register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Undava difri vaigistamine nõiakunsti abil ?  
Poster Message
peep

Moderator
Undava difri vaigistamine nõiakunsti abil ?
Mul on alust uskuda, et lõpuks ometi on tigu ja taldrik sellises asendis ja lõtkuga kui tehas on ette näinud. Aga sigudik undab endiselt ja seda ilmselt põhjusel, et vahepeal on juba ca. 7 k. km sai mahasõidetud. St. teo ja taldriku kontaktpinnad on mingil määral kahjustatud. Väidetavalt ei ole seda peegelpinna kahjustust isegi silmaga näha aga undamist tekitab ta küll.

Seega ainuke võimalus on uus tigu&taldrik osta. Kuna need jubinad palju raha maksavad ja sellega kaasneb uuesti silla lahtivõtmine + muu jura + risk, et jälle aia taha läheb siis mõtlesin, et enne seda kõike võiks pöörduda alkeemikute ja võlurite poole abi saamiseks. Nemad konkreetselt pakuvad sellist toodet:

http://www.xado.ee/product/gear.htm

Siit ka kaks küsimust - kas keegi on seda kasutanud ja kas aitas ?

Ja teine, peamine küsimus: kas on mingit varianti, et seda möginat tagasilda manustades ma rikun ära piiratud libisemisega differentsiaali. Seal ju ka kontaktpindade vahel hõõrdumine toimub ? Tegemist on küll vist orgaanilise materjaliga aga kui nendele pindadele ikkagi tekib see "metallkeraamiline" kaitseht ???

Teie arvamused ?
09.10.2001 at 10:55
madis
Tundub kohutav teleturu bullshit.
Teisest küljest, kui asi siiski nakkub hammakatele, siis ma usun et ta nakkub sama edukalt ka LSD juppidele.
Aga tead, sa katseta ära, keegi peab ju katsejänes olema. Kui persse läheb, ostad uue komplektse tagasilla õige ülekandega ja probleem on lahendatu :).
09.10.2001 at 11:45
wax

Müüakse ju ka spets. LSD õlilisandit - oled seda kah proovinud?
09.10.2001 at 12:30
jaak

Midagi sellist sai kunagi Patroli peal ära proovitud...tulemus oli küll märkamatu.

Küll aga aitas see, kui ma difri lahti võtsin ning teo ja taldriku korralikult paika panin, kasutades märkeainet hambumise fikseerimiseks (kuhu jookseb teo hammas taldrikus) ning korralikke mõõteriistu. Nagu ilmneski oli peale laagrite vahetust natuke asi viltu ja vajas korrigeerimist uute seibide näol, mis ma lasin treialil treida.

Uus tigu ja taldrik ei pruugi aidata, kui sa neid ikkagi korralikult ei saa jooksma.

Ühel korral aitas ka laagrite vahetus. Bronco 8,8 undas nii mis kole, kuid peale seda ja uusi seibe jäi vagaseks.

just my .02

[Edited by jaak on 09.10.2001 at 11:33 GMT]
09.10.2001 at 13:31
LaSa

Moderator
aga äkki proovid transmissioonile mõeldet Rimetit?
olen kuulnud, et kaste on ta küll vaigistanud, miks mitte siis ka silda...
09.10.2001 at 13:41
peep

Moderator
Misasi see Rimet on ?
09.10.2001 at 14:06
urmas
Justa elasin üle Jeebi tagasilla remondi. Esialgsed ilmingud olid sellised, et undas vaikselt suva kiirusel ja koormusel. Asi hakkas närvidele käima. Külastasin siis mitmeid remokodasid ja otsustasin kõige kallima s.o. Chrysleri keskuse kasuks. Mis siis oli viga ? Vahetusse läksid kõik laagrid, kuna vanadesse oli kohati sisse kulunud korrosiooni taolised defektid. Silda lahti võttes leiti veel et blokiraatori vedrud on kulunud ja ühes kettas on pragu. Mõlemad komplektid läksid vahetusse. Tulem: Remont tehti ühe päeva jooksul. Asja hind ca 11K. Vedrud ei tulnud firma poolt, muidu oleks veel ca 4k juurde tulnud. Sild TÄIESTI vaikne ja klient igati rahul, kui rahakoti mõrv välja arvata. Töömehe nimi oli Jüri. Teeb ainult tagasildu ja autom.kaste. Küsisin, et kas Mustangi peaülekande vahetaksid ära, kui vaja; vastas mees, et igal juhul.
09.10.2001 at 14:06
LaSa

Moderator
Rimet on 1 vene ime, neid on minuteada mõningaid erinevaid.. teeb mootoreid vaiksemaks, kaotab kastil undamise jne..
pidi teine miskitpidi metalli taastama põmtslt, täpsema tehnoloogiaga kusris pole... Miski omaaegne Vene militaartehnoloogia pidi olema.

mõttesse tuli ta seoses nende imekemikaalidega, mida Sina & wax pakkusid..

mingit inffi peaks saama http://www.chat.ru/~fmp , hetkel on see sait paraku maas :( siuke aadrtess oli mainitud vähemalt rimeti reklaamil...

edit: mingi töötav link siis kah: http://fmp.web.ur.ru/erimet.html , transmissioonile mõeldud asi on Rimet-T ehk http://fmp.web.ur.ru/erimet-t.html

PUMET :D

[Edited by LaSa on 09.10.2001 at 14:45 GMT]
09.10.2001 at 14:39
ats

Ma ei tea, kas see jutt sinu difriga sobib (torsen või siduri tüüpi LSD?), aga Kaazi kodukal on õpetatud kuidas uut difrit sisse sõita ning kuidas undavast häälest lahti saada.
http://www.kaazusa.com/answers.html
09.10.2001 at 15:00
peep

Moderator
LaSa - kas seda Rimetit eestis ka müüakse ? Iseenesest tundub selle xadoga suht sarnane asi olevat (st. ta tekitab mingi kihi kontaktpinnale) aga xadol on eestis distributsioon olemas.

Kõikidele teistele: ma olen teemaga juba kevadest saati tegelenud mille käigus on mu teoreetilised teadmised arenenud täiuslikkuseni:D ja ka sild on kolm korda lahti/kokku käinud - seega tõenäoliselt on ikkagi nii nagu mu esimeses postituses kirjas. Mis üldiselt peaülekande paigaldamist puudutab, siis loomulikult ei ole tegemist mingi üleloomuliku tegevusega aga nii minu kui ka paljude usa vendade kogemus näitab, et järjepidevalt hea tulemuse saab ainult suurte kogemustega paigaldaja, teistel võib õnneks minna aga tavaliselt jääb siiski mingi undamine sisse. Muidugi mõningad aftermarket ülekanded ongi sellised, et neid päris vaikseks ei saa.

Igatahes kui must maagia ei aita siis pean seda Chrysleri varianti meeles...

Aga arvamused nõiarohtude kohta on endiselt teretulnud...:)
09.10.2001 at 15:59
priit
Üks vahend mis tõesti aitas on STP toode.Sai seda ühele sierrale sisse aetud,kuigi sellel isendil oli silla undamine tingitud vanadusest ja suurest läbisõidust.Asi on plasttuubis ja müügil enamustes tanklates.
09.10.2001 at 22:32
LaSa

Moderator
jah, eks need rimet & xado on mõlemad sellised 'nõiarohud', kuid üks neist on vähemalt hardcore-militaartehnika pääl (vene tankid :)) testitud.. Xado kohta ei oska paraku midagi öelda.

too rimeti otsimine-uurimine-asjatamine oli mul omal suht ammu, seega enam täpselt ei mäleta kohti, kust seda saada.. :( anyway, toona mainiti autoturul ühte kindlat müüjat kindlas kohas (äkki praegu kah alles kuskil?) .. Võin soovitada veel kuskilt väiksematest varuosapoodidest küsimist, nad ehk oskavad edasisi juhtnööre anda Sulle.

ahjaa, 1 inimestest, kes rääkis rimeti positiivsest mõjust, oli kohe _väga_ dailydriver, nimelt taksojuht..

ee.autos kirjutav kod. männik kah kasutab rimetit: http://www.eol.ee/~margus/lc.html
09.10.2001 at 22:59
peep

Moderator
Sai siis xadomehi külastatud ja oli mis ta oli - vähemalt nad kohe ausalt tunnistasid, et LS difrile ta ei sobi. See n.ö. kaitsekiht tekib kõikidele pindadele mis omavahel hõõrduvad ja seetõttu LS difri vussi keerab - mida ma ka algusest peale kahtlustasin.

Muidu pidi asi väga hästi töötama - väidetavalt mh. ka off-road harrastajad pidid seda kasutama...
11.10.2001 at 14:41
PlyVal64
Mine küsi Esso esindusest(eks teistel vist ole ka), need kunagi rääkisid sellisest spets.tagasillaõlist. Mõeldus ülisuure koormusega töötavatele sildadele(a`la Belaz, Caterp. jne.). Pidada hästi paks olema ja nõrga mootoriga külmal talvel paigaltvõtu jommikul vaevaliseks tegema. Kuid sillad pidid "vaikima" koheselt. Kas LSDle sobib, ei oska isegi mitte arvata.
16.10.2001 at 19:09
lundve

mersu differ läks vaiksemaks molübdeeni õlile lisades, soovitan proovida, hullemaks ei tee
30.04.2003 at 23:10
pisike99
khm, banaanikoored aitavad, ole kindel...

01.05.2003 at 18:02
peep

Moderator
See kõik oli kaks aastat tagasi, seda difritki enam pole...
01.05.2003 at 19:58
lundve

quote:
pisike99: khm, banaanikoored aitavad, ole kindel...
haisema hakkavad varsti
01.05.2003 at 20:22
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Undava difri vaigistamine nõiakunsti abil ?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.