Poster |
Message |
ubin |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Eile keerasin ahjus küpsetatud kana p-----e, kuivas ära
Toppisin õunu ja paprikat täis, võiks parem olla.
Kui on kogemusi ja häid nõuandeid, ole kena. |
23.12.2004 at 23:20 |
|
Cardo |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
kana pane kilekotti ( speckott) |
23.12.2004 at 23:30 |
|
blazerK5 |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
keera üleni fooliumisse ja küpseta 200 kraadi jures kuni pehme siis võta fooljumist välja ja pane veidikeseks lahtiselt ahju 300 kraadiga siis tõmbab pealt krõbedaks
Head jõulu kõigile
____________________________
LINCOLN TOWN-CAR 1978 (460cid)
|
23.12.2004 at 23:31 |
|
Hylas |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
enne kotti pistmist võid ka natuke õlle koos meega läbisegatuna peale ja sisse pintseldada
Aga jah ilma koti või fooliumita saad tõesti suht jama tulemuse. Samas ära unusta koti või fooliumi sisse mõned augukesed hambaorgiga teha !
viimane lihv asjale tõesti ilma kotita et ilus ja krõbe pealispind saavutada, aga selleks võid koti lihtsalt pealt pooleks rebida.
Küpsetuskotiga muidu see teema et max 200c sest kui on üle selle siis võib juhtuda et kott sulab sinu toidu külge kinni.
Rõõmsat kokkamist !
|
23.12.2004 at 23:40 |
|
ubin |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
olen kotis teinud ja ka hea välja tulnud, aga viimane kord jäi kogu nahk koos tiibadega koti külge.
Aga hani, tahan kindla peale välja minna, arvatavasti siis fooliumisse ja pärast siis krõbedaks, aga mida huvitavat sisse toppida.
|
23.12.2004 at 23:45 |
|
onu villi |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
quote: Hylas: enne kotti pistmist võid ka natuke õlle koos meega läbisegatuna peale ja sisse pintseldada
Aga jah ilma koti või fooliumita saad tõesti suht jama tulemuse. Samas ära unusta koti või fooliumi sisse mõned augukesed hambaorgiga teha !
viimane lihv asjale tõesti ilma kotita et ilus ja krõbe pealispind saavutada, aga selleks võid koti lihtsalt pealt pooleks rebida.
Küpsetuskotiga muidu see teema et max 200c sest kui on üle selle siis võib juhtuda et kott sulab sinu toidu külge kinni.
Rõõmsat kokkamist !
See juba midagi, aga, pole varem kanast suuremat teinud, mis oleks see ligikaudne aeg 3,5 kg hane küpsetamiseks 200 kraadijuures
|
24.12.2004 at 00:09 |
|
blazerK5 |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Pakun et kusagil 3 tundi fooljumis ja siis on nii pehme et liha kondi küljes ei püsi. Aga kalkun on kindlasti vähem mahlane kui kana siis on kaval täidiseks panna sea hakkliha ja ,et asi ei oleks üksluine siis herned, mais, shmpinjoni lõigud , ananass mis iganes sinna juurde veel.
____________________________
LINCOLN TOWN-CAR 1978 (460cid)
|
24.12.2004 at 00:20 |
|
hulgus |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
väike majonees vms rasva/õlis sisaldav asi, annab peale pintseldades ka hea tulemuse. Kott muidugi esiteks, kotti pole, võib kaane all ka teha, aga pole päris see... |
24.12.2004 at 00:31 |
|
Hylas |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
quote: onu villi:
See juba midagi, aga, pole varem kanast suuremat teinud, mis oleks see ligikaudne aeg 3,5 kg hane küpsetamiseks 200 kraadijuures
Ega se hani niipalju teistest ei erinegi va. metsalinnud
küpseta aga kontrolli on põhiteema, ehk siis aegajalt abiks hambaorgiga torkida ja aru saada kui pehme nüüd liha on ja kui kõvasti kondi küljes kinni või mitte.
edit
metsalindude ja muude vabaltlendavatega on teema hoopis teine, ilma eelneva marineerimiseta praktiliselt ei õnnestugi maitsvat asja saada kuna vaesekesed ringi lennates kõik oma rasvad juba niigi ära kulutanud , et prae jaoks enam pole ühtegi rasvarakku sulatada.
Koduste ja kasvatatud 0 lennutundidega lindudega on palju maitsvam
|
24.12.2004 at 00:39 |
Last edited 24.12.2004 at 00:45 by Hylas
|
onu villi |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
metsalinnuga oleks veel keerulisem et ürti saada mul see Hungari Rimist ostetud
|
24.12.2004 at 00:44 |
|
NeverL |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
ma pole küll eriline kokk, kuid tean mis mulle meeldib
kui kana teen, siis küll sisse pole midagi toppinud kuna ostan tavaliselt fileed vai koibi.
aga teen hõbepberi sees ja filee/koiva kõrvale panen alati kartuleid ning fooliumi põhja tiba valget veini.
kana maitsestan "õli+igast mitseained mis riiulis on" need kuskil kausis segamini ja pintseldan kanad üle. vahest panen kõrvale ka paprikat, maisi, porgandeid ja ka rediseid.
nagu ütsin kokk ma pole aga lihtsalt meeldib nii |
24.12.2004 at 00:48 |
|
onu villi |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Tänan nõuannete eest mu hani tuleb kindlast voh, tahan midagi rasvase seaprae kõrvale vahelduseks saada.
Kahju küll et mu poisi voodi ostmise teema foorumist välja visati. Aga kõik hästi autovoodit oldi tallinna poes juba nähtud, varsti meil siin Eestis kõik olemas |
24.12.2004 at 00:55 |
|
Hylas |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
lõpetuseks mainin nagu ka eespool mainitud õlu ja vein , et kerge alkohol kiirendab igasuguse liha grillimise-hautamise protsessi ja ning aitab siduda maitseaineid. Ning soovitan veel lisaks maitseainetele lisada ka natukene suhkrut (või mett) (kehtib kõigi liharoogade puhul) sest muidu ei tundu maitseained nii selged kui peaks . |
24.12.2004 at 01:02 |
|
Polkovnik |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Omalt poolt soovitaks veel praetermomeetri ostmist - igasuguste liharoogade tegemisel väga käepärane riist ja lihtsamad on suhteliselt odavad ka. Kasutamine on samuti lihtne, kuna erinevate lihasortide valmimistemperatuurid on tavaliselt juba termomeetrile kantud.
Ise olen sellega väga häid tulemusi saavutanud
Omadest kogemustest veel nii palju, et kõige olulisem minu meelest on õige küpsetustemperatuuri valik - kui sellega üle pingutada siis kuivab ära jah. Küpsetuskott muidugi lihtsustab asja tunduvalt . |
24.12.2004 at 08:58 |
|
vvt |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Hane
Hane tasub ise tegema hakata siis, kui kana oskad normaalselt teha. Hane sees (kindlasti on tegu selle sügavkülmahanega) on rasva niipalju, et pann ajab ahjus üle. Ja lõpuks on vintske ikka.
Eelmiste jõulude ajal tegin. Enam ei tee
____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
|
24.12.2004 at 09:14 |
|
ubin |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Nonii varsti läheb siis tegemiseks. Otsustasin määrida soola ja pipraga siis pintseldan õlle ja mee seguga, topin sisse seeni, seapekki, paprikat, õunu ja veel õlut, keeran tinapaberisse ja küpsetan 200 juures 2,5h ja siis foolium maha ja 300 juures pruuniks.
Üks küsimus ikka veel. Kuda pidi ahju pistan, on sellel mingit vahet ja kas vahepeal ka keeran ringi.
Häid Pühi! kõigile ja tänud kokkadele |
24.12.2004 at 10:39 |
|
FlammablE |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Hane puhul tuleb kõigepealt valida normaalne hani. Silma järgi seda eriti kindlaks ei tee, kui ta jääs ja paki sees. Olen täheldanud, et Eesti haned kipuvad vanad kuivikud olevat ja tulemus meenutab grillitud kummikut. Hungari omadega on enamasti õnneks läinud, aga ega seegi kõige õigem pole. Kõige parema hane saab, kui mõnelt tuttavalt talumehelt mõni kobedam ära osta ja ahju lüüa. |
24.12.2004 at 11:10 |
|
Polkovnik |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Sel küll vahet ei tohiks olla kuidaspidi ahju pistad.
Mis aga protsessi puutub siis... Hmm.. 200 juures 2,5t..
Ja pärast veel 300 juures?
Hmm..
Julge oled
Ise samas situatsioonis kasutaks küpsetuskotti (ok - foolium sobib ka), laseks 200 juures 45-60 min ja alandaks siis kuumust 160 juurde - veel tunnike/poolteist.
Siis tasub juba vaikselt tikuga proovima hakata.
Mis pruunistamisse puutub siis parem lase juba ahjugrilliga natuke peale - see 300-ga mängimine..
Mahlad lased välja niimoodi
Edit:
Praetermomeetrit kasutades on asi valmis 75 kraadi juures |
24.12.2004 at 12:30 |
Last edited 24.12.2004 at 13:07 by Polkovnik
|
vvt |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Eelpooltoodu oli muidugi mõeldud selle Ungari sügavkülmahane juurde, mida kohalikest hästivarustet toidupoodidest leida võib (selline valge-punane kilekott. Ise vandusin ikka üksjagu ja lõpuks läks enamik koerale
____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
|
24.12.2004 at 12:45 |
|
Madlobster |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
loe juba nagu perekooli või midagi muud seesugust
PS. Hanest ei tea midagi. |
24.12.2004 at 14:35 |
|
mihkel |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Mina teen nii et kütan omal toas ahju korralikult kuumaks
enne topin kalkuni või hane korralikult õuna parikat ja mett täis tsortsu guinessi õlut pane kah sisse pealt teen mee õli ja maitse ainetega kokku siis fooliumisse ja ahju tuha sisse ca 3-5 tundi oleneb suurusest ja voila paremat assja ananb otsida |
24.12.2004 at 14:59 |
|
Märt |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Võta naine
____________________________
..
Saab 900 cabrio
.. |
24.12.2004 at 16:30 |
|
antoonio |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Kana ja kalkun (hanega pole viitsinud mässata) kannatab ilma fooliumita (kotita) väga hästi teha ainult ise peab hoolsam olema ja aegajalt lihtsalt niisutama (sobib kõik see vedelik mis panni on kogunenud. Samuti peab passima et pann ära ei kuivaks ning temperatuuriga üle ei pinguta..
Aga täidiseks sobib kõik see mida kannatab ja meeldib süüa - alates hapukapsast kuni peekoni viiludeni.
Ja muidugi parim tulemuse saab tõelises ahjus (nagu siin juba mainiti) eriti kui veel viimase tunnikese poolteist kartulid kah tiivulisele seltsiks panna.
Head isu kõigile. |
24.12.2004 at 18:19 |
|
j2nx |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Kartulitest, vali kohe sellised eriti head kartulid, päris ahjukad ikka. Korralik ahi, soovitavalt ikka vana puiduküttega.
Kartulid pintselda mõnusalt pardirasvaga üle, peale võtaks nagu krõbeda koore, alt on pehme ja mõnus.
nädalavahetusel Jazzi kokakoolis pidi seda tehnikat näitama vms.
|
25.12.2004 at 00:38 |
|
Vanaisa Moderator |
Kuida teha hane, et mahlane jääks.
Nüüd vist juba võib - ja vat see viinajook pane juba varakult sügavkülma - eriti hea, kui on green apple nimeline jook - ja siis, kui hane prügikasti pead viskama, siis kalla korralik 100g jooki ja elu läheb jälle edasi....
____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil |
25.12.2004 at 07:23 |
|