Poster |
Message |
erik |
Telekas teeb imelikku häält?
Niih, selline mure, et telekas vilistab. See on mingi imelikul sagedusel - ise ma eriti ei kuule, a naist häirib ja minu meelerahu on ka natuke häiritud
Äkki kellelgi on kogemusi, kuidas sellest vilinast lahti saada? Telekas ise on mingi suuremat sorti poolteist aastat vana Salora. Piisavalt suur, et kuskile "igaks juhuks" tarima hakata ja piisavalt vana, et müüjale öelda "anna uus telekas, eelmine oli tuksis".
Olen igasuguse abi eest ette tänulik. |
25.07.2005 at 09:13 |
|
Sgrafito |
realaotustrafo on se vidin mis piniseb, märk sellest et võib miskil hetkel üldse saba anda. |
25.07.2005 at 09:33 |
|
erik |
quote: Sgrafito: realaotustrafo on se vidin mis piniseb, märk sellest et võib miskil hetkel üldse saba anda.
A on lootust, et mõistlike kuludega see ära remonditaks/vahetataks?
Teab keegi asjalikku remondimeest, kes koduvisiite teeks?
A millest see võiks olla tekkinud? Kas mu teleka kasutamine on kuidagi mitte-eesmärgipärane olnud, et 1,5 a pärast ostmist see asi viliseb? Või see kipubki nii olema? |
25.07.2005 at 09:41 |
Last edited 25.07.2005 at 09:42 by erik
|
Hylas |
minu üks telekas teeb samasugust vilinat külmast peast, aga väike sõbralik laks vastu telekat toob vaikuse ja nii on se umbes 2-3a. juba teinud. Jääb ka ise vait lõpuks aga see võtab umbes 5-6min.
Ise olen mõelnud et tiba tülikas aga nuh enamvähem töötavat asja ei viitsi nagu välja vahetada. |
25.07.2005 at 09:51 |
|
Jutulind |
Tihti jah reatrafo juures viga.
Üldiselt paar põhjust miks asi nii teeb - trafo ferriitsüdamiku pooli koos hoidev liim on ära kuivanud ja sealt see vilegi. Rohi on sinna uus liimisutsakas.
Teine võib olla lihtsalt tolmust, mis kogunenud reatrafo peale.
'06 Fiat Panda 4x4 |
25.07.2005 at 10:57 |
|
erik |
Käis esimene lehekuulutusest leitud soss-sepp
Silmad natuke kilasid ja seda imelikku peenikest vilinat ta ei kuulnud. Oli väga nõutu näoga ja arvas, et me ta üle nalja viskame. Puudulik keeleoskus ei lasknud tal veakirjeldusest ilmselt ka päris hästi aru saada. Läks ära "head aega, defekti netu"
Veel ideid kellelgi? Ametliku garantiikohaga on selline kogemus, et võtsid raha asjade eest, mida nad ei teinud. Esialgu oma nina sinna toppima ei lähe.
Mul erinevalt Hylasest just külmast peast ei tee häält, pigem soojalt. |
26.07.2005 at 11:21 |
|
kenu |
Vanemad inimesed ja joodikud tavaliselt jah kõrgemaid sagedusi eriti ei kuule.
Kõige lihtsam on iseenda abistamine, kruvikas kätte kaas maha, siis telekas sisse ja vaatad kuskohast vilin tuleb, arvatavasi näha ka millest tingitud ja sellest johtuvalt ka abinõud -- suruõhuga tolm välja, liimitilk, tikk kuhugi vahele jne.
NB, juhul kui omal näpud ja pea töntsid, siis ei tasu ise jamada, hooletusest võid midagi läbi kõrvetada või kilovoldi külge puutuda. |
26.07.2005 at 11:42 |
|
raix_ |
Võta telkul kaan tagant ära ja vaata kas siis ka vilistab?
Ilmselt on mingid kõrgsageduse vidinad kerge pinge all ning tekitavad resonantsi mistõttu hakkavad nad teatud spetsiifilist kõrgsageduslikku vilinat tekitama.
Viga on tihtipeale mehhaaniline. Ja esineb sagedasti.
Kui tahad sellest lahti saada ning viitsid ise teleka kohale tuua, anna teada.
Mul esivanem tegeleb kõikvõimaliku elektroonika parandmisega.
Ning kilavate silmadega sell ta ei ole |
26.07.2005 at 12:14 |
|
417RR |
quote: erik: Käis esimene lehekuulutusest leitud soss-sepp
Silmad natuke kilasid ja seda imelikku peenikest vilinat ta ei kuulnud. Oli väga nõutu näoga ja arvas, et me ta üle nalja viskame. Puudulik keeleoskus ei lasknud tal veakirjeldusest ilmselt ka päris hästi aru saada. Läks ära "head aega, defekti netu"
Veel ideid kellelgi? .
Kui sina ja telekaparandaja vilet ei kuulnud siis on ainult üks rohi - Võta uus naine, saad vilinast lahti ja ........................................................
|
26.07.2005 at 19:54 |
|
ollo |
quote: Kui sina ja telekaparandaja vilet ei kuulnud siis on ainult üks rohi - Võta uus naine, saad vilinast lahti ja ........................................................
Ilmselt on odavam uus telekas osta
Erinevalt teistest (ja kahtlemata targematest) soovitajatest mina ei soovitaks iseseisvalt telekat lahti kruvima ja trafosid näppima kukkuda. Seal teleka sees on õige mitu kohta, kust võib hea litaka kätte saada. Tean kogemusest.
|
27.07.2005 at 09:20 |
|
erik |
Aitäh kõigile pakkujatele. Ilmselt see ei tule kõne alla, et ma telekat kuskile tarima hakkan. Telekas on paras pirakas ja tõenäosus, et transamisel midagi tuksi läheks on suur . Parem tuleks ise remondimehele järgi või kompenseeriks kohaletulekuvaeva.
Näpud on töntsid ja tehnilist taipu ka pole piisavalt, et ise midagi nokkima hakkaks. Niiet muretseda ei maksa. Esmaspäeval läheb loosi viimane alternatiiv - garantiiremondikoja töömehe kohalekutsumine, kui midagi ahvatlevamat vahepeal ei pakuta. |
27.07.2005 at 21:25 |
|
volvomees |
quote: erik: Aitäh kõigile pakkujatele. Ilmselt see ei tule kõne alla, et ma telekat kuskile tarima hakkan. Telekas on paras pirakas ja tõenäosus, et transamisel midagi tuksi läheks on suur . Parem tuleks ise remondimehele järgi või kompenseeriks kohaletulekuvaeva.
Näpud on töntsid ja tehnilist taipu ka pole piisavalt, et ise midagi nokkima hakkaks. Niiet muretseda ei maksa. Esmaspäeval läheb loosi viimane alternatiiv - garantiiremondikoja töömehe kohalekutsumine, kui midagi ahvatlevamat vahepeal ei pakuta.
Osadel eelkõnelejatel on õigus selles osas, et teleka realaotustrafo (flyback transformer) võib teha seda 15 626 Hz häält, ja sel jugul tõesti tilk mingit väga mittejuhtivat ja elastset liimi võib aidata, kui teda on õigesse kohta tilgutatud (just õigesse kohta sinna flyback transformeri coili peale).
Mitte mingil juhul ei soovita ma siiski seda eksperimenti ise enne ette võtta, kui tõesti tead, mida teed (et kus see õige coil "mis see on" on jne....).
Võta palun see esmaspäevane alternatiiv - ohutus 100 %
|
29.07.2005 at 22:50 |
|