Poster |
Message |
jusskan |
teeme punased suunatuled kollaseks
ei ole küll performance modifikatsioon, aga puudutab siin ikkagi üsna paljusid, seega:
http://minivan.pri.ee/foorum/viewtopic.php?t=562
palun, võtke heaks. õlled saatke postiga
terv, juss |
05.02.2008 at 00:26 |
1 edit. Last edited 05.02.2008 at 00:27 by jusskan
|
nobelman |
aga kuidas sa lahendad olukorra kui on kahe hõõgniidiga pirn.......teoreetiliselt saab siis omale ju ka kollased tagatuled (kuigi neid vist vaja pole) |
05.02.2008 at 18:23 |
|
Draakon |
Osade tagatuledega on kindlasti abiks, samas endal on need misiganes-pesadega pirnid (mille kohta kuskil autopoes öeldi, et sellist pirni ei saa olemas olla jne ) + veel topeltpirnid tagatuledes. Samas hea kui keegi saab oma tulede ümberehitusga autot rappimata hakkama.
05.02.2008 at 21:28 |
|
jusskan |
kui on kahe hõõgniidiga pirn, siis tõenäoliselt on üks niit gabariidi ja teine piduri/suunatule jaoks. sinna jätadki gabariidi ja piduri, suunatule LED-pirni paigaldad eraldi. selleks ei pea isegi pesa olema - LED ei pea reflektori fookuses olema - ta näitab nagunii ainult otse.
juss paigaldas LED-pirni olemasolevasse auku (trans spordil on teadupärast kummalgi pool 4 gabariiti, millest ühe ohverdasin - esialgu. pesa üldse ei pannudki - juhtmeotsad said otse pirni külge joodetud, juhtmed alt suuremast piduritule august sisse topitud, pirn juhtmeidpidi läbi lambi sabapidi õigesse mulku tõmmatud, kuumliimiga kinnitatud. kuumliim on selleks otstarbeks väga hea hoiab hästi kinni, aga seda õnnestub vajaduse korral ka eemaldada.
KUI ei ole ühtegi auku, mida kasutada, võib selle reflektorisse ju ise puurida. mis see sokli mõõt seal võib olla - vast umbes 14mm? ja see ca 3cm läbimõõduga ala, mida ta väljapaistmiseks vajab, peaks enam-vähem iga auto tuleklaasil leiduma. siis pole muud kui pirn auku, suund õigeks, kuumaliimiga kinni ja paneb tehase suunakatel naksti särgi püksi.
vaat nii. puurimine puurimiseks - see auk seal tahatule reflektoris ei sega küll kedagi. ja maitsetute eurotulede või rõvedate kollaste lisatulukeste asemel on tegemist igatahes absoluutselt HEA lahendusega.
terv, juss
P.S: pidasin täna veel korra kinni ja kontollisin särava päikese käes - igati hästi paistab. LED on ikka tegija...
P.P.S: kui LED pirn panna hästi klaasi lähedale, paistab see eriti erksalt, kuid üsna kitsalt. kaugemale viies travus väheneb, kuid nurk laieneb. kuna me tavaliselt tahame, et taganurga juures sõitjad meie reastumisplaanidest teaksid, ei ole hea väga kitsa kiirega suunatulesid paigaldada. jussi katsetused näitasid, et parima tulemuse annab umbes sama kaugus, mis originaalpirnil, kuid see võib olenevat mudelist varieeruda. igatahes maksab enne katsetada!
|
05.02.2008 at 22:21 |
|
Maik |
Jootmist ei soovita, endal põlesid led parktuled autol küll üsna kiirelt miskipärast läbi (1-1,5 kuud) , sestap tasub lammarist või kuskilt sobivad soklid otsida pirni järgi...
06.02.2008 at 10:20 |
1 edit. Last edited 06.02.2008 at 10:21 by Maik
|
Tim |
quote: Draakon: Osade tagatuledega on kindlasti abiks, samas endal on need misiganes-pesadega pirnid (mille kohta kuskil autopoes öeldi, et sellist pirni ei saa olemas olla jne ) + veel topeltpirnid tagatuledes. Samas hea kui keegi saab oma tulede ümberehitusga autot rappimata hakkama.
Kui kasutada tagurdustuledes suunatule pirni, siis jah see ei sobi sinna üksühele. Kuna suunatule pirnil, just sellel merevaigukollasel ja arvatavasti ka valgel, asuvad need punnid sokklil ebasümeetriliselt. Ise tegin nii, et viilisin ühe punni maha lihtsalt ja pigistasin pirni pesa ilusti tihedaks kokku. Eks elu näita kas see oli paha liigutus.
|
06.02.2008 at 22:50 |
|
Koljat |
Ka mina tegelen muude asjade hulgast punaste suundade kollaseks muutmisega.
Nüüd hea koht mõtteid jagada ja vahetada.
Üldiselt kasutan suurel hulgal LED-e, millest muidugi sõltub ka hind.
LED-e kasutan vastavalt tule tüübile 30....140 kraadise nurgaga, et saada võimalikult ilus välimus ja hea tulemus.
Väike näide minu tehtud tööst:
Autoks Chevrolet Caprice
Rohkem projekte leiab aadressilt: http://www.macustom.eu/ee/gallery
20.02.2008 at 12:07 |
|
mrtn |
väga ilus töö ja korralik kodukas. pöidlad püsti. |
20.02.2008 at 16:54 |
|
mambr |
Teemaalgataja auto tagatuled nähtud ja löö või maha, minu silm nägi seal ainult punast! Ainult siis kui pidur kõrval eredalt põles oli selge, et üks osa (suund) on nagu kergelt teist tooni. Ma arvan, et politsei ja ÜV seda "kollast" seal ei näe... Aga Chevy tuled siin ülal on ikka selgelt ok!
20.02.2008 at 17:37 |
|
mrtn |
nägin ühte tagaotsalaksuga Peugeot'd sellel oli punase originaaltagatule suunaka osa klaasi jäänukite all ROHELINE klaas. |
20.02.2008 at 18:13 |
|
mambr |
Nii ongi, aga see kehtib tavalise valguse puhul (hõõgniidiga lamp siis). Dioodidega peaks teine lugu olema...
20.02.2008 at 18:20 |
|
reimo |
Hõõgniidi puhul olemas täisspekter, sealt saab värve liita-lahutada, et soovitud tulemus saada. LEDil on spekter kitsas, kui rohelise LEDi punase klaasi taha paned, ei tule sealt eriti midagi läbi (lõikad enam-vähem kõik ära mis olemas on)...
20.02.2008 at 19:23 |
|
Koljat |
Uuemad pildid Caprice tuledest
21.02.2008 at 11:07 |
|
kaedoo |
quote: mambr: Teemaalgataja auto tagatuled nähtud ja löö või maha, minu silm nägi seal ainult punast! Ainult siis kui pidur kõrval eredalt põles oli selge, et üks osa (suund) on nagu kergelt teist tooni. Ma arvan, et politsei ja ÜV seda "kollast" seal ei näe... Aga Chevy tuled siin ülal on ikka selgelt ok!
kuna olen auto omanik ja lambist pandud diagnoosid ei meeldi,siis käisin täna ÜV punktis autot näitamas.SUUND ON KOLLANE JA NEMAD AKSEPTEERIVAD SEDA! ja möödusin paarist liikuvast (kõrvalreas) politsei patrullist,mingeid emotsioone(kusjuures tegin paremat pööret ka,kui auto oli minu taga.nii,et spekulatsioonid jätame kõrvale.tänan tähelepanu eest.:o) |
22.02.2008 at 20:59 |
|
220TEI |
quote: kaedoo: quote: mambr: Teemaalgataja auto tagatuled nähtud ja löö või maha, minu silm nägi seal ainult punast! Ainult siis kui pidur kõrval eredalt põles oli selge, et üks osa (suund) on nagu kergelt teist tooni. Ma arvan, et politsei ja ÜV seda "kollast" seal ei näe... Aga Chevy tuled siin ülal on ikka selgelt ok!
kuna olen auto omanik ja lambist pandud diagnoosid ei meeldi,siis käisin täna ÜV punktis autot näitamas.SUUND ON KOLLANE JA NEMAD AKSEPTEERIVAD SEDA! ja möödusin paarist liikuvast (kõrvalreas) politsei patrullist,mingeid emotsioone(kusjuures tegin paremat pööret ka,kui auto oli minu taga.nii,et spekulatsioonid jätame kõrvale.tänan tähelepanu eest.:o)
Sa ei ole ju teemaalgataja? Jutt oli hoopis teisest autost. Sinu tuled on OK. |
22.02.2008 at 21:47 |
|
kaedoo |
VABANDUST HÄRRASED,mina pime. |
22.02.2008 at 22:03 |
|
asjaarmastaja |
Leidsin Tallinnas Mäepealse 2 asuvast veaoautode varuosapoest sellised kollased LED-id:
http://minupildid.ee/main.php/users/urki50/P05-05-08_16_47.jpg.html
hind 120.- raha. Ja kumavad läbi punase klaasi oranzhikalt küll. |
05.05.2008 at 17:03 |
|
rescue |
quote: asjaarmastaja: Leidsin Tallinnas Mäepealse 2 asuvast veaoautode varuosapoest sellised kollased LED-id:
hind 120.- raha. Ja kumavad läbi punase klaasi oranzhikalt küll.
kas veoautodes kasutatav 24V ei oma tähtsust vastavalt sõiduautode 12V-le
yhesõnaga kas LED ide ostu puhul peab seda jälgima?
Naq ma aru saan siis ei pea usast tellitava masina tulede EURO pärastamise puhul tegema erilist väljaminekut mis ulatuks tuhandetesse kroonidesse vaid saab asjad aetud kollaste LED pirnikestega?
|
05.05.2008 at 22:49 |
|
Vanaisa Moderator |
Mis tuhandetest sa räägid?
minu variant maksis mingi 200 krooni pluss 1 õlu väikse juhtmenikerdamise kõrvale:
Ja veel - lihtsalt pirni vahetamisega sa ei pääse - pidurituli ju ka samas pesas.
05.05.2008 at 23:04 |
|
Fog |
quote: Vanaisa: Mis tuhandetest sa räägid?
minu variant maksis mingi 200 krooni pluss 1 õlu väikse juhtmenikerdamise kõrvale:
Ja veel - lihtsalt pirni vahetamisega sa ei pääse - pidurituli ju ka samas pesas.
Vanaisa, see ju puhas porr. Ma väga loodan, et tegemist "ühe kindla päeva" jaoks tehtud tuledega?
05.05.2008 at 23:16 |
|
kaedoo |
quote: rescue: quote: asjaarmastaja: Leidsin Tallinnas Mäepealse 2 asuvast veaoautode varuosapoest sellised kollased LED-id:
hind 120.- raha. Ja kumavad läbi punase klaasi oranzhikalt küll.
kas veoautodes kasutatav 24V ei oma tähtsust vastavalt sõiduautode 12V-le
yhesõnaga kas LED ide ostu puhul peab seda jälgima?
Naq ma aru saan siis ei pea usast tellitava masina tulede EURO pärastamise puhul tegema erilist väljaminekut mis ulatuks tuhandetesse kroonidesse vaid saab asjad aetud kollaste LED pirnikestega?
seal müüakse ka 12V-seid LED pirne,kõik ilusti leti küljes väljas.tuleb mmüügimeestele seletada,kuhu tahad panna ja nad sebivad sulle vajaliku pirni.vajadusel tuleb metallsokliga pirnil üks nublakas maha viilida(kui on erinevatel tasapindadel)
|
06.05.2008 at 06:14 |
1 edit. Last edited 06.05.2008 at 06:28 by kaedoo
|
Vanapagan |
See tõesti puhas porr. Hea näide sellest mida ei oleks ilus järgi teha. Üks suund veel kõrgemal kah.
Sellest veel parem oli üks rüüsler millel olid "piruka moskvitsi" kolmnurksed suunad.
06.05.2008 at 06:16 |
|
wader |
Rahunege nüüd maha. Vanaisa sai selle porriga auto arvele ja kogu moos, ega ta nii ringi ei sõida. |
06.05.2008 at 07:28 |
|
Vanaisa Moderator |
Täpselt nii. aga toimis ajutise variandina kenasti
06.05.2008 at 10:03 |
|
rescue |
sry jälle risustan teemat vähe asi selline et kas usast autot tuues ja arvele saades sisuliselt kugu nn tulede EURO standarditele vastavalt seadisstamine tähendabki siis ainult tagumiste suundade oranshi värvust...või peab ka ylejäänud tuledega midagi ette võtma? Aa täpsustan siis tegemist konkreetselt 98
+ camaroga. Et siis yhesõnaga kysimus mida peab tuledega tegema et auto arvele saada?
ärge maha lööge aga otsing ei andnud tulemusi |
06.05.2008 at 10:20 |
|