Poster |
Message |
kalle |
K:Rootsist toodud auto registreerimine.
Kas on võimalik tuua autot Rootsist Eestisse legaalselt?Rootsist küsisin,sealt öeldi,et teh.passi üks pool jääb sinna ja ongi legaalne,Eesti pool aga saadab sellise jutuga p...sse ja ütleb,et nemad tahavad mõlemaid pooli.Peaks olema ju mingi võimalus siin kuradi banaani vabariigis,mõlemad riigid EU-s ju??
06.03.2007 at 11:09 |
|
C.Van |
quote: kalle: Kas on võimalik tuua autot Rootsist Eestisse legaalselt?Rootsist küsisin,sealt öeldi,et teh.passi üks pool jääb sinna ja ongi legaalne,Eesti pool aga saadab sellise jutuga p...sse ja ütleb,et nemad tahavad mõlemaid pooli.Peaks olema ju mingi võimalus siin kuradi banaani vabariigis,mõlemad riigid EU-s ju??
Olen mitu autot toonud ja reegel on selline, et müüja loovutab kauba ostu-müügi lepinguga ostjale. Kõik paberid A ja B pool, auto reg nr. jne.
Autot ei pea Rootsi poolel arvelt maha võtma. Kinnituse saadab Eest ARK ise Rootslastele, et see auto võeti nüüd Eesti registrisse.
Oli juba selline juhus, et swensson jättis teise passi poole endale. ARK aga enne arvele ei võtnud kui saadeti postiga teine pool järgi.
C.Van.
06.03.2007 at 12:37 |
|
priitsuvila |
C.Vanil õigus, küsi nii TEL1 kui ka TEL2 enda kätte, rootslasele rahustuseks võid öelda, et Eesti ARK saadab nende autoregistrile TEL2 (kollase poole) ise tagasi, samuti ka registreerimisnumbrid, seega pole mingit probleemi. Võid lasta rootslasel nende Vägverketist (autoregister) järgi uurida, saab sama vastuse. Sa pead jätma usaldusväärse mulje (põhimõtteliselt on auto seni rootslase nimel ja igasugused avariid lähevad temale kaela). Ise ka sealt autosid toonud ja enamasti ikkagi usaldavad. Ostu-müügilepingu sain siit foorumist inglise keelde tõlgituna.
Ühe auto puhul saadeti dokumendid järgi (polnud neil olemas kohapeal, pole vist autofirmadel vajadust). Kohalikul võtab dokumentide tellimine kuskil 2 päeva, Eestisse postitas reedel, teisipäeval olid kohal.
Priit |
06.03.2007 at 19:57 |
1 edit. Last edited 06.03.2007 at 19:59 by priitsuvila
|
90Deville |
Pean vist ka söna vötma,ikkagi yle 10a Rootsist autosid vahelduva eduga tiritud.Yhesönaga,see mida Priitsuvila siin rääkis,on bs,kuna kui rootslane helistab autoregistrisse,siis öeldakse sealt talle,et vöta nyyd hästi kähku köik numbrid autolt maha ja anna nii vähe pabereid kaasa kui vöimalik,kindlasti ära anna seda kollast poolt ära kuna siis jääb auto eluks ajaks sinu nimele.Tean seda köike väga hästi,kuna tegelen nende asjadega igapäevaselt.Olen seda juttu isegi telefonist 100x kuulanud(räägin rootsi keelt)Ka ytleb register seal,et nendel Eesti registriga mingit pistmist pole,ja mitte midagi ei lähe arvelt maha paljalt selle pärast et see nyyd Eestis arvel on.Numbreid muide ei saada Eesti register mitte kuhugi,need lihtsalt hävitatakse.Auto läheb siiski arvelt maha,kui KÖIK paberid on olemas,kuna Eesti ametnik taob arvutisse sisse nende peal olevad seerianumbrid.Köige kiiremini on see juhtunud yhe päevaga,pikim aeg on mul olnud poolteist kuud.
Huvitav on see systeem selle poolest,et mölema poole olemasolu nöudis Eesti registrilt Rootsi pool,ise nad aga keelavad oma kodanikel neid välja anda.Kuidas tundub,kas rootslane peaks rohkem uskuma oma registrit,vöi umbkeelset välismaalast,kellest ta midagi ei tea?Korralikult umbes on see systeem kyll,tihti peab ikka väga pikalt inimest veenma et asi on nii nagu mina ytlen,mitte teisiti.Kasuks tuleb kui lased tal oma id´st koopiaid teha,annad oma numbri jms.
Kui ikka kuidagi ei saa,aga autot hirmsasti tahad,vöta need paberid mis saad,ja siis hakka Eestist helistama,et sa ei saa seda arvele ja ta peab sulle puuduvad pooled saatma,sest muidu jääb see eluks ajaks tema nimele rippuma. |
06.03.2007 at 20:41 |
|
priitsuvila |
Huvitav, ju oli mul siis sel korral hea kogemus.
Uurisin eelnevalt Eesti ARK'st, nad väitsid, et saadavad numbrid ja dokumendid ise Rootsi ja teavitavad Rootsi registrit.
Automüüjatele (üks sai ostetud eraisikult, teine firmast) rääkisin sama jutu, mis ARKst kuulsin. Mõlemad uurisid järgi Vägverketist ja mõlemale öeldi, et see jutt, mida rääkisin ARK kohta, vastab 100% tõele. St tuleb anda kaasa dokumentide mõlemad pooled ja numbrid, mille ARK hiljem Vägverketile saadab. Lisati ainult, et nad annavad auto nii OMAL VASTUTUSEL, st. millegi juhtumisel vastutab Rootsi omanik.
Rootsi keelt ei räägi, kuid autod said muretult Rootsist toodud ja Eestis arvele,
Priit |
06.03.2007 at 20:51 |
|
90Deville |
Järelikult sul töesti vedas,juhtus mingi möistusega olend seal telefonile vastama.Mul endal oli viimane negatiivne kogemus yleelmisel reedel,tuli kövasti vaeva näha et pabereid endale saada.Pärast viimaks nöusse jäämist helistas kodanik aga igaks juhuks veelkord registrisse,ja tsirkus algas otsast peale....Sain löpuks ikkagi hakkama,aga tyytu on see kyll. |
06.03.2007 at 21:11 |
|
kalle |
See mul juba tuttav jutt,st.legaalset varianti ei ole ja tuleb neid svenne uimastada vanaviisi edasi.
06.03.2007 at 23:32 |
|
priitsuvila |
Eelpool kirjeldatud ongi legaalne ja kõige lihtsam variant. Ostu-müügileping, mõlemad tehnilise passi pooled, tulla Eestisse, ARK's registreerida ja korras.
|
06.03.2007 at 23:45 |
|
kalle |
ma pidasin silmas just sedaRootsi Vägverketi juttu,et kollane pool tuleb sinna jätta aga mul varsti Rootsi id.käes siis on jamadel lõpp.
07.03.2007 at 00:11 |
|
ziim_ |
Endalgi hetkel svenskast auto toomine pooleli. Raha makstud, lepingud olemas, ootan Vägverketist pabereid ja transiitnumbreid. Algselt sealne kindlustus kinnitas, et hetkel kehtiv kindlustus sobib ka transiitnunbriga meitemaale tulekuks, nüüd aga tahetakse Eesti poolt mingit ajutist kindlustust. Kas seda pakuvad kõik meie seltsid ning kui jah, siis mis see orienteeruv hind on? |
03.07.2008 at 14:43 |
|
MrCabDriver |
Samuti endal rootsist pärit auto. Toimisin nii nagu sulle rootslane rääkis ja ohsaimet eesti arkis, eisaagi... peale mõnda aega mõttetut mölisemist suutsid nad lõpuks päringu rootsi saata ja 3-4 päeva pärast sai arvele võtta.
03.07.2008 at 19:37 |
|
kaedoo |
kui möödunud aastal soomest auto tõin,tahtsin enne regamist kindlustust siin teha,soome numbritega-vastus oli ei saa.kui sul on kehtiv kindlustus ja rootsi registris ,sõida rahulikult ,nii väitis üks kompetentne isik.peaasi,et poliis on kaasas ja transiit numbritel on vist mingi kehtivus aeg ka. |
03.07.2008 at 19:56 |
|
Tank1 |
quote: priitsuvila: Huvitav, ju oli mul siis sel korral hea kogemus.
Uurisin eelnevalt Eesti ARK'st, nad väitsid, et saadavad numbrid ja dokumendid ise Rootsi ja teavitavad Rootsi registrit.
Automüüjatele (üks sai ostetud eraisikult, teine firmast) rääkisin sama jutu, mis ARKst kuulsin. Mõlemad uurisid järgi Vägverketist ja mõlemale öeldi, et see jutt, mida rääkisin ARK kohta, vastab 100% tõele. St tuleb anda kaasa dokumentide mõlemad pooled ja numbrid, mille ARK hiljem Vägverketile saadab. Lisati ainult, et nad annavad auto nii OMAL VASTUTUSEL, st. millegi juhtumisel vastutab Rootsi omanik.
Rootsi keelt ei räägi, kuid autod said muretult Rootsist toodud ja Eestis arvele,
Priit
Minul oli täpselt sama moodi.Eesti ARKi vaja mõlemad passid(sinine ja kollane) ja ostu-müügi leping. Eesti ARK korjab ära küljes olnud rootsi numbrid ja teh passid,ning saadab need ise svensonile tagasi.
Pole vaja rootsi keelt osata.Enamus neist räägib seal mingil määral inglise keelt.
Suht lihtne oli.
06.07.2008 at 01:14 |
|
kaedoo |
quote: Tank1: quote: priitsuvila: Huvitav, ju oli mul siis sel korral hea kogemus.
Priit
Minul oli täpselt sama moodi.Eesti ARKi vaja mõlemad passid(sinine ja kollane) ja ostu-müügi leping. Eesti ARK korjab ära küljes olnud rootsi numbrid ja teh passid,ning saadab need ise svensonile tagasi.
Pole vaja rootsi keelt osata.Enamus neist räägib seal mingil määral inglise keelt.
Suht lihtne oli.
ma pidin ise saatma soome numbrid,kuna seal ei saanud arvelt maha võtta.tähtaeg oli mingid 7 päeva.ma tulin soome numbritega ära,ilma AKE-ta asju ajamatta.maksin raha,sain paberid ja tuld. |
06.07.2008 at 01:21 |
1 edit. Last edited 06.07.2008 at 01:23 by kaedoo
|
|