Poster |
Message |
Mihkel383 |
Odomeetri võltsimine...
vaadates eesti praegust auto turgu siis tundub et 92% autodest on võltsitud odomeetri näiduga. tekib küsimus ,et mida see annab?? Kes usub et 97.a ässja saksast ala passat ,520 jne on 110000 km 97000 km läbisõiduga?? pakun ,et mitte keegi . tuttav mul toob hollandist autosid ja rääkis ,et oli tal kaks volvo s80 mõlemad üle 200tkm läbisõiduga ühel keeras näidu 132tkm peale ja osteti nädalaga ära teine seisis kuu aega ja keegi ei vaadanud ka ..... kas inimestel on mingi sugune psüholoogiline piir ees kuskil ,et kui auto on 150+200 läbisõiduga , et siis on auto romu ise müün hetkel oma ausa !!! 287343 läbisõiduga autot mis on tip top korras ja kõigil on huvi kuni sp näiduni siis tekib tõrge ...peab ka vist 150tkm keerama ja oleks auto juba ammu müüdud . |
09.03.2005 at 14:52 |
|
foke |
Odomeetri võltsimine...
Uue mehena ehk Mihkel seletab sujuvalt ära ka oma nimekülge liidetud numbrikombinatsioonivaliku |
09.03.2005 at 15:05 |
|
Mihkel383 |
Odomeetri võltsimine...
quote: foke: Uue mehena ehk Mihkel seletab sujuvalt ära ka oma nimekülge liidetud numbrikombinatsioonivaliku
Tegu siis chevy vaniga 92.a ostetud saksast kunagi olnud originalis 5,7 aga saksas 6,2 peale pandud auto minu käes 5 aasta jookseb veatult aga kindlustus pisut kallis |
09.03.2005 at 15:56 |
|
Quattro |
Odomeetri võltsimine...
Tuttav teema, panin mingi aeg tagasi oma saani suht odava hinnaga müüki. Huvilisi oli küll, aga kui läbisõitu mainisid, ei olnud enam ühtegi. Kedagi ei huvita, et autot remonditud korralikus kohas ja korralikult ning kõik vajaminevad jupid on alati välja vahetatud, mitte midagi kokku aretatud. Ilmselt peab ka mingi 100K tagasi kerima
09.03.2005 at 16:49 |
|
Caddy73 |
Odomeetri võltsimine...
Ise vastasid oma küsimusele, ostja tahab et teda tüssatakse sest muidu ta ei osta. Kui keegi arvab et automüüa enda lõbuks laseb läbisõitu kerida (mis uuemate autode puhul maksab raha) siis tehakse seda ainult kliendi meeleheaks. Kolhooside ajal keriti muideks edasi!
09.03.2005 at 17:00 |
|
MELKA |
Odomeetri võltsimine...
Jou
Muidugist tuleb edasi kerida, soovitav näit 999 999, ostja ise näeb, kuis paari meetriga vanast uus saab
NHF
09.03.2005 at 17:34 |
|
mr. RocknRoll |
Odomeetri võltsimine...
Siinsed inimesed on lambad lihtsalt. Vähegi vanema autopuhul tuleks eelokõige seisukorda vaadata. Hea oli käia Kasutatud Saksa Liisinguatos, kus 96a. 626 Mazdal oli 325000km, aus kaup. Paar päeva tagasi sõitsin 2002 aasta astra taksoga, millel 267000 ees. Enda kasutuses oleval 306 98a. Peugeotil saab kohe 310000km, tehnika hea, iste vajab vähe riide vahetust. Kaks viimast täiesti tipp-topp sellise läbisõidu juures.
300000 pole eriti suur läbisõit kui autot on HOOLDATUD ja pole VÄGISTATUD, kindlasti on ka vahe, kus need 300000 sõitnud on.
09.03.2005 at 17:40 |
Last edited 09.03.2005 at 17:43 by mr. RocknRoll
|
erik |
Odomeetri võltsimine...
quote: Caddy73: ostja tahab et teda tüssatakse sest muidu ta ei osta.
Ma küll ei tea ühtegi ostjat, kes tahaks, et teda tüssataks. Pigem on asi selles, et kui auto odomeetril on 250 000 ees, siis tõenäosus, et sellega ei ole sõidetud rohkem kui 119 000 km, on null. Samas kui identsel autol on ees 119 000 ja "äsja saksast", kus automüüjatel on suur vastutus ja ostjatel tugev tsiviilõiguslik kaitse selliste keisside vastu, jääb ikkagi mingi õhkõrn lootus, et äkki on ikka vähem kui 250 000 sõitnud. Kui neil autodel muud vahet ka ei ole, siis oleks ju loll see 119 000 km läbisõiduga masin ostmata jätta. Ja mitte sellepärast, et on suur soov lasta endal nahk üle kõrvade tõmmata...
edit: nulle läks paljuks mõnes kohas |
09.03.2005 at 17:46 |
Last edited 09.03.2005 at 17:52 by erik
|
Mihkel383 |
Odomeetri võltsimine...
quote: erik: quote: Caddy73: ostja tahab et teda tüssatakse sest muidu ta ei osta.
Ma küll ei tea ühtegi ostjat, kes tahaks, et teda tüssataks. Pigem on asi selles, et kui auto odomeetril on 250 000 ees, siis tõenäosus, et sellega ei ole sõidetud rohkem kui 119 000 km, on null. Samas kui identsel autol on ees 119 000 ja "äsja saksast", kus automüüjatel on suur vastutus ja ostjatel tugev tsiviilõiguslik kaitse selliste keisside vastu, jääb ikkagi mingi õhkõrn lootus, et äkki on ikka vähem kui 250 000 sõitnud. Kui neil autodel muud vahet ka ei ole, siis oleks ju loll see 119 000 km läbisõiduga masin ostmata jätta. Ja mitte sellepärast, et on suur soov lasta endal nahk üle kõrvade tõmmata...
edit: nulle läks paljuks mõnes kohas
Ma mõtlesin ikka seda ,et need "ässja" saksast tulnud autod on eestis keritud ... saksas ma jah ei usu ,et seda eriti tehakse . Eks targemad teavad kus Tallinna kesklinnas on garaaz mis spetsialiseernud sellele kohe...
|
09.03.2005 at 17:57 |
|
erik |
Odomeetri võltsimine...
quote: Mihkel383: quote: erik: quote: Caddy73:
Ma mõtlesin ikka seda ,et need "ässja" saksast tulnud autod on eestis keritud
Ongi, ja ma vastasin ainult repliigile, et ostja tahab tüssatud saada. Ei taha. Ehk siis - kumb on tõenäolisem, kas see, et on edasi keritud või see, et tagasi? edit: retooriline küsimus, vastama ei pea!
Anyways, eks me kõigi hoolimatus ja ka kellegi ärihuvid on ka mängus. Sellise kerimise (tellimise) eest võiks nii mõnigi kord
a) kriminaalasja alustamise avalduse teha;
b) auto ostuhinna alandamist nõuda.
A keegi ei viitsi sellega tegeleda, kuna oma taskusse sellest saadav kasu oleks kulutustega võrreldes väga marginaalne. Sellisteks puhkudeks oleks hädasti riigi kaitset vaja, aga aur kulub enamasti teede remondist jutustamise peale ära. |
09.03.2005 at 18:10 |
Last edited 09.03.2005 at 18:11 by erik
|
Ragnar |
Odomeetri võltsimine...
See peab ikka väikese hälvega olema, kes suudab odomeetri kerimises potentsiaalseid kliente süüdistada!
Selline väide ei vääri isegi edasist kommenteerimist. |
09.03.2005 at 18:17 |
Last edited 09.03.2005 at 18:20 by Ragnar
|
mrtn |
Odomeetri võltsimine...
quote: Mihkel383: quote: Ma mõtlesin ikka seda ,et need "ässja" saksast tulnud autod on eestis keritud ... saksas ma jah ei usu ,et seda eriti tehakse .
nagu ütles mulle mu Tauruse müünud hr. Enn Eichelmann: "USAs ei keri keegi! see on seadusevastane!". siiski avastasin pärast, et see masin oli 105K miili, mitte 46K sõitnud..
M.O.T.T. |
09.03.2005 at 18:35 |
|
Silwer |
Odomeetri võltsimine...
Njah aga samas mul on tööl üks E320 mersu aastast 97 ja selle tegelik läbisõit on 118 000 km (auto uuena ostetud). Lihtsalt auto kasutaja elab väga lähedal oma töökohale...
Nüüd isegi kui tahaks müüa siis keegi ei usu, et tegelikult kah selline läbisõit - häda pärast saab küll MB esinduse kaudu tõestada, kuna kõik remondid ja hooldused alati seal tehtud ja iga kord ka odomeetri näit fikseeritud aga ikkagi...
09.03.2005 at 20:14 |
|
valts |
Odomeetri võltsimine...
quote: mrtn: quote: Mihkel383: quote: Ma mõtlesin ikka seda ,et need "ässja" saksast tulnud autod on eestis keritud ... saksas ma jah ei usu ,et seda eriti tehakse .
nagu ütles mulle mu Tauruse müünud hr. Enn Eichelmann: "USAs ei keri keegi! see on seadusevastane!". siiski avastasin pärast, et see masin oli 105K miili, mitte 46K sõitnud..
M.O.T.T.
On jah seaduse vastane aga ega see ei tahenda et ei tehta kui seadus ei luba.
|
09.03.2005 at 20:30 |
|
mrtn |
Odomeetri võltsimine...
tollipaberites oli 105 000 miili, seega jääb usa kerimine vast ära. |
09.03.2005 at 20:49 |
|
meikavana |
Odomeetri võltsimine...
odoka tagasikerimise juurde käivad ka paberites väiksesed "muudatused"
omast käest teada kuna sugulane tegeles kunagu saksast autode toomisega |
09.03.2005 at 21:01 |
|
cobra159 |
Odomeetri võltsimine...
Psühholoogiline tõrge on osta auto, millel on 2xxxxx odomeetril, arvatakse, et see auto on juba nii otsas ja tema peab hakkama raha sisse laduma sellesse. Mul ja tekib vahel näiteks kui vaatan Impreza kuulutusi, et sõitnud u 140-150k et see mootor on jummala kohvi ja seda ranto ei tahaks küll osta, kuigi tegelikult ta seda ei ole. kahtlane värk see inimese mõistus, usub, kuigi teab, et see on vale.
A muide, meil peres on 98 a Mazda, mille läbi sõit 71 tuhhi, a kui nüüd seda müüma hakata, siis kõik arvavad, et tagasi keritud. |
09.03.2005 at 21:21 |
|
kassBasiilio |
Odomeetri võltsimine...
Unusta ära et Sakslane ei keri.
Esseni all on neid kohti mittu kus treilaga ette sõidad iga autoga 15-20 minti ja kerivad palju soovid. Enne euro tulekut 40 DEMi 100 000km alla masina peale. Muidugi ega suurem osa müüjad seal kandis ka tsurkad mitte Valged sakslased.
Vähe aega tagasi jälgisin ühe auto (suure mootoriga sakslane)teekonda saksast Eesti platsile.Alguses oli 390 000 tkm treilale läks auto 240000ga platsil müügis oli 160000 (tekst juures:heas korras vähe sõitnud vanemate inimeste käes olnud laa laa..)
Kõige kummalisem et müüdi koos teenindus raamatuga mille järgi kõik oli nii nagu müügi hetkel?!?!?
|
09.03.2005 at 21:27 |
|
rai |
Odomeetri võltsimine...
To Silver666: Mercedese ajaloo tuvastamine on nüüd küll Eestis üks lihtsamaid ja seda mitte ainult Eestis müüdud autode puhul. |
09.03.2005 at 22:07 |
|
DestroyerJanari |
Odomeetri võltsimine...
Lihtsalt eestlased on umbusklikud kui näevad jah autot, milel odomeetril mingi 300k km. Tavaliselt ju kui sellisel autol on selline odomeetri näit, sis auto omanikud juba ise hakkavad oma autot vägistama, nii et vähe pole. Lihtsalt omanik arvab, et auto varsti niguinii Emexisse ja sis võtab veel viimast. Ja enamusel autodel, millel tõesti odomeetri näit liiga suur on seda vägistamist liiga palju olnud. Seega on mõnel korralikul juhil jah oma autot suht raske ära müüa ja tõesti aitab vaid odomeetri võltsimine. |
09.03.2005 at 22:30 |
|
ollo |
Odomeetri võltsimine...
Lihtsalt infoks, et ka VW tegeliku läbisõidu tuvastamine on Eesti esinduse kaudu võimalik. Mu Passatil oli ka suvel Saksas hoolduses käies 175k, oktoobris Eestisse jõudes ~90k ees Odo näidu järgi nüüd küll autot osta ei tasu...
-olev-
|
10.03.2005 at 17:10 |
|
Caddy73 |
Odomeetri võltsimine...
quote: Ragnar: See peab ikka väikese hälvega olema, kes suudab odomeetri kerimises potentsiaalseid kliente süüdistada!
Selline väide ei vääri isegi edasist kommenteerimist.
Olgu selle vaimse tervisega nagu on, aga see on üsna kindel et enamus platsidel ja turul käivatest inimestest ei taha autot osta. Tahavad hoopis aastaarvu ja läbisõitu saada. Vaadaku parem auto seisukorda. Kas sa arvad et automüüjad ise vähe ei irvita selle üle, et täiskasvand inimesed lihtsaid tehteid teha ei oska nagu liitmine ja korrutamine. Teinekord on auto läbisõit nii väike et odavam oleks olnud taksoga sõita. See peab ikka vähe haige olema kes usub, et kõik eestis müüdavad autod on natuke üle saja tuhande sõitnud, on nad siis 5 või 20 aastat vanad.
10.03.2005 at 17:11 |
|
max |
Odomeetri võltsimine...
quote: Mihkel383: quote: foke: Uue mehena ehk Mihkel seletab sujuvalt ära ka oma nimekülge liidetud numbrikombinatsioonivaliku
Tegu siis chevy vaniga 92.a ostetud saksast kunagi olnud originalis 5,7 aga saksas 6,2 peale pandud auto minu käes 5 aasta jookseb veatult aga kindlustus pisut kallis
Kui on tegemist 6.2L diisliga, siis on see 379cid. |
10.03.2005 at 20:54 |
|
Mihkel383 |
Odomeetri võltsimine...
quote: max: quote: Mihkel383: quote: foke: Uue mehena ehk Mihkel seletab sujuvalt ära ka oma nimekülge liidetud numbrikombinatsioonivaliku
Tegu siis chevy vaniga 92.a ostetud saksast kunagi olnud originalis 5,7 aga saksas 6,2 peale pandud auto minu käes 5 aasta jookseb veatult aga kindlustus pisut kallis
Kui on tegemist 6.2L diisliga, siis on see 379cid.
no las siis olla Mihkel379 |
11.03.2005 at 17:32 |
|
foke |
Odomeetri võltsimine...
no seda ma kartsingi...
foke@383 |
11.03.2005 at 18:43 |
Last edited 11.03.2005 at 18:44 by foke
|