register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Kuidas suhelda inglastega?  
Poster Message
matukas

Kuidas suhelda inglastega?
Mul selline probleem, et tahaks inglaste maalt autole juppe soetada aga nad pole eriti suhtlemisaltid. Ühe korra vastasid mu pärimiste peale aga siis ei kõssugi enam.

Kas see on sealmail üldine tava või pigem erand?
Millega neid võluma peaks, et neilt normaalselt e-kirjadele vastuseid saaks?

13.06.2006 at 10:00
tfr

Pigem peaks leppima sellega, et e-mail ei ole töötav kommunikatsioonivahend selliste asjade ajamiseks. Telefon on.
13.06.2006 at 10:37
Astro SS
Sama teema om ameeriklaste ja kanadalastega, e-kiri on on neil viimaseks võimaluseks suhtlemisel.

Neile meeldib kõige rohkem telefon ja fax, e-kiri ja interneti panga maksed on nende jaoks ulme teema.

13.06.2006 at 10:48
ylovoitka
Jah, Ameerikas ei saa inimesed aru, kuidas on eraisikul oma kodus või kasvõi rannas võimalik oma arvutist raha teiste isikute arvele liigutada. Mul on isegi öeldud, et see tegevus on ebaseaduslik!
13.06.2006 at 13:43
Jesper

Mina olen nende lollide puhul kasutanud lihtsaimat võimalikku meetodit - lihtsalt teisest kohast ostnud. Ma ei tunne ennast mingi alama eluvormina, et peaks jänkisid või britte palumas käima, palun müüge mulle, saatke Eestisse jne. Kui ei taha müüa siis oma viga, raha ei saa :)

Igas riigis leidub piisavalt mõistlikke inimesi, et ennast mitte liigselt vaevata.
13.06.2006 at 14:13
Astro SS
quote:
Jesper: Mina olen nende lollide puhul kasutanud lihtsaimat võimalikku meetodit - lihtsalt teisest kohast ostnud. Ma ei tunne ennast mingi alama eluvormina, et peaks jänkisid või britte palumas käima, palun müüge mulle, saatke Eestisse jne. Kui ei taha müüa siis oma viga, raha ei saa :)

Igas riigis leidub piisavalt mõistlikke inimesi, et ennast mitte liigselt vaevata.
Vaata on ka olukordi,kus kuidagi muud moodi ei saa.
Laiatarbe kaupadega ehk saab valida aga High-performance juppidega on natuke nutusem lugu.
Kõvadel tegijatel pole enamasti isegi kodulehte netis ja sõitjad/ehitajad teavad neid isiklikult .

Mis on tähtsam : kas korralik toode või mula netis?

13.06.2006 at 14:33
vvt

quote:
Jesper: Mina olen nende lollide puhul kasutanud lihtsaimat võimalikku meetodit - lihtsalt teisest kohast ostnud.

Eesti mätta otsast vaadatuna tundub lihtsalt imekspandav, kui kaugele on siinmaal 10 aasta jooksul moodsa eluga jõutud.

Kui firma on ikka pannud sildi välja, et overseas orders welcome ja e-mail ordering, siis peaks kuidagi sellest ka kinni pidama. Kahjuks tihti ei pea.

Olen ka ühe korra üpris kalli jupi tellinud USA-st otse, kus seda tuli kuskilt tellida. Nädalad kulusid, mailidele ei vastatud ja telefonis tuli väheke ebaadekvaatset juttu. Kuu aega ootasin ja siis tellisin Saksamaalt. Kaks kuud hiljem helistab usamees lõpuks ja avaldab imestust, et miks ma juppi ära ei osta, vedeleb juba aegade hämarusest neil laos :kill (no mida sa teed sellise asjaga).

Hiljem olen jupid Saksamaalt tellinud, kus asi oli märksa paindlikum ja ornung majas. Kui lubati kuupäev xx.xx, siis ka oli asi olemas ja mingeid "UPS Superfast" kirvehindu vastu sinu tahtmist keegi arvele ei pannud - kui tavaline post, siis tavaline.

Selliseid perfoormants kaubad, mida tuleb "Orange Drag Racing mehhaanik Joe tutvuste kaudu" tellida ja soovitavalt haltuura korras Jon Kaase Racingu töökoja tagauksest välja vedada, on siin 99,9% lugejatele selge kosmoseteadus. Probleeme on juba laiatarbejuppidega piisavalt.

13.06.2006 at 15:37 3 edits. Last edited 13.06.2006 at 15:41 by vvt
Jesper

Astro SS, sedasi küsimust püstitades on tähtsam loomulikult korralik toode, aga no enamik probleeme on lihtsalt ullikestega, kelle jaoks maailm lõppeb kuskil Prantsusmaa kandis ja edasi on puhas metslus.

Hea näide stereotüüpidest on see kuidas üks vend UK eBay-st küsis mult enne tehingut, et ega see Eesti kuskil seal Rumeenia lähedal pole. Ma kirjutasin vastu et ei, Rootsi lähedal on. Selle peale oli kõik ookoo :) Ei oska muud kosta kui et vaesed ungarlased.

Kui muidugi teada on, et tegemist on tõsise tegijaga ja/või ta müüb asju mida on tõepoolest raske saada, siis on arusaadav, et tasub natuke rohkem proovida. Aga mingi suvalise eBay vidinamüüjaga ma tõepoolest ei vaevuks pikemalt mässama.
13.06.2006 at 15:41 2 edits. Last edited 13.06.2006 at 15:44 by Jesper
Astro SS
Õlifiltrit või muud tilu-lilu ei ole mõtet nii kui nii internetist tellida, odavam on kohalikule jupimüüjale mõne krooni rohkem maksta

13.06.2006 at 16:22
hunt

Ega endast lugu pidav kapitalist sellisest asjast, nagu Estonia midagi kuulnud küll ei ole. USA-s pakun, et alla 10% kaadrist, Euroopas maybe 20%.

13.06.2006 at 16:30
Riho
Mina nende asemel ilmselt ka ei viitsiks.
Põhjus väga lihtne: NYC'is olles rääkisin ühe autovaruosade jaemüüjaga. Suhteliselt väike firma. Tema sõnum oli: tema teeninduspiirkonnas on tal 5 miljonit olemasolevat ja potentsiaalset klienti.
Mille pärast peaks ta oma pead vaevama ühe karburaatori vms saatmisega kohta mille olemasolust tal aimugi ei ole?
Ja kus potentsiaalseid kliente on ca 1000 kodaniku. Arvan, et UK-ga sama teema.
14.06.2006 at 08:34
Peeter82

Tegelesin siin Ebay-st kardaani ostmisega, müüjaid on küllalt, ainult kõigil tingimustes shipping US only.
Küsisin ca 8-10 müüjalt, kas nad on nõus asja Euroopasse saatma, ja minu üllatuseks rohkem kui pooled on nõus seda tegema.

14.06.2006 at 09:36
tfr

quote:
Peeter82: Tegelesin siin Ebay-st kardaani ostmisega, müüjaid on küllalt, ainult kõigil tingimustes shipping US only.
Küsisin ca 8-10 müüjalt, kas nad on nõus asja Euroopasse saatma, ja minu üllatuseks rohkem kui pooled on nõus seda tegema.

Jänkid on üsna hellaks tehtud selle advertised tingimustest kinnipidamise ja sellele sundimisega, mille tulemus on see, et pigem kirjutatakse, et US only, aga kui Sa võtad ühendust ja tundud talle normaalne inimene, siis on nõus.

Versus siis see, et lubad shippida üle maailma ja siis tuleb mingi padukahtlane türklane, kes nõuab resoluutselt, et Sa ta kodus tindiprinteril trükitud Türgi Riigipanga tsekki aktsepteeriksid ja kardaani posti viiksid. :)
14.06.2006 at 09:41
racerx
Pole hullu, olles ise natuke itaallastega kokku puutunud siis võin lohutada kõiki :) Sealmaal on esimene probleem see, et keegi ei räägi inglise keelt. Üks mees räägib aga teda tavaliselt pole :) Kaks nädalat on pool aastat ja jne.

Aga see eest tulemus, see mida nad seal kokku viilivad..., vähemalt minu puhul oli küll nii magus, et tasus ootamist kuhjaga.
14.06.2006 at 10:51
pampkuri

Käisin alles hiljuti Inglismaal, täiesti ülemõistuse tegelased
Lähed autot ostma ja sebid juba raha lagedale siis selgub et autol pole üleüldse mingeid tokumente. Asjaajamis kiirus on keskmisel Inglasel olematu. Võõraste riikide telefone vastu ei võeta. Kui küsivad kust oled ütle et Estland siis arvavad et oled Islandilt muidu oled rautselt Venemaafiast. Läksin nädalaks olin kolm.

14.06.2006 at 18:12
Cardo

Hea, et me ikka eestlased oleme :)
14.06.2006 at 19:56
crasher

quote:
Cardo: Hea, et me ikka eestlased oleme :)
hoiak ongi jahe ja nii olema vist peab
siis iga junn ei mulise, et eestlased on sead

15.06.2006 at 09:34
Cowboy
Mandri ja saare vaheline netiuhendus on kohati 40 korda aeglasem eu keskmisest
ja tanu sellele ka ei toimi vaga tihti mandri pangakaardid saarel ja saare pangakaardid mandril.
UK ja vaike saar k6rval elavad taiesti omas maailmas.. tsekiraamatud on ikka veel kasutusel.
Need toimivad.
15.06.2006 at 13:22
Märt
ehh, mis te virisete... proovige midagi tellida siia kunigriiki. Tirerack.com -s on yks ( loe 1 ) sales agent, kes viitsib vastata mailidele araabiast ja tolle aadress ringleb kohalikes foorumites, kus teda taevani kiidetakse... Samas, arvestades kohalike majanduslikku olukorda, on onul vist kaed tood tais:D.
Kohalik "eesti post" jallegi pakub huvitavat teenust- nende kaudu saab rentida POBox- usas, kuhu saadetud asjad saabuvad kiningriiki ca nadala jooksul ja hinnad on suht soodsad

17.06.2006 at 07:32
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Kuidas suhelda inglastega?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.