Poster |
Message |
cipo |
Herilasepesa teema kustutamine
Ehh, eks ma tühikargaja olen, aga see oleks hea teema ikkagi arutamiseks, mitte tabastamiseks.
Vabas teemas on see paljude "eramuelajate" igapäevaprobleem. Ja mitte ainult herilaste vaid ka muude kahjurite puhul.
Mulle teeb muret sipelgate invasioonid tuppa. Olen helistanud tõrjefirmadesse ja nad soovitanud kõik ära asfalteerida!?! Kuskilt mujalt hoorumitest pole ka asjalikke teemasi leidnud - siis miks see taba?
Ja tegelikult elavad ka minul tuuletõkke taga mingid triibulised tiivulised ja ma ei ole tahtnudki mõelda, mida nad seal teevad.
....ja kuradi mutid näiteks!!!
24.07.2008 at 20:29 |
|
Polderon |
Kuss nüüd ...
Hr nobenäpud arvavad, et kommuuniti vaba teema ei ole sobilk argipäeva teemade lahendamiseks, teinekord andestatakse sulle riisika süüteprobleem ameerika raua foorumis, aga vaba teema jaoks on delfi või muu sarnane !
Hea, et sulle ei mainitud, et sa foorumiga üldse eksinud oled !
Vaba teema pole mitte sulle vaba, vaid admin/modedele ja paarile rikkamale foorumi toetjale ! |
24.07.2008 at 21:01 |
|
ervin |
Edit: kolisime Polderoniga omavahelised otseütlemised privasse. |
24.07.2008 at 21:14 |
1 edit. Last edited 24.07.2008 at 21:40 by ervin
|
Vanaisa Moderator |
Ilmselt on asi selles, et ma enda näppe ei suutnud klaverist eemal hoida ja läbu algatasin - moded kartsid koledat laviini.
aga ma ei kahetse
24.07.2008 at 21:16 |
|
hunt |
Lahendus oli tegelt üsna lihtne.
Vudisin poodi, ostsin ballooni deodoranti nimega RAID, kostitasin tegelasi selle sisuga sinna laudade ca 1 cm vahesse ja hakkas neid sealt alla potsatama, nagu paradiisiaias õunu - nii keskmiselt 2 tk per sek. Praeguseks peale teist protseduuri on neid seal maas ca kahe ilma kuhjata kilukarbi jagu ehk.
Ilmselt teema ei olnud paljudele huvitav, aga minu jaoks vähemalt sama huvitav, kui kassid soojal kapotil.
Sry läbu eest.
24.07.2008 at 21:37 |
1 edit. Last edited 24.07.2008 at 21:41 by hunt
|
DevilDeVille |
just j6udsin kahjatseda, et eelmine teema lukustet. tegelikult peris vahva ka surts makroflexi vms. montaazhivahtu poistele pesa alumisest istast sisse ja nalja nabaauguni.
24.07.2008 at 23:05 |
|
R.Ott |
OT jätk: sipelgad kipuvad ka enda elamise ümber võimu võtma. Keegi soovitas diisliga üle valada need vundamendiääred, kus tegelased ringi trambivad. On veel mingeid soovitusi või ideid?
25.07.2008 at 08:21 |
|
diesel |
sipelgate vastu väga hää pulber müügil. kaovad kiirelt. tean omast kogemusest, iga sui paar korda ilmub uus seltskond, kes arvab maja vundamendi vahel hää elada olevat.
ja nüüd viskan kivi ka oma kapsaaeda. pole ma ise sugugi patust puhas, millest ka käesoleva posti algus heaks näiteks on. aga kõikvõimalikud polderoonid katsugu ikke meeles pidada, et see foorum siin on ennekõike ameerika autode teemal rääkimiseks. |
25.07.2008 at 08:27 |
|
_siim_ |
Keegi oskab vihjet anda selle sipelgapulbri kohta?
Vanematekodus on alanud ka tohutu invasioon. |
25.07.2008 at 09:01 |
|
mar8kl |
Ma leidsin sipelgapulbri ehituskaupluse aiatarvete nurgast. Oli mingi 250ml potska ~80kr. Nende suuremate punakate sipelgate vastu igatahes toimis. |
25.07.2008 at 09:29 |
|
hunt |
quote: siim_pallav: Keegi oskab vihjet anda selle sipelgapulbri kohta?
Vanematekodus on alanud ka tohutu invasioon.
RIMI nimelisest putkast, kust oma mikstuuri ostsin - oli kõrval riiuli pääl igasuguseid sipelga pildiga asju, nii pulbrilisi, kui deodorandina.
25.07.2008 at 09:34 |
|
diesel |
best chemicali maale toodud pulbrit olen pruukinud. sellest kaks versiooni, õigemini uus ja vana. vana oli nii umbes väikse limonaadipudeli mõõdu toru ja selle puru oli peenike ja tolmas suisa. toimis sigamega hästi. uuem on seukse suurema kiirsupi paki mõõtu asjandus, pulber selles jäme nigu manna ja toimib sitemini, aga siiski toimib.
kui keegi muidu kuidagi ei leia, siis võin mõlemast versioonist fotod teha. |
25.07.2008 at 10:17 |
1 edit. Last edited 25.07.2008 at 10:17 by diesel
|
valge |
Neil täitsa asjalik kodulehekülg kah olemas..
http://www.pestchemical.ee/
25.07.2008 at 16:42 |
|
cipo |
Aga mul on sellised pisikesed ja mustad sipelgad. Niinimetatud "kuivtoidu" poole nad isegi vaata ja siis ma killin neid erinevate aerosoolidega, häda korral ka domestose, piduriõli, emailvärvi ja muude kemikaalidega.
Ja jama on tõsine - nad raisad elavad ka kõnnitee plaatide all ja oma elutegevusega kipuvad neid kuidagi kergitama (ikka mingi 1 cm) ja mul on kuul tõsiselt koos. Nad raisad keelduvad suremast ja mingi imega teevad aegajalt invasioone tuppa.
Kas keegi on antud isenditele leidnud mingi hea tõrjevahendi, või ma tõesti pean kogu krundi ära asfalteerima?!?!
P.S. Manitsevat juttu nad ka ei kuula!
25.07.2008 at 17:22 |
|
SAUL |
Herilaste vastu aitab jah ,, aerosool väga hästi ...läbi tehtud see aktsioon. Passid pudeliga vaablaste uksetaga ja kui mõni tuleb paned nähvi kirja kohe...Sipelgate vastu võitlemisega on raskemad lood. Viimasel ajal harrastavad nad ronida kuuma sauna ahju peal saja kraadi juures ... sellised tiivulised ekstremistid.
25.07.2008 at 18:16 |
|
hunt |
quote: cipo: Aga mul on sellised pisikesed ja mustad sipelgad. Niinimetatud "kuivtoidu" poole nad isegi vaata ja siis ma killin neid erinevate aerosoolidega, häda korral ka domestose, piduriõli, emailvärvi ja muude kemikaalidega.
Ja jama on tõsine - nad raisad elavad ka kõnnitee plaatide all ja oma elutegevusega kipuvad neid kuidagi kergitama (ikka mingi 1 cm) ja mul on kuul tõsiselt koos. Nad raisad keelduvad suremast ja mingi imega teevad aegajalt invasioone tuppa.
Kas keegi on antud isenditele leidnud mingi hea tõrjevahendi, või ma tõesti pean kogu krundi ära asfalteerima?!?!
P.S. Manitsevat juttu nad ka ei kuula!
Teema võtab hoogu !
Mul oli paar aastat tagasi sama case - unikivi plaadid hakkasid vajuma. Sipelgad, kuraskid, toimetasid seal all.
Kangutasin siis mõned üles, valasin bensuga üle ja panin nende elamise koos munade ja vakladega põlema.
Ma ei taha teada, mida rohelised ja lillad minu teguviisist arvavad, aga mure sai lõplikult lahendatud.
25.07.2008 at 19:42 |
1 edit. Last edited 25.07.2008 at 19:44 by hunt
|
rollingjack |
OK, kui vaba teema- siis tõesti vaba.
Mustad sipelgad ja agarad kaevajad- tuntud tegelased.
Ostsin "kaare teelt" mingid rohelised plastmajakesed, murrad kolm kõrva ära, tekivad avaused, millest sõbrad sisse saavad.
Sees on 10g geeli. Kui vaadata pulbri (mis otsas oli) ja selle majakese hinnavahet... siis vist ostaks kindlasti pulbri. Aga pulbrit polnud.
Pean aga ütlema, et "sõpradele" see geel meeldis. Tassisivad selle pessa ja varsti oli pidu läbi.
Aga mitte kauaks, varsti oli teises kohas juba uus pere paigas..... |
25.07.2008 at 21:24 |
|
diesel |
vaablastega sain paari aasta eest lihtsalt hakkama. elasid teised mul õunaaias ja katsusin nendega ikke noore sügiseni heanaaberlikult läbi saada, a siis muutusid teised järsku vägadema kurjaks ja tuli probleem lahendada. hilja õhta, kui tegelased keik juba mätta all unel olivad, ajasin jooksujalu töötava muruniiduki nende uru kohale. väheke oli kuulda kurja suminat, kui tiivulised lärmajat nuhtlema tulivad. ja moosiks tehti keik, kes välja lendasid. kahju küll, aga probleem sai lahendatud. |
25.07.2008 at 22:22 |
|
cipo |
Just eile tegin suurema tõrje "Cobra" nimelise killeriga ja ets kae (mitte sina Ets) tänaseks olid nad suutnud kaevata kõnniteeplaadi teisest otsast ennast välja.
Lootusetu - ma võin ennast tunda hitleri või stalinina, aga need raisad ei hävi ka pärast kolme aastast rassipuhastust . Eks peab neid siis lihtsalt nähtavatest kohtadest ja maja ümbert võimalikult palju tapma. Kui ma suudaksingi oma krundi puhtaks teha siis naabrite juurest tuleksid nad ikkagi uuesti tagasi.
Tiivulistega tuuletõkke taga on lihtsam - paar pudelit mingit mürki ja püstoliga macroflex järgi.
25.07.2008 at 23:01 |
|
madis |
Loodusega võitlemise asemel tuleks kiviplaatide alune liiv pinnasest isoleerida. Või / ja kõvasti kinni vibrada.
Arvestades praegust ehituskultuuri(tust) siis pole muidugi ime need sipelgakolooniad jms.
Vaablased räästa all. Pange majade lähistele pesakaste, põõsaid jms. Linnud panevad kõik nahka, ei mingit vaablase (ega ka taimekahjurite) muret.
Igatsorti gaasi ja mürgirünnakud panevad lõpuks ringiga endale näkku, nt saksamaal võideldi mutiga nii hoolega, et nüüd on teine looduskaitse all ja sakslased peavad seniks ise muti töö ära tegema. |
26.07.2008 at 02:20 |
|
cipo |
Miskitel 70-datel seguga pandud plaadid on ja kui uuesti teha siis mida ma seal isoleerin, kui raisad tulevad nii maa pealt, alt ja mõndadel on ka tiivad. Trust me - mul on väga pikaajaline, võiks isegi ütelda proffikarjäär nende elutegevuse jälgimises. Ja kuna nende elutegevuse lõpetamise efektiivsus on jäänud väikseks - siis seda ma uuringi, kuidas neid pisikesi värdjaid veel suuremal hulgal "Jahve" juurde saata.
26.07.2008 at 10:36 |
|
sirr |
Kellel on sipelgatega majas probleeme - puistake nende käigurajale kaneeli. Järgmisel päeval on õhk puhas. Seda, kas too ka väljas toimib, ma ei tea. |
26.07.2008 at 11:31 |
|
vr_ |
Niipalju kui mina mäletan siis on selle suure juraka nõelaja puhul tegemist siiski vapsikuga(vespa crabro)
Kui keegi veel vaablastest rääkida tahab siis tuleb ikka päris pirakas kogum liike kaasa haarata.. ja te jõuate suuurelt jaolt sitikateni kel pole asteltki milelga nõeluda või kurja teha inimesele..
26.07.2008 at 11:35 |
|
Kalju |
Majas sain lahti "sööda"majakesega, õues miski pulbriga. Oluline on valida selline mürk, mida tassitakse pessa ja süüakse pesas. Ehk siis on vaja jõuda Kunigannani, kes neid juurde toodab.
26.07.2008 at 11:43 |
|
zippo |
kunagi heal ajal ,kui veel korteris sai elatud,otsustas üks selliste pisikeste mustade sipelkate kogukond läbi rõdu mu korteri vallutada.Abiks sai siis esimene kätte juhtuv asi,nimelt rõdul seisev koni purk koos veega.Ei meeldinud neile see tubaka leotis.Mina sain neis küll lahti,aga kuhu nad edasi suundusid seda ma ei tea. |
27.07.2008 at 15:46 |
|