register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Turvakoolitusest  
Poster Message
partel

Turvakoolitusest
Hei,

Kellel on võimalik, palun kaaluge turvatöötaja kvalifikatsioonikursust.

See diplom on rahvusvaheliselt aksepteeritav, näiteks UK's, Iirimaal jne on nii mõnigi inimene tööl...

Lisaks see väljaõpe on kasulik ka igapäevaelus, sest kunagi ei tea, millal sõber või sõbranna eluohtlikusse olukorda jääb...

Ise tegin eksami 23-ndal veebruaril, õppisin kella 0300-0600, s.t. lehitsesin õppematerjali läbi, lugesin netist veel Turvaseadust ja Karistusseadustikku ja see oligi enam-vähem kõik...

Eksamitulemus oli üsna hea:

Seal oli 60 kolme valikvastusega küsimust, millest mul olid 58 õiged.

Eksamikomisjoni esimees raputas niimoodi kätt, et siiamaani on tunda...

See olevat olnud uus rekord...

Igatahes sõbra või sõbranna matustel osalemisest on raske midagi hullemat välja mõelda...

Seega tuleb asja osata...

Nojah, nagu "Kindel töö" kuulutused näitavad, võiks pöörduda Mustamäe tee 5, s.t. "Ilmarise maja"

Pärtel

25.02.2005 at 11:14
Joel

Turvakoolitusest
quote:
partel: õppisin kella 0300-0600, s.t. lehitsesin õppematerjali läbi, lugesin netist veel Turvaseadust ja Karistusseadustikku ja see oligi enam-vähem kõik...

Ja mida see eksamipäeva varahommikul kolme tunniga läbiloetud pealiskaudse teoooria valikvastuselise testi tulemusel teenitud rahvusvaheliselt tunnustatud paber Sulle annab? Enesekaitset ja kriisiolukordades tegutsemist õpitakse ja harjutatakse aastaid, et reaalse olukorra tekkides toimuks tegutsemine instiktiivselt ja suudetaks säilitada külma pead. Ei väida, et see paber üldse midagi väärt ei ole, samas ei tahaks eriti väita ka vastupidist...

25.02.2005 at 13:11
luu
Turvakoolitusest
Mõnel siuke pea kümme+ aastat olemas,koos lisadega.
25.02.2005 at 16:34
partel

Turvakoolitusest
quote:
Joel:
quote:
partel: õppisin kella 0300-0600, s.t. lehitsesin õppematerjali läbi, lugesin netist veel Turvaseadust ja Karistusseadustikku ja see oligi enam-vähem kõik...

Ja mida see eksamipäeva varahommikul kolme tunniga läbiloetud pealiskaudse teoooria valikvastuselise testi tulemusel teenitud rahvusvaheliselt tunnustatud paber Sulle annab? Enesekaitset ja kriisiolukordades tegutsemist õpitakse ja harjutatakse aastaid, et reaalse olukorra tekkides toimuks tegutsemine instiktiivselt ja suudetaks säilitada külma pead. Ei väida, et see paber üldse midagi väärt ei ole, samas ei tahaks eriti väita ka vastupidist...

See kolm tundi oli lihtsalt viimane kordamine, kuna minu seinast-seina huvidega sai asi vähemalt sel algtasemel üsna selgeks juba aastaid tagasi...

Ma arvan, et siin foorumis on nii mõnigi, kes võiks oma mõningad teadmised ja oskused paberiks vormistada - see võib hiljem kasuks tulla...

Enesekaitse ja kriisiolukordades tegutsemises oled üsna õigel teel... ;)

25.02.2005 at 17:43
mr. RocknRoll

Turvakoolitusest
Anna mõni juhtlõng, kuskohas ja millal eksam toimub, materjalide kättesaadavus...ja maksumus;)? Üht-teist kunagi tudeeritud ka.

25.02.2005 at 18:40 Last edited 25.02.2005 at 18:40 by mr. RocknRoll
partel

Turvakoolitusest
Eksam toimub ikka Mustamäe tee 5, kolmandal korrusel, kas auditooriumis 301 või 302.

Nagu ma olen aru saanud, siis eksam on kuskil 25. paiku..

Aga eksamile pääsemise eelduseks on tasemetest, mis on u. kuu keskpaigas.

Igatahes tunniplaan on suht muutlik, kuna lektorite ajakava on muutlik, ehk tasub ise kohal käia või siis helistada.

Põhiliseks õppematerjaliks oli mul 2004 augusti edition 101 lk kaustik. Kohe anti niisama, aga pärast pidi tagasi andma, aga oli võimalus ka välja osta, mida ma ka tegin - 153.- EEK

Sisukorra peatükid:

I. Õigusaktid
II. Klienditeenindus
III. Kriisipsühholoogia
IV. Turvatöö organiseerimine
V. Turvataktika
VI. Tuletõrje- ja päästeteenistus
VII. Väärtveose saatmine. Inkassatsioon
VIII. Relvaohutus. Erivahendid
IX. Elektroonilised valvesüsteemid. Raadiosidevahendid.
X. Terrorism. Pommioht.
XI. Meditsiin.

Lisaks juurat õppinuna oskasin ka ise muid asju leida, aga see ei olnud tegelikult nii hädavajalik...

Põhiasjad on hädakaitse, hädaseisund, omavoli, väheväärtuslik vargus jne

Kursuse hinna kohta... mnjah, mulle on see suurusjärgus 2400, aastase järelmaksuga, ehk 200 kuus, sendi täpsusega ei oska öelda, tegelt "väga hea" puhul saab 400 alet ka.

Aga teistele on vast rohkem...

Igatahes, mina arvan küll, et igaühel tasuks see koolitus läbi teha...

Seal õpib nii palju, ja seda saab igapäevaelus rakendada + saab üle maailma aksepteeritava diplomi.

25.02.2005 at 21:34
vvt

Turvakoolitusest
Kui selle kursuse saab tõesti läbi ühe õhtuse tuupimisega, siis on selle kasulikkus tõesti kahtlane nagu keegi eespool ütles. Nt kriisiolukordades toimetulemist küll raamatust õppida ei saa, selleks on ikka tohutult nüri nühkimist vaja.

Kas tõesti Iirimaal see paber maksab või maksab see sellepärast, et ka seal kogemata Falck tegutseb?

Idee poolest sai nõukaaja lõpus läbitud mingid tsiviikaitse või whatever kursused. Mis ei tähenda, et nüüd tuuma/keemia/biosõjaks :uhoh moraalne valmisolek on

Selle turvakursuse läbija kvalifikatsioon on "piisav" selleks, et Falck maksab sulle mingi 18 eek tunnis. Ehk ei midagi.

26.02.2005 at 09:13 Last edited 26.02.2005 at 09:15 by vvt
Märt
Turvakoolitusest
quote:
partel: + saab üle maailma aksepteeritava diplomi.

Paljud meie hulgast soovivad minna maailma turvameheks???

26.02.2005 at 10:10
zapi
Turvakoolitusest
quote:
partel:
Ise tegin eksami 23-ndal veebruaril, Eksamitulemus oli üsna hea:
See olevat olnud uus rekord...

sa käisid juba novembri kuu gruppis ju,miks alles nüüd eksamile jõudsid?
endal oli 57 õiget ning meie gruppis oli veel parema tulemusega osad...ehk rekordit pole...
kestvusrekord võib-olla... :P
26.02.2005 at 11:46
partel

Turvakoolitusest
Ma olen keskkoolis 12 aastat vene keelt õppinud + ülikoolis.

Kas nüüd peab venelaseks hakkama??? Vaevalt...

Aga vene keele oskus kulub ära, või mis?

Tuleb aru saada, et mitte kõiki inimesi ei huvita iga hinna eest raha kokkuajamine...

On ka müstilisemaid mitmekülgsemaid inimesi, kellele sobib lihtne rutiinne töö, et põhienergia saaks pühendada huvitavatele asjadele, mille olemasolustki enamus inimesi teadlikud ei ole...

Nojah, tuleb möönda, et isegi olin yuppie rahvusvahelises õigusbüroos, töötund 130 EUR, tudengina kusjuures... (mina ise sain muidugi murdosa sellest)...

Mis eksamitulemusse puutub, siis komisjoni esimees ütles, et vana rekord oli 57 ja mul 58. Mul endal suht savi, peaasi, et läbi sai, aga hea tulemus muidugi kahju ka ei tee...

See diplom annab kolmanda kategooria, ehk 25.- EEK tunnis, millega muidugi ära ei ela, pea kõigil on mingid kõrvaltöö(d).

26.02.2005 at 22:06
tfr

Turvakoolitusest
quote:
partel: See diplom annab kolmanda kategooria, ehk 25.- EEK tunnis, millega muidugi ära ei ela, pea kõigil on mingid kõrvaltöö(d).
Kui hingelt turvamees oled, äkki siis elab ka. Mul oli sellistega just teine lähedane encounter viimase nädala jooksul - mõlemad kusjuures Kaubamaja toidumaailmas.

Eelmisel reedel käisin seal ise poes, seljakott koos fotokolaga oli kaasas. Kassast väljumisel hakkasid turvaväravad piiksuma, turva kargas ligi. Egas midagi, varastanud polnud midagi, kiirelt sai loomkatsetamise käigus jõutud järeldusele, et seljakoti peale piiksub (sisse minnes loomulikult ei iitsatanudki). Järgnes tigeda saba silme all tore protseduur, kus turva kallas mu koti sisu sinna kassaleti kassiirijärgsele osale laiali ja vehkis mu asjadega ükshaaval väravate vahel, kuni selgus, et kurikaelaks oli lahtiselt kotis vedelenud CompactFlash mälukaart. Loetud sekundid peale seda jõudis kohale ka mingi teine turvamees, kes rõõmsalt teatas, et see pidi täiesti "teada kala" olema, et lahtiselt (mitte fotokasse topituna) oleva mälukaardi peale need väravad piiksuvad. Ega's midagi, öeldi mokaotsast "vjabandust" ja jäeti mind aina tigeneva saba ette kotti kokku tagasi pakkima.

Vaatus kaks, täna, pool tundi tagasi. Kassas minu ees selline varastes 20ndates neiu, ostis umbes 50 krooni eest süüa, maksis kaardiga. Kassapidaja teatas, et terminal ütles, et "suletud kaart" ja apparently vajutas enne seda ka mingit paanikanuppu, kuna paarkümmend meetrit eemal seisnud (kus ta seda juttu niisama kindlasti pealt ei kuulnud) turva tuli jooksuga ligi. Neiu vandus jumalakeeli, et tegu on tema kaardiga ja suletud ei tohiks see nüüd küll olla. Turva nõudis dokumenti, mida neiu peale mõningast kotis kahlamist ei leidnud (juhilube tal polevat, ID-kaarti polla jõudnud veel teha ja passi pole ka kaasas). Rahakoti vahel oli kümmekond muud sama nimega kliendikaarti + haigekassakaart, sellest ei piisanud. Lõpuks jõudis tüdrukule kaarti lähemalt vaadates kohale ka, milles kamm - tal oli see veebruaris aegunud, oli käinud pangast uue võtnud, aga apparently vana kaardi tagasi rahakoti vahele pannud. Aga noh, kuna pildiga dokumenti ei olnud, siis jäeti ta toidukraam kassasse ja talutati kahe (mingi teine turva oli ka samamoodi intsidendi käigus kohale ilmunud) turvamehe vahel üsna agressiivselt kätest tirides minema (kuigi mingit põhjust nagu polnud ja neiu nõustus ohates ka nendega kaasa minema). Hea, et käsi veel raudu ei pandud.
03.03.2005 at 16:59
udu

Turvakoolitusest
tfr, mis nendes juhtumites valesti oli?

03.03.2005 at 17:24
vvt

Turvakoolitusest
Kala hakkab mädanema peast. Surnud ring - mingi min palga suuruse raha eest normaalse suhtumisega töötajat ei saa. Tuleb kokku juhuslikke inimesi, neid kes mujal toime ei tule, alaväärsuse all kannatajaid ja muidu torusid. Need tulevad ja lähevad. Väga palju neid koolitada pole ka mõtet, sest niikuinii panevad varsti ajama. Neid saab kontrollida ainult kaikaga. Saabki surnud ring.

Nende käteväänamiste taga räägib muidugi ebakindlus. Esiteks on ennast soliidseteks turvafirmadeks pidavatel kompaniidel komme kaamerate abil iga liigutust jälgida ja kohe karistada. Meestel hirm, et järsku paneb "varas" jehhat ja lastakse lahti. Teiseks - väljaõppe nõrkus (vt esimene lõik).