Poster |
Message |
peastpisutsai |
auto ost/müük
ok. ma tean, et kõlab väga naiivselt nüüd, aga hetk pole kellegi targema käest küsida ka. kuidas täpselt toimub auto ost/müük ja mis kulud sellega kaasnevad (riigilõiv?)- nimelt siis esmakordne kogemus mulle.
aitäh. |
13.04.2005 at 19:54 |
|
Heiti |
auto ost/müük
Esmane arvele võtt 1600,-,ülevaatus 360-...,Kui auto arvel siis omaniku vahetus vist oli 600,-.(panka)
Ostja ja müüja lepivad omavahel hinnas ja muudes tingimustes kokku ja ARK-is toimub vormistamine. |
13.04.2005 at 19:59 |
|
Fog |
auto ost/müük
Lepid kokku ostja/müüaga, lähete koos ark'i (võttes kaasa tehnilise passi mõlemad pooled) täidate koos avalduse, ning maksate raha(eimäleta kui palju). Ootate oma järjekorra, ning tädike teeb asja ära.
NB: kui müüdaval autol on kindlustust, siis kindlustus lõpeb ümberregistreerimise aktiga, ning "raha" mis on "üle makstud" liigub uue omanikuga ehk autoga kaasa.
sama päeva tehnilise passi ettenäitamisel saab uue kindlustuse teha sekundipealt kehtivaks.
13.04.2005 at 20:01 |
|
peastpisutsai |
auto ost/müük
oppop. suur aitäh. |
13.04.2005 at 20:02 |
|
MitsuPower |
auto ost/müük
väike märkus....kindlustus ei lõpe ostu-müügi aktiga vaid kestab 5 päeva (loe viis) päeva jooksul peale akti vormistamist veel! selle aja jooksul peab uus omanik kindlustuse tegema! Mingi aeg tagasi oli jahh, et lõpeb kohe aga nüüd enam mitte!...kui juhuslikult uuesti pole midagi muudetud
|
13.04.2005 at 23:08 |
|
alambe |
auto ost/müük
nüüd on asi nagu mujal euroopas
kui müüjal on kõik paberid korras on, kindlustus ja ülevaatus, piisab kui teed ostu-müügi lepingu vabas vormis, kus on peal lepingu objekti andmed ja ka müüja ja ostja andmed. sellega on auto juba sinu oma, siis lähed esimesel võimalusel arki(müüja ei pea sinna enam tulema) ning maksad riigilõivu 600.- ja võtad auto oma nimele, kindlustuse pead jah siis 5 päeva jooksul enda nimele tegema.
juhul kui autol puudub kiondlustus või ülevaatus tuleb ta ette näidata ARKi artistidele, kes siis kinnitavad et ikkka tegu selle pilliga on mis lepingus on. |
14.04.2005 at 08:32 |
|
epsum |
auto ost/müük
Sellele 5 päevale ma mürki ei paneks: Liikluskindlustuse seaduse §23 lg 6 ütleb: 6) Sõiduki omandanud isik võib 10 päeva jooksul pärast sõiduki omandamise registreerimist liiklusregistris sõlmida lepingu enda valitud kindlustusandjaga. Uue lepingu jõustumise hetkel lõpeb eelmine leping ja eelmise lepingu ettemakstud kindlustusmaksete osa tasutakse kindlustusvõtjale (sõiduki omandanud isik) tema avalduse alusel. Avalduse võib esitada ühe aasta jooksul, alates kindlustusmakse tagasisaamise õiguse tekkimisest, kusjuures nimetatud tähtajast hiljem esitatud avaldust ei rahuldata.
- ka olen kuulnud ka kindlustusandja poolset ütlust, et tuleb teha esimesel võimalikul juhul, mis jätab päris suured tõlgendamisvõimalused. Igatahes, olen olude sunnil sõitnud 4 kuud olukorras auto oma nimel - kindlustus eelmise omaniku nimel, ja politseiga pole probleeme tekkinud.
|
14.04.2005 at 08:43 |
|
MitsuPower |
auto ost/müük
just oli ühe sõbraga auto müügiga selline lugu, et uus omanik kujutas ka ette, et sõber teeks oma nimel kindlustuse kuna see odavam ja siis peale auto ümbervormistamist sõidaks ta eelmise omaniku(ehk siis minu sõbra kindlustusega)
Sai siis uuritud ARK-st ja kindlustustest ja öeldi, et nii ei ole lubatud sõita e. kindlustus ei kehti(konkreetselt sai küsitud IF kindlustusest ja ka Liikluskindlustusfondist)
Minu teada peaks peale 5 päeva eelmise omaniku kindlustus nn kehtivuse kaotama(nii väidavad kindlustusseltsid igatahes! Seega kui sõidad eelmise omaniku kindlustusega üle 5 päeva siis peaksid sama hästi kui ilma kindlustuseta sõitma!!!!! |
14.04.2005 at 09:16 |
|
epsum |
auto ost/müük
Kus see 5 päeva reegel kirjas on?
|
14.04.2005 at 10:16 |
|
MitsuPower |
auto ost/müük
quote: epsum: Kus see 5 päeva reegel kirjas on?
sellest pole õrna aimugi aga kuna inimesed kes "peaksid" oma tööd tundma nii väitsid siis ei hakka mina sellega riskima, et sõidan teise kindlustusega ja laksu pannes kindlustuskate puudub
|
14.04.2005 at 10:26 |
|
kkerem |
auto ost/müük
kindlustus võib olla kuni 10 päeva. Samas, kui autole on jäänud kehtiv kindlustus pikemaks ajaks, siis saad selle oma nimele ümber vormistada (kui eelmine omanik ei ole seda peatanud-lõpetanud). Muidugi tuleb seal mängu nii riskigrupp kui ka registreerimisasukoht, millest siis hind nagu sõltub. Heh ja kui lähed ark ja hakkad seal riigilõvu maksma, siis võta mõned 25-kad lisaks. Nimelt seal vaja maksta riigilõivu lõivu koguvale ettevõttele. Minul on olnud piinlik olukord, kus polnud seda raha kaasas |
14.04.2005 at 11:02 |
|
udu |
auto ost/müük
kindlustust vana omanik peale auto müüki enam katkestada ei saa, müügi hetkest läheb poliis üle uuele omanikule arvutatuna jäänud summa ringi tema piirkonnale ja riskikoefitsendile. Kindlustuskate peaks kehtima ostuhetkest, aga vana omaniku nimega poliis vist tuleb siis mingi 5 või 10 päeva jooksul ringi teha. Ringi tehakse ettemakstud summa ulatuses tasuta.
14.04.2005 at 11:06 |
|
tafka |
auto ost/müük
kästakse ümber vormistada 5 päeva jooksul, aga kui ei vormista, siis sisuliselt midagi ei juhtu. kui eelmise omaniku makse on väiksem, kui uuel omanikul, siis võib selts hiljem vahe sisse nõuda(kui asi peaks välja tulema). |
14.04.2005 at 12:02 |
|