register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : ree rautamine ja vankri määrimine  
Poster Message
diesel
ree rautamine ja vankri määrimine
well, kuna vanasõna järgi peaks praegast hakkama tulevale suvele mõtlema siis küsingi veidi nõu. äkki siin targemat rahvast liigub ja mõistab keegi mind õpetada või miskit soovitada.
nimelt hakkab mul "muru" niitmine tasakesi üle jõu käima. praegust õue võib juba hektarites mõõta ja aega võtab asi hetkel muruniiduki ja trimmeri kombos ühe räme pika tööpäeva. ähmane mõte on soetada mingi traktori sarnane peal istutav ja iseliikuv asi.
pind on üsna vastikult mättane (muruniitjat tuleb sageli tõmmata enda järel, kuna lükates ei lähe mitte) ja puid-põõsaid, mille ümber keerutada, on palju ja saab olema veel rohkem. rohul lasen tavaliselt kasvada nii paarikümne sendiseks ja niidan siis umbes kümne sendi peale maha.
turul miljon erinevat riista. latid, kettad, jõhvid. niidavad eest ja tagant ja külje pealt ja kõhu alt ja ...
õpetage võhikut pisut.
prioriteedid on sobivus maastikule, jõudlus ja hind.
iga müüja kiidab oma ja teeb konkurendi riista maha. no ei mõista mina ise seda värki.
ja v8 ei pea mitte olema, sorry. :)
17.09.2004 at 12:14
Ets
Hakka lambaid kasvatama!
17.09.2004 at 12:38
deathdog
ära sa lambaid hakka kasvatama .....lihtsam selle käsitsi lükatavaga seda siledaks saada :D

deathdog@kah 1 h muru
17.09.2004 at 12:43
econ
Mul oli sama mure aastaid tagasi,kui kolm piikka õhtut kulus muruniitmise peale.Siis sai soetatud murutraktor, millega sama töö peale kulub tund + pool tundi trimmeriga. Kogemuse põhjal soovitan traktorit mille niiduk ei järgi maapinna ebatasasusi, kuna siis saab ka väiksmatest mätastest pikapeale lahti. 20 cm pikk "muru" kipub ainult traktorilegi pisut ülejõu käima.
Igasugused rohukogujad ka mõttetud.
17.09.2004 at 13:06 Last edited 17.09.2004 at 13:19 by econ
zeke
Sama mure oli mul siis sai murutraktor ostetud. Nüüd läheb muru niitmine nuurates. Husqvarna uued mudelid peaks päris head olema. Tuttav müüja poes ja kuini 30k hinnaklassis pidid Husq olema head need uuema ja võimsama mootoriga. Alt niitvad masinad on odavamad kui eestniitvad. Kasutatu kasuks ei soovita see jebla on läbi käidud. A'la jutt 4 aastat koduõue osutus 4 aastat 100h kodu aedu nädalas:(

17.09.2004 at 13:21
PlyVal64
Diesel, ma käisin ja uurisin täpselt samu asju. Maal on pinda nii palju ja tahaks juurdegi teha, kuid 45 cm vana Partneriga ... no ei jõua, viitsi, taha. Oleks vaja ka mereäärset karjamaad mõnikord niita jne. Kodanik Tarmo, kes mõnikord tsikliga ka kiirendusi väisanud, peab sellist äri Männiku tee otsal, vist nr.19 maja. Tema väitis sellise raskema maastiku jaoks absoluutselt õigeima olevat suure ratastel veereva jõhvniiduki. Lattniiduk olevat jube kapriissne. Traktor on juba korraliku autoga samas hinnaklassis ja ikkagi pead enne maa trakakõlbulikuks harima ning pärast trimmeriga puude-põõsaste-aiaäärsed üle käima.
Aga minu soovitus on, et mine julgelt poodi ja lase asi endale selgeks teha. Tarmot julgen soovitada, sest põhjusmõtteliselt peaks tema näol tegemist olema Eesti ühe parima asjatundjaga ja ta ei aja suust illi välja. Räägib asjadest nii, nagu asi on.
17.09.2004 at 13:26
Vanaisa

Moderator
Oma tuttava kogemustest (kes armastas ka murul korralikult puitunuks kasvada lasta) võin ka öelda, et siin kehtib tuntud põhimõte - mida võimsam, seda parem. ;)

17.09.2004 at 13:26
spark

puude ja põõsaste vahel müttamiseks peaks sobima selline traktor

17.09.2004 at 13:37
kassBasiilio
selle viimasega pole küll midagi teha kui just golfiväljakut ei oma. Sellised pildipealsed ei kipu tomima päris elus.
Eriti kui pinnas kehv.
Odavam oleks äkki alguses pinnast natuke planeerida.
Ja siis võib sellise kataloogist ostetuga kihutada küll.
17.09.2004 at 13:44
wax

quote:
diesel:iga müüja kiidab oma ja teeb konkurendi riista maha. no ei mõista mina ise seda värki.

Eks ütlen kah sõna sekka.

Sellise suurema maa-ala niitmiseks on parem kui on suurem niidulaius. Pakkuda on MTD SG 175 H. Niidulaius 107cm, külgväljavise (multšimisvõimalus), B&S 17,5 hp mootor, hüdrokast. Kui on soov mingeid muid lisaseadmeid kasutada, siis selleks on kiirliited (ilma võtmeteta tööriistad külge).
Kuna see on 2 aastat vana mudel, siis selle saab kätte 28Keek-ga :)

Väike leheke kah. :)

17.09.2004 at 13:53 Last edited 17.09.2004 at 13:55 by wax
diesel
ohoh, tublisti rahvas siin vahepeal kirjutlend. miljon tänu. eks ma tasakesi siis seedin edasi. aga lammastega on nirusti. lambad pügavad küll hästi ja bensu ka ei võta, aga krt, kui mul sadade ja kunagi tuhandete kaupa noori puid on istutatud siis lambad teevad nendega kohemaid üks-null. nende puukestega ongi jama, peab nad suht lahti hoidma esimestel aastatel. kui rohtu kasvavad siis koolevad kätte ära. sellepärast on trimmeriga ka pagana sitt, et millegipärast on puudel küljes mingi magnet, mis kohe tõmbab trimmerit ligi.
17.09.2004 at 19:40
urmas
Tallinna Loomaaiast võib endale suveks väikseid kitsi laenutada (kohe päris tõsiselt saab :) )
17.09.2004 at 21:49
sten666
Mitu hektarit tunnis kitse jõudlus on ? :D
17.09.2004 at 23:17
PTC

Kui on suur pind ja palju takistusi siis oleks raider kõige etem variant. Eelisteks on hea ligipääsetavus (lõiketerad asuvad ees), lihtne terade korpust puhastada - tõstad üles korpuse, mitte traktori, teoreetiliselt peaks raideriga parem niita ka rasket maastikku. Ainus puudus on kõrge hind - normaalse isendi saab u 60 - 70k eek eest. Murutraktor maksab aga aga u 30 k eek. Puudusteks - terade puhastamiseks tuleb traktor külili keerata, raskel maastikul võib traktor niiduki otsa rippuma jääda, raske niita keerulisi kohti ntx aianurgad jms. Lisaks jääb murutraktor pahatihti pehmel pinnasel hätta kuna difrit ei saa blokeerida - sel juhul tuleb hobujõududele lisaks ühte inimjõudu kasutada (kuid sama mure peaks ka raideritel olema).
20.09.2004 at 09:46
kaku
quote:
PlyVal64: Kodanik Tarmo, kes mõnikord tsikliga ka kiirendusi väisanud, peab sellist äri Männiku tee otsal, vist nr.19 maja.

http://www.saestuudio.ee/
20.09.2004 at 11:48
tqhq.ee foorum : Vaba teema : ree rautamine ja vankri määrimine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.