Poster |
Message |
amatöör |
26 kuni 28 aprilli varahommik. Pronkssõdur ja vandalism.
Telekat jälgides ja postimees online ning delfit uudistamas, olin mina kella 12 paiku täiesti sõnatu. Võin öelda et idiootsemaid inimesi ei ole Eesti maapind näinud.
(jutt ei käi venelastest vaid nendest dibladest kes märatsesid,laamendasid võõra vara,keerasid autosi ümber jne.....
Tuttava naise auto oli ka upperkuuti tõmmatud.
Oeh. Mis te arvate asjast?
EDIT: parandasin kuupäevi kuna ei uskunud silmi kui uuesti möllu läks. |
27.04.2007 at 06:10 |
1 edit. Last edited 28.04.2007 at 18:53 by amatöör
|
veedler |
ASJAGA VÄGA KIIRE.
Tegutsen täna hommikul Lõuna-Eestis raadiojaama RING fm hommikusaates. Siit ka palve. Kes oli eile õhtul või öösel kesklinnas ja nägi mis seal toimus, palun võtke ühendust. Teeks väikesese intervjuu, pikkusega umbes 7- 10 min. Saade kestab vaid kella 10-ni, nii et nagu näha asjaga kiire. Minu kontakt 53 960 111. Kristjan
Tänan juba ette. |
27.04.2007 at 06:16 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 06:20 by veedler
|
ivoalaska |
Hullumaja mis toimus. Olin kella ühest kuni kolmeni sündmuste keskel ja fotografeerisin toimunut. Kurat kõik märatsejad olid lihtsalt lakku täis vene noored (ning kohati ka eesti noored) kes olid täiesti segi keeranud. Vaesed poepidajad, Väike- Karja tänava kaupluste aknad olid praktiliselt kõik segi pekstud ja kaupa oli ka ära tassitud. Pärnu mnt politseimaja vastas asuv kiosk tehti rahva silme all maatasa ja tassiti kaubast tühjaks. Välismaalased, kes öösel pubidest välja tulid tegid ainult suuri silmasid ja ei osanud midagi öelda. Põhimõtteliselt tundus, et tatika kari lihtsalt peksis kõike mis ette jäi....Viru MacDonaldsi vastas tehti isegi kullapood tühjaks. Eestlastest mässajad hakkasid alles enne kella kolme organiseeruma...ennem vist istuti pubides, baarides ega teatud asjast midagi. Minu arvates politsei sai suht hästi lõpu poole hakkama, kui kuskil suurem mässajate kolle tekkis, siis sinna lennati sajaga peale ja peksti kõik laiali või pikali maha. Igaljuhul pole minu noored silmad midagi sarnast varem näinud ja ega vist tulevikus ei näe kah. Loodame, et asi rahuneb vaikselt maha ja järgmistel päevadel selliseid olukordi ei teki, sest vastasel korral võib laupäevane avakruiis ära jääda vähemalt plaanitud marsruudil( linn pannakse lukku lihtsalt, minu teada tahetakse isegi Kaitseliit vajadusel välja tänavatele tuua ) |
27.04.2007 at 07:00 |
|
markmax |
täiesti hull! pole lihtsalt ilusaid sõnu seda koledat õhtut-ööd kirjeldama. Endale tuli ka vihahoog peale et mine või sinna politseile appi, a õnneks saadi hakkama (enamvähem).
Peaasi et usakate avakruiis toimuks - seda juba nii kaua oodanud!! |
27.04.2007 at 07:12 |
|
20 000 |
Jälgin just telekast öiseid sündmusi ja arvan et nuuti oleks tulnud nendele märatsejatele rohkem anda ja asi jokk.Siis kui eesti poisid tulid oma linna kaitseks välja,pandi hoopis neil käed raudu.Ma ei ole rassist aga sellised tõprad saadaks esimese loomavaguniga üle Narva piiri. |
27.04.2007 at 07:17 |
|
juhe |
Ma kahtlustab, et politsei laskis neil seal meelega laamendada. Lihtsalt näitamaks, et tegemist on minimaalselt pronkssõduri kaitsmisega ja põhiliselt purjus noorte lõhkumiskihuga. Hea, et ei tekkinud rahvuslikul pinnal lööminguid (isegi, kui see tähendas eestlaste arreteerimisi). |
27.04.2007 at 07:51 |
|
Olds |
Väga haige! Tõsiselt uskumatu tundus see algselt. Kohati tekkis juba tahtmine minna ise ja mõnele märatsevale tiblale üle tahi anda kui see vaid miskit aitaks...uskumatu teema igaljuhul. Tekib küsimus- kus oli sõjavägi!? Politsei oleks võinud passida seal tinajuraka juures edasi ja sõjavägi oleks pidanud patrullima linnas. Usun, et see oleks aidanud palju. Miskite kõlakate kohaselt pidavat täna taas actioniks minema.
27.04.2007 at 08:01 |
|
Sniper |
BNSi andmetel on pronkssõdur ära viidud (allikas: Terevisioon ETVs). Ise ootasin ärevusega, et kas kutsutakse öösel välja või mitte.Loodan muidugi, et politsei saab ise hakkama. |
27.04.2007 at 08:01 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 08:04 by Sniper
|
wax |
quote: Sniper: BNSi andmetel on pronkssõdur ära viidud (allikas: Terevisioon ETVs).
Tegelt kaotas trikimees tinasõduri ära.
Seni kuni pole fototõestust, et Ljoha on kadunud, ei maksa ametnikke uskuda (Eile õhtulgi "oli linnas rahulik ja olukord politsei kontrolli all") |
27.04.2007 at 08:03 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 08:31 by wax
|
dodge |
Tõsiselt hea meel selle üle, et Eesti käitub riigina ega ole enam Tallinna oblast.
|
27.04.2007 at 08:30 |
|
wagoneer |
Pronks poisi kaismisest oli asi muidugi kaugel. Muukeelsed noored said lihtsalt põhjuse läbuda ja laamendada.
Sõber elab pärnu mnt -l. Ütles,et vaatas aknast kuidas lõhuti ära nii tema sisehoovi pargitud audi kui ka naaberkorteris elava vene uusrikka mersu(d). Vend oli hommikul vandud nii,et maa must ja lubanud,et ei puhka ennem kui need debiilikud kes ta auto(d) ära lõhkusid oma teo eest talle vastust on andnud. Ja millegi pärast arvan,et see ei ole leebe karistus. Kuna hoovis on kaamerad üleval ja jüngrite näod näha ei teki ilmselt ka nende leidmisega probleeme. Igaljuhul inetu lugu.
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
27.04.2007 at 08:33 |
|
Koit |
mina ei saanud isiklikult aru, et mille kuradi eest need noorukid seal võitlesid, peksavad poode puruks, siis räägivad ajaloost midagi ähmaselt...isegi (vähemalt) ühe venelase pood oli puruks pekstud ja taat (poeomanik) oleks ise äärepealt ka peksa saanud....ja siis tagatipuks karjuvad, et kõik on venelaste oma ja venemaa on vägev!!!! Miks kurat tiblad siis siin elavad, ma arvan, et kellelgi poleks kahju, kui nad järgmise rongiga oma kallile venemaa pinnale sõidaksid!!!! (ma ei räägi siinkohal kõikidest venelastest, on äärmiselt toredaid inimesi ka nende hulgas) jube marus nohh....
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
Cadillac Deville 4,9 V8 '95 |
27.04.2007 at 08:38 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 08:39 by Koit
|
Maik |
Kas riigi vaenu mässu õhutamise eest vangi ei pistega ja riigist välja ei saadeta ?
Minuarust oleks küll tore,kui paarsada inimest saaks riigikeelu vms
sündmustest küll kaugel,aga hommikul vaatasin telekast nagu prantsuse mässu , tõtt öelda poleks uskunud ,et sellist asja eestis näeb..
27.04.2007 at 08:42 |
|
rasmus |
Masendav on vaadata millised loomad meie maale sattunud on. Seda arutut laamendamist ja vandaalitsemist peaks läänele edasi näitama et nad ükskord tiblade tõelist nägu ka näeksid. Need ei ju isegi kaugelt vaadates tsiviliseeritud inimesed!
Meid on ju pikka aega tiblade propagandaga mustatud ja rüvetatud, oleks aeg barbaritele vastu seista ja nende laiamine ära lõpetada.
(See nüüd ei tähenda muidugi et me iseseisvalt peaks mingeid karistusaktsioone ette võtma, kindlasti mitte!) |
27.04.2007 at 08:45 |
|
Koit |
´vahepeal reklaamipausiks: minu auto on kah väikse vandaalitsemise ohvriks sattunud, auto külge on kaunistatud tooreste munadega...vägev, hea, et niigi läks!!
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
Cadillac Deville 4,9 V8 '95 |
27.04.2007 at 08:52 |
|
markmax |
quote: Olds: Tekib küsimus- kus oli sõjavägi!? Politsei oleks võinud passida seal tinajuraka juures edasi ja sõjavägi oleks pidanud patrullima linnas.
olen kuulnud et kaitsevägi tsiviilinimestega kokku ei tohi lasta, siis oleks juba rahvusvaheline teema. (väike parandus Olds - eestis puudub sõjavägi) |
27.04.2007 at 08:55 |
|
ReyMan |
quote: Olds:. Tekib küsimus- kus oli sõjavägi!? Politsei oleks võinud passida seal tinajuraka juures edasi ja sõjavägi oleks pidanud patrullima linnas.....
Kaitseliit olevat mobiliseeritud.
Kautseväega on tiba teine teema, selle mobiliseerimine nii lihtsalt ei käi, see eeldaks enam-vähem sõja olukorda ja sõjast on sellel juhul asi kaugel.
Edit: just in case |
27.04.2007 at 09:03 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 09:32 by ReyMan
|
vr_ |
Noh jah.. purjus koolinoorte märatsemine ta oli, aga seda nad saavutasid, et ei suuda mina enam selle rahva esindajat kohates tõsiseks jääda ja mitte naerma hakata.. kultuurrahvas
Elan ise rindepiirkonnast ca 50m kaugusel.. mina nägin aknast ainult täiesti mittepüstiseisvaid elemente kodupoole roomamas mõnel jätkus jõudu veel paari prügikasti ümberlükkeks..
27.04.2007 at 09:23 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 09:24 by vr_
|
rasmus |
Kuna Eestlasi liita soovivad kirjad juba ringlevad, postitaks siia ühe sõbra üleskutse:
Tere kallid sõbrad ja sõprade sõbrad!
Ei ole varem Teile läbi Orkuti oma mõtteid avaldanud, kuid enam teisiti ei saa.
13. detsembril 2003 andsin vande kaitsta Eestimaad kogu oma mõistuse ja jõuga. Olen uhke, et siiamaani olen kaitsnud oma isamaad mõistusega. Tänases maailmas on väga vähe selliseid inimesi.
Täna ei ole ma Eestis. Tänu minu kaasmaalaste soovide, unistuste ja raskele töö avanes mulle võimalus täiendada oma haridust Itaalias. Ma olen selle üle tänulik kõigile neile kes ei andnud alla ning ohverdasid oma elu selleks, et mina saaksin täna öösel Torinos oma läpaka taga Youtube vaadata ning Orkuti sõpradele kirja saata. Nemad uskusid. Ärme veame neid alt.
Aastasadae jookul oleme näinud ja kogenud asju mida eales ei sooviks ka oma vaenlastele. Kuid nüüd seisame valiku ees. Kas lõppematu orjapõli on meid muutnud oma rõhujate sarnaseks või suudame vastu astuda. Viisteist aastat tagasi oli meie vanematel julgust vastata mõrvadele andestusega. 60 aastat tagasi jäid meie vanavanemad inimesteks ka Siberi külmas. 90 aastat tagasi võitlsime välja oma koha maailma vabade riikide seas. Kuid see ei toimunud mitte niisama asjatult verd valades. Meie vabadusvõitlus tugines enesekehtestamisele läbi Eesti keele, kultuuri ning eelkõige terve mõistuse.
Eestlasi on siin maamunal liiga vähe, et alustatda omakohut Hugo Bossi vitriini lõhkuja vastu. Meil on oma riik ja oma riiklikud struktuurid kes marakrattidega tegelevad. Eesti rahva väljakutsed on mujal kui võõrameelse ajalookursuse ohvrite karistamises.
Seepärast palun Teid kõiki mitte alluda provokatsioonidele. Ärge minge Tõnismäele torkima tuleohtliku olukorda. Eesti vabariigil on olemas võimukandjad kes taoliste probleemidega tegelevad. Toetagem neid!
Kui me tunneme, et on aeg taas näidata oma ühtekuuluvustunnet ning usku ühistesse ideaalidesse, siis parem koguneme kohtadesse mis on meie jaoks pühad. Milleks pidada koosolekut trollipeatuses kui meil on Lauluväljak?
Mõistus ja süda on ülemad kui kibestus ja viha. Kes pärast naerab, naerab parem |
27.04.2007 at 09:38 |
|
mr. RocknRoll |
Käisin kala püüdmas õhtul. Krdi rahulik ja soe õhtu oli. Hea, et tagasitulles järvevanalt tulin.
27.04.2007 at 09:57 |
|
ivoalaska |
krt õige jutt eelkõnelejal....arvan et inimesed kes on saanud kutse koguneda kella 15.00 Hirveparki et astuda vastu venelastele peaksid mõistma et ei maksa langeda samale tasemele nendega ning ka seda et öised laamendajad olid enamjaolt purjus noored tiblad kelle intelligentsuse tase on allpool nulli. Usun et enamus venekeelset elanikkonda Eestis samuti ei kiida seda laamendamist heaks, kuna paljud kannatanud olid olid ise samuti venelased |
27.04.2007 at 10:08 |
|
Silwer |
Jah, las politsei tegeleb joodikute, pättide ja varaste taltsutamisega. Nad on öistest sündmustest piisavalt õppust võtnud ja lihtsalt ei lase sellistel suurtel kogunemistel enam tekkida.
27.04.2007 at 10:14 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 10:14 by Silwer
|
kkerem |
Hmm...
Pidage mind rumalaks, aga igasugused üleskutsed, et teeme-seda-toda kolmandat on ikka suht nagu ennatlikud ja ebapädevad. Need paartuhat vandaali, sõltumata ka rahvusest näitasid ülesse oma madalalaubalisust ja lollust. Nende ohjeldamiseks ma arvan, et ei ole eriti mõistlik hakata genereerima rahvuste vahelist konflikti. See on nagu maja põlemine (viide ühele teisle foorumile), kui maja põleb ja 5 komandot kustutavad, siis kõige vähem on on vaja küla inimesi ämbritega sinna siblima, kellest pooled kaevu kukuvad ja pooled vingumürgituse saavad...
Minu point on selles, et need keda ohjata vaja on, neid on vähe ja nendega võitlemiseks ja korrale kutsumiseks on olemas meil Politsei ja muud riiklikud struktuurid.
See, mis puudutas sõjaväe ja kaitseliidu kasutamist - no kuulge, kui oleks kohale kutsutud kaitseliit ja sõjavägi BTR-idega oleks tegu olnud mitte tsiviil vaid sõjalise konfliktiga ja see on asi, mida Eestil kõige vähem vaja on.
Tehke parem üks naps õhtul ja olge muidu sõbralikud ja toredad.
Alljärgnevale postile lisaks... mis iganes basi või värk seal ei ole, aga mõtte jääb samaks
27.04.2007 at 10:21 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 10:38 by kkerem
|
ReyMan |
OT:
quote: kkerem:.... kohale kutsutud kaitseliit ja sõjavägi BTR-idega oleks.......
BTR pole enam Eesti relvajõududes kasutusel |
27.04.2007 at 10:31 |
|
eikeegi |
Kõige suurem idiootsus on praeguses olukorras kusagile koguneda ja kättemaksuks kaigastega vehkida. Minu meelest need, kes mõnes kohas kutsuvad ülesse mingeid karistussalku formeerima, tuleks omakorda rahustuseks natukeseks puuri pista. Selline spontaanne kari ei kaitse ega takista kedagi ega midagi ning tulemuseks on ainult veel suurem segadus ja loomulikult lisatöö politseile, kes peab poole suuremat arvu lolle kantseldama. Las vastava väljaõppe ja varustusega mehed teevad oma tööd ja muu rahvas toimetagu omi asju ning ärgu segagu. Lisaks veel see, et kui kaks purjus loomakarja kokku lasta, siis on tulemuseks paras ports vigastatuid ja võimalik, et ka päris mahalööduid ning selline asi on küll kõige viimane, mida praegu tarvis. Emotsioonid on üks asi aga kaine mõistus ütleb, et las need vaimust vaesed tõmbavad endale valimatult laamendades ise vabatahtlikult vee peale. Nii on kõigile normaalsetele inimestele sõltumata rahvusest kõige parem.
27.04.2007 at 10:50 |
|