Poster |
Message |
Andropov |
Kas tanklas kehtib liikluseeskiri?
Selline küsimus, et kas tanklas kehtib liikluseeskiri?
Olen ise üsna kindel, et kehtib, kuid teadjate vastused annaksid kõhklusele kindluse. Mis mind natuke eksitab, on see, et hägusa mäletamise järgi kindlustusfirmad nt parklas juhtunud õnnetuse varalise kahju hindamist käsitlevad vähe teisiti kui teel juhtunud kahju. Kas mingi liikluseeskirja puudutava nüansi tõttu?
Liikluseeskiri ütleb:
§ 1. Käesoleva määrusega [st liikluseeskirjaga] kehtestatakse liikluskord Eesti teedel.
§ 2 lõige 48. Tee all mõistetakse vastavalt «Teeseaduse» §-le 2 maanteed, tänavat, jalgteed ja jalgrattateed või muud sõidukite või jalakäijate liiklemiseks kasutatavat rajatist koos seda moodustavate sõidu- ja kõnniteede, teepeenarde, haljasalade, eraldus- või haljasribadega ning muude teehoiurajatistega. Termin hõlmab ka teega külgnevale alale sissesõidu või sealt väljasõidu teed ning parklat ja puhkekohta.
Ehk siis kas tankla on selles mõttes "muu sõidukite liiklemiseks kasutatav rajatis"? |
01.09.2006 at 12:05 |
|
riisiveski |
quote: bmgpop: kindlustusfirmad nt parklas juhtunud õnnetuse varalise kahju hindamist käsitlevad vähe teisiti kui teel juhtunud kahju.
OT, kuid parklas juhtunud õnnetuse puhul maksti minu kui kannatajapoole kahjud kindlustuse poolt kinni. Tõsi, see oli juba 3,5 a tagasi.
Ma aga ei näe probleemi, miks tanklas peab kehtima oluliselt erinev regulatsioon võrreldes parklaga...
01.09.2006 at 12:17 |
|
que |
Kartke parklat - sest parklad on ainult parklad märgiga kui märki ei ole siis kõik üks suur tee - ja näilised teede ristumised peateeega on kõik samaliigilised ristmikud |
01.09.2006 at 12:39 |
1 edit. Last edited 01.09.2006 at 12:41 by que
|
vkx |
quote: bmgpop: Selline küsimus, et kas tanklas kehtib liikluseeskiri?
Kehtib küll! Kunagi töötasin tanklas ja seal ka minu ajal mõni kõksu juhtus klientidel tankla territooriumil.
01.09.2006 at 14:01 |
|
woodpecker |
Kindlustus ei kehti ainult lennuväljadel millegipärast. Kevadel sõideti mul Neste tanklas tagumine nurk maha, siis lasin täpselt järele uurida. |
01.09.2006 at 16:25 |
|
que |
OT:
quote: faca: Kartke parklat - sest parklad on ainult parklad märgiga kui märki ei ole siis kõik üks suur tee - ja näilised teede ristumised peateeega on kõik samaliigilised ristmikud
Ja loomulikult olid kaks autot laupäeval järve selveri parlkasisesel "teel" kokku saanud - nende "teedega" võiks keegi midagi teha. |
03.09.2006 at 19:14 |
|
Ropka |
vaadates autode vigastusi siis tekib küll küsimus, et kellele mida see "mikriga" hiphopimees seal tõestada üritas, tõsine "sportauto" oli ka ju, ei saanud mitte tagasi hoida.
quote: faca: OT:
quote: faca: Kartke parklat - sest parklad on ainult parklad märgiga kui märki ei ole siis kõik üks suur tee - ja näilised teede ristumised peateeega on kõik samaliigilised ristmikud
Ja loomulikult olid kaks autot laupäeval järve selveri parlkasisesel "teel" kokku saanud - nende "teedega" võiks keegi midagi teha.
|
04.09.2006 at 07:23 |
|
lumekakk |
quote: woodpecker: Kindlustus ei kehti ainult lennuväljadel millegipärast. Kevadel sõideti mul Neste tanklas tagumine nurk maha, siis lasin täpselt järele uurida.
Tere! Justh! Lennuvaljadel kehtib LIIKLUSSEADUS,kuid liikluseeskiri ei kehti.Seda see tottu,et vajadusel tagada lennukite ja meeskonna,reisijate turvalisus.Seega voib seal vajadusel-sundseisundi tekkimisel ka vastassuunas soita jne.
Lumekakk. |
04.09.2006 at 14:54 |
|
darkdemon |
quote: Ropka: vaadates autode vigastusi siis tekib küll küsimus, et kellele mida see "mikriga" hiphopimees seal tõestada üritas, tõsine "sportauto" oli ka ju, ei saanud mitte tagasi hoida.
quote: faca: OT:
Ja loomulikult olid kaks autot laupäeval järve selveri parlkasisesel "teel" kokku saanud - nende "teedega" võiks keegi midagi teha.
heh, jah juhtus see mul peaaegu nina all ... mikriga vend tuli ikka paraja hooga :/ . ise veel teadis ka et paremakäereegel :/
ise yritan alati parklates krdi ettevaatlik olla , polnud mitte esimene kord parklas avariid oma silmaga näha .
|
07.09.2006 at 19:24 |
|