register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : Kas tasub osta 2002 Pontiac Firebird   1 2  
Poster Message
CCL
Kas tasub osta 2002 Pontiac Firebird
Olen otsinud informatsiooni 2002 aasta Firebirdi näiteks selline kohta aga seda on kuidagi vähe. Isa on huvitatud sellisest Firebirdist ja küsis minu käest nõu, aga kuna ma ei tea nendest kahjuks palju, siis küsin seda teie käest. Kaua selline mudel vastu võiks pidada, palju maksab ülalpidamine, mis vead võivad esineda. Auto saab suht palju vatti- aastas sõidame umbes 70 000 km, millest 1/8 linnas ning seetõttu oleks huvitatud tema vastupidavusest. Kui midagi veel meelde tuleb, siis lisan.

Tänan juba ette
06.06.2006 at 16:07
anti

http://www.tqhq.ee/dir.php?id=109
06.06.2006 at 16:53
CCL
Lugesin seda lehekülge, aga minu põhiline huvi on auto vastupidavus ning seal sellest palju juttu just ei olnud.
06.06.2006 at 17:23
tohoh

No see on küll mingi mõistujutt. Või mingi muu jama. 70000 km aastas ja 2/3 linnas.

GAZ 24 ´84
06.06.2006 at 17:46
hunt

2 uksega autole taksoluba ei anta... aga tegelikult on pildilolev ju peaaegu uus auto.

Ostke ruttu ära, enne kui keegi ette jõaub !

06.06.2006 at 17:55
CCL
Ptui....jah linnas on ligikaudu 1/8, mitte 2/3. Vabandust minu arvutusviga. Aga see 70 000km on ümardatud, õigem oleks 67 000km ning sellega arvutusviga ei ole. EI sõida ka taksot :D
06.06.2006 at 19:32
Astro SS
quote:
CCL: Olen otsinud informatsiooni 2002 aasta Firebirdi näiteks selline kohta aga seda on kuidagi vähe. Isa on huvitatud sellisest Firebirdist ja küsis minu käest nõu, aga kuna ma ei tea nendest kahjuks palju, siis küsin seda teie käest. Kaua selline mudel vastu võiks pidada, palju maksab ülalpidamine, mis vead võivad esineda. Auto saab suht palju vatti- aastas sõidame umbes 70 000 km, millest 2/3 linnas ning seetõttu oleks huvitatud tema vastupidavusest. Kui midagi veel meelde tuleb, siis lisan.

Tänan juba ette

Kuule tegelane, nii paljuga mööda ei saa panna !!!

2/3 linnas 70 000 km on --->>> 46 666 km !!!

1/8 linnas 67 000 km puhul ------->>>> 8375 km !!

Peaks mainima,et päris suur vahe !!!

Aastase läbisõidu (70 000) pead sa igal päeval sõitma üle 190 km , kui sa just taksot ei tee, siis vist töötad küll Vilniuses või Kaunases ;)

Endal õnnestus ka paar aastat tagasi aastaseks läbisõiduks kruttida 75 000km, see eeldas vähemalt korra nädalas Leedus või Lätis käimist ja muudel päevadel sai Eesti erinevates otsades viibitud.

Ma isiklikult ei soovitaks, sellise läbisõidu juures, mitte mingil juhul kasutatud liikurit, osta parem uus ja garantiiga ;)

06.06.2006 at 19:54
CCL
See ei ole ka mingi reklaamitrikk. Mind huvitab kui hea on Pontiac Firebird 2002 vastupidavus, et kas tasub osta või mitte. Esimese posti auto on illustreeriv näide. Võin panna ka muu pildi kui soovite.

Soovin endiselt vastust küsimusele auto vastupidavuse kohta ning kui see teema võib teile veel midagi meenutada, siis palun ignoreerige seda tunnet. Ma vajan lihtsalt nõu.

Astro SS. Vabandust veel kord aga see arvutus viga on jah suur ning ma tean, et nii mööda panna on ikka suht võimatu, aga näe panin. Ei tea isegi kuidas aga panin.

Ei pea sõitma välismaale, usu mind, piisab ka Eestis sõitmisest.

Aitäh esimese nõuande eest.
06.06.2006 at 19:57
Indrek_S

põrgut, arvestades aastaarvu, läbisõitu ja hinda, on see ikka imehea pakkumine, Kui oleks parasjagu plaanis auto liisida, siis oleks tugev kandidaat
06.06.2006 at 20:37
CCL
Tänan vastuste eest, aga ootan veel arvamusi. Siiski ei tahaks nagu enne midagi osta, kui saaks rohkem teada vastupidavusest (pole varem ameerika rauaga kokku puutunud)
07.06.2006 at 11:26
fire98
soetasin ise just endale 98 firebirdi, mis on sama välimusega ning ka sama mootoriga. Mul 68K miili läbinud ning töötab hetkel väga hästi. Kui tahad masinat mis hästi liigub, siis soovitan. Maanteel möödasõit pole probleem. Kütust võtab maanteel 9.5-10 liitrit, linnas umbes 13-14. Oleneb jala raskusest. Minu jaoks väga negatiivne külg on see, et müra tuleb üsna palju sisse, eriti rattakoobastest. Sellisel masinal mingeid pigimatte ei tunta, pisut on viltiga heli vähendatud, kuid üsna kehvasti. Originaal helisüsteem pole ka just kõige vapustavam, kuid ajab asja ära. Üldjuhul olen autoga ikka rahul, mugav sõita ja hästi liigub. Mul isend musta värvi ning püüab pilku nii mis jube!
07.06.2006 at 13:04
CCL
Tänan fire98. See oli kasulik informatsioon. Edastan selle kindlasti.

Ootan veel abistavaid kommentaare
07.06.2006 at 13:41
Maik

Nii uus auto peaks vastu pidama üsna kaua, paar aastat vabalt nii,et midagi peale rehvide vahetama ei pea... eks kõik oleneb sõidumaneeridest samuti.

muu jutt sama mis fire-l

07.06.2006 at 13:58 1 edit. Last edited 07.06.2006 at 13:59 by Maik
racerx
pole minu motomehe asi siin nüüd targutada aga... ok 70 kilo läbisõitu aastas mingi imeasi pole kaugeltki mitte. Inimesi kes 100km kauguselt iga päev tööle ja koju sõidavad on rohkem kui üks ka eestis ning selle üle imestada võib mõni kahvatu itimees kes poole elust elab kontoris ja iga kord kui liiklusesse satub siis imestab et on ummikud jne.

Aga selliseks tegevuseks firebirdi valida peab natuke peast soe olema või midagi sellist. Kahtlen sügavalt kas see inimene teadvustab omale mida ta tahab või teine asi et kogu jutt on fake ja kerge fleimihõnguga.

Kui aga plaan ikka selline siis soovitaks algatuseks kodanikul võtta üks firebird ja teha paar öist otsa teel kus liiklustihedust vastutulevate autode näol ka on. Siis võib edasi rääkida sellel teemal riigis kus 70% aastas sõidetakse tööle ja koju pimedas.
07.06.2006 at 18:39
CCL
a)ei ole müüja, vaid küsin kas tasub osta
b)see polnud minu, vaid isa idee
c)ei oska sellele praegu vastata

CCL omab head tuju

Aga üks küsimus veel, et kuidas ta kere roostetamise vastu kaitstud on- omab ta tsingitud kere või midagi muud?
07.06.2006 at 20:11
Madlobster
See vastupidavause jutt on suht mõttetu jutt, sest mõni sõidab näit škodaga 15 aastat ja ei vaheta suurt midagi kogu aja jooksul, ning räägib kõigile vot, kus see on auto tip top. Teise mehe käes võibolla esimese aasta jooksul palju kalleid tükke vaja vahetada olnud seega kirub maa põhja ja vihkab selle mehe naist ka, kellel škoda on.
Üldse selline küsimus, kas tasub auto osta (eriti sportauto) on tiba imelik. Maa saan aru, et arutletakse erinevate kütmis meetodite üle, et milline tasub rohkem või vähem vms või siis tõesti otsitakse ökoliikurit igapäevse tartu tallinna otsa jaoks ja uuritakse, milline punnvõrridest on tasuvam.

Kui mina ütlen, et laguneb hirmsasti ja ära sa jumala eest ameeriklast osta ja teine kiidab taevani, et paremat autot pole maailmas olemas, mis sa siis teed?
Seega mine kohale (võta kaasa veel mõni auto ala spets, keda usaldad) vaata, uuri, tee proovisõit, küsi palju küsimusi, kauple jne. Kui tulemus rahuldab sind siis osta ära kui mitte, siis mine vaata järgmist autot. Mitte ära mine pane porsche foorumisse järgmist küsimust üles, kas tasub endale 911 osta. Kuude kaupa kuskil foorumites küsimas käia, kas tasub see või teine auto osta on suht debiilne tegevus. PEACE

Absoluutselt iga auto kohta teab keegi rääkida et sitemat autot pole tema näinud ja sama vastupidi, et vot alles see on tõeline auto.

EDIT: See viimane küsimus on vähemalt mingi asine küsimus, et kas on tsingitud kerege või mitte.
07.06.2006 at 20:33 1 edit. Last edited 07.06.2006 at 20:36 by Madlobster
Fog

Kui sõitu on 75kkm aastas, siis osta fiat punto vms(kasutusliisingusse, sest see on surnud pärast kolme aastat). Ülejääva bensurahaeest võid soetada juba suure tähega auto.

pisiauto: 6l/100km=0.84eek/km
firebird: 10l/100km=1.40eek/km

75kkm vahe ainult bensiinis ja miinimum: 42000

10l/100 on väga konservatiivne, minul 2.0 AT pann imes talvel 16+ sajale.

07.06.2006 at 20:41
CCL
Aitäh Madlobster. Ma alguses ei mõelnud selle kandi pealt kui pealkirja sõnastasin, aga see on hea kriitika ja jätan meelde. Praeguseks olen piisavalt infot leidnud nii mujalt kui ka noh väheke ka siit(tegelt ma sain rohkem kriitikat oma teema kohta kui infot auto kohta, aga ega seegi kriitika halbe tee).

Võib selle teema ka lõpetatuks lugeda. Esitan saadud info auto kohta edasi ja eks siis näeb mis edasi...
07.06.2006 at 20:42
hunt

quote:
Fog: Kui sõitu on 75kkm aastas, siis osta fiat punto vms(kasutusliisingusse, sest see on surnud pärast kolme aastat). Ülejääva bensurahaeest võid soetada juba suure tähega auto.

pisiauto: 6l/100km=0.84eek/km
firebird: 10l/100km=1.40eek/km

75kkm vahe ainult bensiinis ja miinimum: 42000

10l/100 on väga konservatiivne, minul 2.0 AT pann imes talvel 16+ sajale.

Fire 10 l/100 ?

No ära unista ! Äkki maanteel...

Camarol, tõsi küll vähe õigema mootoriga ei ole nüüd linnas alla 17 l/100 juttu kah.

Sellise läbisõidu juures võiks tõesti diiselmootoriga auto
soetamisele mõelda. Mind küll, arvestades linna keskmist liikumiskiirust, ei seo ühegi väega 5-ks tunniks päevas aastaringselt f-body rooli kinni. Sellejaoks on ikka palju muid liiklusvahendeid. Või tahab keegi väita, et f-body on kohutavat sõidumugavust pakkuv riistapuu? Ärme unusta, et meil on vahepel veel 6 kuud talv ka.

07.06.2006 at 21:03
Madlobster
quote:
hunt:
Mind küll, arvestades linna keskmist liikumiskiirust, ei seo ühegi väega 5-ks tunniks päevas aastaringselt f-body rooli kinni. Sellejaoks on ikka palju muid liiklusvahendeid. Või tahab keegi väita, et f-body on kohutavat sõidumugavust pakkuv riistapuu? Ärme unusta, et meil on vahepel veel 6 kuud talv ka.

Sind ei seo aga mõni ruigab mõnust ka peale 5 aastat daily f body roolis olemist. Inimesed on erinevad seega peab igaüks ikkagi ise endale sobiva leidma.
07.06.2006 at 21:13 1 edit. Last edited 07.06.2006 at 21:13 by Madlobster
Indrek_S

Lõpetuseks tasuks mainida, et üle 2.0l ja bensiinimootoriga auto ostul pole tänapäeval ratsionaalsusega enam mingit pistmist. Sealt ülespoole mängivad emotsioonid, ja selle eest tuleb lõivu tasuda.
08.06.2006 at 08:54
w-cc
quote:
hunt: Fire 10 l/100 ?
No ära unista ! Äkki maanteel...
Camarol, tõsi küll vähe õigema mootoriga ei ole nüüd linnas alla 17 l/100 juttu kah.
75K aastas ei ole vist võimalik ainult linnvahel läbi sõita (kui takso ei ole muidugi). Ja maantee/linna kulu võib V6 Camariga kümne kanti suht vabalt saada. "Õige" mootoriga Camar saab korras mootori ja eeskirjade järgi liigeldes linna-maantee segakuluks kuskil 11,5-12 l/100. Iseasi, mis mõnu selline asi pakub või ei paku.
08.06.2006 at 10:12
erik
quote:
w-cc:
"Õige" mootoriga Camar saab korras mootori ja eeskirjade järgi liigeldes linna-maantee segakuluks kuskil 11,5-12 l/100.
Mul talvel Tallinn-Tartu-Valga-Pärnu-Tallinn ots tuli keskmine 9,1 kanti maanteel. Linnas testinud ei ole, hundi pakutud 17 tundub reaalne või ehk isegi alahinnatud. Oleneb sõidustiilist muidugi ka :)
08.06.2006 at 20:43
F.I.R.E
ccl, ära pane siin vanade peerude sajatusi tähele. Firekas on aus auto, mootor on üsna hea varuga ning kütusehinna üle selles foorumis nüüd küll keegi jututeemat ei tohiks tõsta, isegi olen firekat 2 aastat igapäevasõidukina kasutanud tagasihoidliku ~20k/aastas läbisõiduga ja pole veel pankrotti läinud. Omad vead tal muidugi on, kaasaarvatud väikelastele sobilik tagaiste ning olematu pagasiruum, kuid need kuuluvadki just sedasorti auto juurde - kui ei sobi, tuleb muud vaadata.

kere roostetamist pole vaja karta, tsingitud kere ning plast-tiivad ees kindlustavad üsna korrosioonikindla combo. T-topiga masina puhul on nõrgaks kohaks ära vajuvad tihendid, aga see ka sedaistamise küsimus. 2002 aasta masina puhul seda viga vaevalt et juba esineb.

muule rahvale: otsige vähem puude taga metsa või metsa tagant puid. vr_ kommid on muidugi eriti ära tüüdanud....
google abiks kui siinsed kommid ära tüütavad... :D

edit: typo, sõimasin vale inimest :D

08.06.2006 at 23:19 2 edits. Last edited 08.06.2006 at 23:20 by F.I.R.E
madis
Ei tasu. Aga osta ikkagi. Sama hästi võiks küsida: kas tasub osta grillvorste ? Riis on odavam.

Ainuke küsimus mida tohib esitada: Miks sa nii lahja ostad ?
09.06.2006 at 19:43
tqhq.ee foorum : Autod : Kas tasub osta 2002 Pontiac Firebird   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.