Poster |
Message |
usagirl |
USAst auto ostmine illegaalina!
Tere,
Olen kuulnud seda, et kui 6 kuud enne Eestisse tulekut on USAs auto enda nime peale ostetud, siis saab ümberasujana ilma maksudeta auto Eestisse toimetada. Kui aga elatakse USAs illegaalina ja tahetakse autot osta ja Eestisse tulles kaasa tuua, kas siis on see ikka võimalik? Kas ümberasujana maksudeta vara kaasa toomine kehtib ka illegaalidele?
Tahetakse ära tuua auto Nissan Maxima ( al 2004 a), mis on USA turule tehtud. Et kas selle kohta ka miskit keegi oskab öelda, et kas on seda sorti autode puhul mingeid piiranguid?
Tänud kõigile, kes võtavad vaevaks vastata! |
27.09.2007 at 09:19 |
|
vvt |
Ja siis oled varsti oma Maximaga hädas, pooled siin saadavad Nissani tükid ei sobi ja USA-st tuues on need kirvehinnaga. Fakto saadab sind keerukate probleemidega kukele. Mina küll ei saa aru, mis on selliste suva pannide siia sahkerdamise mõte? Kas seda hirmu pole, et kui sa illegaalina elad ja toomise puhul su versiooni uurima hakatakse, võivad käerauad kõlisema hakata?
27.09.2007 at 09:31 |
|
usagirl |
seda kõike uurin tegelikult ühe sugulase jaoks, kes USAs elab. Ise ma kodumaal ikka! Ma talle siis annan info edasi. Selle auto suhtes. Eks isegi talle öelnud, et milleks selline auto valik, aga tal mingi kinnisidee. Ehk panevad sinu poolt loetletud argumendid tema meelt muutma.
Kui aga nüüd lihtsalt auto toomisest illegaalist ümberasujana rääkida, siis ootan endiselt kogemusi ja teie infot. Tänud! |
27.09.2007 at 09:37 |
|
vr_ |
Tegelikult oled sa ikka ise seal usas illegaalselt, miks sul muidu nimeks usagirl..
Ja kui sa seal usas ikka illegaalselt oled siis sa pole seal ju ametlikult..
Elamist ühendusevälises riigis, aga samuti elama asumist ühendusse tuleb tõendada, esitades asjakohased dokumendid (näiteks: elamisluba, tööluba, üürileping, ühendusvälise riigi registeerimiskaart, Kodakondsus- ja Migratsiooniametile esitatud passi taotlemise teatis).
Tollil on õigus nõuda esitatud dokumentide kohta selgitusi.
lisaks veel autot pead omanud olema 6 kuud ja elanud 12 kuud või tõestama et sul oli kavatsus elada vähemalt 12 kuud
EDIT: ma teadsin et vvt'st peab miski kasu olema, vähemalt tunneb ta nissanite hingeelu
27.09.2007 at 12:08 |
1 edit. Last edited 27.09.2007 at 12:09 by vr_
|
usagirl |
Oijah... tegelikult olen ikka eestigirl küll!) no ei tulnud mingit head kasutajanime pähe ja panin selle. Seda just sellepärast, et oli vaja küsida usa asja kohta. Tänud info eest! |
27.09.2007 at 12:18 |
|
Diiler |
Kui oled illegaal siis oled ka igas mõttes seda. Nii et unustagu igasugune asjade toomine ümber asuja sildi all: |
29.09.2007 at 23:29 |
|
Vanaisa Moderator |
Muide Ille Kaal ei saanud isegi USA viisat, mis siin veel auto toomisest rääkida....
29.09.2007 at 23:33 |
|
Indrek_S |
quote: Vanaisa: Muide Ille Kaal ei saanud isegi USA viisat, mis siin veel auto toomisest rääkida....
vaene Ille...
30.09.2007 at 11:23 |
|
Astro SS |
Illegaali ja viisareziimi rikkuja vahe on nagu öö ja päev.
Illegaalid on need kährikud,kes üle piiri silkavad .
Viisareziimi rikkujad on enamus 'meie' poisse/tüdrukuid,kel on viisa aegunud või on nad liiga kauaks sinna jäänud.
NB! Kusjuures ka turist võib autot omistada
30.09.2007 at 15:23 |
|
kefka |
quote: Astro SS: Illegaali ja viisareziimi rikkuja vahe on nagu öö ja päev.
Illegaalid on need kährikud,kes üle piiri silkavad .
Viisareziimi rikkujad on enamus 'meie' poisse/tüdrukuid,kel on viisa aegunud või on nad liiga kauaks sinna jäänud.
NB! Kusjuures ka turist võib autot omistada
kätte saadakse,siis oled mõlemal juhul deporteeritud!
30.09.2007 at 17:39 |
|
HardStep |
quote: kätte saadakse,siis oled mõlemal juhul deporteeritud!
Kährasid reaalsuses ei tahagi aga keegi kätte saada
30.09.2007 at 18:05 |
|
tfr |
Ses suhtes jah, et need meie "illegaalid" on enamuses viisareziimi rikkujad. Ja sellisel puhul vist meie seadusandluse jaoks sõltub, millise viisa reziimi Sa rikkusid - kui Sa oma elamisloa üle lasid, peaksid saama auto ümberasujana tuua küll.
Aga 99.9% neid "illegaale" on ikkagi turistiviisaga sinna läinud, sellega ei saa. |
30.09.2007 at 18:12 |
|
jaak |
Eelmine nädal jalutasin just ühest New Yorki Chrysleri esindusest välja nördinud olekuga, kuna ei saanudki Dodge Charger SRT8't osta ja niisama lihtsalt konti pista...noh kui nüüd niimoodi lõõpida.
Loll turist nagu ma olin jalutasin lihtsalt uksest sisse, tegime proovisõitu ja vaatasime värvivalikuid ja hakkasime siis ostust ja hinnast rääkima. Müügimehel jooksis juhe kokku selle peale, kui ma teavitasin et polegi USA kodanik ega oma ka tööluba ning SSID koodi. Jooksis teine padavai kuhugi minema laua tagant ja tuli oma ülemusega tagasi. Siis hakkasid faktid selguma:
1. Ilma Social Security ID koodi omamata nemad autot müüa ei tohi ning samuti peab olema mul kohalik USA aadress.
2. Isegi kui, keegi kohalik teeb ostu minu eest, siis ei tohi enne 6 kuud autot edasi müüa ilma topelt makse maksmata. Vastasel juhul saavad nemad kui müüjad 10 000USD trahvi.
3. Kui oled ametlikult 2 aastat USA's ära elanud, siis võid auto maksuvabalt välja vedada ja ilmselt ka samatargalt Eestisse sisse vedada. Kas sa selle ka siin arvele saad on noh teadagi juba kuidas.
Iseenesest oli autol maruhea hind lõpuks - 35 000USD. Huvitav kuidas selle siin arvele saab? Üksiktüübikinnituse korras?
Edit... Ja üks tuttav, kes lasi oma viisa üle sai 10 aastase sisenemiskeelu sinna riiki. Loll läks lennujaama ja passikontrollis lõid tuled vilkuma tema nime peale. Oleks seda mitte teinud, siis oleks ilmselt senini seal edasi. |
01.10.2007 at 20:31 |
1 edit. Last edited 01.10.2007 at 20:33 by jaak
|
mella69 |
Vahet pole kes sa oled kui auto ostad eraisikult ja tood Eestisse. Olin 6 aastat ILLEGAAL, ostsin auto ja tõin kogu oma kama Eestisse. Tean mitmeid selliseid juhtumeid. Las toob oma auto, tehnliselt on võimalik ...
01.10.2007 at 21:15 |
|
nipi tiri |
Jaak, see chrysleri myygimees ajas sulle kyll jama, koik on teostatav,see piirang kehtib monedele uutele mudelitele,et ei saa otse valismaale myya,aga mitte sellele autole. Koik on voimalik,aga igal asjal on oma hind. Ja Mellale tervisi kah.
03.10.2007 at 04:43 |
|
65 fstbck |
quote: vvt: Ja siis oled varsti oma Maximaga hädas, pooled siin saadavad Nissani tükid ei sobi ja USA-st tuues on need kirvehinnaga. Fakto saadab sind keerukate probleemidega kukele. Mina küll ei saa aru, mis on selliste suva pannide siia sahkerdamise mõte? Kas seda hirmu pole, et kui sa illegaalina elad ja toomise puhul su versiooni uurima hakatakse, võivad käerauad kõlisema hakata?
Nyyd on siis omavara kolimine krimminaalne tegevus ,et kaerauad hakkavad kolisema. Hea ,et ytlesid!!!!! muidu ma oleks suurema pinna peale kolinud. uhhh nappikas.
usagirl . tari oma vara eesti ei ytle sulle keegi midagi tolli jaoks vota kaasa tookoha toend notari poolt kinnitatud ja auto kindlustuse paberid ja koik on ok.
NB! oma vara saad sa eesti tuua aasta jooksul peale ymberasumist. eeldusel et sa suudad toestada et oled elanud USAs yle aasta. |
03.10.2007 at 23:04 |
|
jaak |
quote: nipi tiri: Jaak, see chrysleri myygimees ajas sulle kyll jama, koik on teostatav,see piirang kehtib monedele uutele mudelitele,et ei saa otse valismaale myya,aga mitte sellele autole. Koik on voimalik,aga igal asjal on oma hind. Ja Mellale tervisi kah.
Ei müüa saab ta küll, aga uut autot ainult USA kodanikule nende salongist ja kui masin kohe riigist välja läheb, siis tuleb ka USA's miskised maksud maksta. Sellega olid nad päri, et davai, leia keegi kohalik tankist kes ostab masina ära ja paneb konti. Ainult et maksud tuleb ära tasuda riigist väljaveo puhul, muidu pidavat nemad trahvi saama. |
04.10.2007 at 18:32 |
|