register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : nähtavus  
Poster Message
diesel
nähtavus
ehh, ei suutnud mõistlikku pealkirja välja mõelda. a teema järgmine. tulin hommikul tööle, nii umbes üheksakümmend osutil, sadas õrnalt mingit sodi, ilm veel nii pime, et täistuled täitsa abiks olivad. paar kodanikku vilgutas, arvasin, et kusagil mõõdavad, aga kuna mul hoog oli normi piires, siis ei lasknud ennast sellest häirida. vastu paistis miski rekka tulevat, a natsa liiga aeglaselt lähenesin talle. mingil hetkel taipasin, et aparaat suisa seisab teeveeres. tulesid oli tal ees küll ja veel ja keik kenasti särasivad ka. otseselt ei pimestanud mind, aga ega tema tulede taustal suurt miskit muidugi ei näinud samuti. nii umbes sel hetkel kui rekka nina kohale jõudsin sain aru, et tee on palke täis. edasi toimus kiirelt adrenaliinitaseme tõus ja pantseri kolistamine. sain siiski suht õnnelikult palkidest üle/mööda. nõks maad eemal oli põiki keset teed mingi sõiduauto, mis ilmselt oli veidi katki läinud. ehk sai palkidele pihta?
well, mis ma öelda tahtsin on, et kui kellelgi miskit seukest teepeal juhtub, siis oleks abiks ehk piirduda gabariidituledega ja võimalusel ehk pruukida ka ohutulesid. näeks sel juhul tee peal olevat takistust ilmselt paremini.
jutt ehk tundub loll, a äkki siiski keegi kunagi talitab nii vajaduse korral ja hoiab sellega vast mõne õnnetusegi ära.
16.12.2005 at 12:30
vkx

nähtavus
quote:
diesel: well, mis ma öelda tahtsin on, et kui kellelgi miskit seukest teepeal juhtub, siis oleks abiks ehk piirduda gabariidituledega ja võimalusel ehk pruukida ka ohutulesid. näeks sel juhul tee peal olevat takistust ilmselt paremini.
jutt ehk tundub loll, a äkki siiski keegi kunagi talitab nii vajaduse korral ja hoiab sellega vast mõne õnnetusegi ära.

Jutt väga õige. Aga kui ma ei eksi, siis on ka eeskirjades öeldud vist, et seisval/parkival autol tohivad põleda ainult seisu-, park-, kabariidituled, mitte aga lähituled või muud tuled?!

16.12.2005 at 12:56
Jansa
nähtavus
vkx ei eksi.
16.12.2005 at 15:13
retro
nähtavus
LE § 182. Halva nähtavuse korral või pimeda ajal valgustamata teel seisval mootorsõidukil ja selle haagisel peavad põlema ääre- ja numbrituled. Täiendavalt võib kasutada ka ohutulesid.
16.12.2005 at 15:31
tqhq.ee foorum : Vaba teema : nähtavus  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.