Poster |
Message |
japanspeed |
Lasa auto, miks käin foorumis jne
Lasa auto sõitnud 110kkm . Auto millega momendil sõidan on sõitnud 240 000 km. Ja võin rahuliku südamega starti asuda.
Mis vahet seal on kui vana kui kogu aeg seisnud on ?
See on täiesti teemast väljas nüüd ja peaks vist uue teema tegema ?
Ja Anti, foorumis käin sellepärast , et mulle meeldivad autod. Aga lihtsalt ei jaga arvamust et kui mingi asi mulle meeldib siis järelikult kõik muu on jama jne.
Siin on vahepeal päris huvitavaid teemasid ja nupukaid jutte inimestelt kes on ka reaalselt ka ise polte keeranud, mitte ainut netis surfanud ja on vahest nii mõndagi mida kõrva taha panna.
Lihtsalt ....minu arvamus on see et millegi mulle väga meeldimine ei tee teist asja kehvemaks. Asjad on nii nagu on.
Oma naine naist armastad rohkem kui Sandra Bullockit näiteks ju, ega sa sellepärast siis ei ütle et SB on rõve kõõm ja ei saada talle postiga jänkumaski vms.
No vot, kui keegi niimoodi põhjendamatult midagi väitma kukub siis vaieldakse vastu ikka.
Ise te tahate ju et USA auto omanikke oleks rohkem ?
Ärge siis peletage inimesi minema, keegi ei viitsi selliste eneseimetlejate seltskonnas olla kus kohe kõik muu maha tehakse ja kohati täitsa olematut asja upitatakse.
Eriti kui vaadata kui vähe on neidsamu autosid kiirendusvõistlustel, Saugal jne. Isegi linnavahel sõitmas ei näe kuigi autosid nagu oleks ja suurem osa elab Tallinnas ning väidetavalt on daily driverid.
Ma kogu aeg liigun linnas ringi ja ainukesed mis silma jäänud on dziibid ja sellised emexi kandidaadi moodi berettad.
Mulle on lapsest saati usa autod meeldinud. Lihtsalt ma ei mõista ja ei hakka kunagi mõistma mingit pimedat fanatismi.
Igasugu mõtteid tuli veel pähe...
Olen jaapanlaste asjadega päris palju iga nurga pealt kokku puutunud. Ja see mis paneb seal asja paika on töökultuur. Kui Chrysler viiks oma tehase Jaapanisse siis ei oleks selliseid juhuseid nagu ühel mu sõbral kes ütles, et kahest ( eelmine mudel) 300M-ist jääb peres väheks.
Ja olen näinud mis vahe on asjadel mis on jaapani kaubamärgi all tehtud tootel mis valmistatud usas ja jaapanis. No on vahe sees. Väike aga on.
Samas on jälle ameerikas nii palju häid asju eksole.
Võidusõit näiteks. Kuidas kogu see süsteem on paika pandud ja kuidas see kõik toimib. Just sõitja koha pealt. Tegelikult on pea igaühel võimalus tippu saada. Euroopas on see jällegi tänu asjade jubedale "peeneksajamisele" võimalik ainult talendi-õnne-rikkad vanemad/sugulased/naabrid kombinatsiooni olemasolul.
Kui rääkida neljal rattal liikuvatest asjadest.
Lihtsal inimese lapsel kuskilt suure-jaanist, jyvaskülast jne on see tegelikult üsna koba juhus. Sest talendi tõestamiseks läheb juba üsna paljut vaja.
Tänu sellele on ka Usas väga palju nupukaid mehi kes suudavad autod kiiresti liikuma panna jne.
Ja kogu see kultuur mis seal selle asjaga kaasneb, see on vägev ja mind isiklikult näiteks võlub.
Ja pole tähele pannud kui need mõned 50-mne aastaste reliktide rassistlikud saidid v.a et usakad ise igasugu asjadest selliseid probleeme teeks. Nagu siin kohati tekib.
peace härrased ! |
28.09.2005 at 13:47 |
|
kenu |
Verbaalse kõhulahtisuse raviks peaks vist valge kärbseseene söömine väga hea vahend olema. |
28.09.2005 at 14:49 |
|
BlueStang |
&(
28.09.2005 at 14:54 |
|
tfr |
quote: japanspeed: Ja olen näinud mis vahe on asjadel mis on jaapani kaubamärgi all tehtud tootel mis valmistatud usas ja jaapanis. No on vahe sees. Väike aga on.
Kui ma aastal 2000 USAs elasin, seal CRXi omasin ja veidi sealseid Honda-foorumeid lugesin, siis mingi ajajärgu Civicud (G5 ehk 92-95, kui ma nüüd ei eksi) USA turul tulid osaliselt Jaapanist ja osaliselt kohalikest USAs asuvatest Honda tehastest. Ja tulemus oli see, et kuulutusi lapates olid mõned autod märgatavalt ($500-1000) kallimad, kommentaariga, et tegu on "quality JDM-built car"-iga.
Aga &( nägusid on hea teha, ent tegelikult on selle threadi alustajal ju suuresti õigus. USAs on kunagi ammu (70ndate alguseni, natuke ka 80ndatel) tehtud stiilseid autosid, aga siinne seltskond kipub üsna tihti nende baasil omale silmaklapid kasvatama, mis väljendub siis selles, et "kõik, mis on USAst, on jumalik", ja "kõik, mis ei ole USAst, on riis ja pask". Õnnestunud ja väga lahedaid autosid on tulnud nii USAst, Jaapanist kui Euroopas. Kõigil nendel kontinentidel on olnud ka totaalseid floppe.
Mul on hetkel Prantsuse auto, mida maailmas on ~4500tk. Ehk siis on originaalne, näeb minu arust lahe välja, on mugav sõita, sisaldab muu hulgas tervet käputäit lahendusi, mida ei ole ei enne ega pärast seeriaautodel kasutatud (näiteks topelthingedega uksed). Aga suure osa siinse foorumi "tõsiste fännide" arust on tegu "Prantsuse käkiga", millest on etem isegi Geo Storm või Dodge Neon - kuna tegu on ikkagi ehtsate ameeriklastega.
Ja see Madmani thread oli ka üsna hea näide - selle asemel, et tunnistada, et ameeriklastel ei ole A4-le (ehk siis premium-klassi väike-keskauto) midagi vastu panna, üritatakse vaesele naisterahvale ükskõik mida pähe määrida, peaasi, et ameeriklane ikka oleks ja neiu "Saksa auto ikkest" vabastada õnnestuks. |
28.09.2005 at 15:11 |
Last edited 28.09.2005 at 15:12 by tfr
|
BlueStang |
quote: tfr: Aga &( nägusid on hea teha, ...
Sellepärast teengi, et ei saa aru, mida siin vastastikku tõestatda üritatakse jps vs us ja oma naine vs SB
Kunagi oli tqhq ikka profioorum nüüd hakkab väga vasakule ära kiskuma - tee või ettepanek asjaliku jutu jaoks asjalikele osalejatele kinnine osa teha - mitteasjalikud võivad vaadata, aga mitte ebaolulist jama vahele ajada.
Sry...
Edit: Ja kui kellelegi siin miski ei meeldi, siis ega pole sunduslik siis käia - btw kehtib mu enda kohta ka muide...
28.09.2005 at 15:30 |
Last edited 28.09.2005 at 15:33 by BlueStang
|
Madman |
quote: tfr: Ja see Madmani thread oli ka üsna hea näide - selle asemel, et tunnistada, et ameeriklastel ei ole A4-le (ehk siis premium-klassi väike-keskauto) midagi vastu panna, üritatakse vaesele naisterahvale ükskõik mida pähe määrida, peaasi, et ameeriklane ikka oleks ja neiu "Saksa auto ikkest" vabastada õnnestuks.
Siinkohal oled asjast valesti aru saanud. Ei olnud plaanis "pähe määrida" vaid just uurida kas on midagi sarnast kuna just seesama naine ise tahtis midagi muud ja omapärast. Kõigil saab ju ükskord ühest asjast villand, kui ma elaks USA-s siis ei oleks ju Chrysler midagi omapärast, siis ihkaks ikka Audit. Saad mu mõttekäigust aru ju. Ja kui tõesti on Chrysler Audist nii palju kehvem siis loomulikult ma seda ei soovita, mis sest et ameeriklane on sest ta ka minu sõber ju. Samas on ta vaadanud ka jaapanlasi millest mina jälle suht kaugelt olen mööda käinud. Mitte et neil midagi viga oleks aga ei ole süvenenud lihtsalt.
Japanspeedil on õigus küll jah et on palju inimesi nö silmaklappidega, teisalt jällegi on siin USA autode foorum. Aga alati kui tekib kusagil mõni muu automark jutuks on fleim kerge tulema .
Seda peab ka tõdema et keskmisel eestlasel on ikka usa autode suhtes suur ebausk ja seda võiks küll natuke murda tasapisi. Tegelikult on autofirmad sellega juba algust teinud ja ka kasutatud autode maaletoojad. Võrreldes näiteks 10 a taguse ajaga on ameerika autosid ikka väga palju juurde tekkinud ja just ma mõtlen uuemaid igapäevaliikureid ja pereautosid.
Vaidlus kumb on parem ei vii absoluutselt mitte kuhugi.
28.09.2005 at 15:44 |
|
japanspeed |
Vot see et ei ole sunduslik käia, selle teemani tahtsingi jõuda sest kodanik Anti esitas sellise küsimuse.
Et kas käia tohib ja nii öelda tqhq.ee baasil usa autot omada ainult inimene kelle käitumist saab samavääristada mingi ususekti stiilis liikmega või siis kuidas ?
Kui nii, et kummarda ja kuula siis sorry tõesti et pointi pole tabanud |
28.09.2005 at 15:52 |
|
LaSa Moderator |
Ma ei üritanudki midagi tõestada, lihtsalt väike ääremärkus oli selle vvt ühe puuga lajatatud kommendipihta. Millegipärast mindi hirmsasti leili ja taheti kohe "joonele panna" - näib kuidagi tüüpilise rullnokatsi käitumisena.
Silmaklappidega ma ei ela, värskest usa-rauast (väikeste eranditega) midagi ei arva, lihtsalt fännan mõningaid klassikuid. Konkreetne suveauto, mida vaikselt ehitan, on suudetud selle 110kkm-ga ja ilmselgelt puuduliku hooldusega parajaks romuks muuta, seega ma ei oma ka illusioone usa-raua erilisest kvaliteedist ja vastupidavusest.
Kas keegi siit foorumist käib euro/japsi foorumites analoogiliselt siintoimuvaga usarauda upitamas ja seletamas kui sitt on ikka eurojaps? Siin käivad millegipärast küll mingid kodanikud regulaarselt euro-japsi upitamas...
Lihtsalt kurb, et foorumis on asjaliku jutu osakaal väga väikeseks jäänud, bullshita ja mõttetu hala osakaal on täiesti masendavalt suureks läinud. |
28.09.2005 at 16:13 |
|
madis |
Et lisada oma panus läbusse siis: Sandra Bullock määrib hemorroidikreemi näkku, jube mõeldagi. Eelistage ikka eestimaist, näiteks Rapla ümbruses on ilusaid tüdrukuid. |
28.09.2005 at 16:23 |
|
Peeter82 |
Miks mina oman USA autot? Sest see näeb ilus välja, on hea mineku ja häälega V8, sest eristub massist ja mulle meeldib ka usakate omanike mõtteviis.
Muide, dailydriveriks ma usakat never ever ei ostaks. Pole endal eriti remontimise aega ja võimalust.
Minu arust siin saabki hr japanspeed valesti aru - siin foorumis kiidetakse usakate stiili, feelingut, välimust jne - mis teevad tasa ka mõningaid varjukülgi.
28.09.2005 at 16:51 |
|
hents99 |
Omaltpoolt: Ei ole midagi lisada, sest see ei parandaks üleüldse midagi. See, mis on parem või kehvem on tõesti mõttetu teema. Eks niipalju kui on inimesi on ka erinevaid maitseid.
Väike näide: Mingi tegelane pöördub Opeli foorumisse ja küsib arvamust nt Audi TT kohta. Loogiline, et öeldakse ära osta, see on puhta pask jne. Osta parem Opel Kadett.
Ikkagi juhtub olema nii, et mingi konkreetse suunitlusega foorumis oleks mõistlik rääkida konkreetsest teemast, mitte hakata ülistama/reklaamima midagi muud, selleks on omad foorumid/kohad.
28.09.2005 at 17:04 |
|
anti |
Japanspeed, ilma norimata. Loe läbi esimesed lõigudki tqhq põhimõtetest. Me pole siia "ususekti" kogunenud mitte teiste autosid laitma, vaid endi omi nautima. Sina käitud aga nagu võõrväelasest pommituslendur Pearl Harbouris. Ja itsitad pihku ka veel.
Mina ei räägi siin foorumis enda igapäevaautost ja ei kiida teda, sest ta ei haaku selle foorumi suunitlusega. Sina just seda püüad teha- viia jututeema enda lemmikutele.
Vale foorumi lihtsalt valinud. |
28.09.2005 at 20:14 |
|
Ets |
Võibolla mõnedele lihtsalt tundub ülekohtune, et eesti kõige asjalikum autotemaatiline foorum sattus olema just usa-autosid propageeriv foorum!?
Ma küll ei tea, mis selles halba on! Aga noh, ma ennast ju natuke nagu tunnen. Suveauto ost oli emotsionaalne ost. Tagant tõugatuna just selle foorumi meelsusest.
Ja ei tea midagi, juhul kui ma oleks enda jaoks avastanud mõne idamaiste autode foorumi, kui eesti kõige asjalikumate autondusinimeste kogunemise koha, ehk oleks ma endale muretsenud mõne Issandi või Ondajaa või YoYoota (viimane on tööandja poolt igapäevaliikuriks) ja kirunud seal näiteks meie valepooleliiklust?? |
28.09.2005 at 21:01 |
|
LaSa Moderator |
Üldiselt, siin viimase aja teemasid vaadates võib julgelt väita, et foorum on muutunud ilmselgelt mingite pahast vaimust vaevatud kodanike eneserahuldamise paigaks - ma ei mõista, miks peaks usa-auto foorumis üldse seletama või põhjendama seda, et usaraud on lahe? See peaks olema lihtsalt elementaarne ja iseenesestmõistetav, siis siinse foorumi kontekstis. Muud autod on muudes foorumites niigi olemas. |
28.09.2005 at 21:05 |
|
japanspeed |
Lasa ega ma midagi maha teha ei taha. Kogu point oli selles, nagu juba ennast korrates ütlen, et selleks ei pea teisi maha tegema. Mõistan ülimalt hästi et see on usa autode foorum..
Ja see selle asja ka toredaks teeb.
Teie näete rohkem oma kandi pealt, mina aga olen inimene väljast ja näen teise nurga alt eksole. Seda ma tahangi öelda.
Ärge saatke kohe igat venda pikalt kes mokaotsast midagi muud kogemata jutu sees mainib. Seda enam ju kisaks läheb ? Või on vale ...
Ma võin ka teistmoodi öelda ju... kui kõik on väga hästi ja siis keegi laitma kukub... ega asi sellepärast ise kehvemaks lähe ju ?
Ok mul on siin foorumis selline loll nimi jah et ajab mõnel ehk niisama seljakarvad turri. Aga kui mu nimi oleks stars&stripes eksole siis ei pandaks pooli repliike tähelegi.
Aa mul suva tegelt.... ei tahtnud kedagi solvata jne.
Kui tõesti mu paar väitekest on nii problöeemsed ja kogu süsteemi hävitavad, pange kasutajale bänn jumal hoidku
|
28.09.2005 at 21:54 |
|
426 |
No milleks on selliseid teemasid üldse vaja
Muidugi iseenesest on pärast sõpradega hea taga rääkida siin toimuvast aga no wtf.
Kõik läheb nii käest ära juba.
Suht tüütav on.
TQHQ maine langeb iga sellise vaidlusega (mida pole viimaselajal sugugi vähe).
Tuleks rohkem rakendada BS-deleted aktsiooni, selgelt mõtlevatel inimestel pole selle vastu mida ma arvan. Newton, don't be shy, give us a finger.
Cheers and
28.09.2005 at 23:32 |
|
PlyVal64 |
Jaapanikiirus, miks mina USA-rauda armastan, loe minu Ply loo alt.
Muu on enam-vähem teiste poolt siin välja öeldud. Seejuures tõesti, on olemas kogus nii rootsi tankid, vene plekid, prantsuse plastmassid kui USA rauad aga idamaist paberit ei ole. Aga ma tooks siiski ühe meelevaldse näite.
Vaata, autode tootjamaa või kindla tootja eelistamisega on samamoodi, kui seksuaalse orjentatsiooniga. Kuna ma pole homofoob aga ka mitte homo, siis kui tööandja on sellise tööle võtnud, ma lepin sellega. Samamoodi, kui mõni sõber otsustab pedeks hakata ... ja mind sellega ei ahista ... siis ma võin temaga rahulikult edasi suhelda. Aga vaata, seepärast, et homod andekamad, tundelisemad ja misiganes on(seda ju püütakse meile pähe määrida), ei hakka mina homoks ega hakka teise mehega kokku elama. Täpselt sama moodi ei suuda mitte üks vägi mind panna endale mulle arusaamatut pilusilmset autot ostma. Jutt, et ta on ilusam ja parem ja vastupidavam, see mind ei huvita. Ma olen edasi kindlalt maailmas enim ahistatud tõugu - valge ateistist heteroseksuaalne mees ja ei kavatse muutuda kollaseks juudiusku homoseksuaalseks transvestiidiks.
PS. et keegi ennast otseselt puudutatuna ei tunneks, siis lugege asja mõttega! |
28.09.2005 at 23:38 |
Last edited 28.09.2005 at 23:38 by PlyVal64
|
japanspeed |
See on väga sitt näide ausalt öeldes PlyVal64.
Sinu näite najal võib siis väita et tegelt oled sa homo, kuna pooltel usa autodel on ngk küünlad, denso genekad, saksa käigukastid jne.
Aga see lihtsalt on sinus peidus.
tegelt arvata oli et midagi sellist tuleb
|
29.09.2005 at 01:09 |
|
japanspeed |
tõesti kustutage mu kasutaja ära... see oli juba liig.
olen ise ka kiusatusest vaba kirjutada' |
29.09.2005 at 01:10 |
|
426 |
Loodan, et järgmise 24 tunni jooksul on see teema siit läinud, peaks nagu olema modede tegevus.
Kui mitte siis....
Japanspeed - palun lõpeta see halamine ja õli tulle valamine. Meie ei teinud sulle seda kasutajanime ja sinu eest ei kirjutanud.
Japanspeedi vastased - palun lõpetage norimine. Näete, et mehel vaikselt eluisu otsas (pealegi ta ju kirjutas, et lapsest saati usakad meeldinud)
Kohutavalt on kõigil vaja ennast tõestada.
Võtke aeg maha krt ja rahunege.
Ma pole küll kõige õigem mees siin seda ütlema aga tundub, et keegi terve mõistusega inimene lihtsalt ei taha siia vahele segada.
Või veel parem. Täna kell 19.00 hakkab Laagri Statis kogunemine - lahendaks seal õige oma erimeelsused.
29.09.2005 at 02:29 |
|
|