register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Mehaanikaalase võimekuse test   1 2  
Poster Message
peep

Moderator
Mehaanikaalase võimekuse test
Loodetavasti seda pole kuhugi teemasse postitatud. Võimalus kindlaks teha isiklike teadmiste tase autotehnika valdkonnas. Ma ise olen hetkel ainult esimese otsa teinud, pole aega olnud süveneda.

See on tõsine test, mis nõuab mõtlemist ja aega (50 ülesannet).

http://www.forddoctorsdts.com/quizzes/MechanicalAptitude.php

80% loetakse heaks tulemuseks.
06.12.2007 at 18:32 1 edit. Last edited 06.12.2007 at 18:34 by peep (Moderator)
hents99

Väga huvitav test, meil oli lennukolledzi sisseastumiskatsetel sarnane test, väga mahukas ja aja peale.

06.12.2007 at 18:41
Raxo

Väga asjalik ajaviide! :)
06.12.2007 at 19:03
Madman

88% aga mõned asjad on ikka küsitavad seal. Näiteks mis põhjustab õhu sisenemise 4-taktilise vabalthingava mootori silindrisse sisselasketakti ajal. Mis loogika järgi õige vastus on atmosfääri rõhk ja mitte kolvi alla liikumisest tekkinud hõrendus? Et kui kolb ei puutu asjasse siis klapi avanemisel surub atmosfääri rõhk niisama ka õhu silindrisse?

06.12.2007 at 19:55
Peeter82

86%

26 - elektri alal olen suht võhik, aga miks ei lähe 3 lampi põlema, kui ühel on rööbiti lüliti ja see ka sisse lülitada?
47 oli oma lohakus, ei lugenud variante lõpuni
48 panin ka valesti, see mootori värk. Justkui see imemine on meelde jäänud. Minu arust on mõlemad variandid õiged.

06.12.2007 at 20:22 1 edit. Last edited 06.12.2007 at 20:28 by Peeter82
ReyMan
quote:
Peeter82: 86%

26 - elektri alal olen suht võhik, aga miks ei lähe 3 lampi põlema, kui ühel on rööbiti lüliti ja see ka sisse lülitada?

Kui Sa oma teleka juhtme läbi lõikad ja kõik otsad kokku keerad siis saad aru :D

Lühistad lambi ju, vool läbib lülitit kuna see on lihtsaim viis +´ini jõuda, see vähene mis lampi läbib ei suuda seda hõõguma panna
06.12.2007 at 20:37
otipoiss
Mina sain aga 76%. Oma vanuse kohta ma arvan, et võin rahule jääda, eriti kui füüsika koolis lemmikainete hulka ei kuulu.
06.12.2007 at 20:38
Jesper

quote:
Madman: 88% aga mõned asjad on ikka küsitavad seal. Näiteks mis põhjustab õhu sisenemise 4-taktilise vabalthingava mootori silindrisse sisselasketakti ajal. Mis loogika järgi õige vastus on atmosfääri rõhk ja mitte kolvi alla liikumisest tekkinud hõrendus? Et kui kolb ei puutu asjasse siis klapi avanemisel surub atmosfääri rõhk niisama ka õhu silindrisse?

Hõrendus ei tee mitte midagi, sest ta ei ole mitte midagi :). Sul võib olla perfektne vaakum, aga elavhõbedasammast rohkem kui meetri kõrgusele ta "tõmmata" ei "jõua".

Või teine näide, rohkem teemasse, kui sa võtad oma mootori ja paned selle näiteks 3000 meetri kõrgusel käima, siis kolb liigub täpselt sama moodi alla, klapid on sama moodi kinni ja "hõrendus" seega sama "tugev". A näed miskipärast mootor nii hästi ei tööta, sest atmosfäärirõhk on madalam. Või kui aretad turbo vahele, siis kust kolb "teada saab", et ta nüüd "tugevamat hõrendust" teeb?

Täiendus: mu kõhutunne ütleb, et sellel küsimusel on potentsiaali traditsioonilise 8 lehekülge pika tqhq füüsikaarutluse alustamiseks :)
06.12.2007 at 21:32 3 edits. Last edited 06.12.2007 at 21:36 by Jesper
Lembit
98%. Ilmselt see kõige rohkemate plokkidega asi läks valesti.
06.12.2007 at 21:37
anryo
96% - aga oma lohakus pigem.
Pidurid töötavad ju ikka hõõrdele, mitte aeglustusele. Ning esimeste hammakatega (7. küsimus) panin ka puusse. Reverse ja reduction sai segi aetud, jälle hooletus, sest reduction on samas ka reverse aga revers redustion ei ole... :)

06.12.2007 at 23:20
anryo
quote:
Madman:Hõrendus ei tee mitte midagi, sest ta ei ole mitte midagi :). Sul võib olla perfektne vaakum, aga elavhõbedasammast rohkem kui meetri kõrgusele ta "tõmmata" ei "jõua".
Täiendus: mu kõhutunne ütleb, et sellel küsimusel on potentsiaali traditsioonilise 8 lehekülge pika tqhq füüsikaarutluse alustamiseks :)
Aruteluks jah.
Sest, ega see "vaakum" ei "tõmba" ka elavhõbedat mittek kuhugi, kui teisest otsast õhurõhk "lükkama" ei pääse. Isegi 1mm ei tõmba.

06.12.2007 at 23:22 1 edit. Last edited 06.12.2007 at 23:23 by anryo
Fog

Väga hea test, aga ajafaktor võiks tiksuda iga küsimuse juures. 94% 2xLohakus 1xInglish

07.12.2007 at 08:47
madis
Küsimus 45. Kas keegi seletaks lahti ? Minu arvates on tegu valesti koostatud küsimusega. Atmosfäärirõhk on sama, hoolimata õhupallist. Rõhk ei sõltu pindalast, rõhu poolt avaldatav jõud sõltub sellest. Kas ma eksin ?
Ülejäänud läksid õigesti, ilmselt ma päris loll polegi.
07.12.2007 at 09:59
vr_

98%

Kurat.. 17. küsimuse juures läks viltu.. miskipärast kiirelt vaatasin et kaks rõngast kus tross läbi läheb ja automaatselt jagasin kaks korda.. mõtlemata sellele et üks neist plokkidest statsionaarne on:( puhas hooletus.. ülejäänud samaliigilised läksid krt ju õigesti.

07.12.2007 at 10:05
vr_

quote:
peep:
See on tõsine test, mis nõuab mõtlemist ja aega
eip, ei nõudnud väga palju mõtlemist ega aega:p

quote:
madis: Küsimus 45. Kas keegi seletaks lahti ? Minu arvates on tegu valesti koostatud küsimusega. Atmosfäärirõhk on sama, hoolimata õhupallist. Rõhk ei sõltu pindalast, rõhu poolt avaldatav jõud sõltub sellest. Kas ma eksin ?
Ülejäänud läksid õigesti, ilmselt ma päris loll polegi.

Küsimuse point vast ikak selles, et tihedama rõhuga atmosfääri puhul surutakse palli sees olevat võrdset kogust gaasi rohkem kokku.. seega pall väiksemaks muutuma:)

edit:
võiksem pindala on tagajärg mitte põhjus

07.12.2007 at 10:08 2 edits. Last edited 07.12.2007 at 10:11 by vr_
dodge
90. Hommikul vara.
07.12.2007 at 10:45
madis
Mnjah, pildi järgi jäi mulje et pallid on kõrvuti - oleks pidanud hoolikamalt küsimust lugema.
07.12.2007 at 13:17
veedler
76%..ei saanud läbi :( . Lähen püssi otsima. Mehaanikut minust ei saa :D
07.12.2007 at 14:32
Koit

54%....pole paha:D koka kohta:P

Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
Cadillac Deville 4,9 V8 '95
07.12.2007 at 14:55
jass

quote:
veedler: 76%..ei saanud läbi :( . Lähen püssi otsima. Mehaanikut minust ei saa :D
Ka 76% säästaks kuuli raha ja seisaks su selja taha.
07.12.2007 at 14:59
Kloss
80%. Ühe silmaga telekas.
07.12.2007 at 16:10
wax

80%, kartsin hullemat ;)
07.12.2007 at 16:39
mambr
quote:
Fog: Väga hea test, aga ajafaktor võiks tiksuda iga küsimuse juures. 94% 2xLohakus 1xInglish

Just-just ;)

07.12.2007 at 23:58
gets
Krt ventikaga panin millegipärast mööda...
08.12.2007 at 00:15
90Deville

76%,raisk.Sealt siis kooli ajal need 3ed tulid.Viimased 10a mehhaanikut täiesti ilmaasjata,andetu vend,nagu näha.Samas, pärast üle vaadates pole midagi keerulist.
Tra,....
Masendav.
Mu enda jaoks ikka.

08.12.2007 at 01:38
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Mehaanikaalase võimekuse test   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.