register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Silumiini kruntimine   1 2  
Poster Message
LaSa

Moderator
Silumiini kruntimine
Kas silumiini jaoks on mingi spetskrunt vajalik või kõlbab ka see kõikse tavalisem? Vaja paar pisividinat spraycaniga üle tolmutada õigesse värvitooni...
14.03.2005 at 12:01
kefka
Silumiini kruntimine
quote:
LaSa: Kas silumiini jaoks on mingi spetskrunt vajalik või kõlbab ka see kõikse tavalisem? Vaja paar pisividinat spraycaniga üle tolmutada õigesse värvitooni...

silumiin :alumiiniumi ~tsingi sulam. alumiiniumi krunt sobiks,kui neid vidinaid kauem ilusatena näha tahad.

14.03.2005 at 16:45
trevi

Silumiini kruntimine
tsingiga? kas mitte räniga mitte hoopis, siliitsium + alumiinium = silumiin :)
15.03.2005 at 16:18
bebop
Silumiini kruntimine
Tsinkiga ikka peaks olema.See vene keelne termin:)Kuna vene keeles tsink algab S tähega siis ongi silumiin.Tsinki peaks seal tunduvalt rohkem olema nii,et mis nad sinna tsinkitud kerede peale panevad,et värv püsiks peaks silumiini peal ka värvi peal hoidma.
16.03.2005 at 11:07 Last edited 16.03.2005 at 11:10 by bebop
Quattro

Silumiini kruntimine
Alumiiniumi sulam räniga on silumiin ja seda kasutatakse peamiselt keemiatööstuse aparaatide ja seadmete valmistamiseks, sest räni muudab alumiiniumi happekindlaks.
http://www.kmg.tartu.ee/~keemia/index.php?sisu=materjalid&mis=sulamid

16.03.2005 at 11:11 Last edited 16.03.2005 at 11:13 by Quattro
bebop
Silumiini kruntimine
Ok tabel ilus ja must valgelt kirjas kõik.Samas nimetab rahvas silumiiniks ka tsinki-alumiiniumi sulamit.Noh karburaatorid,igasugu iluvõred jne.LaSa mis juppid need on kui see saladus ei ole?:)
16.03.2005 at 11:40
LaSa

Moderator
Silumiini kruntimine
Kurask, aga äkitse polegi siis silumiin - vidinad ise on välispeeglid. Ma olen nagu kogu aeg arvanud, et see ongi silumiin... :uhoh
16.03.2005 at 12:06
bebop
Silumiini kruntimine
vot,vot seda minagi:)aga välja tuleb,et ei ole.Need välispeegilid kindlasti tsingi-alumiiniumi sulam ja tsinki % on seal päris kõrge.
16.03.2005 at 12:12
Quattro

Silumiini kruntimine
quote:
bebop: vot,vot seda minagi:)aga välja tuleb,et ei ole.Need välispeegilid kindlasti tsingi-alumiiniumi sulam ja tsinki % on seal päris kõrge.
Veel korra solgin LaSa topicut aga,
mul kahtlane tunne, et ajad millegiga segamini. Auto peeglid võivadki silumiinist olla. Alumiiniumi ja tsingi sulami olemasolus kahtlen, või on tegu mingi HiTech sulamiga. Internetiavarustest ei suutnud ka midagi leida. Äkki ajad Al ja Cu omavahel segamini Cu + Zn = messing
E:tuli meelde, et AlZn kasutatakse pindade korrosioonivastaseks töötlemiseks-nagu värvi moodi

16.03.2005 at 13:30 Last edited 16.03.2005 at 13:44 by Quattro
bebop
Silumiini kruntimine
messing on messing ja see on kollane.Selle tunneb juba värvi järgi ära.Põhimõteliselt ongi autopeegli korpus tsinkist.See alumiiniumi % seal väike.Sinu poolt antud silumiini koostises vist oli 90%alumiiniumit.Võta kätte näiteks karburaator ja sama suur tükk alumiiniumit ja saad aru,et karburaator ei saa olla sinu poolt antud koostisega silumiin kuna ta tunduvalt raskem.Ja auto peegli korpused samast materjalist.

Edit:Quattro,le
Nii annan sulle selle tsinki sulami koostise ka siis
Zn on nii 92-95%
Al 4-7%
ja muid metalle siis juba 0.0... midagi
16.03.2005 at 14:28 Last edited 16.03.2005 at 16:06 by bebop
LaSa

Moderator
Silumiini kruntimine
Tõsi - alumiiniumist on see materjal raskem ja värvipoolest ikka siuke hõbedakarva, mitte kollakas.
16.03.2005 at 15:20
paxmees
Silumiini kruntimine
mäletan, et vene masina (AZLK-2141) ukselingid, mis olid krt teab mis Al segu sai liivapritsitud ja seejärel krunditud täiesti tavalise metallikrundiga, ning selga läks must tavaline alküüdemail seejärel, püsis peal nagu vanem mees.

16.03.2005 at 15:34
kefka
Silumiini kruntimine

Seda materjali muide nimetavad silumiiniks ka suuremad keevitustarvikute ( elektroodid, jootepastad,räbustid jne) müüad . rauakoolides nimetatakse seda materjali ka nii. Ja tahtsin veel lisada ,et neis peeglikronsudes oksudeerub paraku see vähene alumiinium, mitte tsink.

16.03.2005 at 20:31
Quattro

Silumiini kruntimine
Jumala auta, olen õppinud paar aastat materjali õpetust ja silumiinis pole mitte grammigi tsinki. Metallikoolis on silumiin selline sulam, kus Al (85-90%), Si (10-15%) ja ei mittemingisugune ebamäärane tsingisulam.
Ja natukene järelemõtlemist, tsingi erikaal on üle 7. Kas tõesti "silumiinist", mille tsingi sisaldus on 90 ja rohkem %, karburaator kaalub pea samapalju, kui samasuur tükk terast???
Üks vana teema ka siia, milles on peegel silumiinist. http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=5172
E: To LaSa tuttav värvija ütles, et silumiini-seda Al ja räni sulamit võib katta tavalise krundiga, kuid parem pidi olema kusagilt värvipoest spets krunti küsida.

16.03.2005 at 21:39 Last edited 16.03.2005 at 21:55 by Quattro
kefka
Silumiini kruntimine
quote:
Quattro: Jumala auta, olen õppinud paar aastat materjali õpetust ja silumiinis pole mitte grammigi tsinki. Metallikoolis on silumiin selline sulam, kus Silumiin Al (85-90%), Si (10-15%) ja ei mittemingisugune ebamäärane tsingisulam.

Tead, ma ei viitsi rohkem jahuda, ma nagu metallikoolis käind ja alumiiniumi keevitusega varsti kümme aastat vahelduva eduga tegelend. enemus arvatavasti sai aru millest juttu (peeglitest), muide antud materjali olen keevitand ja puhtast alumiiniumist asi kaugel. oled teoreetik mina praktik,oled endas kindel mina ka.

16.03.2005 at 22:00
LaSa

Moderator
Silumiini kruntimine
uhh, siuke fleim. Tegelt läkski juba kähkuka-vormis tavaline krunt selga, äkki natuke aega seisab külges.

Tegelikult oli alguses soov peeglid kroomi viia, paraku kroomikuningas Martin laitis mõtte maha ja eks siis tuligi värviga mäkerdama hakata. Eks siis peab kunagi tehases kroomitud peeglid leidma kuskilt.
16.03.2005 at 22:04
Quattro

Silumiini kruntimine
quote:
kefka:
Tead, ma ei viitsi rohkem jahuda, ma nagu metallikoolis käind ja alumiiniumi keevitusega varsti kümme aastat vahelduva eduga tegelend. muide antud materjali olen keevitand ja puhtast alumiiniumist asi kaugel. oled teoreetik mina praktik,oled endas kindel mina ka.
Teoreetik paneb ühe lingi, kus müüakse Al keevitamise elektroode. Meeldetuletuseks, tsingi tähis on Zn
http://www.asterek.ee/?id=29#Elektroodid%20alumiiniumitele%20ja%20nende%20sulamitele
Ilmselt jäi kõva praktika juures teooria niruks;) peace

16.03.2005 at 22:15
bebop
Silumiini kruntimine
Ja mina söön oma mütsi ära kui karburaator ja peegli alus ei ole tsink+vähe alumiiniumit!!!!!!Mul töö juures laual paber kus kõik must valgelt kirjas.Jah on mõningad karburaatorid mis on alumiiniumist aga muidu kõik tsinkist.
Ja kui oled karburaatorit käes hoidnud peaksid aru saama,et see tunduvalt raskem kui alumiinium.
16.03.2005 at 22:46 Last edited 16.03.2005 at 22:49 by bebop
kefka
Silumiini kruntimine
Ma siis vabandaks nende ees, kelle jaoks teema ammendunud on. " Qattro" sinulgi koolis oli kuda oli, tubli et viitsisid lingi üles panna. Nimelt seal müügil ELEKTROODID AL112, General applications , blok, cylinder heads, tanks jne. ei ole kunagi tehtud "silumiinist". silumiini ei saa keevitada üldjuhul elektroodiga, vaid joodetakse. vaata siis joodiseid,MELTOLIT440jaMELTOLITmgal oma lingilt.

16.03.2005 at 23:25
Quattro

Silumiini kruntimine
quote:
kefka: Ma siis vabandaks nende ees, kelle jaoks teema ammendunud on. " Qattro" sinulgi koolis oli kuda oli, tubli et viitsisid lingi üles panna. Nimelt seal müügil ELEKTROODID AL112, General applications , blok, cylinder heads, tanks jne. ei ole kunagi tehtud "silumiinist". silumiini ei saa keevitada üldjuhul elektroodiga, vaid joodetakse. vaata siis joodiseid,MELTOLIT440jaMELTOLITmgal oma lingilt.
Mul oli kunagi tuttav nimega Mari, millegipärast ta tahtis, et teda Katiks kutsutakse. Sa võid samuti mingit ebamäärast tsingi sulamit Silumiiniks nimetada.
Olin veel usin ja panen ühe lingikese, kus on kirjas Al keevitamisest ja ennäe, ka silumiini keevitamise elektrood. http://www.parem.com/sihtmark.php?yraam=raam0.htm&vraam=algusesisuk3.htm&praam=lisainfo/infkeev1.htm
Seda mütsisöömist tahaks ka näha, päris naljakas oleks.

17.03.2005 at 08:52
bebop
Silumiini kruntimine
Quattro võta mingist karburaatorist tükk ja tee analüüs.Mina seda eile tegin ja panin ka saadud tulemused siia kirja!!!!!!Ma ei väida,et karburaator on silumiinist aga tsinki+alumiiniumi sulam on ta küll ja peegli alus on samast materjalist.Võin veel tuua palju näiteid kus seda materjaali kasutatakse.
17.03.2005 at 08:58 Last edited 17.03.2005 at 08:59 by bebop
Vanaisa

Moderator
Silumiini kruntimine
quote:
LaSa:----Eks siis peab kunagi tehases kroomitud peeglid leidma kuskilt.
millised nad sul on, ümarad või kantis?
Mul jäi kunagi üks sait sima, kus erineva kujuga vana kooli peegleid pakuti, ehk leian uuesti üles...

17.03.2005 at 08:58
Martin460
Silumiini kruntimine
Tekitan siia veel segadust juurde.Venelastest galvaanikud kutsuvad seda materjali millest autode detailid tehtud on nimega"tsamm".Eestlased ütlevad:"Hitleri sitt" ja"kuketina"
Muideks Vasar tootis paar aastat tagasi survevalu meetodil 1969 aasta Plymouth Roadrunner-i tagatulede raame(kokku u.1000tk.)Tellijaks olin mina ja raamid läksid USA-sse ühele tuttavale autojuppide müüjale.See materjal millest neid tehti oli raudpolt kindlalt Alumiiniumi ja Tsingipulbri segu.Vahekorda ei oska kahjuks öelda.

17.03.2005 at 09:05
Quattro

Silumiini kruntimine
quote:
bebop: Quattro võta mingist karburaatorist tükk ja tee analüüs.Mina seda eile tegin ja panin ka saadud tulemused siia kirja!!!!!!Ma ei väida,et karburaator on silumiinist aga tsinki+alumiiniumi sulam on ta küll ja peegli alus on samast materjalist.Võin veel tuua palju näiteid kus seda materjaali kasutatakse.
OK, arusaadav-järelikult pole tegu silumiiniga. Küll on aga kindlalt ka silumiinist karpasid. Aga mis on siis selle tsingisulami nimetus???

17.03.2005 at 09:29
trevi

Silumiini kruntimine
http://cadds.me.ttu.ee/mti/tehno/index.htm

sealt mitteraudmetallid ja saab tutvuda igasuguste mittemetallidega, kaasaarvatud silumiiniga ja nende faasidiagrammidega jne. Pm on tegu TTÜ tehnomaterjalide konspektiga, aga vähemalt pealiskaudsel uurimisel ei leidnud sealt sulamit, millest siin juttu :( Koolis seda vist ei õpetata...
17.03.2005 at 09:53
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Silumiini kruntimine   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.