register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : numbrimärk   1 2  
Poster Message
MustangGT

numbrimärk
Selline küsimus et kas Eesti ARK ja politsei nõuab et esimene numbrimärk peab olema otsa või võib ta olla ka nurga all ?
25.05.2006 at 21:43
Raul
numbrimärk
Esimese registreerimismärgi kohta pole erinevalt tagumisest seadustes suurt midagi kirjas. Rgistreerimismärk peab asuma valmistaja poolt ettenähtud kohas ja olema nähtav päeval 40 ja öösel 25 m kauguselt. Seda kas registreerimismärk peab olema otse või nurga all ei loe küll kusagilt välja ja mis puudutab esimest registreerimismärki, siis ainuke koht kus registreerimismärgist mitmuses kirjutatakse on liikluseeskiri :
§ 220. Mootorsõiduk ja haagis peavad olema registreeritud, neil peavad olema ettenähtud kohas puhtad, kaitsekatteta ja nõutavalt kauguselt selgesti loetavad registreerimismärgid.
Ise viimased 3 kuud ilma esimese registreerimismärgita liigelnud ja siiani pole keegi huvi tundnud.
26.05.2006 at 08:06 1 edit. Last edited 26.05.2006 at 08:07 by Raul
Front

numbrimärk
Vaata Riigi Teataja Kood 102. Registreerimismärk. Direktiiv 70/222/EMÜ selgitab kuhu ja kuidas peab olema tagumine reg.märk kinnitatud. Kuna Firel puudub valmistaja poolt esimese numbrimärgi koht üldse, siis asub see mul pagasiruumis. Ei ole just 40m pealt nähtav, aga kuskil pole ka kirjas, et peaks olema...

26.05.2006 at 08:32
Maik

numbrimärk
Küsimus: mis linnades te numbrimärkideta sõidate ?

26.05.2006 at 08:34
Front

numbrimärk
Tallinnas

26.05.2006 at 08:34
Olds

numbrimärk
Tartus...sõitsin ka ringi, esimeseks numbriks oli klubi logoga number. No problem

26.05.2006 at 10:31 1 edit. Last edited 26.05.2006 at 10:31 by Olds
mrtn
numbrimärk
quote:
Olds: Tartus...sõitsin ka ringi, esimeseks numbriks oli klubi logoga number. No problem

sellega võib pigem rohkem probleemi tulla kui üldse numbri puudumisega - nimelt on keelatud registreerimisnumbrit järeleaimavad tahvlid.
26.05.2006 at 10:47
tfr

numbrimärk
Lisaks see, et ainus vabandus esimese numbri puudumise kohta, mis siin seadusest välja loetud on, on see, et pole kohta, kuhu seda panna. Kui Sul klubi vapiga "number" ees on, siis Sa sellega demonstreerid väga näitlikult, et koht on olemas küll :)
26.05.2006 at 10:53
supp
numbrimärk
kunagi vedeles mull tööl ferrari maranello sellel oli esimene nr selline väike, kuna suur vist oleks õhuvõttu piiranud, õige suurusega nr vedeles pagassis
26.05.2006 at 11:34
Front

numbrimärk
Ehk siis kokkuvõtteks MustangGT-le: pane esimene numbrimärk nii, nagu ilusam ja mugavam on, seadus seda ei reguleeri.

26.05.2006 at 11:52
mr.zeed

numbrimärk
Ei noh jutuks hea küll aga mina sain just otsuse kätte 2460.- ilma esimese numbri märgita sõitmise eest Pärnus OMC ajal. Nimelt võtsin esi numbri sõidu ajaks ära aga kuna regamine ja ettevalmistus läks kiiresti oli koosolekuni ca 2,5 h aega mõtlesin, et lähen kinnitan linnapeal keha, numbri unustasin tagasi keeramata, ja vana silla peal tuli opel vastu, tuled põlema ja nii nad mu maha võtsidki ja täna käisin otsuse järgi kus seisab 2460.- Eelmise aasta augustist on veel ka 1 kiiruse trahv kuni 20km/h üle (makstud). Nii, et ma olen lausa sõnatu. Kui ütlesin, konstaabel M.Tarkpeale, et tegelt pole ju mul kuhugi märki panna siis kutt naeris mu lühidalt välja. vot selline lugu.

27.06.2006 at 16:51
riisiveski
numbrimärk
Mis § alusel trahv tehti?

27.06.2006 at 17:03
mr.zeed

numbrimärk
rikkusin väidetavalt Liikluseeskirja §220 nõudeid, pannes sellega toime väärteo, milline on kvalifitseeritav Liiklusseaduse §74'5

27.06.2006 at 17:12
tfr

numbrimärk
LE:

§220. Mootorsõiduk ja haagis peavad olema registreeritud, neil peavad olema ettenähtud kohas puhtad, kaitsekatteta ja nõutavalt kauguselt selgesti loetavad registreerimismärgid.

LS:

§ 74^5. Riikliku registreerimismärgita või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimine

Riikliku registreerimismärgita mootorsõiduki või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimise eest – karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut.

---

Vaidlemise objekt on siin ilmselt seesama "ettenähtud kohas" LE-s. Iseenesest tehti Sulle 20% võimalikust maksimaalsest trahvist - ses osas ei oldudki ju väga ülekohtused.
27.06.2006 at 17:18
mr.zeed

numbrimärk
siin on ka nimelt väike konks. Nimelt ees polegi tootja poolt kohta ettenähtud. Number alusega tegelt niisama robustselt stange külge kruvitud.

27.06.2006 at 17:22 1 edit. Last edited 27.06.2006 at 17:22 by mr.zeed
ROKIPEER

numbrimärk
Aga kes selle ...ettenähtud kohas... paikka paneb?
Ütleme kui on tõesti plank stange???
27.06.2006 at 18:56
Mad
numbrimärk
Ise olen kah Camaroga nüüd kaks korda üle piiri käinud ilma esimese numbrita, ühe korra on soomest eestisse tulles tollitädi küsinud kas esinumbrit ei peagi olema...vastasin et ei pea jah...rohkem pole keegi huvi tundnud...soome tollis ei viitsita isegi auto taha numbrit minna kontrollima...politseiga kokkupuuted veel puuduvad.

Mad@Mad Mounting - projekteerib ja ehitab hydraulikaseadmeid ja masinaid
27.06.2006 at 20:08
Front

numbrimärk
Paar päeva tagasi peeti mu naine Tartumaal kinni. Kuna ta ei viitsinud autos olevate vastavate seaduste väljatrükkidega lehvitama ja konstaabliga vaidlema hakata, plagistas ta ripsmeid ja teatas, et kaotas just numbrimärgi ära. Politsei viibutas sõrme ja soovis siis head teed. Aga murelikuks teeb küll...

28.06.2006 at 11:04
viplala
numbrimärk
Ise sõidan ka ilma esi nr.märgita, kuna pole tehase poolt kohta ette nähtud. ARK-i helistasin ja sealt vastati, et mõnel autol peab olema kaks mõnel võib olla üks nr.märk. Kuna seaduses on suht selgelt paika pandud numbri asukoht, siis kavatsen esimese trahvi kohtus vaidlustada, eks näis mis saab. Siiani sõidan igapäevaselt ilma esi numbrita.
28.06.2006 at 15:13
Maik

numbrimärk
Selles suhtes,et kavatsemisest pole kasu, vaidlustamisest oleks ehk tekkiv pretsedent, mida saaks ka ülejäänud usa auto omanikud kasutada. Sõitsin ka ise paar päeva numbrita ring, soome sõiduks keerasin ikka ette + ilma numbrita tundus esiosa natuke tühi.

29.06.2006 at 00:28
dodge
numbrimärk
Presidendi autu on ilma numbrimärkideta... Kandideerigem!
29.06.2006 at 01:08
hunt

numbrimärk
Vähemalt kamaarole saab küll tellida originaal GM numbrialuseid `nahkasid`, mis on loogiliselt stange külge kruvitavad.Ei ole küll odavad- hind ligi viis sotti. Minu teada meerikas ka mõnes osariigis esimesed numbrid olemas.

Isiklik arvamus ilma esi numbrita sõitmise suhtes on küll selline, et üritus võrdub endale kurja kaela kutsumisega. Küll iga auto juures leiab midagi, millega norida.

29.06.2006 at 09:04
askeldaja

numbrimärk
quote:
dodge: Presidendi autu on ilma numbrimärkideta... Kandideerigem!

Teatud juhtudel on KAPOl vist ka õigus päris ilma numbriteta sõita. Nn. vahetatavad numbrid on üsna levinud teema jõustruktuurides.

Presidendi autol olen näinud riigivapiga reg.märki, rohkem sellekohta ei oska kommenteerida.
29.06.2006 at 09:14
ervin
numbrimärk
kas ainult mulle tundub, et see ilma esinumbrita sõitmine on mõttetu kiusu ajamine? kruvige see numbrialus külge, number peale ja on kõik teie vastavad mured murtud. rongid sõidavad näiteks ilma rehvideta - see ei tähenda, et teie peaksite
29.06.2006 at 09:16 1 edit. Last edited 29.06.2006 at 09:17 by ervin
ennww
numbrimärk
Presidendi autol on (oli vähemalt) numbrimärgi asemel riigivapp. Väidetavalt vaid siis kui president ise sees. Numbrimärk ikka olemas.

Aga nagu eelmise presidendi matustel oli näha, siis katafalgile kruviti külge suvaline number, auto ise oli aga saksa registris edasi.
29.06.2006 at 09:19
tqhq.ee foorum : Vaba teema : numbrimärk   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.