register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : IT nõu vajaka (püsiühendus)   1 2  
Poster Message
vvt

IT nõu vajaka (püsiühendus)
Siin vist palju tarku IT mehi koos, et küsiks siis:

Kasutan koduselt Starmani püsiühendust, see kaabelmodemiga värk, StarLight pakett, kirjade järgi peaks olema 1M allalaadimiskiirust (tõsteti jutu järgi eelmine aasta 512K-st). Nagu aeg edasi, seda aeglasemaks muutub, puhastan arvutit vaat et iga päev, aga kasu ei midagi. Kuidas õnnestuks küll seda lubatud "kiirust" kontrollida, minu loogika järgi ühenduse kokkujooksmine hot.ee või delfis kuulub 56K telefonimodemite juurde. Kui ikka pikk tööjutt koos hoti kokkujooksmisega kaduma läheb, võtab vanduma. Viga tundub olema ühenduses või serveris, sest "data" tuli modemil isegi ei vilgu kordagi.

29.06.2005 at 14:00
smr
siin on starmani kiirusetest - http://web.starman.ee/modem/
29.06.2005 at 14:04
Aspelund
http://www.cyber.pri.ee/kiirusetest/kiirus500.htm

Veel üks test.

Asp
29.06.2005 at 14:07
Cardo

Peale seda kui loobusin IE ja kasutan Mozillat on probleeme 15x vähem, peaaegu nagu ei meenugi , et hädasid oleks.
29.06.2005 at 16:10
mth

esiteks ei aeta tööjutte läbi hoti

need kiirusetestid on kah nagu nad on, targem on miski suurem fail kuskilt tirima panna ja keskmist jälgida, tiri midagi eesti serveritest, sealt peaks maksimaalne kiirus kindlasti kätte tulema.

ja proovi firefoxi, õpid internetti ja oma arvutit uuesti armastama :)
29.06.2005 at 16:18
PlyVal64
quote:
Cardo: Peale seda kui loobusin IE ja kasutan Mozillat on probleeme 15x vähem, peaaegu nagu ei meenugi , et hädasid oleks.
100% nõus. IE tundub täna lausa kräpina, Mozi ja Opera ruulivad. Ja jube naljakas, kodus kasutan Operat, tööl Mozillat, kuigi mõlamas masinas on mõlemad olemas. Pole ei kiiruse ega väljaviskamise probleeme.
29.06.2005 at 16:59
truckerkOll

starman sucks!!!
mis krdi püsiühendusest saab juttu olla, kui üle päeva mu arvuti nende serveriga ühenduse kaotab...
ja alatasa on telefoniga ka mingid jamad - inimesed helistavad mu mobiilile ja küsivad, miks mul lauatelefon koguaeg kinni on?
selles küll nüüd IE süüdi pole?
ja suhtumine klientidesse on kah seal asutuses selline a`la: "lolli kari olete"...
(samas vähemalt üks tehnik on normaalne inimene ja minu küsimusele vastas ausalt ja ei ajanud mingit jama).

kiiruse koha pealt: elioniga OLI parem!

minu isiklikud kogemused siis sellised!

29.06.2005 at 17:57 Last edited 29.06.2005 at 18:11 by truckerkOll
erik
quote:
truckerkOll: starman sucks!!!
kiiruse koha pealt: elioniga oli parem!

Eks iga l*** kiidab oma *****.

Mul näiteks täiesti vastupidine kogemus. On ka starmaniga naljakaid intsidente olnud (nt parandavad mu ühendust kaks päeva trepikojas ja pärast selgus, et mul net käib teise trepikoja kaudu üldse), aga sellist keppi nagu ma elioniga Tartus nägin või mida mu naine oma väikses offisis praegu näeb, ei ole mina Starmaniga veel tunda saanud.

Üks tõsisem intsident oli, kus minu lasnamäe jaoks väljastatud modem ei tahtnud kesklinnas tööd teha, a pärast paaritunnist kompleinimist vahetati see ära ja vabandati ka, et nii kaua vastu punniti alguses. Minu kaheaastase kogemuse jooksul kesklinnas on Starmani tõttu net ära olnud maksimaalselt 2-3 korda. Ülejäänud 10 korral on selgunud, et viga on IE-s, naabri wirelessi ruuteris, mis minu oma ära kippus killima ja azureusi mingis versioonis, mis mu wirelessiga sobida ei tahtnud.
29.06.2005 at 18:06 Last edited 29.06.2005 at 18:07 by erik
ollo
Mul on Starman olnd mingi 3-4 aastat vist kodus. 2 rendimodemit on nad vahetanud, mõlemal juhul on tulnud neid paar päeva veenda selles, et ma ikka ei ole kaamel ja nende modem on tõesti p..s.
A muidu on toiminud, ei kurda.
29.06.2005 at 18:24
Cardo

täienduseks võin mainida, et vana modemiga oli pidevalt jama, väga tihti kadus nett ära, ma olin ka segaduses, siis tuli koju kiri,, et teie modem on vigane ja tulge vahetage ära, läxin kohale ja kohapeal vaadati mulle otsa ja üteldi, et said otsa, see oli 1 a tagasi. Hetkel uue modemiga neti kadumist ei ole olnud.
29.06.2005 at 19:28
mms
Kas keegi suudab tavainimesele ratsionaalselt ilma emotsioonideta (a la õpite arvutit uuesti armastama) selgeks teha milles see IE problemaatilisus siis võrreldes Firefoxiga seisneb? Mida see IE siis pahasti või valesti teeb? Kas midagi veel peale selle et vahest justkui internetti poleks? Kas juhul kui IE-ga tavakasutajale arusaadavalt justkui mingeid probleeme poleks, tähendab seda et päris kõik ikka ei pruugi siiski korras olla (mingid turvalisusriskid, spyware või midagi muud sellist kurja kollitab jne)? Või ilmnevad probleemid ainult mingi vähe advanceima kasutamise korral?

Jube hea oleks neid asju teada, äkki keegi viitsib seletada. Ei ole viitsinud IT foorumites kolada ja ega sealsele jutule vist võhik ei pruugi pihta ka saada.

See koduarvutivärk kipub jamaks minema kui pead igasuguste aeganõudvate arvutihaldustega iga päev paar tundi tegelema. Lisaks K-arvutisalongi vahet garantiiasjadega jooksmisele ;)

29.06.2005 at 20:31
blood

mjah ise Starmaniga väga tihedalt seotud:P kuigi ise Elioni klient- kuna Starmani lihtsalt pole siin . Mis võin öelda - Kõva 50% arvuti ja püsiühenduse katkemisi, kiirusekadusid on seotud siiski inimese/kliendi arvutiga(IEd,viirused,muusapp mis netist tuleb - muide hot.ee-l saab tihti sessioon päris kärmelt läbi ...).
Ja pealegi kui on mińgid mured teenusega siis saab ju tellida alati mehed kohale oma arvutiga ja saab kohe vaadata kus viga on.... ntks.
Te mõelge parem sellele kui suur valik meil tänapäeval on vali Elion, Starman või veel mingi pisem koduneti taoline ... lihtsalt tuleb leida sobivam hinna/kvaliteedi suhe :)

ex Escalade 2003
CTS 2008
29.06.2005 at 20:35
Wolle

quote:
mms: Kas keegi suudab tavainimesele ratsionaalselt ilma emotsioonideta (a la õpite arvutit uuesti armastama) selgeks teha milles see IE problemaatilisus siis võrreldes Firefoxiga seisneb?

Põhiline probleem seisnebki selles, et IE'le lihtsalt tehakse kõige rohkem igasugust nuhkvara. IE kui selline on kiireks rahateenimiseks mõeldud massitoode ei ole eales turvaaugu vaba ning neid parandusi tuleb nagu tuleb.

Firefox seevastu on tehtud Netscape'i põhjal millel juba eos on vähem igasuguseid problemaatilisi seiku nt. turvaaugud.

"Ilus" lühike vastus.. aga ehk saad mõttest natuke rohkem aru.
29.06.2005 at 20:42 Last edited 29.06.2005 at 20:45 by Wolle
mms
Suppercool, tnx Wolle! Sellest piisas täiesti, et Firefox kohe brauseriks teha. Mul ta ammu juba alla laetud aga pole mõttest suurt aru saanud, sest justkui pole nähtavaid problesid IE-ga olnud.

edit: kas favoritse ja linke saab kuidagi otse üle tõsta?

29.06.2005 at 20:46 Last edited 29.06.2005 at 20:47 by mms
Wolle

firefox peaks seda pakkuma kohe installimisel, et võtab yle sinu vanad bookmarkid jms
29.06.2005 at 20:52
imre16
quote:
mms:
kas favoritse ja linke saab kuidagi otse üle tõsta?

C:\Documents and Settings\XxX\Favorites

sealt kopeerid oma vajalikud lingid selle antud programmi Favorites kausta...
nt mul oli:
c:\Program Files\Mozilla\Bookmarks

ja Favorites ongi üle kantud.
29.06.2005 at 20:55 Last edited 29.06.2005 at 20:56 by imre16
Quattro

Endal ka Starmani ühendus. Eriti ei kurda, kuigi vahest kaob ühendus mõneks hetkeks ära. Modemile tuleks ka vahetevahel restarti teha. Aga ükskord, kui internet maruaeglane oli nädal aega järjest, siis tuli Starmani helistamisel välja, et kuidagi oli teenusepakett kõige aeglasema vastu ümber vahetatud:)

29.06.2005 at 21:02
ervin
julgen vastu vaielda IE teemalisel vaidlusel. Olen nüüdseks aastaid ainult IE-d brauserina kasutanud ja mul pole mitte kunagi olnud probleeme nuhkvaraga ega ka muu sarnasega. Abiks selle vastu on kasvõi http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/default.mspx
29.06.2005 at 21:09
mms
Aitäh. Feivorittidega asi klaar. Tark on muidugi enne igaks juhuks üle küsida kui ise asja uurida :)

See MS antispyware näeb igati fancy välja aga kui system scan teha siis ei leia midagi samas kus adaware leiab kuhjaga. Või on siis need adaware asjad lihtsalt ohutud? Huvitav et kui Firefoxi kaasutada kas siis AntiSpywareil pole mingit funktsiooni (mõtlen nt. RealTimeProtection või mis ta seal on)?

Ja kui ka IE-ga pole problesid olnud (mul ka nagu justkui poleks), siis Firefox sellest vist kehvem ikkagi ei ole?

29.06.2005 at 21:23
ervin
selle spyware scanniga on üldiselt nii, et adaware eemaldab ka võimalikud ohud - ehk siis asjad, mida kahtlustatakse. samas MS teab täpselt windowsi hingeelu ja seega kustutab ainult reaalsed ohud ja ei vingu tühja asja peale. IMHO on see GAIN (ms-i antispyware) üks parimaid vidinaid ja kui ta peaks tasuliseks minema, siis ma ta ka ilmselt ostan :) firefoxi ja GAIN-i kohta ma ei oska kahjuks midagi öelda, kuna ma pole firefoxi kasutaja. minu vajadused täidab IE täielikult ja ma lihtsalt ei ole leidnud mingit mõtet ennast ümber harjutama hakata. need ajad, kus IE iga pisema asja peale crashis on õnneks möödas ja loodetavasti enam tagasi ei tule:)
29.06.2005 at 22:23
rat_013

ise kasutan ie-d, probleeme pole, spyware-t olen ainult tuttavate arvutis näinud (millele reeglina järgneb kolm päeva roppu sõimu).. ise tuleb ennast kaitsta..
lolli käes on tõukeratas ka tapariist, ie-st rääkimata :D

29.06.2005 at 22:30
mms
quote:
ekgerke: firefoxi ja GAIN-i kohta ma ei oska kahjuks midagi öelda
Aga ega ta ainult IE-ga ei toimeta, uurib ju kogu op-süsteemi? Kas see mainitud GAIN ongi seesama AntiSpyware või midagi muud?

29.06.2005 at 22:51
devilc
Moderator
Jep, minagi IE kasutaja. Probleeme pole, töötab ilusti. Firefoxi vastu pole midagi, aga pole näinud põhjust üle minna (proovinud teda muidugi olen).
29.06.2005 at 22:57
topis
wolle, mth- võite vööle ühe sälgu juurde teha. pöörasite põlise IE kasutaja mõne hetkega Mozi kummardajaks. ja on tunda vahet- eriti just kasutamismugavuses. eks seda pangelaskmissagedust saab kommenteerida mõne aja pärast.
29.06.2005 at 23:43
erik
quote:
rat_013:
lolli käes on tõukeratas ka tapariist, ie-st rääkimata :D
Sellepärast ma igaks juhuks ka IE-d ei kasuta. Olen piisavalt võhik (rumal, laisk - kuidas tahate) IT alal. Oma kogemus on see, et igasugused adaware programmid spybot jms on minu jaoks peaaegu kasutuks muutunud (kuue kuu jooksul ei ole midagi leidnud). Teen midagi kasulikku parem. Muide, Firefoxil on minu meelest ka hullult mugav adblocker. Reklaamil parem klikk ja "block" ning pool aastat on enamkasutatavad veebisaidid minu jaoks reklaamivabad. Võibolla on IE-ga ka nii, a siis kui mina seda kasutasin, ma oma rumalusest sellist head ja mugavat blockerit ei leidnud.
30.06.2005 at 05:45
tqhq.ee foorum : Vaba teema : IT nõu vajaka (püsiühendus)   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.