Poster |
Message |
-fred- |
Nõu vaja digikaamera valikul
Oskaks keegi, kes asjast rohkem teab nõu anda, millist neist valida?
Või soovitaks midagi paremat sama hinna eest.
Minolta Dimage Z1
Canon Powershot A80
Fuji FinePix S5000
Senine jutt foorumist digifotokatest läbi loetud
|
25.02.2004 at 12:13 |
|
Quattro |
Ise valiks nende hulgast Fuji kaamera, kuna tegu peegelkaameraga.
Fotokate kohta saad aga paremat infot ja soovitusi siit: http://eestifoto.paper.ee/sein/
E: Minolta ka vist peegelkaamera
25.02.2004 at 12:18 |
Last edited 25.02.2004 at 12:32 by Quattro
|
wax |
Minoltal pidi varsti Z3 välja tulema kui ma ei eksi. Mulle soovitati seda, ja tehnilised näitajad ning hind tundusid vägagi ahvatlevad
Nendest kolmest valiksin Minolta Z1 |
25.02.2004 at 12:25 |
|
newton Moderator |
Olympus 740/750 UZ on ka enam-vähem samas hinnaklassis ja netiarvustuste põhjal hea asi.
http://eestifoto.paper.ee/sein/read.php?f=5&i=308&t=308
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/c750uz.html |
25.02.2004 at 12:26 |
|
Quattro |
Minolta plussiks on muidugi konkurentidest kiirem AF
25.02.2004 at 12:27 |
|
tyyp |
Mina paneks nad ritta nii:
Canon
Minolta
Fuji
|
25.02.2004 at 13:13 |
|
partel |
Ja ongi kõiki kolme soovitatud ja neljas veel juurde toodud.
25.02.2004 at 13:17 |
|
mrtn |
natuke võrreldamatud seadmed, tegelikult. minoltaga pead kohe korraliku statiivi ka kaasa ostma, kuna 380 mm telega eriti muidu pilti ei tee . hämmastav aparaat sellise hinna eest tegelikult, peaks endalegi teiseks digiks ostma. |
25.02.2004 at 13:20 |
|
ylovoitka |
quote: mrtn: hämmastav aparaat sellise hinna eest tegelikult
38 - 380mm 35mm kaamera puhul; 10 elementi 7 grupis; f/2.8 - f/3.5
Tõepoolest hämmastav optika sellise hinna eest! |
25.02.2004 at 13:28 |
|
tfr |
Kuna pikemalt ei ole katsetanud, siis muud ei oska öelda, aga Minolta minu jaoks täielik turn-off on see, et viewfinder on ka LCD.
Aga kiiruga pilku spetsifikatsioonidest üle libistades tundub Fuji küll kõige mõistlikum olema - peegel, zoom on enam-vähem sama kui Minoltal, teleotsas on valgusjõudu rohkem (3.2 vs 3.5). Lisaks 6mpix vs Minolta 3.2.
Canoni ainus pluss on CompactFlash kaardi kasutamine - SD/xD vist hetkel üle 256MB eriti ei saa.
Üldise positiivse omadusena kõigi kolme kohta võib veel välja tuua selle, et kasutatakse AA-tüüpi akusid. Ehk kui keset olulist üritust akud ootamatult otsa lõpevad (nagu neil salakavalatel raiskadel komme on), saab lähimasse putkasse/poodi patareide järgi tormata.
Indrek, Olympus E-20P ja rahul |
25.02.2004 at 13:32 |
Last edited 25.02.2004 at 13:39 by tfr
|
tyyp |
Ega peege pilti ei tee. Fuji-l on pildi kvaliteet neist kolmest kõige s... Lisaks on peegli mehhaanika niru - kipub kinni jääma. Pildiotsija on elektrooniline nagu ka Minoltal, näed ainult 89-90% sellest mis tegelikult pildile jääb. Pildi kvaliteedi poolest on neist parim Canon. |
25.02.2004 at 13:44 |
Last edited 25.02.2004 at 13:47 by tyyp
|
mrtn |
aikrt, photopoint valetab sel juhul. nad väidavad, et optiline EVF. samas, on see peegel-LCD ikkagi oluliselt parem kui puhas LCD-EVF.
EDIT:
tfr: läksid Fuji-triki õnge, see on 3.1Mpix, interpoleerituna 6Mpix peale, mida nad ka andmetes kuulutavad.
tyyp: loen ja loen, ikka saan "Pildiotsija: Optiline pildiotsia. Dioptriline korrektuur: - 3 ~ +1m-1. Vaateala: optiline pildiotsita umbes 98%, LCD monitor umbes 100%". jutt siis Minoltast, minu märkus oli tfrile, Fuji EVF on LCD, Minoltal peegeldab teist LCD-ekraani. |
25.02.2004 at 13:45 |
Last edited 25.02.2004 at 13:54 by mrtn
|
tyyp |
quote: mrtn: aikrt, photopoint valetab sel juhul. nad väidavad, et optiline EVF. samas, on see peegel-LCD ikkagi oluliselt parem kui puhas LCD-EVF.
See on photopointi lehel kirjas:
Pildiotsija: Elektrooniline 0.33" tolline pildiotsija 110.000 pikseliga
Kui normaalset aparaati tahad ja pole suurus oluline, siis vaata Canon G3 või G5 poole. Liiguvad ~7K rahaga uued. Endal on G3 olnud, aga suureks põlgasin. Kvaliteet muidugi oli hea. Praegu Pentax S4 ja ma väga rahul.
|
25.02.2004 at 13:48 |
Last edited 25.02.2004 at 14:01 by tyyp
|
tacco |
Ülski neist pole peegelkaamera. Kõide odavam peegeldigi on Canon EOS 300D, mis ületab nende fotokate hinnaskaala umbes 3x.
Kui rahuldud ainult 3x zoomiga, siis võta Canon.
Kui 3x zoom on vähe, siis minu valikuks oleks S5000. Selle minolta disain on väga ulmeline. Suht kehv on sellist kaamerat käes hoida.
tacco@fujiga
|
25.02.2004 at 14:22 |
|
-fred- |
Kas see Fuji 10X zoom on 3X-st oluliselt parem?
|
25.02.2004 at 14:27 |
|
tacco |
Ajan asja veel natu segasemaks.
Optilise kvaliteedi poolest arvan, et Canon on parem.
10x optiline zoom tähendab seda, et kui sa näiteks tahad merel, küllalt kaugel olevast laevast pilti teha, siis Fujiga saad sa laeva pildile, aga Canoniga saad sa merepildi, kus on laev ka peal. Teisisõnu saad sa 10x optilise zoomiga asju omale umbes 3x lähemale tuua, kui 3x zoomiga. Nagu pikksilm.
tacco |
25.02.2004 at 15:30 |
Last edited 25.02.2004 at 15:32 by tacco
|
newton Moderator |
Siin peaks saama pildikvaliteeti võrrelda:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/CDISPLAY.HTM |
25.02.2004 at 15:40 |
|
PlyVal64 |
Võta pilt.ee lahti, mine selle statistikasse sisse ja võrdle tohutu hulga digiaparaatidega tehtud pilte. Aga ühte ma soovitan kindlasti, alla 5 megapikselit pole enam mõtet osta, pigem juba 6 MP. Rasterpilt pole moekas |
25.02.2004 at 15:53 |
|
tfr |
quote: tacco: Ülski neist pole peegelkaamera. Kõide odavam peegeldigi on Canon EOS 300D, mis ületab nende fotokate hinnaskaala umbes 3x.
Niipalju kui mina neist maailma asjadest aru saanud olen, siis "peegelkaamera" tähendab seda, et viewfinderisse kuvatakse pilt läbi kahe peegli objektiivist, mitte eraldi aknakesest nagu seebikarpidel. Canon EOS 300D on kõige odavam vahetatavate objektiividega digikaamera, peegelkaameraid on ka odavamaid. |
25.02.2004 at 16:00 |
|
tacco |
to tfr.
Tegelt võib sul isegi õigus olla. |
25.02.2004 at 16:06 |
|
foke |
Ostsin kuu-poolteist tagasi C-750 ja midagi halba välja ei oska tuua. Optika on hea ja 10X opt.zoomiga saab väga kifte pilte teha. Macro toimib reaalselt kusagil 2...3 cm pealt.
Miinuseks on hämaras autofocus, aga see on vist enamuste ilma infrasensorita kaamerate problem. Manuaalfookusega täpse kauguse tabamine ja pilditeravuse hindamine läbi LCD on samuti nagu ta on - siinkohal peegelkaamerate vastu ei saa.
Mis puutub kaugete objektide "ära väristamist", siis mul on kaamerakotis pisike jalg (hind ca 150 kr olenevalt tüübist) ja sellega saab kuldpilte Kaameral kaasas ka väike pult, niiet mingit värinat ei teki.
Kogu funktsionaalsus ja menüükasutus on võimalik käsitsi sättida, üldiselt esialgu kipub autorziim parenmaid pilte tegema, mõne aja möödudes saavutad siiski ekstremaalsemates tingimustes manuaalselt sätitud säri, ava ja valguskompensatsioonidega paremaid tulemusi. Siin jälle miinuseks see, et reaalset tulemust näed alles peale klõpsu tegemist (ja päris reaalset alles peale masinasse laadimist), aga see vist nii jälle kõigil mittepeeglitel..
Kokkuvõtteks soovitan. Ja veel, seda 4 M pixlit ei maksa peljata, sellest ON küll ja küll. Palju sa ikka A4 või A3 väljatrükke teed. Arvutis vaatamiseks ma ei viitsi never nii suurte resoga pilte teha... iseasi on loodusvaated jms.
PS! Kui valid C-740/750 vahel, siis eelista viimast. Hind on ca 1300 kr kallim, aga saad lisaks pixelitele kaasa akud, laadija, puldi, lisavälgu võimaluse.. |
25.02.2004 at 16:07 |
|
mrtn |
sekundeerin fokele: teen oma 4.0MP digikaga põhiliselt 1280x960 pilte, väga harva kui suuremat eraldusvõimet vaja läheb. |
25.02.2004 at 16:10 |
|
smr |
quote: mrtn: sekundeerin fokele: teen oma 4.0MP digikaga põhiliselt 1280x960 pilte, väga harva kui suuremat eraldusvõimet vaja läheb.
Mina jälle vaidlen vastu ning teen pilte koguaeg max resoga.
1) iial ei tea, millal võib tulla "elu pilt"
2) Enamus tänapäevaseid veebilehtisejaid suudab pildi ise norm suurusesse liigutada, seega pildivaatajal on ainult tiba kauem vaja oodata.
|
25.02.2004 at 16:21 |
|
udu |
ise just käisin selle tee läbi ja valisin endale aparaadi.
tee endale selgeks, milleks sul aparaati tarvis on.
95% inimestel on seda vaja momendi jäädvustamiseks.
fodopedede jutu ohvriks pole mõtet langeda, et a la 6mpix ja 10x zoom ja 512 mälukaart ja statiiv jne.
mina arvutasin välja ja leidsin parimaks aparaadiks Canon PowerShot A60 - 2Mpix ja 16 mälu ja 3x zoom.
suudab teha 1600x1200 resulutsiooniga pilti, aga kuna mul sada aastat selliseid vaja ei ole,
siis keerasin 1024x768 peale - neid mahub kaardile umbes 80tk, millest on küll ja veel.
aparaat maxis 3000 eek ja olen rahul.
btw smr teeb alati toredaid pilte, aga enamasti ma ei viitsi neid vaadata,
kuna nad on nii mõttetult suured - tulevad väga kaua alla ja siis explorer teeb nad ise koledaks
25.02.2004 at 16:36 |
|
Willie |
Lisaksin siia veel ühe aadressi, kus ka väga korralik materjal olemas. Tugevaks plussiks on proovipildid erinevate suurustega. Pildid näiteks: klikka Canon, siis vali EOS 300D, siis Sample gallery.
Sait ise:
http://www.dpreview.com/reviews/specs.asp |
25.02.2004 at 16:46 |
|