Poster |
Message |
vr_ |
kindlustus jalakäia ja liikluskahju
Kell naa hiline, et kuskile helistada ei oska.. aga kas maanteel jalakäija süül tekitatud kahju ka keegi kinni plekib, või jääb auto omanik sel juhul suud puhtaks pühkima?
Tean, et omal ajal maksis liikluskindlustusfond mulle kui jalgratturile ilma mingite probleemideta kui kindlustamata/lubadeta/purjus töll sisse sõitis maanteel ja asus ise peale seda raha välja nõudma tüübilt, aga kas vastupidi ka asi toimib?
26.01.2007 at 18:29 |
|
tfr |
Meil on nii vahva liikluskindlustusseadus, et kui jalakäija oma süül Sulle auto ette komberdab, siis LKF maksab tema kahjud kinni (nii tervise- kui varakahju), aga Sina kui kannatanu pead temaga tsiviilkohtus käima. |
26.01.2007 at 18:40 |
|
DevilDeVille |
kui ma nüüd väga ei eksi, siis just äsja võeti vastu liikluskindlustuse seadusesse muudatus, mis tagab jalakäijale ja jalgratturile nende kahju hüvitamise ka olukorras, kus nad ise süüdlased. seda hoolimata asjaolust, et nad kindlustusmakseid ei maksa. selle jama maksab nende eest kinni tubli autojuht läbi kerkivate kindlustuspreemiate, kusjuures jääb talle veel rõõm oma auto remont ise kinni plekkida ja siis loota, et halduskohtust ehk süüdlaselt miskit saab. ühesõnaga autojuht on see loll, keda ei kaitse keegi.
26.01.2007 at 18:42 |
|
sten666 |
Oot oot. Mingi juua täis tüüp kakerdab punase tulega ülekäigurajale, põrkab mul kapoti mõlki ja esiklaasi puruks ja mina pean siis hakkama kohut käima?
Mis siis kui pole enam peale matsu kellega kohut käia? Annan pärijad kohtusse? |
26.01.2007 at 18:43 |
|
vr_ |
mnjah sel juhul peab siis vist õnne tänama et ainult tuli esiklaas ja tükk spoilat läks tuttaval...
EDIT: nonäed pooljuhuuslöikult sai reedeõhtal napsuklaaasi taga kokku tuttavaga kes kahjukäsitlemise alast tööd teeeb ja kinnitas teie poolt välja käidud korda..
26.01.2007 at 18:55 |
1 edit. Last edited 27.01.2007 at 13:42 by vr_
|
tupsman |
kui saan ükskord kaineks hakkan sammuraiks,tõmban ennast oksa esimeseks maiks |
26.01.2007 at 18:57 |
|
vvt |
Oh, peale kooberdavate jalakäijate on märksa suurem jama igasugu loomad, nt suured koerad, lambad jne. Lisaboonus on veel see, et enamasti on nende omanikuks seniilsed pensionärid, kelle arvates mõlk autot ei riku ning kellelt pole võtta ka midagi. Ise ei kuule ega näe, aga nt maakohades ronivad oma pudulojuste karjaga igast võimalikust kohast üle.
Ise olen kogenud sellist vahejuhtumit Pirital, kus üks vanamutt lasi oma hiigelsuure krantsi ketist lahti ja too pani õueväravalt joonelt auto ette. Õnneks jõudsin suurema osa hoost maha pidurdada, aga krants käis ikka esiratta alt läbi ja esikäpa lahtise murru ta sai. Mutt ise lendas mulle peale, et kuidas ma julgesin tema koera vigaseks sõita. Vot sedasi.