register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : meie tark ARK  
Poster Message
Astro-97

meie tark ARK
ehk lugu siis sellest kuidas minu autost sai siis hiljuti lõpuks
MAHTUNIVERSAAL.
paberite järgi on ta Eestisse toodud ja regatud 1999a. siis
Floridast, arvele võetud siin kaubikuna ja 2-kohalisena. seda siis Harjus. ise ostsin selle auto 2001a. ja olin ca.3 h
ark-is kinni kuna saapad ei saanud aru et kuidas on kaks
kohta ja kaubik ,kui sisu on pehme 4 kapteni ja diivaniga +
muu pudi padi juurde. otsiti VIN koodi piduripumba pealt,
peegliga mootori küljest ja kästi veel tagauste polstrid ära
võtta, kuna sinna olevat puidu sisse põletatud VIN.kood.
jagu ei saadud,anti uus pass: 2 kohta ja kaubik. lisaks siis
arvati et see ei ole Chevy Astro vaid Chevy Stargraft !!!!!!
hea küll, mis ikka nendega vaielda... kuni eelmine nädal
saadeti esimest korda TÜV tagasi kuna asi on ehe M1 aga
passis N1. läksime Ark-i kaebama et nii ja nii.. vaadati üle
ja soovitati kirjutada avaldus ümberehituse kohta ja lisada
+5 kohta. kõik see tehtud uuesti Ark-i ja uus vaatlus, kus
viriseti selle üle miks on ees kollased gabariidid.. no siiski
läks asi läbi, lõiv 200 eeki ja uus tehn pass antigi välja 7
kohalise mahtuniversaali nime all ja uue tüübikoodiga. asja
kokkuvõttena pole ise midagi ümber ehitanud, kõik on see
nn. "tehasestaff". ühesõnaga mingid uued seadused siis
soosisid seda kogu värki nagu ma aru saan... igaljuhul ise
olen nüüd asjaga väga rahul.
10.10.2004 at 08:53
Astro-97

meie tark ARK
....ja võin veel pajatada loo kuidas Chevy Van G20 täis
varustuses bussil mis oli rootsist toodud, otsiti mootori-
kubatuuri mootoririhma pealt??? kuna tehn.passis oli
vaid kilovatid 147... asi ise aastast 88.
saapad ei saanud taas aru miks oli bussi külgedel kirjad
National Traveller aga mitte Stargraft ja sellest oli jälle
suur poleemika... joosti ringi kataloogidega ja tuhniti
milline neist variantidest võiks olla see G20...
miks on sellised inimesed seal tööl ???
10.10.2004 at 09:04
urmas
meie tark ARK
Mul on olnud üks 8-kohaline '92 4x4 Astro, mis oli Eestisse tulles regatud 1+7 veoautoks. Omaniku vahetuse hetkel (vist oli see aastal 2000) tuli uus pass välja kirjutada veoautole, milles on kaks istmerida, seega 2+3 reisijat. Müüsin bussi sel suvel ja uus omanik lubas selle regada jälle normaalseks sõiduautoks. Kõik istmed ja polstrid olid alles. Tollis kooritavate lõbustusmaksude vältimine oli kogu selle teatri põhjuseks.
10.10.2004 at 09:05
Astro-97

meie tark ARK
quote:
urmas: Mul on olnud üks 8-kohaline '92 4x4 Astro, mis oli Eestisse tulles regatud 1+7 veoautoks. Omaniku vahetuse hetkel (vist oli see aastal 2000) tuli uus pass välja kirjutada veoautole, milles on kaks istmerida, seega 2+3 reisijat. Müüsin bussi sel suvel ja uus omanik lubas selle regada jälle normaalseks sõiduautoks. Kõik istmed ja polstrid olid alles. Tollis kooritavate lõbustusmaksude vältimine oli kogu selle teatri põhjuseks.
nojah, seda maksmata tollimaksu püüti ka mulle pähe
määrida.. ja väljendati seda ka otse.
10.10.2004 at 09:24
urmas
meie tark ARK
ARK'i töötaja peaks olema ametnik ja rääkima ametnikule kohast juttu. Paraku lööb ametnikus välja "mees tänavalt" ja siis tuleb sellist teksti, mida sülg suhu toob. Kui ma oma bussiga jandasin, siis lahke ARK'i töötaja pakkus oma abi ja lubas saia raha eest mu bussi ära osta, sest seda niikuinii normaalselt arvele ei saa.

Et Astro arvele saada, tuli ehitada vahesein. Naljakas, et enne ehitad valmis, näitad ARK'is ette ja alles siis kirjutad ümberehituse avalduse. Avaldus rahuldati nädala pärast.

Mulle pandi süüks, et Astro nimelisel veoautol oli algselt reisijate arvuks märgitud 1+7. Öeldi, et sellist asja pole kunagi olemas olnud ja vihjati mingile varasemale ARK'i moosimisele. Krt, mina ostsin bussi Eestis toimivalt välisfirmalt ja ise autode passe ei trüki. Sorri, ARK'i onud, kui miskit viga, siis tuleb seda otsida teie oma maja seest.

Tahaks loota, et sellised ajad ARK's on möödas.
10.10.2004 at 10:06
Max3,0

meie tark ARK
....kogu suhtumine näitab ikka seda ,et eesti riik ei mõista siiani ,et maksumaksja on pomo mitte riik.....krt nagu nõukogude ajal NI**TAKSE näkku igal esimesel võimalusel igale inimselel kes ARK-i läheb tahetakse esimesest sekundist peale selgeks teha,et sina oled loll lammas ja meie siis oleme ässad ja teeme nii nagu tahame....MIND VÄGA TÕSISELT AJAB NÄRVI SELLIST ASJA PÜHAPÄEVA HOMMIKUL LUGEDA !!!......ma ei saa aru millest selline teema tuleb-äkki keegi selgitab ?....millal tuleb aeg kus ARK suhtub ausasse riigikodanikku nagu klienti või õigemini nagu palga maksjasse keda me ju neile vereimejatele oleme....

Väga vabandan sellise flame pärast aga kuidagi eriti närvi hakkab ajama ARK ja nendega seonduvad teemad....tõesti selline tunne ,et sõida mõne muu riigi numbritega ,sest häbi hakkab tekkima juba sellest kõigest !!!

....Või on äkki kellegil kogemusi ,et näiteks Soomes või Rootsis sama jama käiks riigikodanikega ARK-is?.....Endal on kogemus ainult Saksast ja neile küll etteheiteid ei teeks- asi nii lihtsaks tehtud ja ARK ei topi oma nina asjadesse mis neid otseselt ei peakski kuhvitama .

Max@hetkel vihane kodanik, kes ei mõista miks peab ARK selline gestapo olema ???

10.10.2004 at 10:12
smr
meie tark ARK
Max, sul jäi see suvi puhkamata? Või muidu kehv elu?
10.10.2004 at 10:36
Max3,0

meie tark ARK
Puhata sai jah vähe :D aga nagu lihtsalt kaua moka maas nagu hoidnud ja püüdnud mõista seda asja aga no tõesti hakkab kuidagu üle viskama see lugu, mis seal "argis" koguaeg käib....

Mudu ,kui palju need jamad nüüd otseselt ARK-i viga ja palju toompea viga eks see ole vajeldav aga siiski SAKIB kogu see asi seal.....JUBA AINÜKSI SEE USA AUTODEGA TOIMUV K**P HOMMIKUST ÕHTUNI ON JUBA LIHTSALT NÕME !!! ...on need jänkide autod nagu autod ikka milleks on vaja koguaeg sellist tähenärimist meie poolt eelistatud autode kallal...nagunii maksame igast otsast riigile rohkem ,kui eurojunnide omanikud....???

Max@läheb joob nüüd suhkruvett :D !!!

10.10.2004 at 11:45 Last edited 10.10.2004 at 11:53 by Max3,0
truckerkOll

meie tark ARK
velkamm tuu estoonja...

kui oma sõidukit aasta tagasi maale tõin ,siis toll suhtus sellesse kui sõiduautosse (loe: maksa rohkem makse!) ja siis, kui poole aasta pärast otsustati, et olgu pealegi - saad auto arvele kah, siis ARK-i toredad spetsid arvasid mu auto veokiks...(ja jälle maksan rohkem...)

:sick

10.10.2004 at 12:06
udu

meie tark ARK
quote:
ASTRO-87: ehk lugu siis sellest kuidas minu autost sai siis hiljuti lõpuks
MAHTUNIVERSAAL.
paberite järgi on ta Eestisse toodud ja regatud 1999a. siis
Floridast, arvele võetud siin kaubikuna ja 2-kohalisena. seda siis Harjus. ise ostsin selle auto 2001a. ja olin ca.3 h
ark-is kinni kuna saapad ei saanud aru et kuidas on kaks
kohta ja kaubik ,kui sisu on pehme 4 kapteni ja diivaniga +
muu pudi padi juurde.
ei saa selle posti mõttest aru, et toodi buss kaubiku pähe ja jäeti maksud maksmata.
Minu arust oleks nüüd ümber regamisel igati kohane need maksud sisse nõuda või siis peakski masin jääma kaubikuks ja ülejäänud kohad tuleks välja visata.
ja see, et ARK vastu tuli ilmselt sulle, kui heausksele ostjale on ju kena, mis siin viriseda on???

10.10.2004 at 17:20
13piisab

meie tark ARK
minu sõidukite tehnopassid on ikka paras koomiks:
1) ühel masinal on 11kW "rotti" pandud. See mind ei häiri:)
2) seoses mootorivahetusega teisel masinal võttis ARK mult ära 14cm3 ja 5kW. See mind ei häiri - häirib hoopis see, et mootori tüüp on "Bensiin-Kat" (ise rumaluke lasin nii kirjutada). Kiri "Bensiin" oleks seal lahtris ikka hulka parem... On kellelgi kogemust, kas selle asja parandamisega pean Mäepealsel juukseid katkuma - või suudavad nad lõpuks valge inimese kombel (oopli) mootorikoodi deshifrerida?

10.10.2004 at 17:53
Raul
meie tark ARK
Need vead VIN koodist arusaamisel pole mitte haruldased.
Mul VIN koodi järgi peaks teh. passis olema 88kw aga passis on 116 kw. Nüüd peale mootorivahetust need numbrit ka klapivad.
10.10.2004 at 19:07
smr
meie tark ARK
quote:
Max3,0: Mudu ,kui palju need jamad nüüd otseselt ARK-i viga ja palju toompea viga eks see ole vajeldav aga siiski SAKIB kogu see asi seal.....

Lihtsalt infoks:

1)ARKil pole seadusloome õigust. St nemad viivad ellu ainult etteantud seadusi.

2) Ning samamoodi pole ka ARK eelarveline asutus, st maksumaksja ei maksa seda kinni, vaid autoomanikud ja juhitimisõigusega inimesed ( sh. ka võõrriikide kodanikud ).

Enda mõtted:
1) Eks keskmine riigiametnik peegeldab keskmist eesti inimest. Selline inimene, nagu sulle suvalise ametiasutuse letitagant vastu vaatab, ongi sinu keskmine rahvuskaaslane. Paremaks läheb see ainult aastate/generatsioonide möödudes.

2) Teinekord, kuulates tuttavate riigiametnike jutte, mis sitta neil süüa tuleb ning teades seda raha, mida nad selle eest saavad, vaatan ma neile tõsiselt alt ülesse. Miks on palk väike? Sest meie keskmine reakodanik nihverdab tavaliselt nahast välja et mitte maksta makse. Ja põhimõtteliselt mida vähem sa makse maksad, seda sitemat teenust sulle riik osutab ( vaata ka järgmine punkt ).

3) Kahtlemata on süsteem siit ja sealt mäda ja paljutki saab teha paremini. Kuid palju me oleme arenunud viimase 10 aasta jooksul? Paljudel meist siin on ostetud load? Paljud meist siit on maksnud politseinikule altkäemaksu? Paljud meist on viinud ametnikule "meelehead", et see meie asju kiiremini ajaks? Ja palju seda on tehtud viimase 3 aasta jooksul? Nagu enne ütlesin, peegeldab riigiamet meie keskmist reakodanikku. Jah, just sind...

(järjekordne usa autode teemaline sõnavõtt :D )
10.10.2004 at 19:45 Last edited 10.10.2004 at 19:58 by smr
PSV
meie tark ARK
ARK eelarve

Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse kulud kaetakse riigieelarvest.

ARK-i eelarve kinnitab, muudab ja eelarve täitmist kontrollib majandus-ja kommunikatsiooniminister.

www.ark.ee
10.10.2004 at 20:16
urmas
meie tark ARK
Külm konstanteering, mida ma oma Mustangi passist loen:
MUSTANG GT COBRA LUUKPÄRA 1994

Tegelikult pole see ei Cobra ega ka luukpära.
10.10.2004 at 20:23
smr
meie tark ARK
quote:
PSV: ARK eelarve

Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse kulud kaetakse riigieelarvest.

ARK-i eelarve kinnitab, muudab ja eelarve täitmist kontrollib majandus-ja kommunikatsiooniminister.

www.ark.ee

Jah, minu paha, kasutasin valesid termineid.
ARK kogub riigilõivu ning riik annab _osa_ sellest tagasi ARKi eelarvesse.
10.10.2004 at 20:26 Last edited 10.10.2004 at 20:28 by smr
kalev35

meie tark ARK
quote:
urmas: Külm konstanteering, mida ma oma Mustangi passist loen:
MUSTANG GT COBRA LUUKPÄRA 1994

Tegelikult pole see ei Cobra ega ka luukpära.
mul oli ka üks dokument, kus Lincoln oli varustatud 5,7L mootoriga.
Muidugi oli mootor paberite järgi Lincoln Continental autol (neljaukseline)! Kõigepealt sai siis selgeks, et mootor ikka 5,0L (kuigi poleks paha 5,8L!) Algul võttis 5,7L ja Ford suhte selgitamine aega, aga läks hästi (aitas pidev näpuga viitamine stantsitud 5.0L kirjale).
Sõiduseade Lincoln Mark VI Continental oli juba keerulisem juhtum - õnneks oli kõigile näha, et number "2" dokumendil ja juuresoleval autol klappis (uste arv) :D - nii, et sealt oli hea edasi minna (ja saadi aru, lauspetmisega tegu ei ole - ma arvan nägude järgi, et nii kõik kontrollijad sealjuures algul mõtlesid). Olin kõik kirjanduse kaasa võtnud ja sai asja piltide ja käega katsutavates võrdlustes ja testides (patsutamine-sikutamine-uste avamine) ilusti paika.
Sellega läks hästi ja tuju oli juba väga hea.
ARK'is lisateenust pakkunud pätipoisid panid mu tuliuue taskutelefoni miski nipiga hakkama. Ei olnud head ilma halvata...

10.10.2004 at 22:06
Astro-97

meie tark ARK
HR. UDU! ära saa valesti asjast aru.. ma ei virise mitte
grammivõrdki, vastupidi, olen just väga happy et see
asi sellise lahenduse sai!!!
püüdsin vaid valgustada ark-i ülevaatajaid sarjast " tea
ja tunne VIN koodi asukohta usa autol " ning tahaks et
nad kunagi ikkagi teeks endale selgeks nende kleepkirjade
tähendused.. pean silmas siis neid "travellereid,stargrafte
jms. mis bussidel külges on.
10.10.2004 at 23:58
Hylas
meie tark ARK
Mis seal ikka ARK-i imestada
enda juhtumid: omasin vahepeal 2 samasugust celicat mis sama vanad. passi andmetelt aga üks pikem ja teine kõrgem :)
Sveitsi teh. passis oli kirjas, et haagist ei tohi paigaldada !
ARK tõlkis selle nii: Haagise lubatud suurim mass: piduriteta 460, piduritega 1200kg
go figure :p
11.10.2004 at 12:04
DaFakuda

meie tark ARK
Natuke ARK-st

Punkt 1 ARK osaleb seadusloomes kõikidel tasanditel (ka Brüsselis). Momendil peaks käima aktiivne töö uue Liiklusseadusega.

Punkt 2. Njah, nagu siin juba öeldud, ARK saab oma raha riigeelarvest, kuid asutuse eesmärgiks ei ole mitte rohkem- ja-rohkem raha teenida, vaid nö omadega plussi poolele jääda. Praegu, tõsi küll, teenib ARK riigile rohkem kui tagasi saab.

11.10.2004 at 12:47
spinna
meie tark ARK
Igas asutuses leidub mõni rumal ametnik, see ei tähenda, et kogu kollektiiv pooletoobine oleks.
Minu panus ARK'i kogutud teostesse :

Arki ametnik talvel 2002/2003 : " Juriidiline isik ei saa sõiduki rentnik olla "
Mina : "Miks, nii ? Hansaliising on ju asutuse rentnikuks määranud ."
Ametnik : "Mismoodi see asutus roolis istub?"

11.10.2004 at 13:12
Max3,0

meie tark ARK
Max@pöörane irwitus "argi" suunas :D

11.10.2004 at 16:57
tqhq.ee foorum : Vaba teema : meie tark ARK  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.