auto peale. Need mõnusad idioodid ei maininud enne midagi ,et läheb värvimiseks.

Eks näis kas õnnestub 2 komponendilist värvi eemaldada või tuleb auto üleni uuesti värvida .

:kill

16.11.2004 at 15:06
orikas3
Kas poleerimine ei aitaks?
16.11.2004 at 16:08
InfernoVision
mhh, ja mõned maksavad sellise värvimistulemuse saamiseks tuhanded :P
16.11.2004 at 17:08
w-cc
Kui autot aeg-ajalt vahatanud oled, siis peaks need täpid suht kergelt maha tulema. Peaasi, et täpid-plekid ära kuivaks, muidu hõõrud laiali ja siis ainult poleerimine abiks. Lolli peaga üksord oma auto samamoodi ära mökerdasin. Järgmine päev sai mitu tundi täppe nokitud :). Kui sul täpikesi aga tuhandeid on, siis võib aega võtta...
17.11.2004 at 11:35
Astro SS
Laeva värv kuivab 5 minutiga.

Auto on käes ja läks maksma 1/2 üle värvimise hinnast ???

17.11.2004 at 12:12
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Fassaadivärvipritsmed auto peal...  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.