Poster |
Message |
vvt |
augukaliiber?
Selline tobedavõitu küsimus, aga millega mõõdetakse täpselt väikese läbimõõduga auku, millele suplerite, mikromeetrite vms ligi ei pääse? Tegemist on klapipuksi aukudega kaanes, kus mõõtmise täpsus peab olema ca 5 sajandikku.
Kui kellelgi sellist riista on, siis võiks endast märku anda, laenaks nädalavahetuseks ehk mõne eest?
Edit: augu läbimõõt on ca 14 mm
03.12.2004 at 14:14 |
Last edited 03.12.2004 at 14:14 by vvt
|
spinna |
augukaliiber?
quote: vvt: millega mõõdetakse täpselt väikese läbimõõduga auku, millele suplerite, mikromeetrite vms ligi ei pääse? Tegemist on klapipuksi aukudega kaanes, kus mõõtmise täpsus peab olema ca 5 sajandikku.
augu läbimõõt on ca 14 mm
Mikromeetriga. Kahjuks endal ei ole nii väikest, aga olen käes hoidnud. Näeb välja nagu supleri hargiga ja mikromeetri sabaga riist. Hargi moodustavad peenikesed traati meenutavad orgid.
http://www.metric.ee/index.php?doc_id=74 siit kuuendalt leheküljelt leiad pildi ja andmed sellest, mida sul otsida tuleks. |
03.12.2004 at 14:31 |
|
spinna |
augukaliiber?
Meenus veel üks võimalus, mida aegajalt kasutanud olen.
Kui võid eeldada, et koonilisuse vms probleemi ei ole, siis lükkad sinna auku enamvähem sobiliku suurusega tapi, mille mõõdud ja mõõtude ühtluse oled enne mikromeetriga ära kontrollinud ( puuritera või klapi saba kasvõi) ning siis mõõdad indikaatorkellaga kahes ristsuunas loksu ära.
Kui sa paremat moodust ei leia, siis aitab see küll. |
03.12.2004 at 15:23 |
|
Cardo |
augukaliiber?
peaks vist äkki tööjuures olema , esmaspäevaks saan vastuse. |
03.12.2004 at 16:16 |
|
Astro SS |
augukaliiber?
see on mikromeeter-sisemõõdik ,vanakoolimehed teavad seda kui *nutromer*
10 mm peaks olema võikseim võimalik mõõdetav ava.
Mul peaks tööpostil selline riist olema, pole vist kunagi nii väikest auku mõõtnud aga peaks vist saama.
03.12.2004 at 19:50 |
|
Olds |
augukaliiber?
nutromer oleks see, millega sellist ava mõõta.
06.12.2004 at 14:43 |
|
vvt |
augukaliiber?
Tänud Astro SS-le, asi leitud ja lahendatud!