register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Lubade uuendamine  
Poster Message
partel

Lubade uuendamine
Avastasin, et hakkavad teised läbi saama. Kas kellelgi on viimase aja kogemusi, mida vaja teha jne.

Tänud!

07.07.2006 at 07:25
elwood
Lubade uuendamine
Läbid meditsiinikontrolli (ntx mustamäe polikliinikus ehitajate teel), tõend maksab 150.- Soovitan minna hommikupoole, sest on vist lahti kuni kella 14ni. Tõendit on vaja juhul, kui eelmine tõend ei kehti, st on vanem kui 2 aastat.
Seejärel ARKi. Seal saad teha kabiinis foto, mis läheb juhiloa peale. Maksta tuleb ka riigilõiv (380.-). Muud keerulist polegi, jääb ainult oodata, millal juhiloa kätte saad.
Mul kulus selleks 4 päeva.
07.07.2006 at 07:31 1 edit. Last edited 07.07.2006 at 07:32 by elwood
wagoneer
Lubade uuendamine
Lähed suvalisse ARK kontoorasse, teed seal ettenähtud pildiputkas omast värske pildi ning ongi kogu protsess. Ahjaa riigilõiv peab olema ka makstud(kui kodus maksad siis prindi korraldus välja).Ja arstlik kontroll ka. Mina käisin oma perearsti juures kust vajaliku papperi sain.Tädi täidab ise mis vaja ja ütleb millal uued kätte saad.

Soovitan minna kui tallinna kandis liikled siis näiteks Maardu ARK punkti.(Mersu veoauto keskuse kõrval). Seal kogu protsess mul mingi 10min aega võttis kuna seal õnneks suht vähe inimesi käib.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
07.07.2006 at 07:33 1 edit. Last edited 07.07.2006 at 07:34 by wagoneer
tohoh

Lubade uuendamine
Endal sama käsil. Tõendi (vähemalt B-kat) annab ka perearst.
Kas Maardus ka fotoboks on?

GAZ 24 ´84
07.07.2006 at 07:38
margus84
Lubade uuendamine
ka C-kategooria tervist tõendab perearst

siin ju kõik kirjas:
http://www.ark.ee/atp/?id=247

07.07.2006 at 07:58 1 edit. Last edited 07.07.2006 at 08:00 by margus84
tfr

Lubade uuendamine
Tervisetõendit annab jah perearst välja. Milline see protseduur täpselt välja näeb, sõltub perearstist.

Ma ise mingi kuu aega tagasi, kui seda paberit vaja oli, helistasin kõigepealt Medicumi, seal öeldi, et hommikul 8-9 kohale tulla ja enne seda 8 tundi mitte süüa, mingite analüüside jaoks. Tundus kuidagi keeruline, uurisin paari tuttava käest ja läksin nende soovitusel Merelahe perearstikeskusse (Meremeeste haigla ees) - küsiti, kas mul on millegi vastu sõltuvus ning negatiivse vastuse ja 150 krooni vastu ulatati paberid kätte. :)

ARKil on nüüd muuseas kontor ka kesklinnas, Estonia pst 3. Lähed kohale, 380 krooni maksmist tõendav kviitung või internetipanga koodikaart kaasas, teed endast kohapeal fotoboksis värske pildi ja nädala pärast lähed lubadele järele.
07.07.2006 at 09:37
rai
Lubade uuendamine
Pealinnas on ikka kiirem elutempo küll, provintsis pidi BC1 kati jaoks käima nii silma kui ka mingi konkreetse tädi juures kes ikka vererõhku mõõtis ja vaimse tervise eest muret tundis.
07.07.2006 at 14:06
mella69

Lubade uuendamine
Aga selline küsimus, et kuus aastat tagasi said algaja load läbi ja jäi ümber vahetamata. Kui palju kogu protseduurist nüüd uuesti peab tegema, et lube saada? On kellelgi kogemusi?

07.07.2006 at 14:52
gets
Lubade uuendamine
12 kuu jooksul peab aegunud load välja vahetama. Siis saad ilma jebimiseta. Kui 12 kuud täis tiksub lubade aegumisest, siis peab tegema lisaks arstitõendile ka tänavasõidu ja teooria eksamid. Vastavad riigilõivud samuti lisaks. Sõber praegu sellega hädas. Eelnev jutt käib tavalubade vahetuse kohta, kuid pakun, et algaja lubade vahetus tavalubade vastu käib samamoodi.
07.07.2006 at 17:08
wagoneer
Lubade uuendamine
quote:
tohoh: Endal sama käsil. Tõendi (vähemalt B-kat) annab ka perearst.
Kas Maardus ka fotoboks on?

Fotoputka täitsa olemas seal. Ma ise seal tegin oma lubade vahetuse.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
07.07.2006 at 19:48
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Lubade uuendamine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.